;
نکات بورک گوشت و راز خوشمزگی بورک گوشت خوشمزه و خانگی - چلوگوشت
نکات پخت نان خامه ای و راز خوشمزگی نان خامه ای خانگی و خوشمزه

نکات پخت نان خامه ای و راز خوشمزگی نان خامه ای خانگی و خوشمزه

نکات پخت نان خامه ای نکات پخت نان خامه ای و راز خوشمزگی نان خامه ای خانگی و خوشمزه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آیا …

نکات پخت شیرینی زبان و فوت و فن و علت پف نکردن شیرینی زبان

نکات پخت شیرینی زبان و فوت و فن و علت پف نکردن شیرینی زبان

نکات پخت شیرینی زبان نکات پخت شیرینی زبان و فوت و فن و علت پف نکردن شیرینی زبان در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد شیرینی زبان …

نکات پخت مربای توت فرنگی و راز خوشمزگی مربای توت فرنگی خانگی

نکات پخت مربای توت فرنگی و راز خوشمزگی مربای توت فرنگی خانگی

نکات پخت مربای توت فرنگی نکات پخت مربای توت فرنگی و راز خوشمزگی مربای توت فرنگی خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. مربای توت فرنگی …

نکات بورک گوشت

طرز تهیه بورک گوشت در ماهیتابه طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا طرز تهیه بورک گوشت با خمیر خانگی طرز تهیه بورک ایرانی بورک گوشت با خمیر یوفکا مثلثی بورک گوشت ساده فیلم طرز تهیه بورک گوشت طرز تهیه بورک در ماهیتابه

نکات بورک گوشت و راز خوشمزگی بورک گوشت خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

شاید شما هم بارها نام بورک را شنیده باشید، اما تاکنون آن را در خانه تهیه نکرده‌اید. این غذای لذیذ که شباهتی به سمبوسه دارد، یک نوع فینگرفود است. بورک از غذاهای سنتی ترکیه‌ای است و نسخه‌های مشابه آن در بسیاری از کشورهای آسیایی موجود است. بورک می‌تواند با ترکیبات مختلفی مانند انواع سبزیجات، گوشت‌ها و پنیر تهیه شود.

بورک گوشت ترکی، یکی از پرطرفدارترین، خوش‌طعم‌ترین و قدیمی‌ترین انواع فینگرفودهای ترکیه است. از زمان سلطنت عثمانیان تا به امروز، بورک به عنوان یک وعده غذایی پرطرفدار در همه وعده‌های غذایی از صبحانه تا ناهار، شام و مهمانی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بورک گوشت، برای خوردن با دست بسیار مناسب است، به ویژه برای کودکان.

مواد لازم برای تهیه بورک گوشت

روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری

پیاز ۱ عدد

سیر ۲ حبه

گوشت چرخ‌کرده ۶۰۰ گرم

زیره ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری

گشنیز آسیاب شده، پودر دارچین، پاپریکا ۳/۴ قاشق چایخوری

فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری

فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری

نمک ۱ و ۱/۴ قاشق چایخوری

مویز ۱/۳ پیمانه

دانه کاج برشته شده ۱/۳ پیمانه

رب گوجه فرنگی به مقدار لازم

آب ۱/۴ پیمانه

تخم مرغ ۱ عدد

ماست ۱ و ۱/۲ پیمانه

کره ۵۰ گرم

خمیر یوفکا به مقدار لازم

سیاه دانه و کنجد به مقدار لازم

پودر سیر ۱/۴ قاشق چایخوری

آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری

آموزش پخت بورک گوشت

در تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا، اولین قدم پختن مواد داخلی است. این نسخه سنتی از بورک ممکن است از دانه‌های کاج یا گردو استفاده کند. اگر دسترسی به این دانه‌ها مشکل است یا در دسترس نیستند، می‌توانید از آن‌ها چشم‌پوشی کرده یا از سایر آجیل‌ها و دانه‌های روغنی استفاده نمایید تا به بورک شما طعم و بافت متفاوتی ببخشند.

برای آغاز، دانه کاج یا هر نوع دانه روغنی دیگری را که انتخاب کرده‌اید، برشته کنید. در یک تابه تفلون یا ضد چسب، بدون اضافه کردن روغن، دانه‌ها را برشته کنید، چرا که دانه‌ها خود به اندازه کافی روغن دارند. پس از طلایی شدن دانه‌ها، آن‌ها را از تابه خارج کنید.

سپس سیر و پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند. گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و زمانی که رنگ آن به قهوه‌ای تغییر کرد، ادویه‌ها را اضافه کنید. دانه کاج یا گردو، رب گوجه فرنگی، و مویز را افزوده و خوب هم بزنید. آب را نیز به تابه اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد.

مواد گوشتی نباید آبکی باشند، بنابراین اجازه دهید تا آب آن‌ها کشیده شود و سس گوشت غلیظ گردد. پس از آماده شدن مواد، گوشت را از تابه خارج کرده و در ظرف دیگری بریزید تا سریعتر سرد شود. مواد درون بورک‌ها در هنگام پخت نباید داغ باشند.

