نکات فالوده شیرازی و راز خوشمزگی فالوده شیرازی خوشمزه و خانگی
نکات پخت سوهان و راز خوشمزگی سوهان قم حرفه ای و شرکتی
نکات پخت سوهان نکات پخت سوهان و راز خوشمزگی سوهان قم حرفه ای و شرکتی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد سوهان برای اولین بار در …
نکات پخت برنج و برای زود دم کشیدن برنج چه باید کرد
نکات پخت برنج نکات پخت برنج و برای زود دم کشیدن برنج چه باید کرد در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.یکی از اصول اصلی آشپزی ایرانی تهیه …
نکات پخت مربا و راز خوشمزگی مربا و ریختن بکینگ پودر در مربا
نکات پخت مربا نکات پخت مربا و راز خوشمزگی مربا و ریختن بکینگ پودر در مربا در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. وقتی شما قصد تهیه …
نکات فالوده شیرازی
نکات فالوده شیرازی و راز خوشمزگی فالوده شیرازی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
پالوده یا به اصطلاح محلی “فالوده” یکی از لذیذترین دسرهای یخی ایرانی محسوب میشود. واژه “پالوده” از واژه “پالودن” گرفته شده که به تمیز کردن و صاف کردن اشاره دارد. دستور تهیه فالوده شیرازی به این صورت است که رشتههای باریک نشاسته در آب، یخ، و شکر قرار میگیرند. برای افزایش طعم و عطر این دسر، از موادی چون عرق نسترن، اسانس آلبالو، و آبلیمو تازه استفاده میشود. این دسر در نسخههای شیرازی، کرمانی، و یزدی از جمله محبوبترین فالودههای ایرانی محسوب میشود. به عنوان مثال در شیراز، فالوده با آب لیمو، عرق نسترن یا شربت آلبالو مخلوط میشود، در حالیکه فالوده کرمانی با گلاب و نعناع مصرف میشود. این دسر در ایران و خارج از کشور نیز محبوبیت دارد.
فالوده یکی از بهترین گزینههای دسری برای فصلهای گرم بهار و تابستان است. این دسر خنک اصلیاش را در شهر شیراز دارد، اما نسخه کرمانی نیز با کیفیت خاص خود معروف است. اگر به یکی از این دو شهر سفر کردید، حتماً باید طعم فالوده را تجربه کنید. با یادگیری ترفندهای تهیه این دسر، میتوانید در تمام روزهای گرم از لذت سرو فالوده در خانه خود بهرهمند شوید.
مواد لازم برای آماده سازی فالوده
شکر ١۵٠گرم
آب ١۶٠گرم
گلاب ٢ قاشق غذاخوری
لیمو تازه (اختیاری) ۱ عدد
شربت آلبالو (برای تزیین) به مقدار لازم
مواد لازم برای آماده سازی رشته فالوده
آب ولرم ۴ پیمانه
نشاسته گندم ١٠٠ گرم
روش تهیه فالوده
شکر را در قابلمه بریزید و ۱۶۰ گرم آب اضافه کنید، سپس آرامآرام مخلوط کنید تا شکر بهطور کامل حل شود.
قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و منتظر شوید تا به جوش برسد. وقتی به جوش آمد، از حرارت خارج کنید و سریعاً گلابی را اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
حالا شربت را در یک کاسه یا ظرف فلزی ریخته و آن را در فریزر قرار دهید.
بعد از دو ساعت، از فریزر خارج کرده و شربت یخزده را چندبار با چنگال زده و دوباره در فریزر قرار دهید. این عمل را بعد از یک یا دو ساعت تکرار کنید.
برای تهیه رشته فالوده، نشاسته را در یک کاسه بریزید. یک پیمانه آب را روی نشاسته بریزید و آن را به خوبی با هم مخلوط کنید تا نشاسته کاملاً حل شود. حتماً توجه کنید که نشاسته گلوله ننشیند و کاملاً در آب حل شود.
سه پیمانه باقیمانده آب را در قابلمهای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس محلول آب و نشاسته را داخل قابلمه حاوی آب داغ بریزید و سریعاً هم بزنید.
در این مرحله به دلیل ورود نشاسته به آب داغ، سریعاً نشاسته قوام پیدا میکند. باید هم بزنید تا نشاسته به طور کامل حل شود و گلوله نشود. این کار را با حرارت کم انجام دهید تا زمانی که نشاسته کاملاً غلیظ و خمیری شود (پروسه هم زدن حدود نیم ساعت طول میکشد تا بوی خامی نشاسته بر اثر حرارت از بین برود و کاملاً نشاسته پخته و غلیظ شود و آب اضافی تبخیر شود).
وقتی خمیر نشاسته آماده شد، به صورت رشتهای در یخچال ریخته شود!
