;
نکات پخت دلمه برگ مو و فوت و فن و راز خوشمزگی دلمه - چلوگوشت
نکات سالاد کشمش و کلم سفید و راز خوشمزگی سالاد کشمش و کلم سفید

نکات سالاد کشمش و کلم سفید و راز خوشمزگی سالاد کشمش و کلم سفید

نکات سالاد کشمش و کلم سفید نکات سالاد کشمش و کلم سفید و راز خوشمزگی سالاد کشمش و کلم سفید در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. …

نکات پخت گاناش و راز خوشمزگی گاناش و آشنایی با انواع گاناش خوشمزه

نکات پخت گاناش و راز خوشمزگی گاناش و آشنایی با انواع گاناش خوشمزه

نکات پخت گاناش نکات پخت گاناش و راز خوشمزگی گاناش و آشنایی با انواع گاناش خوشمزه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. گاناش به طور فرهنگی …

نکات پخت مسقطی و راز خوشمزگی مسقطی خوشمزه و خانگی

نکات پخت مسقطی و راز خوشمزگی مسقطی خوشمزه و خانگی

نکات پخت مسقطی نکات پخت مسقطی و راز خوشمزگی مسقطی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. مسقطی یک نوع خوشمزه و ساده از …

نکات پخت دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو برای 20 نفر دلمه برگ مو با سرکه و شکر طرز تهیه دلمه ساده خانگی طرز تهیه دلمه برگ انگور تصویری طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی طرز تهیه دلمه برگ مو با عدس ادویه دلمه برگ مو طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی

نکات پخت دلمه برگ مو : دلمه یک غذای محبوب و سنتی است که بیشتر در خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه مصرف می‌شود و به معنای پر شده است. این غذا با استفاده از برگ درخت انگور یا درخت مو، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و بادمجان تهیه می‌شود. دلمه برگ مو، یکی از انواع پرطرفدار دلمه است که با استفاده از برنج نیم دانه، گوشت چرخ کرده، لپه و سبزی تهیه می‌شود. البته دلمه به صورت کلی هم با یا بدون گوشت برای ناهار تهیه می‌شود.

مواد لازم برای دلمه برگ مو

۲ پیمانه برنج نیم دانه
۱ پیمانه لپه
۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
برگ درخت انگور (برگ مو) به مقدار کافی
۲ عدد پیاز متوسط
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان کافی
نیم کیلو سبزی دلمه (شامل جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه)

طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه

در ابتدا، برای طرز تهیه دلمه برگ مو، لپه ها را در آب قرار دهید تا خیس شوند و از نفخ آن ها کاسته شود، این کار به راحت تر پخته شدن آن ها کمک می کند. سپس لپه ها را با مقداری آب و نمک در یک قابلمه بریزید و بگذارید بپزند.

در مرحله بعد، یک قابلمه دیگر را آماده کرده و در آن کمی آب و مقداری نمک بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد. سپس برنج را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا بپزد. هر وقت دانه های برنج مقداری نرم شدند، آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید. زمان پخت برنج حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.

پیاز را پوست کنید، بشویید و سپس به صورت خلالی ریز کنید. سپس ماهی تابه را آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بگذارید داغ شود.

بعد از پخت پیازها، سبزی‌هایی مانند جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. سپس فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا طعم‌ها خوب با هم مخلوط شوند.

سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز و سبزی‌ها اضافه کرده و هم بزنید تا گوشت سرخ شده و رنگ آن تغییر کند، سپس تابه را از روی اجاق گاز بردارید.

در گام بعد، سبزی دلمه را پاک کرده و شسته و ساطوری خرد کرده و به مخلوط گوشت، پیاز و سبزی‌ها اضافه کنید. پس از کمی خنک شدن، لپه پخته شده و برنج را هم به آن اضافه کرده و هم بزنید تا تمامی مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.

در مرحله بعد، برای پختن دلمه‌های پیچیده شده، قابلمه‌ای را انتخاب کنید و مقداری آب را در آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برگ‌های انگور را که پیچیده کرده‌اید، در آب جوش بریزید و برای حدود ۲ تا ۳ دقیقه در آب جوش بماند. سپس برگ‌ها را با دقت خارج کرده و با آب ولرم بشویید.

سپس پنجه‌های برگ‌ها را از سمت چپ به وسط برگ هدایت کرده و با ایجاد فشار تمام پنجه‌ها را به ترتیب یکی یکی روی هم تا سمت راست برگ برسانید. در این مرحله، اگر مقدار مواد میانی زیاد باشد، با دقت بیشتری باید عمل کنید تا به نحو احسن اجرا شود.

در زمان پخت دلمه‌ها ممکن است باز شود، بنابراین مواد میانی باید به میزان کافی باشد تا دلمه شما به خوبی پخته شود. همچنین، برای جلوگیری از باز شدن دلمه‌ها، باید برگ‌ها را کمی محکم بپیچید تا در زمان جابجایی در قابلمه یا در زمان سرو باز نشوند.

سپس درون یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و دلمه‌های پیچیده شده را درون آن بگذارید. برای پخت بهتر دلمه‌ها، روی آنها یک بشقاب قرار دهید و درب قابلمه را تا زمان پختن کامل ببندید. بهتر است بر روی حرارت متوسط تا پایین دلمه‌ها را بپزید تا از سوختن جلوگیری شود.

