راز مسمومیت دانش آموزان قمی + کشف سرنخ های جدید
نکات پاناکوتا زعفرانی و راز خوشمزگی پاناکوتا زعفرانی خوشمزه و خانگی
نکات پاناکوتا زعفرانی نکات پاناکوتا زعفرانی و راز خوشمزگی پاناکوتا زعفرانی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آشپزی ایتالیایی، با طیف گستردهای از …
نکات پخت آبگوشت به همراه تمام فوت و فن های پخت دیزی
نکات پخت آبگوشت نکات پخت آبگوشت به همراه تمام فوت و فن های پخت دیزی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.آبگوشت یکی از غذاهای ایرانی محبوب است …
نکات پخت رولت خامه ای و علت ترک خوردن رولت خامه ای
نکات پخت رولت خامه ای نکات پخت رولت خامه ای و علت ترک خوردن رولت خامه ای در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد رولت خامهای یک …
مسمومیت دانش آموزان قمی
راز مسمومیت دانش آموزان قمی + کشف سرنخ های جدید در سایت چلو گوشت.ماجرای مسمومیت دانش اموزان دختر قمی چند صباحی است که به گوش می رسد و تاکنون هیچ دلیلی برای آن پیدا نشده است.اولین بار در تاریخ ۹ آذر ۱۸ نفر از دانشت آموزان هنرستان دخترانه نور شهر قم دچار مسمومیت شدند و به بیمارستان منتقل شدند.
طی اخباری که به گوش ما رسید در هفتههای اخیر روزانه چندین دبیرستان دخترانه در مناطق مختلف شهر درگیر این قضیه میشوند، بهطوری که آموزش و پرورش قم روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته، تمام مدارس را تعطیل کرد؛ اما روز یکشنبه بعد از پنج روز تعطیلی دوباره مسمومیت دانشآموزان خبرساز شد.مسمومیت دانش اموزان قمی تبدیل به یک معضل شده است.
در این رابطه نفیسه مرادی، پژوهشگر مطالعات اسلامی و دانشپژوه دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا در یادداشتی در سایت قم نیوز به مساله مسمومیت سریالی دانش آموزان دختر در این شهر پرداخت و وجود نگاه های طالبانی مخالف تحصیل دختران را در پشت این حوادث محتمل دانست.
به عبارتی ایشان به موضوع عدم تحصیل زنان که در کشور افغانستان وجود دارد اشاره کرده اند و این مسمومیت ها را به آن مربوط می دانند که نمی توانیم تایید یا تکذیب کنیم.
او در مقاله ای نوشت که مدتی است مسمومیت دانشآموزان دختر مدارس قم باعث ایجاد نگرانی شده است. این در حالی است که اولین بار خبر مربوط به مسمومیت دانشآموزان هنرستان دخترانه نور در نهم آذر ماه و همزمان با فراگیری شعار «زن، زندگی، آزادی» در دبیرستانها منتشر شد.
تاکتون چند بار دانش اموزان قمی دچار مسمومیت شده اند
طبق تحقیقات ما از تاریخ ۹ آذر امسال بنا بر اعلام رسمی مسئولان، تاکنون ۱۲ مرتبه دانشآموزان مدارس قم دچار مسمومیت تنفسی شدند.
آمار مسمومیت ها و تاریخ آنها به شرح زیر است.
۹ آذر در هنرستان نور یزدانشهر قم تعداد ۱۸ دانشآموز
۲۲ آذر در هنرستان نور یزدانشهر قم تعداد ۵۱ دانشآموز
۸ بهمن در مدرسه فاطمیه صفاشهر قم تعداد ۱۵ دانشآموز
۱۰ بهمن در مدرسه فاطمیه صفاشهر قم تعداد ۱۸ دانشآموز
۱۲ بهمن در مدرسه بلقیس برقعی قم ۷ دانشآموز و یک معلم
۱۶ بهمن در دبیرستان دخترانه قرائتی در پردیسان قم
همان روز در مدارس میثم، طاها و امامی، ۱۷ بهمن دانشآموزان مدرسه حضرت فاطمه الزهرا(س) منطقه ۳۰ متری کیوانفر
مدرسه شاهد رضوی در منطقه هنرستان و هنرستان سید حسن برقعی در محله عمار یاسر، دچار مسمومیت شدند.
در گزارشی آمده است که روز دوشنبه ۱۷ بهمن نیز گزارش مسمومیت در هشت مدرسه به اورژانس ۱۱۵ قم اعلام شده که پس از بررسی و حضور تیمهای امدادی در مدارس ۶۱ دانش.آموز به مراکز درمانی منتقل شدند. اغلب این دانشآموزان علائمی مانند تهوع، سرگیجه، سردرد و بیحسی در اندامها داشتند.
