نکات پخت حلوا مجلسی و فوت و فن حلوا و ارد حلوا را چقدر تفت دهیم
نکات مربای زرشک و راز خوشمزگی مربای زرشک خوشمزه و خانگی
نکات مربای زرشک نکات مربای زرشک و راز خوشمزگی مربای زرشک خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. به دلیل خواص خوشمزهی مربای زرشک، …
نکات آش بلگ بختیاری و راز خوشمزگی و فوت و فن آش بختیاری
نکات آش بلگ بختیاری نکات آش بلگ بختیاری و راز خوشمزگی و فوت و فن آش بختیاری در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. در اینجا، میخواهیم …
نکات پخت ماهی سالمون و راز خوشمزگی ماهی سالمون خوشمزه
نکات پخت ماهی سالمون نکات پخت ماهی سالمون و راز خوشمزگی ماهی سالمون خوشمزه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. ماهی سالمون به دلیل ویژگیهای بسیار …
نکات پخت حلوا مجلسی
نکات پخت حلوا مجلسی : حلوا یک شیرینی و دسر معروف در کشورهای مختلف است که در بستنیها، کیکها، شیرینیها، و غذاهای دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. نوع حلوایی که تهیه میشود، بسته به مواد اولیه و روش تهیه آن متفاوت است. به عنوان مثال، حلوای آرد گندم با استفاده از مخلوطی از آرد سفید گندم، روغن آفتابگردان، شیره انگور، هل، گلاب، مغز پسته و زعفران تهیه میشود.
همچنین، ترحلوا، حلوا شکری، حلواهویج، حلواگردویی، حلوا ارده، حلوا لوز، حلوا دورنگ و دیگر انواع حلوا نیز وجود دارند. هر یک از این انواع حلوا با مواد اولیه مختلف تهیه میشود و بسته به نوعشان ممکن است برای شیرینی، دسر، یا پخت غذاهای دیگر استفاده شوند.
در کل، حلوا یکی از شیرینیهای محبوب و متنوع در جهان است که برای تولید آن میتوان از مواد اولیه مختلف استفاده کرد و با توجه به نوعش، میتواند برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم برای تهیه حلوا مجلسی
آرد سفید ————–> ۲ لیوان
شکر ————–> ۲ لیوان
آب ————–> ۱ و ۱/۲ لیوان
گلاب ————–> نصف لیوان
کره ————–> ۵۰ گرم
روغن مایع ————–> ۱ لیوان
زعفران آب کرده ————–> ۵ قاشق غذاخوری
پودر هل ————–> ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوا مجلسی
برای تهیه حلوا ابتدا باید شیره حلوا را تهیه کنید. برای این منظور باید شکر را با آب در قابلمه ای مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود و محلول شیرهای بدست آید. سپس به آن گلاب، زعفران و هل اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید تا مزه و عطر مناسبی به شیره بدهد.
سپس برای تهیه خمیر حلوا، روغن را در قابلمهای گرم کنید و سپس آرد را داخل آن بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید. آرد را باید به اندازه کافی تفت داد تا رنگش به رنگ کرم درآید، اما به هیچ عنوان نباید آن را سوزاند. سپس روغن گرم را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا آرد سرخ شود و رنگ آن به طلایی برسد.
سپس با حرارتی کم، شیره را به آرد اضافه کرده و تندتند هم بزنید تا مواد به هم بریزند. سپس کره را به خمیر اضافه کنید و به مدت حدود ۱۰ دقیقه با هم بزنید تا خمیر آماده شود. به هیچ عنوان نباید خمیر حلوا را به مدت زیادی بزنید، زیرا این باعث میشود که حلوا زودتر ترش شود.
سپس حلوا را درون ظرف مناسب بریزید و با پسته، پودر نارگیل و دیگر تزئینات دلخواه خود تزیین کنید. حلوا را در دمای اتاق به مدت حدود ۲ ساعت خنک شود و سپس میتوان آن را برش داده و سرو کرد.
بهترین آرد برای تهیه حلوای مجلسی
بهترین روش برای تهیه حلوا این است که ابتدا آرد را به تنهایی تفت دهید و سپس روغن را به آن اضافه کنید، به این صورت رنگ آرد تغییر رنگ محسوستری خواهد داشت. باید به این نکته توجه داشت که پس از افزودن روغن، آرد همچنان تفت میکند و زیاد تفت دادن آرد باعث تیره شدن رنگ حلوا میشود. بنابراین، برای جلوگیری از تیره شدن رنگ حلوا، قبل از اضافه کردن روغن، میتوانید یک قاشق آرد را با کمی روغن مخلوط کنید و سپس روغن را به آن اضافه کنید. با این روش، تشخیص رنگ حلوا آسانتر میشود.
