نکات پخت خاگینه و راز خوشمزگی و فوت و فن خاگینه - چلوگوشت
نکات پخت پولکی و راز خوشمزگی پولکی خوشمزه و خانگی اصفهانی

نکات پخت پولکی و راز خوشمزگی پولکی خوشمزه و خانگی اصفهانی

نکات پخت پولکی نکات پخت پولکی و راز خوشمزگی پولکی خوشمزه و خانگی اصفهانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. پولکی، یکی از خوراکی‌های محبوب و …

نکات پخت باقلوا و تمام رمز و راز های درست کردن باقلوا استانبولی

نکات پخت باقلوا و تمام رمز و راز های درست کردن باقلوا استانبولی

نکات پخت باقلوا نکات پخت باقلوا و تمام رمز و راز های درست کردن باقلوا استانبولی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.باقلوا یکی از خوشمزه ترین شیرینی …

نکات آش خیار چنبر اراکی و راز خوشمزگی آش خیار چنبر حرفه ای

نکات آش خیار چنبر اراکی و راز خوشمزگی آش خیار چنبر حرفه ای

نکات آش خیار چنبر نکات آش خیار چنبر اراکی و راز خوشمزگی آش خیار چنبر حرفه ای در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش خیار چنبر، …

نکات پخت خاگینه

فیلم طرز تهیه خاگینه ساده بدون ماست خاگینه فوری فیلم طرز تهیه خاگینه ساده طرز تهیه خاگینه ساده با آرد خاگینه ساده برای شام خاگینه چیست خاگینه تابه ای ساده خاگینه با شیر

نکات پخت خاگینه : خاگینه یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که معمولا در همه جای ایران پخته می شود.برای اینکه خاگینه شما خوشمزه تر شود باید نکاتی را در نظر بگیرید که مجموعه همه این نکات را به شما آموزش می دهیم.

آشنایی با خاگینه

در زبان فارسی، خاگینه یا خایگینه یک خوراکی خوشمزه است که با هم زدن زرده و سفیده تخم مرغ و سپس سرخ کردن آن در روغن یا کره تهیه می‌شود. آرد و تخم مرغ از جمله مواد اصلی در تهیه این خوراکی محسوب می‌شوند.

یک نوع خاگینه نازک به نام قیقاناخ یا قیقاناق، در شهرهای زنجان و تبریز تهیه می‌شود و به عنوان صبحانه با چای سرو می‌شود. تفاوت اصلی قیقاناخ با دیگر نوع خاگینه‌ها، عدم استفاده از شربت در تهیه آن است. به عبارت دیگر، در قیقاناخ، شکر از ابتدای تهیه به مایه خاگینه اضافه می‌شود تا آن را شیرین کند.

در کل، خاگینه یکی از خوراکی‌هایی است که در اکثر مناطق ایران مورد پسند و استفاده قرار می‌گیرد و در تهیه آن می‌توان با تنوع در استفاده از مواد اصلی، طعم‌های متنوعی به دست آورد.

مواد لازم برای تهیه خاگینه

آرد ———–> ۱ لیوان

تخم مرغ ———–>  ۳ عدد

زعفران دم کرده ———–> نصف استکان

شیره ———–> نصف لیوان

ماست ———–> نصف لیوان

بکینگ پودر ———–> ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه خاگینه

ابتدا تخم مرغ‌ها را جدا کرده و زرده و سفیده را به ترتیب در دو ظرف جداگانه به مدت ۳-۵ دقیقه با یک میکسر برقی خوب هم می‌زنیم. برای سفیده کردن سفیده‌ها نیازی به خیلی زدن آن‌ها نیست، فقط کافی است تا کمی حجمشان بیشتر شود و روی آن‌ها پف بیاید. زرده‌ها را هم تا زمانی که کاملاً کرمی شده و کشدار شده‌اند، خوب می‌زنیم.

حال تخم مرغ‌های آماده شده را با هم ترکیب کرده و شیره، زعفران دم‌کرده، و ماست را به همراه زعفران دم‌کرده با هم مخلوط کرده و سپس آرد و بکینگ پودر را با هم الک می‌کنیم و به مخلوط تخم مرغ و مایه‌ی خاگینه اضافه می‌کنیم. همه‌ی مواد را خوب با هم مخلوط کرده و مایه‌ی خاگینه‌ی ما آماده است.

