;
نکات پخت دال عدس و مدت زمان پخت دال عدس چقدر است - چلوگوشت
نکات پخت خورشت باقلا قاتق و راز خوشمزگی خورشت باقلا قاتق شمالی

نکات پخت خورشت باقلا قاتق و راز خوشمزگی خورشت باقلا قاتق شمالی

نکات پخت خورشت باقلا قاتق نکات پخت خورشت باقلا قاتق و راز خوشمزگی خورشت باقلا قاتق شمالی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. باقلاقاتق یا باقلاقاتوق، …

نکات پخت آش ماست و راز خوشمزگی آش ماست و فوت کوزه گری آن

نکات پخت آش ماست و راز خوشمزگی آش ماست و فوت کوزه گری آن

نکات پخت آش ماست نکات پخت آش ماست و راز خوشمزگی آش ماست و فوت کوزه گری آن در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش ماست …

نکات پاناکوتا زعفرانی و راز خوشمزگی پاناکوتا زعفرانی خوشمزه و خانگی

نکات پاناکوتا زعفرانی و راز خوشمزگی پاناکوتا زعفرانی خوشمزه و خانگی

نکات پاناکوتا زعفرانی نکات پاناکوتا زعفرانی و راز خوشمزگی پاناکوتا زعفرانی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آشپزی ایتالیایی، با طیف گسترده‌ای از …

نکات پخت دال عدس

زمان پخت دال عدس چقدر است نی نی سایت مدت زمان پخت دال عدس طرز تهیه دال عدس ساده و خوشمزه مضرات دال عدس طرز پخت دال عدس طرز تهیه دال عدس با برنج طرز تهیه دال عدس مجلسی عدسی با دال عدس

نکات پخت دال عدس و مدت زمان پخت دال عدس چقدر است در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد

دال عدس، نوعی عدس با رنگ قرمز یا نارنجی است که از عدس کوچک‌تر است. این نوع از عدس خواص درمانی فراوانی دارد. به عنوان یک منبع غنی از پروتئین، مصرف دال عدس به زنان باردار توصیه می شود زیرا می تواند باعث تقویت بدن و افزایش سطح انرژی شود.

مواد معدنی موجود در دال عدس، از جمله آهن، منیزیم و پتاسیم، در حفظ سلامت جنین و مادر مؤثر است. همچنین، خواص درمانی دال عدس شامل درمان بیماری‌های گوارشی، کاهش یبوست، کمک به کاهش سطح قند خون، تقویت قدرت بینایی، تقویت عضلات قلب، کمک به لاغری، درمان دردهای استخوان و مفاصل، بهبود گردش خون و… است.

بنابراین، مصرف دال عدس به عنوان یک منبع غنی پروتئین و مواد معدنی، می تواند به حفظ سلامت جنین و مادر، کاهش بیماری‌های گوارشی و دیابت، تقویت سیستم ایمنی و سایر خواص درمانی دیگر کمک کند.

مواد لازم برای دال عدس

۲ عدد پیاز متوسط
آبلیمو به میزان لازم
۱۵ حبه سیر
۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۱ عدد سینه مرغ
۲ عدد سیب زمینی
۴ لیوان عدس قرمز
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
یک قاشق چایخوری زردچوبه
یک قاشق چایخوری ادویه کاری
۲ قاشق غذاخوری روغن

آموزش پخت دال عدس

برای تهیه دال عدس، ابتدا سینه مرغ را به تکه‌های خیلی کوچک برش دهید و در قابلمه‌ای مناسب بریزید. سپس یک لیوان آب را درون قابلمه بریزید و با حرارت زیاد بگذارید تا آب به دمای جوش برسد. سپس زیر شعله گاز را کم کرده و مقداری دارچین به قابلمه اضافه کنید تا مرغ طعم مطبوعی بگیرد. قابلمه را به مدت ۷ دقیقه ببندید تا مرغ پخته شود. سپس برش‌های سینه مرغ را از درون قابلمه خارج کنید.

در مرحله بعدی، در یک قابلمه دیگر، سیب زمینی‌ها را به چهار قسمت برش دهید و با مقداری آب بر روی شعله گاز قرار دهید تا به خوبی پخته شوند. پس از پخته شدن سیب زمینی‌ها، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و بکوبید تا له شوند.

در مرحله بعدی، پیاز‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و درون یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. سپس پیاز‌ها را به روغن اضافه کنید و آن‌ها را تا زمانی که نرم شوند و رنگشان طلایی شود، تفت دهید.

سپس دال عدس را با اضافه کردن عدس و آب به قابلمه پیاز بپزید تا عدس نرم شود. سپس سیب زمینی و مرغ را به دال اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه بماند. در نهایت، با اضافه کردن نمک، فلفل و آب لیمو تهیه دال عدس را به پایان برسانید.

بعد از سرخ شدن پیاز ها تا به رنگ طلایی، برش های مرغ را همراه با زرد چوبه و سیر خرد شده یا کوبیده را به پیاز ها اضافه کنید تا به خوبی سرخ شوند. سپس رب گوجه فرنگی و فلفل را به مواد اضافه کرده و رب را به خوبی تفت دهید تا طعم خام رب از بین برود.

