خواص ماش در طب سنتی برای لاغری و بارداری و کودکان و کم خونی
خواص سرکه انگبین با عرق کاسنی برای پوست و لاغری و چاقی
خواص سرکه انگبین خواص سرکه انگبین با عرق کاسنی برای پوست و لاغری و چاقی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سرکه انگبین یک نوع سرکه است که از …
خواص شیر برای معده و اسپرم در شب و صبحانه و سرماخوردگی
خواص شیر خواص شیر برای معده و اسپرم در شب و صبحانه و سرماخوردگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیر واقعاً یک منبع غذایی غنی و مفید است …
خواص گندم برای پوست و سنگ صفرا و لاغری و سلامت زنان و روده ها
خواص گندم خواص گندم برای پوست و سنگ صفرا و لاغری و سلامت زنان و روده ها در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مزاج گندم در طب سنتی به …
خواص ماش
خواص ماش در طب سنتی برای لاغری و بارداری و کودکان و کم خونی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
ماش گیاهی علفی و یکساله است که عمدتاً به صورت بوته رشد میکند و بومی هندوستان است.
این گیاه همراه با دیگر گیاهان شناختهشدهای چون باقلا، شیرینبیان، لوبیا چیتی، نخود فرنگی و یونجه، در رده باقلاسان قرار میگیرد.
ماش، که به عنوان ماده غذایی شناخته میشود، اغلب در تهیه انواع مختلف غذاها و خوراکیها استفاده نمیشود،
اما در تهیه برخی غذاهای معروف مانند آش ماش، جوانه ماش و ماش پلو به کار میرود.
ماش به عنوان یکی از حبوبات مغذی و سودمند شناخته میشود. اگرچه این گیاه بومی ایران است، اما استفاده از آن روز به روز کاهش مییابد
و در حال فراموشی است. با آگاهی از فواید آن، شاید به مصرف بیشتر آن ترغیب شوید.
ایرانیان باستان به ماش «مِچ» میگفتند، و هنگامی که وارد زبان عربی شد، به نام ماش شناخته شد.
یکی از غذاهای سنتی ایرانی، آش ماش است که در انتهای این متن، نحوه پخت آن به اختصار توضیح داده خواهد شد.
این دانه خاص، که در ایران و خاورمیانه رواج دارد، در سایر نقاط جهان چندان شناختهشده نیست.
خواص ماش در طب سنتی
ماش، با پوست دارای مزاج سرد و خشک است، اما ماش پوستکنده معتدل به شمار میرود.
مصلحات ماش شامل روغن بادام شیرین و ادویهجاتی نظیر سماق، تخم کافشه، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و میخک است.
کالری ماش در هر ۱۰۰ گرم به ۳۴۷ میرسد.
مصرف بیش از حد ماش میتواند به افزایش خلط بدن منجر شود.
اگرچه ماش طبع سرد و خشک دارد، اما تحریککننده سودا نیست.
ماش در از بین بردن التهابهای صفراوی موثر است و همچنین به عنوان تسکیندهنده سرفه عمل میکند.
پتاسیم موجود در ماش به شستشوی کلیهها کمک کرده، اسیدیته خون را کاهش داده و به تنظیم ضربان قلب کمک میکند.
وجود فسفر و کلسیم در ماش نقش مهمی در رشد کودکان دارد.
به دلیل داشتن آهن، ماش برای افراد کمخون مفید است.
ماش به افزایش ترشح انسولین در بدن کمک میکند.
گیاهخوارانی که میخواهند از جوانه ماش استفاده کنند، باید آن را کمی گرم کنند.
ماش خاصیت چاق کنندگی ندارد، بنابراین میتواند بخشی از رژیم غذایی کاهش وزن باشد.
افراد مبتلا به یبوست برای استفاده از ماش باید ابتدا آن را تفت داده، بلغور کرده و پوست بگیرند.
مصرف ماش پوستکنده برای افراد مبتلا به صرع توصیه میشود.
ماش به افزایش تولید شیر کمک کرده، تولید گلبولهای سفید خون را تقویت کرده و به بهبود عملکرد کبد کمک میکند.
این دانه بدون گلوتن و مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک است.
ماش به دلیل دارا بودن فیتواستروژن، در پیشگیری از پیری زودرس پوست موثر است.
ماش پوستکنده به عنوان مسکن درد بواسیر عمل میکند.
مصرف ماش پخته میتواند به رفع سکسکههای مقاوم کمک کند.
خوردن ماش برای افرادی که از خارش شدید بدن رنج میبرند، مفید است.
ضماد آرد ماش در درمان التهابات سطحی بدن و لک و پیسی کاربرد دارد.
