نکات پخت خورشت بادمجان و فوت و فن غلیظ شدن خورش بادمجان
نکات پخت قطاب و راز خوشمزگی قطاب خوشمزه و خانگی درجه یک
نکات پخت قطاب نکات پخت قطاب و راز خوشمزگی قطاب خوشمزه و خانگی درجه یک در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. قطاب یک شیرینی سنتی در …
نکات پخت پیتزا سیسیلی و راز خوشمزگی پیتزا سیسیلی خانگی
نکات پخت پیتزا سیسیلی نکات پخت پیتزا سیسیلی و راز خوشمزگی پیتزا سیسیلی خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. پیتزای سیسیلی، یک نوع خاص پیتزا …
نکات پخت آبگوشت به و سرکه و شیره و راز خوشمزگی آبگوشت به اصیل
نکات پخت آبگوشت به و سرکه و شیره نکات پخت آبگوشت به و سرکه و شیره و راز خوشمزگی آبگوشت به اصیل در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما …
نکات پخت خورشت بادمجان
نکات پخت خورشت بادمجان : غذای مورد علاقه بسیاری از افراد در تمام سنین، خورش بادمجان است. این خورش را هم با گوشت و هم با مرغ می توان تهیه کرد. همچنین، می توان از بادمجانی که در فریزر نگهداری می شود نیز استفاده کرد، اما بهتر است این را تجربه کنید که خورش بادمجان با بادمجان تازه چه قدر خوشمزه تر است.
مواد لازم برای تهیه خورشت بادمجان
۴۰۰ گرم گوشت قرمز
۸ عدد بادمجان قلمی
۱ عدد پیاز
۴ عدد گوجه فرنگی متوسط
۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
ادویههای به دلخواه (مانند نمک، زردچوبه، فلفل سیاه)
لیمو عمانی یا پودر لیمو عمانی
طرز تهیه خورشت بادمجان رستورانی
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و به صورت ورقهای خرد میکنیم و درون ظرف قرار میدهیم و مقداری نمک روی آنها پاشیده و کنار میگذاریم.
سپس قابلمه مورد نظر را بر روی شعله قرار داده و روغن را اضافه کرده و منتظر شوید تا خوب گرم شود. پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید (مدل خرد کردن آنها به خودتان بستگی دارد و کاملاً سلیقهای است) و سپس پیازها را تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند و مقداری زردچوبه و فلفل اضافه کنید.
یک دقیقه صبر کنید تا ادویهها به خورد پیاز برسند، سپس گوشت تکهتکه شده (به اندازه دلخواه) را به آن اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
پس از اینکه گوشت به خوبی تغییر رنگ داد، ۵ لیوان آب را به ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید آب شروع به جوش آمدن کند.
سپس لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و در یک لیوان آب جوش بریزید تا تلخی آن گرفته شود و بادمجانها را پس از شست و شو به طور کامل با دستمال خشک کنید.
یک تابه را بر روی حرارت قرار داده و مقداری روغن ریخته تا گرم شود، سپس بادمجانها را به صورت یکدست سرخ کرده و کنار میگذارید.
ابتدا گوجهها را خرد کرده و در همان ماهیتابهای که بادمجانها را سرخ کردیم، آنها را هم سرخ کنید و کنار بگذارید. سپس رب گوجه را همراه با کمی روغن تفت داده و کنار بگذارید.
بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت، گوشت گوجه و رب گوجه را به ترکیب اضافه کنید و سپس ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید. سپس لیمو عمانی را به همراه مقداری نمک و ادویه به خورش اضافه کنید.
در ۱۵ دقیقه پایانی از پخت، بادمجانها را به خورش اضافه کنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.
فوت و فن خورشت بادمجان
اگر تمایل دارید، میتوانید ۲۵۰ گرم غوره را سرخ کنید و ۵ دقیقه قبل از سرو غذا، آن را به خورش اضافه کنید. در حرارت ملایم، خورش را پخته و هنگام پختن گوشت، درب قابلمه را ببندید. پس از پخت گوشت، درب قابلمه را باز کنید تا آب اضافی آن بخار شود. میزان چاشنی را به سلیقه خود تنظیم کنید. خورش بادمجان را زیاد هم برانید، زیرا ممکن است مواد درون آن له شوند. رنگ پیاز باید به طلایی برسد، زیرا با گوشت تفت داده میشود و اگر کاملاً سرخ شود، ممکن است هنگام تفت دادن با گوشت سوخته شود. در صورت کمبود آب خورش، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
بهتر است برای تزیین اطراف خورش، کمی سیب زمینی را به صورت خلالی سرخ کرده و اطراف آن را قرار دهید. همچنین، میتوانید از تعدادی گوجهفرنگی کوچک سرخ شده نیز برای زیبایی بیشتر خورش استفاده کنید.