سپس در یک تابه مناسب روی حرارت متوسط مایه‌ی خاگینه را ریخته و به همه‌ی طرف‌های تابه تا زمانی که سبک شده و طرف زیرین خاگینه قهوه‌ای رنگ شده راه می‌اندازیم. پس از آماده شدن هر یک از طرف‌های خاگینه، آن را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر آن نیز بپزد. سپس خاگینه را در ظرف مورد نظر سرو می‌کنیم و با توجه به سلیقه، آن را تزئین می‌کنیم.

نکات پخت خاگینه و راز و رمز خوشمزه شدن خاگینه

با توجه به مواردی که در مقدمه ذکر شد، خاگینه‌های مختلفی وجود دارند که نامشان به افزودنی‌هایی که در آن‌ها استفاده شده بستگی دارد، مانند خاگینه گردو.
برای تزئین، می‌توانید از خلال پسته و پودر پوسته پسته استفاده کنید.
برای داشتن خاگینه‌ای با قالب، خاگینه را در قالب مورد نظر ریخته و در فر یا روی شعله گاز آماده می‌کنیم.
همچنین به جای استفاده از شیره، می‌توانید شربت بار (۲ لیوان شکر به همراه ۱ لیوان آب و عرق هل و گلاب) تهیه کنید و جایگزین کنید.

فیلم طرز تهیه خاگینه ساده بدون ماست خاگینه فوری فیلم طرز تهیه خاگینه ساده طرز تهیه خاگینه ساده با آرد خاگینه ساده برای شام خاگینه چیست خاگینه تابه ای ساده خاگینه با شیر

مواد لازم برای تهیه خاگینه تبریزی

تخم مرغ ———–> ۵ عدد
آرد ———–> ۵ قاشق غذاخوری
ماست شیرین ———–> ۵ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ———–> ۱ قاشق غذاخوری
پودر وانیل ———–> ۱ قاشق مرباخوری
روغن یا کره ———–> به مقدار لازم

مواد لازم برای شربت خاگینه تبریزی

آب ———–> ۱ لیوان
شکر ———–> ۱ لیوان
گلاب ———–> نصف لیوان
هل ———–> ۴ عدد
زعفران دم کرده ———–> نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه شربت خاگینه تبریزی

برای تهیه شربت خاگینه تبریزی ابتدا یک قابلمه مناسب را در اختیار بگیرید و داخل آن آب و شکر را با هم مخلوط کنید. سپس دانه های هل را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود و شربت قوام بیابد. پس از آن که شربت خاگینه قوام آمد و به غلظت مناسب رسید، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید. سپس شربت را از روی حرارت بردارید و آن را در یک ظرف مناسب قرار دهید و به داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.

حتما به یاد داشته باشید که طبق طرز تهیه خاگینه تبریزی، اگر شربت داغ روی خاگینه بریزید احتمال خمیر شدن آن زیاد می‌شود. پس بهتر است که پس از خنک شدن شربت آن را برای سرو کردن در کنار خاگینه قرار دهید.

طرز تهیه خاگینه تبریزی

خم مرغ‌ها را در یک ظرف مناسب شکسته و وانیل را به آن اضافه کنید. سپس با چنگال خوب به هم بزنید تا ترکیبی یکدست حاصل شود.
سپس، آرد الک شده، بیکینگ پودر و ماست را به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست تشکیل شود.
مقداری روغن یا کره را در یک ماهیتابه قرار دهید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. بعد از آن، مایه خاگینه را درون ماهیتابه بریزید و به آرامی بچرخانید تا به طور یکنواخت سرخ شود.
پس از سرخ شدن یک طرف خاگینه، آن را برگردانید و طرف دیگر را نیز به همین روش سرخ کنید. سپس، با یک دستمال کاغذی، روغن اضافی را از خاگینه جمع کنید.
شربت خنک شده را روی خاگینه بریزید و آن را به آرامی روی حرارت بگذارید تا شربت جذب شود.
خاگینه تبریزی را در ظرف مناسب بریزید و آن را با مغز گردو، دارچین و گل محمدی خشک شده تزیین کنید.

