نکات آش دوغ اردبیل و ترفند اگر آش دوغ برید چه کنیم
نکات پخت چلو و 20 راز خوشمزه شدن چلو و پلو
نکات پخت چلو نکات پخت چلو و ۲۰ راز خوشمزه شدن چلو و پلو در سایت چلو گوشت .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. رازهای خوشمزه شدن چلو تلاش کنید همیشه برای …
طرز تهیه اکبر جوجه بدون پوست فوق العاده خوشمزه
طرز تهیه اکبر جوجه بدون پوست اکبر جوجه یکی از غذاهای مجبوب شمالی است که برای گلوگاه است و اولین بار توسط آقای علی اکبر کلبادی نژاد پخته شد و کم کم …
نکات خورش کرفس و فوت و فن و لعابدار شدن خورش کرفس
نکات خورش کرفس برای پخت خورشت کرفس بهتر است به نکات پخت آن توجه کنید.برای پختن خورشت کرفس بهتر است از کرفس های تازه و جوان استفاده کنید. کرفس های قدیمی و …
نکات آش دوغ
نکات آش دوغ اردبیل و ترفند اگر آش دوغ برید چه کنیم در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.آش دوغ یکی از غذاهای خوشمزه است که مخصوص اردبیل می باشد.
فوت و فن های آش دوغ
در پخت اش دوغ بهتر است از سبزیجات خوش عطری مانند شوید، گشنیز، تره و کمی نعناع استفاده کنید اما از ریختن جعفری تازه در اش بپرهیزید چون باعث میشود طعم اش دوغ کاملا فرق کند.
اگر به طعم سیر در اش دوغ علاقه مند هستید میتوانید سیر را در ظرفی له کرده و یا بکوبید وقتی سبزیجات معطر را ریختید سیر را هم به اش دوغ منتقل کنید.
هیچ گاه نباید از زردچوبه یا ادویه های دارای رنگ در اش دوغ استفاده کرد، چون رنگ اش را کاملا عوض میکند اگر اش دوغی اصیل میخواهید باید رنگ ان سفید باشد.
برای داشتن اش دوغ با کیفیت نباید از دوغ های گاز دار استفاده کرد و همچنین دوغ اش را نباید ترش یا خیلی شیرین انتخاب کنیم.
برای پختن اش دوغ بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنیم که طعم بی نظیری به اش میدهد برنج های وارداتی پخت خوبی در اش دوغ ندارند،و میتوان از بلغور گندم بجای برنج استفاده کرد که باعث میشود لعاب بیشتری به اش دهد.
در پخت اش دوغ محلی بیشتر از نخود استفاده میکنند اما شما میتوانید برای تنوع از لوبیا سبز تازه هم در اش دوغ استفاده کنید .
تاریخچه آش دوغ چیست
اصلیت اش دوغ بر میگردد به استان اردبیل و منطقه اذربایجان اما با تعغییر دادن ان در استان های دیگر مثل کاشان، اصفهان، تهران، چهار محال و بختیاری، قزوین و استان فارس تقریبا همه جا با پخت ان اشنایی پیدا کردند، برای پختن اش دوغ اغلب از دوغ بدون گاز و حبوباتی مثل لوبیا و نخود ، پیاز داغ، سبزی معطر، و سیر سرخ شده استفاده میکنند که هر کدام در طعم دهی اش دوغ تاثیر فراوانی دارد.
نکات حرفه ای پخت آش دوغ
برای خوشمزه تر شدن اش دوغ قزوینی ها از گوشت های قلقلی سرخ شده و یا اب قلم در کنار دوغ یا ماست چکیده استفاده میکنند که طعم اش را بی نظیر میکند.
در استان های مختلف و عشایر و ایلات متفاوت اش دوغ یکی از پر طرفدار ترین اش های محلی میباشد که با دستور های مختلفی پخته میشود.
رایج ترین روش های پخت اش دوغ که مربوط به استان های ادربایجان میباشد را در تیتر های بالا ببینید.
سیر تازه و برگ سبز، شوید، تره، گشنیز، و کمی نعناع بهترین نوع سبزی معطر برای استفاده در اش دوغ میباشند.
اش دوغ با این نوع سبزی ها یا سبزی های دلخواه محلی قابل پخت میباشد.
وقتی سبزی ها را به اش اضافه کردید در همان وقت از سیر خشک که با نمک کوبیده شده یا نگینی خرد کرده اید به اش دوغ اضافه کنید.
