خواص ویتامین b1 و منابع ویتامین b1 چیست و نقش ان در بیماری بری بری - چلوگوشت
خواص دنبلان برای پسردار شدن و مردان و زنان و بدنسازی و مو

خواص دنبلان برای پسردار شدن و مردان و زنان و بدنسازی و مو

خواص دنبلان خواص دنبلان برای پسردار شدن و مردان و زنان و بدنسازی و مو در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مقدار زیاد تستوسترون در دنبلان گوسفند، گاو و …

خواص تخم بلدرچین برای پسردار شدن و کودک و مردان و مو

خواص تخم بلدرچین برای پسردار شدن و کودک و مردان و مو

خواص تخم بلدرچین خواص تخم بلدرچین برای پسردار شدن و کودک و مردان و مو در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تخم بلدرچین دارای خواص بسیاری است که می‌تواند …

خواص ویتامین دی در طب سنتی برای پوست و مو و بدنسازی و بارداری

خواص ویتامین دی در طب سنتی برای پوست و مو و بدنسازی و بارداری

خواص ویتامین دی خواص ویتامین دی در طب سنتی برای پوست و مو و بدنسازی و بارداری در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. ویتامین D یا ویتامین دی (به …

خواص ویتامین b1

ویتامین ب1 300 برای چی خوبه ویتامین ب1 برا چی خوبه ویتامین ب 1 و لاغری قرص ویتامین ب ۱ ۳۰۰ برای چیست نی نی سایت زمان مصرف ویتامین ب 1 300 عوارض قرص ویتامین ب1 300 خواص ویتامین b1 برای پوست خواص ویتامین b1 برای مو

خواص ویتامین b1 و منابع ویتامین b1 چیست و نقش ان در بیماری بری بری در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

ویتامین B1، معروف به تیامین، برای بدن انسان حیاتی است. از خصوصیات این ویتامین می‌توان به تأثیر ضد استرسی، بهبود عملکرد مغز و کمک به فعالیت صحیح قلب اشاره نمود. ویتامین B1، که جزء ویتامین‌های گروه B کمپلکس قرار دارد، نقش مهمی در متابولیسم بدن داشته و به تقویت عملکرد سیستم عصبی کمک می‌کند. کمبود این ویتامین در بدن می‌تواند منجر به عوارضی مانند کاهش شدید وزن، بی‌اشتهایی و مشکلات عصبی شود.

منابع ویتامین b1 چیست

تیامین یا ویتامین B1 در مواد غذایی متنوعی مانند جوانه گندم، نان، نخود، لوبیا، چاودار، برنج سبوس‌دار، اسفناج، کلم، هویج، بسیاری از سبزی‌ها، گردو، بادام، فندق، انجیر، جگر، تخم مرغ، شیر، پنیر، ماست، مخمر آبجو، پسته خام، حبوبات، سیرابی، شیردان، گوشت، دانه‌های گل آفتابگردان و سویا به میزان فراوان یافت می‌شود. مصرف بیش از حد مواد قندی می‌تواند به کاهش این ویتامین در بدن منجر شود، همچنین استفاده از لباس‌های نایلونی و پلاستیکی می‌تواند باعث تخریب ویتامین B1 شود.

سبوس یک منبع غنی ویتامین B1 محسوب می‌شود و در فرآیند سفید کردن آرد، بخش عمده‌ای از ویتامین B1 از بین می‌رود. بنابراین، مصرف نان‌هایی مانند سنگک، بربری و بیسکویت‌های ساخته شده با آرد سبوس‌دار توصیه می‌شود. اگر قصد پخت جگر را دارید، بهتر است آن را پیش از پخت در فریزر قرار ندهید و از حرارت بالا برای پخت استفاده کنید. همچنین، مصرف ماءالشعیر و جوانه گندم نیز به بدن مقدار زیادی ویتامین B1 می‌رساند.