چاشنی دلمه برگ مو

برای تهیه سس، می‌توانید از مواد زیر استفاده کنید:

رب انار به میزان دلخواه
شکر به میزان دلخواه
نمک به میزان دلخواه
برای تهیه سس، مقدار مورد نظر از رب انار، شکر و نمک را با هم مخلوط کرده و ذوب شدن کامل شکر را تضمین کنید. اگر تمایل دارید سس شیرین تر شود، مقدار بیشتری از شکر اضافه کنید و اگر ترش‌تر می‌پسندید، مقدار کمتری از شکر را به مخلوط اضافه کنید.

بعد از تهیه سس، آن را روی دلمه‌های پخته شده بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برای جذب سس به خورد دلمه‌ها بگذارید. سپس دلمه‌ها را در ظرف مناسب قرار داده و با زرشک تزیین کرده و با نان سرو کنید. در صورت نیاز، می‌توانید دلمه‌ها را در فریزر نگهداری کنید تا بعداً استفاده کنید.

فوت و فن دلمه برگ مو

در اکثر موارد، این غذا بدون گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود. اما در بعضی مناطق، دلمه با گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود. اگر به هر دلیلی از گوشت استفاده نمی‌کنید، می‌توانید از سویا استفاده کنید و یا از ترکیبی از نصف سویا و نصف گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

در چاشنی برگ مو، به جای رب انار، می‌توانید از آبلیمو طبیعی، آبغوره و یا سرکه استفاده کنید.

نکته مهمی که در این مرحله باید به آن توجه کنید، حرارت قابلمه است. اگر حرارت زیاد باشد، آب سریع بخار شده و دلمه‌ها ممکن است سوزند و اگر حرارت کم باشد، مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا رنگ برگ‌ها تغییر کند. لذا در این مرحله باید به دقت حرارت را تنظیم کنید.

با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمه‌ها، ممکن است نیاز باشد مقدار آب و زمان بیشتری را برای پختن آن‌ها استفاده کنید. حتماً در هنگام پختن، آب را چک کنید. اگر دلمه‌ها هنوز رنگ نداده‌اند، باید کم‌کم آب جوش را به آن‌ها اضافه کنید.

این دستور تهیه دلمه مناسب برای چهار نفر است و در صورت تغییر تعداد افراد، نسبت‌ها را تنظیم کنید. همچنین، به این نکته هم توجه کنید که بعضی افراد دلمه‌های پر ملات را دوست دارند و بعضی دیگر آن‌ها را کم ملات‌تر ترجیح می‌دهند. لذا نسبت‌ها را بر اساس سلیقه خود تغییر دهید.

فوت و فن انتخاب برگ مو

برگ‌های جوان و اندازه‌ی کف دست مناسب‌ترین برگ‌ها برای تهیه دلمه‌های ترد و خوشمزه هستند. برای تهیه ترشی دلمه برگ مو، می‌توانید سرکه را بیشتر کنید و برای شیرینی‌تر شدن، شکر را به همان تناسب اضافه کنید. چاشنی دلمه برگ مو شبیه شربت سکنجبین است، اما بیشتر افراد دلمه برگ مو را ملس دوست دارند.

برگ‌ها نباید بسیار بزرگ باشند تا لطافت و تازگی خود را از دست ندهند، همچنین نباید بسیار کوچک باشند تا قابل پیچیدن نباشند یا دلمه بسیار کوچکی را به شما دهند. در صورتی که برگ کوچکتر از سایز نرمال باشد یا پارگی در آن داشته باشد، می‌توانید دو برگ کوچک را روی هم بگذارید و هر دو را با هم بپیچید.

برای پیچیدن دلمه‌ها، ادامه دهید تا به انتها برسید. سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمه‌ها بگذارید. یک سوم قابلمه را با آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید. سپس منتظر شوید تا رنگ برگ‌ها تغییر کند و دلمه‌ها نیم‌پخته شوند.

طعم ملس دلمه

چاشنی محبوبی که برای دلمه برگ مو مورد استفاده قرار می‌گیرد، سکنجبین است. با این حال، برای رسیدن به طعمی ملس و شبیه شربت سکنجبین، در دستور بالا از شکر نیز استفاده شده است.

در صورتی که می‌خواهید دلمه شما دارای طعم شیرینی بیشتری باشد، می‌توانید یک قاشق غذاخوری شکر به مقدار مورد نیاز اضافه کنید. همچنین، اگر می‌خواهید طعم دلمه شما ترش‌تر باشد، می‌توانید مقدار سرکه را افزایش دهید تا دلمه شما ترش‌تر شود.

طرز تهیه دلمه برگ مو برای 20 نفر دلمه برگ مو با سرکه و شکر طرز تهیه دلمه ساده خانگی طرز تهیه دلمه برگ انگور تصویری طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی طرز تهیه دلمه برگ مو با عدس ادویه دلمه برگ مو طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی

ترد تر شدن دلمه برگ مو

برای بهبود قوام دلمه ها و جلوگیری از پر شدن مجلس، می توانیم از روش ترد کردن دلمه ها استفاده کنیم. برای این منظور پس از پخت دلمه ها، آنها را درون یک ظرف مناسب برای مایکروویو قرار می دهیم.

مایکروویو را روشن کرده و دلمه ها را به مدت یک تا دو دقیقه درون آن قرار می دهیم تا به خوبی ترد شوند. پس از اتمام زمان، دلمه ها را به همان صورت سرو می کنیم. در صورتی که مایکروویو در دسترس نیست، می توانیم از فر یا توستر نیز استفاده کنیم.

نکاتی برای طعم و عطر بهتر غذا

برای بهبود طعم و عطر دلمه شما، به شما توصیه می شود که حتما از سبزی تازه استفاده کنید. همچنین در زمان تمیز کردن سبزی ها، ساقه های آن ها را دور بریزید و فقط از برگ های تازه استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 19 اردیبهشت 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.