پس از سرخ شدن کامل، مواد عدس قرمز را همراه با ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. به دلیل اینکه عدس قرمز آب را به خود می‌کشد و در مدت زمان کوتاهی پخته می‌شود، اگر آب خورشت کم شد، حتما مقداری آب به آن اضافه کنید. پس از پخته شدن عدس، سیب زمینی های له شده، همراه با نمک و آب لیمو، به مواد دال عدس اضافه می‌شوند. پس از گذشت ۵ دقیقه، خورشت دال عدس آماده است.

نکات پخت دال عدس

با توجه به اینکه دال عدس معمولاً به صورت تند طبخ می‌شود، می‌توانید مقدار فلفل آن را بیشتر کنید. همچنین، به دلیل اینکه دال عدس یک غذای محلی و خوشمزه از خوزستان است، حتماً به میزان کافی از سیر، پیاز و فلفل استفاده کنید و می‌توانید مقدار سیر آن را به دلخواهتان افزایش دهید.

قبل از آماده کردن سایر مواد، حتماً سینه مرغ را در یک قابلمه مناسب قرار داده و به صورت نیم پز درآورید. سپس برش‌های مرغ را از قابلمه خارج کنید. به هیچ وجه آب مرغ را در داخل خورشت استفاده نکنید، زیرا ممکن است طعم نامطبوعی به غذا بدهد.

در طی پخت مرغ، می‌توانید دارچین را به آن اضافه کنید که باعث خوشمزگی و بوی خوش‌بویی به دال عدس می‌دهد.

حتماً به این نکته توجه داشته باشید که دال عدس باید غلیظ باشد و به هیچ وجه مقدار زیادی آب نداشته باشد و شل نباشد.

می‌توانید دال عدس را بدون مرغ تهیه کنید و همچنین در تهیه دال عدس از تمر هندی نیز می‌توانید استفاده کنید.

در هنگام تهیه دال عدس، سیر را می‌توانید له کنید یا به صورت خرد شده اضافه کنید، اما این بستگی به سلیقه شما دارد.

راز های در مورد طبخ دال عدس

ته گرفتن و سوختن دال عدس یک مشکل معمول در طبخ آن است. برای جلوگیری از این مشکل، باید مدام آنرا هم بزنید و بررسی کنید تا سوختن آن جلوگیری شود.

میزان فلفل در دال عدس به ذائقه شما بستگی دارد، می‌توانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید، اما توجه داشته باشید که مزه اصلی دال عدس به تندی آن است.

اگر دوست دارید دال عدس شما ترش تر باشد، می‌توانید مقداری آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید. اما اگر نمی‌خواهید غذایتان ترش شود، تمر هندی را کم یا حتی حذف کنید.

زمان پخت دال عدس چقدر است نی نی سایت مدت زمان پخت دال عدس طرز تهیه دال عدس ساده و خوشمزه مضرات دال عدس طرز پخت دال عدس طرز تهیه دال عدس با برنج طرز تهیه دال عدس مجلسی عدسی با دال عدس

برای داشتن لعاب بیشتر در دال عدس، سیب زمینی را رنده کنید و به آن اضافه کنید.

با افزایش میزان سیر در دال عدس، می‌توانید به طعم بیشتری برسید.

رب گوجه‌فرنگی در این دستور ذکر شده است، اما اگر نمی‌خواهید از آن استفاده کنید، می‌توانید یک قاشق غذاخوری سس تند را جایگزین کنید.

این غذا را می‌توانید با نان یا برنج سرو کنید.

خواص دال عدس چیست

دال عدس یا عدس قرمز در مقایسه با عدس معمولی، دارای ویتامین ها و خواص بیشتری است. این غذا برای افرادی که دچار کم خونی هستند، مناسب است. دال عدس، به دلیل داشتن ویتامین های A، C، E و روی (زینک)، یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت بینایی، پوست و موهای سالم و شاداب است. همچنین، به دلیل غنی بودن از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، این غذا می‌تواند از بیماری‌های سرطانی پیشگیری کند.

وجود فیبر در دال عدس، یکی از مواد مغذی و مفید برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی و انسداد رگ‌ها است. فیبر و اسید فولیک موجود در دال عدس، همچنین می‌تواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند. این ماده غذایی، غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفات است که برای تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها بسیار مهم هستند. به همین دلیل، دال عدس یکی از مواد غذایی مفید برای خانم‌های باردار، کودکان و سالمندان است.

با توجه به اینکه شاخص گلوکز در دال عدس بسیار پایین است، این ماده غذایی می‌تواند یکی از غذاهای عالی برای بیماران دیابتی باشد. اگر با کاهش وزن مشکل دارید و نمی‌توانید به سادگی وزن خود را کاهش دهید، وجود فیبر در ساختار دال عدس می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 23 اردیبهشت 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.