ویتامین b1 و ساختمان شیمیایی آن

تیامین یا ویتامین B1 از دو حلقه هتروسیکلی تشکیل شده است: یک حلقه تیازول حاوی گوگرد و یک حلقه پیریمیدین دارای دو اتم ازت. حلقه پیریمیدین در تیامین به صورت ۲،۵-دی‌متیل‌۴-آمینوپیریمیدین و حلقه تیازول به صورت ۴متیل‌۵هیدروکسی‌اتیل‌تیازول است. این دو حلقه از طریق یک پل ازتی بین ازت حلقه تیازول و کربن متیل‌۵ حلقه پیریمیدین به هم متصل هستند. تیامین یک ویتامین محلول در آب است و حضور گروه‌های متیل در حلقه‌های پیریمیدین و تیازول و گروه هیدروکسی‌اتیل در حلقه تیازول برای فعالیت بیولوژیکی آن ضروری است. هیدروژن متصل به کربن ۲ حلقه تیازول نقش مهمی در خواص کوآنزیمی ویتامین ایفا می‌کند. تیامین به صورت الکل ازت‌دار است و از طریق گروه الکلی خود می‌تواند با اسیدها واکنش دهد و تیامین پیروفسفات، شکل فعال این ویتامین در بدن، تشکیل شود.

میزان نیاز به ویتامین b1

از زمان تولد تا سن ۱۰ سالگی، نیاز روزانه به ویتامین B1 بین ۰٫۳ تا ۱ میلی‌گرم در روز متغیر است. با رسیدن به سنین نوجوانی و بلوغ، میزان نیاز به تیامین افزایش می‌یابد، به طوری که برای پسران در سنین بلوغ ۱٫۳ میلی‌گرم و برای دختران ۱٫۱ میلی‌گرم در روز است. از سن ۱۴ تا ۵۰ سالگی، میزان نیاز روزانه برای مردان ۱٫۵ میلی‌گرم و برای زنان ۱٫۱ میلی‌گرم است. در دوران سالمندی، با کاهش نیاز به انرژی، نیاز به ویتامین B1 نیز کاهش می‌یابد.

ویتامین b1 و بیماری بری‌ بری

کمبود ویتامین B1 در بدن انسان می‌تواند منجر به بیماری بری‌بری شود که معمولاً با نشانه‌هایی در دستگاه قلبی-عروقی و سیستم عصبی و ورم (اُدم) همراه است. در زمینه عوارض قلبی-عروقی، مشکلاتی مانند تپش قلب، تنگی نفس و بزرگ شدن قلب دیده می‌شود که به مرور می‌تواند به احتقان در قلب، کبد، ریه و بروز ورم منجر شود. عوارض عصبی نیز می‌تواند شامل پلی‌نوریت اعصاب محیطی باشد و در مواردی با خونریزی مغزی همراه است. ضعف عضلانی، بی‌اشتهایی، کاهش حرکات معده، تهوع، تب و لاغری همراه با اختلالات رویشی و مشکلات پوستی از دیگر نشانه‌های این بیماری هستند. کمبود تیامین با افزایش ترکیبات سه کربنه همراه است و منجر به افزایش اسید لاکتیک در سلول‌های عصبی و اسید پیروویک در سلول‌های عضلانی و خون می‌شود.

کاربرد ویتامین b1 چیست

ویتامین B1 یا تیامین برای سلامتی سیستم عصبی، مغز، عضلات، قلب و دستگاه گوارش انسان حیاتی است و در تنظیم جریان الکترولیت‌ها در سلول‌های عضلانی و عصبی نقش دارد. این ویتامین از بروز بیماری‌هایی مانند بری‌بری که علائمی مانند اختلالات قلبی-عروقی، عصبی و گوارشی دارد، جلوگیری می‌کند. کمبود تیامین می‌تواند منجر به کاهش وزن و بی‌اشتهایی شود و مشکلات عصبی نظیر سردرگمی و از دست دادن حافظه کوتاه‌مدت، ضعف عضلانی و مشکلات قلبی-عروقی را به دنبال داشته باشد. مصرف زیاد الکل می‌تواند به کمبود تیامین منجر شود، زیرا الکل در جذب این ویتامین توسط بدن اختلال ایجاد می‌کند. سندرم ورنیکه-کورساکوف، که عمدتاً در افرادی که مصرف زیاد الکل دارند دیده می‌شود، با کمبود تیامین مرتبط است و می‌تواند بدون درمان کشنده باشد. افراد مبتلا به این سندرم و کسانی که الکل مصرف می‌کنند ممکن است برای بهبودی به تزریق تیامین نیاز داشته باشند.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 18 دی 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.