یادتان باشد برای کیفیت بهتر اش از دوغ بدون گاز استفاده کنید.
حد الامکان از دوغ های خیلی شیرین یا خیلی ترش برای پخت اش استفاده نکنید هر چند سلیقه ایی است، اما دوغ اش باید کمی ترش باشد.
برای لعاب دادن به اش دوغ بهتر است از برنج های ایرانی اصل استفاده کنید که پخت سریعی دارند.
میشود اضافه برنج هایی که از غذا مانده را داخل مواد اش بریزید و بگذارید قوام بیاید.
میشود بلغور گندم را نبز جایگزین برنج ایرانی کرد درست به همان میزان برنج بلغور اضاقه کنید.
اش دوغ را تا قوام امدن ان باید حسابی هم بزنید پس بهتر است از قابلمه تفلون هنگام پخت اش استفاده نشود.
در روش پخت اش میشود حبوباتی مثل نخود را حذف کرد و از لوبیا یا لپه پخته شده استفاده کرد این کار کاملا اختیاری است و به سلیقه ی شما بستگی دارد.
وقتی اش را زیاد هم بزنید و یا از تخم مرغ داخل ان استفاده کنید باعث نبریدن دوغ میشود.
نکات آشپزی آش دوغ
برای نبریدن دوغ تعداد تخم مرغ بستگی دارد به کوچکی یا بزرگ بودن ان ولی اغلب برای اش یک عدد تخم مرغ اکتفا میکند.
اگر میخواهید به اش گوشت را بیافزایید برای خشمزه شدن ان بهتر است از گوشت کوفته ریز شده فراوان استفاده کنید که ظاهر اش را جذاب تر میکند.
ریختن گوشت در اش کاملا سلیقه ایی میباشد میشود ان را به کلی از دستور پخت پاک کرد.
روش دیگری برای استفاده از گوشت این است که ان را به شکل گوشت ماکارونی سرخ کنید و بعد به اش اضافه کنید.
اش دوغ با اش ترخینه تفاوت خاصی ندارد به این صورت که بلغور هم با دوغ پخته و خشک میشود و از ان در انواع اش های محلی در شهر های گوناگون استفاده میکنند.
لعاب و غلیظی اش دوغ باید کمتر از بقیه اش ها باشد چون اش متفاوتی است.
اگر میخواهید سردی اش دوغ را بگیرید بهتر است از فلفل قرمز و سیاه در اش استفاده کنید با این روش طبع اش گرم میشود.
سلامت افراد در اشپزی ایرانی خیلی مهم میباشد و تمامی نکته ها رعایت شده است.
تجربیات پخت آش دوغ
اگر اش دوغ زیبایی میخواهید حتما از کمی روغن سرخ شده به همراه پاپریکا یا فلفل قرمز و سیاه برای دکور استفاده کنید.
وقتی میگویند اش ماست منظور همان اش دوغ میباشد ولی با اسم متفاوت.
پختن اش دوغ در استان های مختلف متفاوت است که با نعناع سرخ شده و گاهی بدون سبزی سرو میشود.
افرادی که رژیم غذایی دارند میتوانند از دوغ کم چرب در اش استفاده کنند که وعده مناسبی است و کالری پایینی برای بدن دارد.
اگر آش دوغ برید چه کنیم
بریدن آش دوغ میتواند یک چالش ناامیدکننده در آشپزخانه باشد، اما جای نگرانی نیست، زیرا راهکارهایی برای رفع این مشکل وجود دارد. یکی از دلایل اصلی بریدن آش دوغ، اضافه کردن دوغ سرد به آش داغ است. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است دوغ را قبل از اضافه کردن به آش، کمی گرم کنید. همچنین میتوانید از یک قاشق غذاخوری آرد برنج یا نشاسته ذرت حل شده در آب سرد استفاده کنید و آن را به آرامی به آش اضافه کنید و هم بزنید تا آش غلیظ شود و از بریدن آن جلوگیری شود. در صورتی که آش دوغ شما برید، میتوانید از یک مخلوطکن یا غذاساز برای یکدست کردن آن استفاده کنید. همچنین، اضافه کردن کمی خامه یا ماست میتواند به بهبود بافت آش کمک کند. در نهایت، اگر هیچکدام از این روشها کارساز نبود، میتوانید آش را صاف کنید و از آن برای تهیه یک غذای دیگر مانند کوکو استفاده کنید.