در ادامه تعدادی از دانشآموزان مدرسه شاهد رضوی در منطقه هنرستان و تعدادی از دانشآموزان هنرستان سید حسن برقعی در محله عمار یاسر با علائمی شامل سرفه شدید، تهوع، سرگیجه و سردرد توسط آمبولانسهای اورژانس به بیمارستانهای قم منتقل شدند.
رابطه انتشار بوی نارنگی و مسمومیت دانش آموزان
در تماسی که بچه های ما با یکی از مدارس درگیر این حادثه در شهر قم داشت، مسئولان مدرسه از “انتشار بویی شبیه نارنگی” و پس از آن سرگیجه و بد شدن حال دانشآموزان سخن گفتند!
دانشآموزان نیز از علائمی همچون سردرد، سرگیجه، سستی بدن، عدم توانایی راه رفتن و بیحالی میگویند، برخی والدین نیز از ادامه عوارضی همچون سرگیجه و بیحالی دانشآموزان با گذشت چندین هفته از وقوع حادثه خبر میدهند!
گرچه احمد امیرآبادی فراهانی؛ نماینده مردم قم در مجلسشورای اسلامی به نقل از وزیر آموزش و پرورش منشأ مسمومیت دانشآموزان را استنشاق گاز آمونیاک از سیستمهای گرمایشی مدارس اعلام کرد اما یوسف نوری؛ وزیر آموزش و پرورش درباره دلایل وقوع این اتفاق به خبرنگار تسنیم گفت: گروهی در حال بررسی ماجرا هستند البته برخی به ما گفته بودند علت حادثه گاز منواکسیدکربن است؛ دراینباره از آتشنشانی سؤال پرسیدم که گفتند در برخی مدارس نشست گاز در موتورخانه وجود داشت.
وی با ابراز اینکه “اعلام کردیم وضعیت موتورخانه مدارس اصلاح شود”، گفت: برخی دلایل مختلفی را برای این حادثه مطرح کردند که فرصتی برای بررسی داده شده است البته علت حادثه گاز آمونیاک نبوده است و از رئیس آتشنشانی قم هم دراینباره پرسیدم که آن را رد کرد.
از سوی دیگر، دکتر مجید محبی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم نیز دراینباره تأکید کرده است: هیچ علامتی دال بر مسمومیت با آمونیاک در دانشآموزان بستری در مراکز درمانی مشاهده نشده است و هنوز به عامل مشخصی در خصوص این حادثه دست نیافتهایم.
او اضافه کرد: حدود دو ماه است که در برخی مدارس قم، علائمی از وجود یک گاز استنشاقی باعث سوزش گلو، سرفه، تهوع، ضعف عضلانی و تنگی نفس در دانشآموزان میشود و هر بار که به صحنه مراجعه میکنیم، تعدادی از دانشآموزان به بیمارستان منتقل و بیشتر آنها با چند ساعت تحت نظر قرار گرفتن ترخیص میشوند البته در برخی علائم شدیدتر بود که بهمدت یک هفته بستری شدند تا بررسی دقیقتری انجام شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تمام آزمایشات و بررسیها از جمله امآرآی، نوار عصب و عضله در تمام دانشآموزان طبیعی بود و هیچ مشکل ساختاری ملاحظه نشد همچنین بررسی سازمانهای مسئول برای شناسایی عامل براساس نمونهبرداری از محیط و دانشآموزان نشان داد که تاکنون هیچ عامل خارجی شناسایی نشده است.
محبی تأکید کرد: این ماجرا قطعاً عامل خارجی دارد و فرضیههای مختلفی مطرح و در حال بررسی است بهعنوان مثال در یک مورد مسمومیت با گاز CO وجود داشت که موتورخانه مدارس بررسی شد اما نمیتوان گفت عامل مسمومیتها گاز CO بوده است؛ مسئولان در حال بررسی دقیقتر هستند و در دو روز گذشته تعدادی از دانشآموزان برای آزمایشهای تخصصی به تهران اعزام شدند و منتظر نتایج آزمایشهای جدید هستیم.