در مورد میزان رنگدهی رب گوجه، باید گفت که ممکن است به میزان کمتر یا بیشتر از آنچه گفته شد، نیاز باشد. برای همین، بهتر است در هنگام استفاده از آن، مقداری از خورش را برداشته و با توجه به سلیقه خود، میزان رنگدهی آن را تنظیم کنید.
برای آنکه بادمجان در موقع سرخ شدن به روغن کمتری نیاز داشته باشد، پس از پوست گرفتن بادمجانها و شکاف ایجاد کردن بین آنها، میتوانید نمک بریزید و چند ساعت به حال خود رها کنید. این کار باعث میشود تا بادمجان کمتر روغن جذب کند و در نتیجه، خوراکی سالمتری به دست آید.
در مراحل پختن خورش، بهتر است آب آن کم باشد و جا بیفتد تا مزه و طعم خورش بیشتر به چشم بیاید. همچنین، برای رسیدن به خوراکی لذیذ و خوشمزه، حوصله و صبر به خرج داده شود.
نکاتی در مورد آشپزی ایرانی
برای سرو خورش بهتر است همیشه با چلو تزیین شوند. برای هشت نفر، یک و نیم کیلو برنج کافی است. برای طبخ برنج، آن را در مقداری آب و نمک به مدت چند ساعت خیس کرده و سپس آن را دم میکنیم. در هنگام پخت چلو، میتوانید کمی زعفران را به دو کف چلو اضافه کنید و پس از کشیدن چلو، سطح آن را با برنج زعفرانی تزیین کنید.
غذاهای سنتی ایرانی برای مهمانی بسیار مناسب هستند و از غذاهای رسمی و خوشمزه به شمار میآیند. این غذاها دارای طعم و بوی بسیار دلچسبی هستند. به عنوان جانبی برای خورش بادمجان، میتوانید از ترشی لیته، سبزی خوردن و یا سالاد شیرازی استفاده کنید. با صرف حوصله و زمان برای تهیه و طبخ آنها، لذت بخش و خوشمزهای هستند که همه را راضی و خوشحال خواهد کرد.
نکاتی در مورد بادمجان مناسب
هنگام خرید، بهتر است به رنگ بادمجان توجه کنید و اطمینان حاصل کنید که سیاه است و همچنین اندازه آن خیلی بزرگ نیست. برخی خانمها برای طبخ خورشت بادمجان از بادمجان دلمهای استفاده میکنند. این بادمجانها بزرگ هستند و پس از پوست کردن و گرفتن تلخی، باید آنها را باریک برش داده و سرخ کنید. اما بادمجان معمولی بهتر است. بعد از شستشو، پوست آنها را کنده و به مدت یک ساعت در آب نمک غلیظ قرار دهید. چون بادمجان سبک است و روی آب شناور است، برای غوطهور شدن آنها در آب نمک، یک جسم سنگین بر روی آنها قرار دهید. این روش به عنوان تلخاب بادمجان شناخته میشود. سپس آنها را بیرون آورده و آب آنها را خشک کنید. بادمجانها را میتوانید به صورت صحیح سرخ کنید، اما اگر بادمجان بسیار بزرگ است، آن را به دو نیم کرده یا به صورت ورقههایی با ضخامت یک سانتیمتر برید و سپس سرخ کنید.
هنگام سرخ کردن بادمجان، باید مواظب باشید که شعله آتش را زیاد نکنید، زیرا بادمجان به سرعت میسوزد و تلخ میشود. بهتر است از کمترین مقدار روغن ممکن استفاده کنید و بادمجانها را با حرارت ملایم سرخ کنید. برای شروع، بادمجانها را با پوست به یک سیخ بکشید و در حرارت ملایم نگه دارید. حتی بهتر است از یک ماهیتابه یا یک تابه برای سرخ کردن بادمجان استفاده کنید. حتماً مراقب باشید که حرارت زیاد نباشد، زیرا میخواهید فقط پوست بادمجان کمی جمع شود و بادمجان کبابی نشود.
بعد از اینکه بادمجانها روی حرارت روغن کمی سرخ شدند، آنها را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا پوست آنها خنک شود. سپس پوست بادمجان را با آرامی و با استفاده از چاقو یا چنگال بکنید. سپس میتوانید بادمجانها را در ظرفی با کمی روغن قرار داده و با حرارت کم سرخ کنید. با استفاده از این روش، بادمجانها نیاز به مقدار کمتری روغن خواهند داشت.
اگر میخواهید بادمجانها را برای مدت طولانی در فریزر نگه دارید، بهتر است ابتدا آنها را سرخ کنید و سپس آنها را در قالبی که برای فریزر مناسب است، بچینید و در فریزر قرار دهید.
در پایان، برای پخت خورش بادمجان، بعد از نیمه کردن سایر مواد خورش، بادمجانها را به آن اضافه کنید و آنها را درون خورش به آرامی بپزید تا طعم و مزه خوبی به خورشت بدهند.