همچنین، برای جلوگیری از تیره شدن رنگ حلوا، بهتر است مدت زمان تفت دادن آرد را کاهش دهید. اگر تمایل به تیرهتر شدن حلوا دارید، میتوانید پس از اضافه کردن روغن، حلوا را با روغن بیشتری تفت دهید. اما در هر صورت، باید به یاد داشت که زیاد تفت دادن آرد باعث تیره شدن رنگ حلوا میشود و برای حفظ رنگ درست حلوا، باید به این موضوع توجه داشته باشید.
همچنین، برای جلوگیری از گلوله شدن حلوا، پیش از تفت دادن آرد و پس از تفت دادن آرد، آرد را الک کنید. با این کار، حلوا بهطور یکنواخت تر و بدون گلوله تهیه میشود.
میزان شیرینی حلوای مجلسی
بهترین روش برای افزودن شیرینی به حلوا، درست کردن شهد است و بهتر است از اضافه کردن شکر به تنهایی بپرهیزید. برای درست کردن شهد، مقداری آب و شکر را در قابلمهای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود و یک شهد غلیظ و شفاف به دست آید. بعد از تهیه شهد، میتوانید آن را به آرامی به حلوا اضافه کنید و همزمان با هم مخلوط کنید. در نهایت، قبل از سرو کردن حلوا، بهتر است آن را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود و طعم و مزه بهتری به دست آید.
بهترین راه اضافه کردن زعفران و گلاب
برای اضافه کردن زعفران و گلاب به حلوا، بهترین روش این است که آنها به شهد اضافه شوند. با این کار، زعفران و گلاب به طور یکنواخت در حلوا پخش میشوند. همچنین، در صورتی که میزان شهد کم باشد، حلوا بافت منسجمی پیدا نخواهد کرد.
نکته مهمی در مورد شهد این است که باید با دمای گرم به حلوا اضافه شود. در صورتی که شهد سرد باشد، مخلوط کردن حلوا سخت میشود و انسجام کافی میسر نمیگردد. همچنین، برای تهیه شهد، نیازی به قوام آمدن شهد نیست و حل شدن شکر در آب به تنهایی کفایت میکند.
زعفران حلوا باید کاملاً ساییده شده و درشت نباشد، زیرا در حلوا دیده میشود و ممکن است رنگ و طعم آن را تغییر دهد.
در صورتی که شهد را بیش از حد به حلوا اضافه کردید و حلوا شل شد، بهتر است آن را مجددا روی حرارت ملایم قرار داده و آب اضافی آن را تبخیر کنید تا بافت مناسبی دوباره به دست آید.
نکات طلایی برای پخت حلوا مجلسی
اگر حلوا به دلیل اضافه کردن بیش از حد روغن شل شده باشد، توصیه میشود که مقدار دیگری آرد به حلوا اضافه کرده و آن را با حلوا تفت دهید. برای هم زدن آرد و شربت، از قاشق چوبی استفاده کنید.
میزان استفاده از روغن و کره به کیفیت حلوا مربوط است. اگر از روغن بیش از حد استفاده شود، روغن میبندد و کمتر از حد استفاده از روغن به ترک خوردن حلوا منجر میشود. روغن جامد به سرخ شدن آرد و پوک شدن آن کمک میکند، در حالی که کره به حلوا طعم مطلوبی میدهد و روغن مایع برای براق کردن حلوا استفاده میشود.
در فصل سرد، استفاده از روغن جامد به تنهایی گزینه مناسبی برای تهیه حلوا نمیباشد، زیرا باعث سفت شدن حلوا و تغییر ظاهر و مزه آن میشود. بهتر است در این فصل از روغن مایع استفاده شود.
برای تهیه حلوا برای صد نفر، ۱۰ پیمانه آرد را استفاده کنید.
برای تهیه حلوا، مهم است که مقدار داده شده برای شربت دقیقاً رعایت شود. در واقع، شربت حلوا نیازی به قوام آمدن ندارد و هنگامی که شکر کاملاً ذوب شد، باید آن را از روی حرارت بردارید. یکی از نکات اساسی در افزودن شربت حلوا، زمان و چگونگی افزودن آن به آرد است. برای اینکه حلوا به درستی تهیه شود، باید آرد را تفت دهید و هنگامی که رنگ آرد تغییر کرد، تابه را از روی حرارت بردارید و شربت را وارد آرد کنید. در این مرحله، شربت را به صورت ولرم به آرد اضافه کرده و مرتباً آن را با یک قاشق چوبی هم بزنید تا کاملاً به خورد آرد برود.
حتماً به سرعت و کیفیت همزدن حلوا توجه کنید، زیرا در غیر این صورت، شربت جذبِ آرد نخواهد شد و حلوای رقیقی به دست خواهد آمد. در صورتی که حلوای شما رقیق شده باشد، ناچار به حرارتدادن مجدد حلوا خواهید شد که این کار، احتمال سوختن حلوا و شکرک زدن آن را بیشتر میکند.
همچنین، برای تزیین حلوا، بهتر است اجازه دهید حلوا کمی خنک شود چراکه حلوای گرم به خوبی فرم نخواهد گرفت.