مواد لازم برای داخل خاگینه تبریزی مغزدار

پودر هل ———–> نصف قاشق چای ‌خوری
پودر گل محمدی یا گل سرخ ———–> نصف قاشق چای ‌خوری
پودر دارچین ———–> نصف قاشق چای ‌خوری
مغز گردو ———–> به مقدار لازم

طرز تهیه خاگینه تبریزی مغزدار

برای تهیه خاگینه تبریزی مغزدار، مواد خاگینه را با همان دستوری که قبلاً توضیح دادیم، تهیه کنید. سپس، پودر هل، پودر گل محمدی، پودر دارچین و مغز گردو خرد شده را با هم مخلوط کنید. نصف مواد خاگینه را درون ماهیتابه بریزید و در تابه قرار دهید تا کمی سفت شود و خودش را بگیرد. سپس، مخلوطی که از قبل برای خاگینه تبریزی مغزدار آماده کردید را روی آن بریزید. بعد، باقی مواد خاگینه را روی آن بریزید و مجدداً در ماهیتابه قرار دهید تا خاگینه تبریزی مغزدار شما آماده شود. سپس، به همان شیوه که در طرز تهیه خاگینه تبریزی آمده، شربت خنک شده یا شیره انگور را روی خاگینه بریزید.

طرز تهیه خاگینه تبریزی هویج

به منظور تهیه خاگینه تبریزی هویج، ابتدا سه کیلوگرم هویج را بشویید و پوست آن‌ها را پوشش دهید. سپس هویج‌ها را بپزید و رنده کنید. هویج‌ها را در مرحله بعد تفت دهید. سپس یک تخم مرغ، یک و نیم پیمانه آرد و یک و نیم پیمانه آب را با هم ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید. هویج‌های تفت داده شده را که اکنون خنک شده‌اند به همراه زعفران به این مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. حالا مایه خاگینه هویج شما آماده سرخ کردن است. توجه داشته باشید که در تهیه خاگینه هویج، ماست لازم نیست.

طرز تهیه خاگینه با شیر

در روش تهیه خاگینه تبریزی با شیر، شربت یا شهد، ابتدا باید شیره، شربت یا شیر خود را آماده کنید. سپس برای تهیه مایه خاگینه، تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند. سپس آرد، بیکینگ پودر و وانیل را به آرامی به مواد اضافه کرده و به صورت همزمان هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند و مایه خاگینه شما آماده شود.

در مرحله بعد، می‌توانید خاگینه را با استفاده از یک ماهیتابه سرخ کنید. برای این کار، ماهیتابه را روی حرارت متوسط گرم کنید و یک قاشق غذاخوری از مایه خاگینه را درون ماهیتابه بریزید. سپس مواد خاگینه را به صورت یکنواخت در هم بزنید و منتظر شوید تا یک طرف خاگینه طلایی شود. سپس خاگینه را برگردانید و به همین روش دیگری از مایه خاگینه را به ماهیتابه اضافه کرده و خاگینه را به طلایی سرخ کنید.

در نهایت، خاگینه را از ماهیتابه خارج کرده و روی کاغذ آشپزی برای جذب اضافه روغن قرار دهید. بعد از خنک شدن، خاگینه را روی ظرف سرو کنید و با شیره، شربت یا شیر خنک شده سرو کنید.

طرز تهیه خاگینه ساده برای شام

شما می‌توانید خاگینه را به عنوان یک وعده غذایی سبک برای شام هم استفاده کنید. برای آماده کردن آن، ابتدا تخم مرغ و ماست را با هم به خوبی مخلوط کنید. سپس آرد و بکینگ پودر را آرام آرام به مخلوط خاگینه اضافه کنید. برای بهبود طعم و ظاهر خاگینه، می‌توانید از سبزی‌هایی مانند سبزی کوکو، نعنا و تره کوهی خرد شده در مایه خاگینه استفاده کنید.

سپس مایه خاگینه را داخل یک ماهیتابه روغنی سرخ کنید. خاگینه شما برای شام به همین راحتی و سرعت آماده است.

