نکات پخت حبوبات و راه حلی برای پختن حبوبات دیرپز و ترفند زود پختن نخود - چلوگوشت
نکات پخت پیتزا زبان و راز خوشمزگی پیتزا زبان خوشمزه و خانگی

نکات پخت پیتزا زبان و راز خوشمزگی پیتزا زبان خوشمزه و خانگی

نکات پخت پیتزا زبان نکات پخت پیتزا زبان و راز خوشمزگی پیتزا زبان خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. “پیتزا Beef Tongue یکی …

نکات پخت کلوچه زنجبیلی و راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی خوشمزه و خانگی

نکات پخت کلوچه زنجبیلی و راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی خوشمزه و خانگی

نکات پخت کلوچه زنجبیلی نکات پخت کلوچه زنجبیلی و راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی زنجبیلی یکی از …

نکات پخت آش آبغوره و راز خوشمزگی آش آبغوره تبریزی

نکات پخت آش آبغوره و راز خوشمزگی آش آبغوره تبریزی

نکات پخت آش آبغوره نکات پخت آش آبغوره و راز خوشمزگی آش آبغوره تبریزی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب …

نکات پخت حبوبات


راه حلی برای پختن حبوبات دیرپز نی نی سایت
ترفند زود پختن نخود
جوش شیرین برای پخت حبوبات
راه حلی برای پختن حبوبات دیرپز
زمان پخت حبوبات بدون خیساندن
تاثیر سرکه در پخت حبوبات
برای زود پختن لوبیا قرمز چه کنیم
پخت سریع لوبیا چیتی بدون خیساندن

پخت حبوبات مانند نخود، لوبیا، عدس و ماش از اهمیت بالایی برخوردار است و درست کردن آنها به درستی، به علت مزه خوبی که دارند و ارزش غذایی زیاد، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. در ادامه، به برخی نکات مهم در پخت حبوبات اشاره می‌کنیم:برای پخت حبوبات، بهتر است از آب جوش استفاده کنید. در واقع، آب جوش در کوتاه‌ترین زمان ممکن حبوبات را پخته و ظرفیت جذب آنها را بیشتر می‌کند.پیش از پخت حبوبات، بهتر است آنها را شسته و به مدت حداقل چند ساعت در آب خیساند. این کار باعث می‌شود که زمان پخت حبوبات کوتاه‌تر شود و از مقدار بیشتری مواد مغذی بهره‌مند شوید.

همچنین قبل از پخت حبوبات، بهتر است آنها را در آب نمکین برای مدتی قرار دهید تا به طور کامل آب بگیرند.در هنگام پخت حبوبات، بهتر است از قابلمه یا دیگی با بسته‌ی درشت استفاده کنید تا حبوبات به آسانی درون آن جا بگیرند و در طول پخت به خوبی مخلوط شوند.برای پخت حبوبات، بهتر است از آتش ملایم استفاده کنید تا از سوختن آنها جلوگیری شود.حبوبات خوب پخته شده، نرم و روان بوده و مهم نیست که آیا پوست حبوبات در حین پخت جدا شده است یا خیر.برای افزایش مزه و عطر حبوبات، می‌توانید هنگام پخت آنها از ادویه‌های مختلفی مانند زردچوبه، زنجبیل، دارچین و … استفاده کنید.

راهکار پخت سریع حبوبات

برای پخت سریع حبوبات مانند لوبیا و نخود، می‌توانید از روش خیس کردن استفاده کنید. برای این کار، قبل از پخت حبوبات، آن‌ها را حداقل چند ساعت قبل از پخت خیس کنید تا زمان پخت حبوبات کاهش یابد. همچنین، بهتر است حبوبات را چندین بار با آب تمیز شسته و سپس آب را تعویض کنید تا نفخ حبوبات کاهش یابد.

در صورتی که نمی‌توانید حبوبات را برای مدت طولانی خیس کنید، می‌توانید از روش جوشاندن حبوبات استفاده کنید. برای این کار، حبوبات را در آب جوش قرار دهید و بعد از جوشاندن آن‌ها، به مدت یک ساعت داخل آب گرم نگه دارید تا به خوبی خیس شوند. سپس حبوبات را از آب خارج کرده و داخل قابلمه قرار دهید. همچنین، حتماً قبل از ریختن آب جوش بر روی حبوبات، قابلمه را از روی حرارت بردارید تا جوش آب از طریق حبوبات عبور کند و زمان پخت حبوبات کاهش یابد. بهتر است هرگز آب سرد بر روی حبوبات نریزید، زیرا با این کار زمان پخت حبوبات افزایش می‌یابد.

روش های پخت سریع حبوبات

رای پخت سریع حبوبات، باید توجه داشت که نمک را به هیچ وجه در ابتدای پخت حبوبات اضافه نکنید؛ زیرا با این کار پخت آن‌ها به شدت طول خواهد کشید. بهتر است نمک را در یک ساعت آخر پخت به غذا اضافه کنید تا حبوبات با مزه مناسب و به سرعت پخته شوند.

روش‌های مختلفی برای پخت سریع حبوبات وجود دارد؛ از جمله اینکه می‌توانید حبوبات را در قابلمه‌ای جوشانده و سپس آب آن را خالی کنید. به این ترتیب نفخ حبوبات به خوبی گرفته خواهد شد و نیازی به قراردادن آن‌ها در قابلمه به مدت یک ساعت نیست.