غذای مناسب برای اسهال ماش و برنج کم چربی است.
برای درمان ورم، ماش تازه را جوشانده، له کرده و با زرده تخممرغ مخلوط کنید و بر روی موضع بمالید.
ماش برای دهان و دندان
ماش به عنوان یکی از حبوبات مفید برای سلامت دهان و دندان شناخته میشود.
افرادی که با مشکلات دهانی مانند قرمزی لثهها، بوی نامطبوع دهان، درد لثه و خونریزی لثهها روبرو هستند، باید ماش را به برنامه غذایی خود اضافه کنند.
ماش دارای مقادیر مناسبی از سدیم است، که این امر آن را برای حفظ سلامتی دهان و دندان بسیار موثر میسازد.
مصرف منظم و درست ماش در رژیم غذایی میتواند به رفع مشکلات مربوط به دهان و دندان کمک کند.
خواص ماش برای لاغری
ماش به عنوان یکی از حبوبات مناسب برای برنامههای کاهش وزن و لاغری شناخته میشود.
مصرف درست و اصولی ماش میتواند به کاهش اشتها کمک کند، که نتیجه آن کاهش وزن خواهد بود.
علاوه بر این، ماش دارای مقادیر بالایی از فیبر است که پس از خوردن، احساس سیری ایجاد میکند و در نتیجه به کنترل اشتها کمک میکند. همچنین پروتئین موجود در ماش به سوزاندن چربیها در بدن کمک میکند.
با این حال، باید توجه داشت که استفاده از ماش در رژیم لاغری نباید بدون مشورت با متخصص تغذیه انجام شود
زیرا ماش در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۳۴۷ کالری است و استفاده نادرست از آن ممکن است حتی به افزایش وزن منجر شود.
خواص ماش برای دوران بارداری
اسید فولیک موجود در ماش، یکی از مواد کلیدی برای توسعه مغزی نوزادان است و به طور خاص خطر نقایص مادرزادی را کاهش میدهد.
علاوه بر این، فیبر موجود در ماش به جلوگیری از مشکلات گوارشی رایج در دوران بارداری کمک میکند
و ویتامینها و آنتیاکسیدانهای موجود در آن به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک میکند.
خواص ماش برای کودکان و نوزادان
ماش به عنوان یک ماده غذایی مغذی شناخته میشود که برای رشد کودکان بسیار مفید است،
زیرا دارای ترکیب کاملی از ویتامینها و مواد معدنی است که برای فعالیت هورمونهای رشد در بدن ضروری هستند
و به عنوان یک جایگزین طبیعی برای مکملهای رشد مصنوعی در نظر گرفته میشود.
بنابراین، کودکان میتوانند ماش را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
ماش به خاطر داشتن مقادیر بالای ویتامینها و مواد مغذی در بهبود رشد نوزادان و کودکان موثر است.
محتوای بالای مس و آهن در ماش خطر کمخونی در نوزادان و کودکان را کاهش میدهد.
همچنین فیبر موجود در ماش میتواند خطر ابتلا به یبوست و اسهال در نوزادان و کودکان را کمتر کند.
خواص ماش برای کم خونی
ماش به دلیل داشتن میزان بالایی از مس و آهن به کاهش خطر کمخونی در نوزادان و کودکان کمک میکند.
آهن موجود در ماش به تولید گلبولهای قرمز خون کمک کرده و خطر کمخونی را در دوران بارداری کاهش میدهد.
ماش سبز برای افرادی که از کمبود آهن رنج میبرند، گزینه بسیار مناسبی است.
یکی دیگر از فواید ماش سبز، کمک به رفع کمخونی است و برای استفاده بهینه از این خاصیت، مصرف جوانههای آن توصیه میشود.
به طور کلی، جوانهها دارای خواص و مواد مغذی بیشتری هستند.
خواص ماش برای دیابت
میزان بالای فیبر و پروتئین موجود در ماش در کاهش سطح قند خون نقش دارد.
بر اساس تحقیقات اخیر، آنتیاکسیدانهای ویتکسین و ایزوویتکسین موجود در ماش میتوانند
با بهبود عملکرد انسولین، سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو را تنظیم کنند.
ماش همچنین به کاهش سطح قند و چربی خون کمک میکند
و بر اساس تحقیقات انجمن دیابت آمریکا، ماش در درمان اسهال نیز مفید است؛
علاوه بر این، به دلیل هضم آسان و تعادل مواد مغذی،
مصرف ماش برای افراد دیابتی نیز توصیه میشود. البته مصرف آن به صورت جوانه اغلب ترجیح داده میشود.