طرز تهیه خاگینه تبریزی رولتی

به منظور تهیه خاگینه تبریزی رولتی یا رولی، ابتدا مایه خاگینه را مطابق دستورات قبلی آماده می‌کنیم. سپس برای ساخت رول، مایه خاگینه را بسیار نازک روی یک ماهیتابه پخش کرده و آن را سرخ می‌کنیم. سپس کمی از شربت سرد را روی خاگینه گرم می‌ریزیم و مغز خاگینه را که از قبل آماده کرده‌ایم روی خاگینه پخش می‌کنیم و آرام آرام آن را رول می‌کنیم. در نهایت، روی رول باقی‌مانده از شربت خاگینه تبریزی را می‌ریزیم و با یک چاقوی تیز رولت خاگینه را برش می‌زنیم. خاگینه تبریزی رولی شما آماده سرو شدن است.

نکاتی در مورد پخت خاگینه تبریزی

مایه خاگینه را به صورت قاشق قاشق درون تابه ریخته و سرخ کنید. شعله را زیر ماهیتابه پخش کنید تا خاگینه به صورت یک لقمه سفت و شده و از هم پاشیدن جلوگیری شود.
بجای شربت، می‌توانید از شیره انگور برای سرو خاگینه استفاده کنید.
خاگینه را همچنین می‌توان در فر به صورت کیک پخت. برای این کار، خاگینه را با حرارت ۱۷۰ درجه داخل فر قرار داده و تا زمانی که مواد به چنگال نچسبند، پخت را ادامه دهید.
مقدار تخم مرغ، ماست و آرد در طرز تهیه خاگینه تبریزی به یک اندازه هستند، بنابراین شما می‌توانید مواد را به صورت کم یا زیادی تغییر دهید. به عنوان مثال، شما می‌توانید با ۲ عدد تخم مرغ، ۲ قاشق غذاخوری ماست و ۲ قاشق غذاخوری آرد، قیقاناخ را درست کنید.
شربت را به خاگینه اضافه کنید تا خمیر نشود، اما توجه داشته باشید که میزان شیرینی شهد یا شربت خاگینه تبریزی کاملاً سلیقه‌ای است، بنابراین می‌توانید مقدار شیرینی را به دلخواه تنظیم کنید.
چند دقیقه قبل از خاموش کردن شعله، می‌توانید به لبه‌های خاگینه داخل تابه، مقدار کمی شکر بپاشید تا لبه‌ها کمی سفت‌تر شوند و ظاهر شیک‌تری داشته باشند.

حتماً به این نکته توجه داشته باشید که خاگینه باید گرم و داغ باشد در حالی که شربت باید سرد باشد، یا برعکس خاگینه باید سرد و شربت باید گرم باشد. این تضاد باعث ایجاد شوک حرارتی می‌شود که سبب می‌شود شربت به خوبی به خورد خاگینه برسد و بهترین عملکرد را از خاگینه به دست آورید.

چیکار کنیم خاگینه پف کنه

برای پف کردن خاگینه، نکات زیر را رعایت کنید:

استفاده از تخم مرغ تازه: تخم مرغ های تازه، پروتئین بیشتری دارند و در نتیجه باعث پف کردن بیشتر خاگینه می شوند.

زدن کامل تخم مرغ: تخم مرغ ها را آنقدر بزنید تا کاملا کف کند و رنگ آن روشن شود. می توانید از همزن برقی برای این کار استفاده کنید.

اضافه کردن آرد به تدریج: آرد را کم کم به مایه خاگینه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گلوله نشود.

استفاده از مایه خمیر: می توانید به مایه خاگینه، یک قاشق چایخوری مایه خمیر فوری اضافه کنید تا پف بیشتری داشته باشد.

استراحت دادن به مایه: بعد از آماده کردن مایه خاگینه، به آن حدود ۱۵ دقیقه استراحت دهید تا مواد به خورد هم بروند.

تنظیم حرارت: خاگینه را روی حرارت ملایم بپزید تا مغز آن هم پخته شود و خمیر نشود. همچنین، از تابه نچسب برای پخت خاگینه استفاده کنید.

استفاده از درپوش: در حین پخت خاگینه، روی تابه را با درپوش ببندید تا بخار داخل تابه بماند و خاگینه پف کند.

با رعایت این نکات، می توانید خاگینه ای پف دار و خوشمزه تهیه کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 24 مهر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.