اگرچه وزیر آموزش و پرورش گفته است دلیل این حادثه میتواند فرسودگی و نشت گاز از موتورخانه مدارس باشد اما این پرسش مطرح است؛ آیا میتوان پذیرفت موتورخانه همگی مدارس در یک بازه زمانی کوتاه دچار مشکل شده باشد که منجر به این اتفاقات شده است؟! بهگفته وزیر آموزش و پرورش در دو روز تعطیلی مدارس، سیستم گرمایشی مدارس بررسی و اصلاح شد! اما با این توضیحات وزیر، چرا مجدداً روز یکشنبه این مسمومیتها تکرار شد؟ آیا احتمال خرابکاری در این اتفاقات مطرح است؟
مسمومیت سریالی دختران به تهران رسید
دو روز پیش روابطعمومی وزارت آموزش و پرورش از معلمان درخواست کرده که تنفس دانشآموزان را در کیسه فریزر ذخیره کنند و برای آزمایش بفرستند. این تدبیری است که در قم در نظر گرفتهاند تا شاید بتوانند دلیل این مسئله را که برای دانشآموزان رخ میدهد، شناسایی کنند. دیروز اما خبری عجیبتر منتشر و اعلام شد استنشاق اسپری حشرهکش باعث مسمومیت ۳۰ دانشآموز تهرانی شده است. در این گزارش آمده است: «ساعت ۱۰ صبح ٢۵ بهمن، در پی کنجکاوی دو دانشآموز یکی از مدارس منطقه ١١ تهران، اسپری حشرهکش در فضای کلاس منتشر و حدود ٣٠ دانشآموز دچار مشکل تنفسی شدند. با اقدام سریع عوامل مدرسه، دانشآموزان از فضای کلاس خارج شده و تعدادی از آنها که دچار استرس شده بودند توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شدند». هرچند این خبر مطرح شده است، اما واقعا چه تصوری از دانشآموزان وجود دارد؟ یعنی دانشآموزان حشرهکش تا به حال ندیدهاند؟ اصلا اسپری حشرهکش از کجا آمده است؟ در گزارشی که در شبکههای اجتماعی دراینباره منتشر شده، آمده است: «تو هوای کلاس یه بویی اومد، کل کلاس تقریبا تا مرز خفگی رفتن. همگی اومدیم بیرون. کمکم از بقیه کلاسا اومدن بیرون کل ساختمون پر شد. بو انگاری اسپری فلفل یا گاز اشکآور بود؛ چون چند تا از بچهها
چشماشون میسوخت».
به هرحال در شبکههای اجتماعی کمتر کسی این استدلال را پذیرفته است.
مسمومیت سریالی با چه هدفی؟
اینک این سؤال در شبکههای اجتماعی مطرح است که این مسمومیتها آنهم در میان دختران، آنهم در یکی از مذهبیترین شهرهای ایران، چگونه رخ میدهد؟ بهویژه که در یک هنرستان در این شهر دو بار این اتفاق رخ داده و اکنون گستره آن به تهران رسیده است.
نفیسه مرادی، پژوهشگر مطالعات اسلامی و دانشپژوه دکترای علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا، در یادداشتی در قمنیوز به بررسی علل احتمالی مسمومیت سریالی دختران در قم پرداخته که در بخشی از آن آمده است: «آنچه امروز برای خانوادهها مهم است، مشخصشدن ریشه این مسمومیتهای سریالی و برقراری امنیت در مدارس است تا سلامت جسمی و روانی دانشآموزان حفظ شود.
شاید تا پیش از این، ورود مواد مخدر و تسلیحات نظامی، قاچاق کالا، بمبگذاری و مواردی از این دست برهمزننده امنیت ملی در ابعاد گوناگون تلقی میشد، اما امروزه این اتفاق را نیز بهعنوان یکی از مؤلفههای تهدیدکننده باید لحاظ کرد». این پژوهشگر همچنین در بخش دیگری نوشت: با توجه به قدرت، دقت و سرعت عمل نهادهای امنیتی ایران در شناسایی هرگونه عوامل خرابکارانه، تروریستی و… طولانی، تکراری و بیشترشدن مسمومیتها در مدارس قم و عدم شناسایی عوامل آن، سطح توقع خانوادهها را از ایشان بیشتر میکند. لذا انتظار میرود تا آن زمان کلاسهای درس به صورت مجازی برگزار شود تا خانوادهها و دانشآموزان در آرامش به سر برند».
نکته مهمی که مطرح میشود این است که تقریباً تمام مدارسی که دانشآموزان آنها دچار مسمومیت شدهاند دبیرستان و هنرستان دخترانه هستند.
این در حالیست که بازار شایعات و اخبار غیررسمی متاثر از ترس دانشآموزان و والدین در شهر قم داغ شده و هرکس روایت متفاوت و بعضاً ترسناکی را بیان میکند.
مسئولان امنیتی استان قم از جمله استاندار و معاون امنیتی استاندار تاکنون سکوت کردند و پیگیریهای اکوایران از استانداری قم و آموزش و پرورش استان نیز به نتیجه نرسیده است.
مسمومیتهای تلخ و مشکوک در مدارس استان قم افراد را یاد ماجرای اسیدپاشیهای اصفهان میاندازد که تا الان تکلیف پرونده آن مشخص نشده و قربانیان همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند.