;
نکات آش ترخینه دوغ و راز خوشمزگی آش ترخینه دوغ خوشمزه و خانگی - چلوگوشت
نکات پخت مربای پوست پرتقال و راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال

نکات پخت مربای پوست پرتقال و راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال

نکات پخت مربای پوست پرتقال نکات پخت مربای پوست پرتقال و راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. مربای پوست پرتقال یک …

نکات شربت به لیمو و راز خوشمزگی شربت به لیمو خوشمزه و خانگی

نکات شربت به لیمو و راز خوشمزگی شربت به لیمو خوشمزه و خانگی

نکات شربت به لیمو نکات شربت به لیمو و راز خوشمزگی شربت به لیمو خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. نوشیدنی شربت به‌لیمو …

نکات سس انبه و راز خوشمزگی سس انبه خوشمزه و خانگی

نکات سس انبه و راز خوشمزگی سس انبه خوشمزه و خانگی

نکات سس انبه نکات سس انبه و راز خوشمزگی سس انبه خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. انبه، یک میوه لذیذ و غنی …

نکات آش ترخینه دوغ

طرز تهیه آش ترخینه دوغ طرز تهیه ترخینه دوغ خشک آش ترخینه ساده طرز تهیه آش ترخینه با ترخینه آماده طرز تهیه آش ترخینه دوغ ملایر ترخینه دوغ چیست آش ترخینه ملایر آش ترخینه لرستان

نکات آش ترخینه دوغ و راز خوشمزگی آش ترخینه دوغ خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

آش ترخینه یا آش دویینه، به عنوان آش ترخینه دوغ نیز مشهور است، در بسیاری از حالات در استان‌های غربی ایران پخته می‌شود و به عنوان یک ضدباکتری قوی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، آش ترخینه جزو غذاهای محبوب در ماه مبارک رمضان در منطقه کرمانشاه محسوب می‌شود و به عنوان یک گزینه عالی برای برنامه‌های غذایی در این ماه مذهبی شناخته می‌شود.

مواد لازم برای اماده سازی آش ترخینه دوغ

ترخینه دوغ: ۳ عدد

کشک: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار (اختیاری)

حبوبات شامل: لوبیا چیتی، نخود گرد و عدس سبز روی هم رفته ۲۰۰ گرم

سبزی آش: ۵۰۰ گرم شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر

نمک، فلفل و زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری

نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ: به مقدار دلخواه

آموزش تهیه آش ترخینه دوغ

در روش اصلی تهیه آش ترخینه همدان، ابتدا ترخینه‌ها را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب خیس کنید تا به طور کامل نرم شوند. همچنین، حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را تعویض کنید. سپس حبوبات را بپزید.

مقدار آب برای پختن حبوبات باید به اندازه‌ای باشد که سطح حبوبات را بپوشاند. بهتر است ابتدا نخودها را بپزید، زیرا زمان پخت بیشتری نیاز دارند. پس از ۱ و نیم ساعت، لوبیا چیتی را اضافه کنید و ۱ ساعت دیگر، عدس سبز را به آن افزوده و ادامه دهید.

در مرحله بعدی از روش آماده‌سازی آش ترخینه به سبک همدان، وقتی حبوبات پخته شدند، ترخینه‌ها را اضافه کرده و به آن‌ها مدتی دهید تا به طور کامل پخته شوند.

در مرحله سوم، پس از پخت ترخینه‌ها و له شدن کامل آن‌ها، سبزی آش خرد شده (بزرگتر از سبزی خورشتی) و زردچوبه را به آش اضافه کنید. ۳۰ دقیقه زمان کافی برای پخت سبزی آش می‌باشد.

در مراحل آخر تدابیر آش ترخینه، کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را به آن افزوده و نمک و فلفل آش را به میزان دلخواه به آن بیفزایید. آش ترخینه را تا چند بار جوش آمدن بپزید و سپس شعله گاز را خاموش کنید. آش ترخینه را گرم سرو کرده و با پیاز داغ، کشک مایع، سیر داغ و نعنا داغ آن را تزیین کنید

نکات تهیه آش ترخینه دوغ

باید به یاد داشت که در بیشتر شهرها از جمله همدان و تویسرکان، مردم معمولاً آش ترخینه را با استفاده از کشک تهیه نمی‌کنند. اگر از افزودن کشک به آش منصرف شوید، هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید.

می‌توانید کشک را فقط برای تزیین آش ترخینه به کار ببرید. با این حال، ترخینه تهیه شده با کشک عمدتاً طعم خوبی دارد و پیشنهاد می‌شود این ترکیب را امتحان کنید.

بعضی از افراد در روش تهیه آش ترخینه دوغ، ترخینه را به مدت ۱۰ روز در دوغ ترش قرار می‌دهند تا برای آش آماده شود.

آش ترخینه، به علاوه از لذیذ بودن، خواص درمانی نیز دارد و به عنوان یک درمان خانگی مؤثر برای سرماخوردگی شناخته می‌شود.

پس از پخت آش، برای تزیین می‌توانید از سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ استفاده نمایید.

ترخینه، یک مخلوط خمیری از بلغور گندم، دوغ، نعنا خشک و مقداری ادویه است که در فروشگاه‌ها و عطاری‌ها آماده موجود است.

در روش تهیه آش ترخینه بدون حبوبات، می‌توانید تمامی حبوبات را حذف یا فقط از عدس برای پخت آش استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 17 دی 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.