یکی از دیگر روش‌های سریع برای پخت حبوبات، اضافه کردن یک عدد خیار کامل به قابلمه حاوی آب جوش است. در این صورت، حبوبات در کنار یک‌دیگر در حال پخت خواهند بود. همچنین، می‌توانید در زمان جوشاندن حبوبات، یک کیسه پارچه‌ای را با زیره کامل پر کرده و سپس آن را ببندید. در این صورت، زیره به‌عنوان یک ماده ضد نفخ، می‌تواند به پخت سریع حبوبات کمک کند و همچنین باعث حذف نفخ حبوبات شود.

نکات مهم در رابطه با پخت حبوبات

برای پخت سریع حبوبات، بهتر است قبل از شروع پخت، حبوبات را به مدت چند ساعت خیس کنید تا سریع‌تر پخت شوند. هم‌چنین، حبوبات را در قابلمه‌ای بزرگ بریزید و به طور کامل با آب بپوشانید. سپس قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید و بعد از جوشاندن آب، حرارت را کم کنید و قابلمه را ببندید. اگر می‌خواهید نفخ حبوبات کاهش یابد، در هنگام پخت حبوبات، کف‌های سفید موجود بر روی آن‌ها را حتما بگیرید. همچنین، می‌توانید در هنگام پخت حبوبات، یک قاشق چایخوری سرکه به آن اضافه کنید تا نفخ حبوبات کاهش یابد. در نهایت، پس از پخت حبوبات، آن‌ها را در آب سرد برای چند دقیقه قرار داده و سپس آب آن‌ها را خالی کنید تا حبوبات ترشح شوند و نفخ آن‌ها کاهش یابد.

مدت زمان خیساندن حبوبات

نخود: بهترین روش خیس کردن نخود، بهتر است ۸ تا ۱۰ ساعت زمان برای خیس کردن آن در نظر بگیرید. در زمان پخت نیز می‌توانید ۶۰ تا ۹۰ دقیقه را برای پخت نخود در نظر بگیرید.

لوبیا چیتی: برای بهترین نتیجه در پخت لوبیا چیتی، بهتر است آن را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت خیس کنید. پخت آن نیز به مدت ۷۰ تا ۹۰ دقیقه زمان خواهد برد.

لوبیا قرمز: برای بهترین خیس کردن لوبیا قرمز، بهتر است آن را به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت خیس کنید و پخت آن را در زمان ۴۵ تا ۵۰ دقیقه انجام دهید.

چند تکنیک جالب برای پخت حبوبات

لوبیا چشم بلبلی: برای پخت لوبیا چشم بلبلی، قبل از پخت، باید آن را به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس باید آن را در آب جوش برای ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزید.

لوبیا سفید: برای پخت لوبیا سفید، قبل از پخت، باید آن را به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس باید آن را در آب جوش برای ۷۰ تا ۹۰ دقیقه بپزید.

لوبیا سیاه: برای پخت لوبیا سیاه، قبل از پخت، باید آن را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس باید آن را در آب جوش برای ۵۵ تا ۶۰ دقیقه بپزید.

لپه: برای پخت لپه، نیازی به خیس کردن نیست و می‌توانید آن را در آب جوش برای ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید.

باقلا: برای پخت باقلا، قبل از پخت، باید آن را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس باید آن را در آب جوش برای ۹۰ دقیقه بپزید.

لوبیای مخصوص باقلاقاتق: برای خیس کردن لوبیای مخصوص باقلاقاتق نیاز است که به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت آن را خیس کنید و مدت پخت آن در حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه خواهد بود.

نخود سبز خشک: برای خیس کردن نخود سبز لازم است که به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت زمان صرف کنید و مدت پخت آن در حدود ۱ ساعت تا ۹۰ دقیقه خواهد بود.

ماش: شما نیازی به خیس کردن ماش ندارید و فقط در مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه آن را خیس کنید و سپس به مدت زمان ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پختش کنید.

عدس: برای پخت سریع عدس نیازی به خیس کردن ندارید و فقط کافیست آن را در مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با سرعت زیاد پخت کنید.

دال عدس: برای پخت دال عدس نیازی به خیس کردن ندارید و تنها کافیست آن را در مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پخت کنید.


راه حلی برای پختن حبوبات دیرپز نی نی سایت
ترفند زود پختن نخود
جوش شیرین برای پخت حبوبات
راه حلی برای پختن حبوبات دیرپز
زمان پخت حبوبات بدون خیساندن
تاثیر سرکه در پخت حبوبات
برای زود پختن لوبیا قرمز چه کنیم
پخت سریع لوبیا چیتی بدون خیساندن

روش های کاهش نفخ حبوبات

قبل از پختن، حبوبات را بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید و هر ۲ ساعت یک‌بار آب حبوبات خیس‌شده را عوض کنید.
حبوبات خیس‌شده را در دستمال نخی بریزید و کمی مالش دهید تا پوست‌شان را جدا کنید، چرا که جدا کردن پوست حبوبات باعث کاهش نفخ آن‌ها می‌شود.
حین پخت، به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید و از ادویه‌های دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا مقداری نعناع خشک استفاده کنید.
حبوبات را حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت بجوشانید.
از مصرف هم‌زمان حبوبات با سایر خوراکی‌های نفاخ مانند سیب‌زمینی پخته خودداری کنید.
۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید زیرا میوه‌های به‌خودی‌خود باعث ایجاد نفخ می‌شوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوه‌ها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 27 فروردین 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.