خمیر یوفکا نازک‌تر از سایر خمیر‌ها است و ممکن است سریع‌تر خشک شود. بنابراین، مخلوط تخم‌مرغ و ماست (رومال) مناسب برای بورک آماده کنید. اغلب از تخم مرغ برای تهیه رومال استفاده می‌شود، اما تخم مرغ ممکن است به غذا بوی ناخوشایند بدهد. این مخلوط برای لایه‌های مختلف بورک کاربرد دارد.

برای تهیه این مخلوط، تخم‌مرغ، یک قاشق ماست و ۳۰ گرم کره را در کاسه‌ای مخلوط کنید. اگر این مخلوط زودتر از موعد تهیه شد یا هنگام استفاده سفت شد، برای حدود ۱۰ ثانیه در مایکروویو قرار دهید تا کره دوباره آب شود، اما دقت کنید که هنگام استفاده داغ نباشد. داغ بودن مخلوط ممکن است باعث شود خمیر یوفکا خیلی چسبنده شود.

خمیر یوفکا بسیار نازک و ظریف است و به راحتی ممکن است پاره شود. پس هنگام باز کردن خمیر عجله نکنید. یک سطح صاف و مناسب انتخاب کرده و خمیر را به آرامی بر رول کنید. اولین لایه خمیر یوفکا را از بسته خارج کرده و بقیه خمیر را با یک حوله نم‌دار بپوشانید تا خشک نشوند.

با استفاده از فرچه، مخلوط تخم‌مرغ و ماست را روی خمیر بمالید. نیازی نیست کل سطح خمیر آغشته شود. استفاده بیش از حد از رومال می‌تواند باعث شود بورک بیش از حد مرطوب شود.

حالا لایه دوم خمیر یوفکا را روی لایه اول قرار دهید و دوباره رومال بزنید. برای هر رول بورک، باید چهار ورق خمیر استفاده کنید. روی لایه چهارم را به مواد آغشته نکنید.

نوبت به رول کردن خمیر یوفکا می‌رسد. یک سوم از مواد گوشتی را به صورت افقی روی خمیر بریزید و با استفاده از یک چاقوی پهن خمیر را روی گوشت پخش کنید و فشار دهید تا شکل بگیرد و به هم بچسبد. سپس خمیر را تا انتها رول کنید. لازم نیست خمیر را بیش از حد محکم رول کنید، چرا که اگر زیادی سفت باشد، هنگام شکل دادن ممکن است پاره شود.

پس از رول کردن تمام بورک‌ها، زمان شکل دادن به خمیر یوفکا فرا می‌رسد. یک بورک را بردارید و آن را به آرامی به شکل مارپیچ بچرخانید. سپس رول دوم را بگیرید و آن را به ادامه رول اول قرار دهید. برای اتصال خوب دو رول و جلوگیری از جدا شدن، کمی از مخلوط تخم‌مرغ و ماست را روی خمیر بمالید. برای سومین بورک هم همین روش را تکرار کنید.

برای آماده‌سازی بورک در فر، ابتدا یک ظرف مناسب انتخاب کرده و آن را به خوبی چرب نمایید. سپس بورک‌ها را درون ظرف رول کنید. استفاده از یک تابه چدنی با قطر ۲۶ سانتی‌متر برای اندازه بورک‌ها ایده‌آل است.

پس از آماده‌سازی بورک‌ها، آن‌ها را با کره آب شده با استفاده از فرچه بپوشانید و با کنجد و سیاه دانه تزیین نمایید. فر را بر روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد یا ۳۹۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و اجازه دهید که کاملاً گرم شود. سپس بورک‌ها را برای ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در فر قرار دهید تا زمانی که روی آن‌ها طلایی و برشته شود.

در زمان پخت بورک، می‌توانید سس ماست مخصوص بورک را تهیه کنید. این سس با ترکیب یک پیمانه ماست، یک قاشق غذاخوری آب لیمو، یک چهارم قاشق چایخوری پودر سیر، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و کمی نمک ساخته می‌شود. این سس را به خوبی هم زده و حداقل نیم ساعت قبل از سرو بورک آماده کنید تا طعم بهتری داشته باشد. این سس علاوه بر بورک برای سمبوسه نیز مناسب است.

فرق اصلی اسپرینگ رول با بورک

اسپرینگ رول یک پیش‌غذای لذیذ از منطقه آسیای شرقی است، در حالیکه بورک به عنوان یک غذای سنتی ترکی شناخته می‌شود. هرچند تهیه هر دوی این غذاها دارای شباهت‌هایی است، اما در تهیه اسپرینگ رول معمولاً از انواع سبزیجات استفاده بیشتری می‌شود.

خمیر یوفکا

خمیر یوفکا، که بسیار نازک و سبک است، در تهیه‌ی انواع غذاها از جمله بورک، سمبوسه، و دسرهایی نظیر باقلوا کاربرد دارد. این خمیر بدون مخمر تهیه می‌شود، بنابراین می‌توانید خمیر یوفکا ساخته شده در خانه را در آشپزی خود استفاده کنید.

تهیه بورک در ماهیتابه

برای پخت بورک در ماهیتابه، دیگر لزومی به آغشته کردن آن‌ها با کره یا روغن با قلم‌مو نیست. تنها کافی است مقداری روغن در ماهیتابه ریخته و بورک‌ها را در آن سرخ کنید. اما مراقب باشید که دمای روغن بیش از حد بالا نرود تا خمیر نسوزد.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 5 بهمن 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.