برای رشته کردن نشاسته میتوانید از چرخ گوشت، صافی، آبکش یا قیف و ماسورهای مدل چمنی استفاده کنید. بهترین روش برای تهیه رشته فالوده در منزل استفاده از چرخ گوشت یا ماسوره است!
ماسورهای که چند سوراخ دارد را در قیف نسوز یا سیلیکونی قرار دهید. نشاسته داغ را داخل قیف بریزید. داخل کاسهی گودی را پر از یخ کنید تا کاملاً سرد و یخی باشد!
حالا نشاستهای که در قیف ریختید، توسط قیف و ماسوره در کاسهی حاوی یخ پایپ کنید. قیف داغ است و بهتر است به وسیلهی پارچه یا حوله قیف را در دست بگیرید و کاملاً فشار دهید تا نشاسته به آب یخ منتقل شود. حتی باید دقت کنید که زمانی که نشاسته را در آب یخ میریزید، ماسوره در آب باشد تا نشاسته به هم نچسبد. مشاهده میکنید که نشاستهها کاملاً به صورت رشتهای در آب غوطهور میشوند.
وقتی نشاستهها به صورت رشتهای درآمد، باید در شربت بریزید. شربتی که قبلاً در فریزر گذاشته بودید را از فریزر خارج کنید. مقداری از رشتههای فالوده را روی شربت یخزده بریزید.
دوباره شربت بریزید و مجدداً رشتههای فالوده را روی شربت یخزده بریزید و هم بزنید. در این مرحله رشتههای فالوده به صورت جامد میشوند.
بعد از این مرحله، دوباره رشتهها را با همان شربت در فریزر قرار دهید تا کمی یخ بزند و بعد خارج کنید. آماده به سرو است.
زمان سرو هم برای روی فالوده میتوانید از آب لیموی تازه یا شربت آلبالو و توت فرنگی استفاده کنید. یا با بستنی سنتی میل کنید که بسیار خوشمزه و دلچسب میشود. بعد از سرو، سریع باید مصرف شود تا رشتهها تردی خود را از دست ندهند.
نکات فالوده
برای تسهیل در آمادهسازی فالوده شیرازی، میتوانید رشتههای این دسر را به صورت بستهبندی شده از فروشگاهها تهیه کرده و آمادهی خرید نمایید.
قبل از استفاده، رشتهها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه جوشانید تا بهترین کیفیت و تردی را بهدست آورید.
در فرآیند تهیه رشتههای فالوده، همیشه از حرارت کم در اجاق گاز استفاده کنید تا آرامآرام آب تبخیر شود و نشاستهها بهخوبی پخته شوند.
نشاسته را به قدری که قوام داشته باشد روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. این اقدام حداکثر تا زمانی که نشاسته بهخوبی پخته شود صرفاً چند دقیقه طول میکشد. در غیر اینصورت، یخ در رشتهها بیشتر از حد مطلوب خواهد بود.
استفاده از نشاسته گندم بهترین انتخاب برای تهیه فالوده شیرازی است.
برای تهیه رشتههای باریک، میتوانید از چرخ گوشت به جای آبکش استفاده کنید.
طعم و عطر فالوده شیرازی را با اضافه کردن اسانس هل در آخرین مرحله تقویت کرده و از طعم بینظیر آن بهرهمند شوید.
تزئین فالوده شیرازی را میتوانید با استفاده از برگهای نعناع، انگور قرمز، برشهای لیمو، یا آلبالو بیهسته انجام داد، همانطور که به دلخواه شماست.
خواص شگفت انگیز فالوده
افزایش حال و شادی: مصرف فالوده، به خصوص با اضافه کردن تخم ریحان یا تخم شربتی، میتواند احساس نشاط و خوشحالی را تقویت کرده و این ترکیب میتواند به تقویت معده و کاهش مشکلات اسهال کمک کند.
تحقیق و تقویت سیستم گوارش: حضور تخم ریحان و تخم شربتی در فالوده میتواند به بهبود عملکرد سیستم گوارش و کنترل اسهال کمک کند.
تقویت سلامت پوست و دندان: موجود بودن نشاسته در فالوده میتواند به تقویت دندانها و جلوگیری از یبوست کمک کند و به پوست جوانتر و سالمتر ظاهر بخشد.
مقابله با یبوست: نشاسته که در فالوده وجود دارد، به عنوان یک ماده کمکی مؤثر در مقابله با یبوست شناخته میشود و میتواند فرآیند گوارش را بهبود بخشد.
تفاوت فالوده شیرازی و یزدی در چیست؟
فالوده شیرازی به طور عمده با آبلیمو تازه یا شربت آلبالو سرو میشود، در حالی که فالوده یزدی پس از آماده شدن، معمولاً با شیره گلاب و سیاهدانه مخلوط و تقدیم میگردد.