نکات پخت رشته پلو و فوت و فن رشته پلو با چی خورده میشه
نکات پخت حلوا زعفرانی و علت خمیر شدن حلوا
نکات پخت حلوا نکات پخت حلوا : حلوا از آرد گندم تهیه میشود و گندم نیز از دیرباز در آیینهای سوگواری و غلبه بر پَلشتی مرگ مورد استفاده قرار میگرفته است. در …
نکات پخت لبو + 17 ترفند برای پخت لبو که نمی دانید
نکات پخت لبو نکات پخت لبو + ۱۷ ترفند برای پخت لبو که نمی دانید در سایت چلو گوشت.همه کسانی که لبو را دوست دارند به این نکته اعتراف می کنند که لبوهایی …
نکات پخت جوجه چینی با ماست و 10 راز خوشمزگی جوجه چینی
نکات پخت جوجه چینی نکات پخت جوجه چینی : جوجه چینی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه است که در طبخ آن برای رسیدن به طعمی بی نظیر، میتوان از نکات زیر …
نکات پخت رشته پلو
نکات پخت رشته پلو و فوت و فن رشته پلو با چی خورده میشه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد
“رشته پلو، رشتهٔ تاریکی، خرمای نوری، به زندگی شادی میدهد.”
این رشته پلو، که با خرما و کشمش و سبزی پلو و ماهی تهیه میشود، به عنوان یکی از غذاهای محبوب و قدیمی ایرانی شناخته میشود. در مواقعی مانند عید نوروز، شب یلدا یا چهارشنبه سوری، این غذا در خانههای ایرانیان به عنوان نمادی از جشن و سنتهای ایرانی تهیه و سرو میشود.
اهمیت رشته پلو در جشن عید نوروز، به دلایلی از جمله تاریخچهٔ قدیمی آن برمیگردد. طبق یک روایت باستانی، رشته پلو در این شب به عنوان نمایندهٔ رشتهٔ زندگی و کار انسانها سرو میشود. این غذا نمادی از تلاش و پیوستگی به تاریخ و فرهنگ ماست.
ضربالمثلی نیز دربارهٔ رشته پلو وجود دارد که میگوید:
اگر اول سال رشته پلو خوردی، کل سال رشته امور دستته.
رشتهپلو، غذای محبوب مشهد، استان اردبیل و کرمانشاه است؛ اما در سایر شهرهای ایران نیز به صورت متنوع و به روشهای مختلف طبخ و سرو میشود. رشته پلو را میتوان به روشهای مختلفی با خورشهای متنوع همراه کرد. این غذا را میتوان با قیمه و قورمه سبزی، خرما و کشمش، عدس، گوشت قلقلی، مرغ، گوشت بوقلمون یا ماهی دودی در خانه تهیه کرد و به همراه اعضای خانواده از طعم و مزه آن لذت برد. یکی از ادویههای اصلی در پخت رشته پلو، زردچوبه است. جالب است بدانید که در گذشته، زردچوبه تنها ادویهای بود که به رشته پلو اضافه میشد.
روش تهیه رشته پلو بسیار ساده و هزینهبر است. برای تهیه این غذای خوشمزه، تنها به برنج و رشته پلویی نیاز دارید. رشته پلویی که در کارخانهها تولید میشود، شبیه به رشته آش است اما کمی نازکتر از آن است و به دلیل داشتن سبوس بیشتر، رنگ تیرهتری دارد.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو
برنج ایرانی :۲ پیمانه
رشته پلویی قهوه ای رنگ:۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
عدس:۱ پیمانه
کره حیوانی :۵۰ گرم
فیله مرغ :۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
زعفران آب شده:۳ قاشق غذاخوری
دارچین:۱ قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده :۳ قاشق غذاخوری
کشمش پلویی و خرما:نصف پیمانه
نمک ، فلفل و روغن :به میزان لازم
طرز تهیه رشته پلو
ابتدا برنج را بشویید و سپس آن را در آب و نمک خیس دهید تا مدتی بماند. همچنین عدس را نیز چند ساعت خیس کنید و سپس آن را پزید.
کشمش را نیز خیس کنید و هستههای خرما را جدا کنید. پیاز را سرخ کنید و فیله مرغ را به صورت نواری خرد کنید. سپس آن را با نمک، فلفل و زردچوبه به طعم دلخواه مزهدار کنید و در کره یا روغن تفت دهید تا سرخ شود. سپس پیاز، کشمش و خرما را نیز درون آن تفت کوچکی بدهید. همه مواد را آماده کنید.
حالا برنج را از آبکشی کنید و در حین آبکشی، زمانی که نیمپز است، رشته پلویی و عدس را هم درون آب برنج بریزید تا با هم مخلوط شوند و پخته شوند.
سپس برنج ترکیب شده را دوباره آبکش کنید. در ظرفی که میخواهید برنج را دم کنید، مقداری روغن ریخته و در ته آن سیبزمینی یا هر تهای که دوست دارید قرار دهید.
سپس برنجها را با کفگیر داخل قابلمه ریخته و بین برنجها دارچین میافزاییم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا دم بکشد.
وقتی برنج دم کشید، مقداری از برنج را زعفرانی کرده و در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن مرغ، کشمش و خرما را بچینید.
اگر میخواهید رشته پلو را به صورت کتهای درست کنید، ابتدا ۲ پیمانه برنج را همراه با ۳ پیمانه آب و مقداری نمک و روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
بعد از اینکه آب به جوش آمد و مقداری از آب تبخیر شد، رشتهها را با برنج مخلوط کنید و وقتی آب کاملاً بخار شد، روی قابلمه یک دمکنی (تخته آهنی) قرار دهید و ۴۵ دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا رشته پلو دم بکشد.
نکات پخت رشته پلو
به دلیل آنکه رشتهها بسیار سریعتر از سایر مواد غذایی نرم و پوسیده میشوند، باید در زمانی که آنها را به آب جوش اضافه میکنید، دقت کنید تا آنها از حد نجوشند.
به علت حضور نمک در رشته پلو، مقداری شوری دارد، به همین دلیل باید در هنگام مصرف، میزان مصرف نمک در غذا را نیز مورد توجه قرار دهید.
رشته پلو میتواند با استفاده از گوشت چرخکرده، تکهای از گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ تهیه شود، و یا به طور کامل بدون استفاده از گوشت تهیه گردد.
فوت و فن رشته پلو
لطفاً توجه داشته باشید که رشته به سرعت نرم و پوسیده میشود، بنابراین باید دقت کنید که در آب جوش بیش از حد طولانی زمان نماند. بهتر است رشته پلویی در حالت میانی قرار گیرد، به این معنی که نه خیلی زنده باشد و نه خیلی نرم تا به حالت خمیری تبدیل نشود.
رشته پلو معمولاً کمی شور است، بنابراین باید در میزان نمکی که به غذا اضافه میکنید، احتیاط کنید تا غذای شما شور نشود.
میتوانید برای ته دیگ از سیب زمینی حلقه شده نیز استفاده کنید.
یک بشقاب سبزیجات تازه که شامل کاهو، جوانه گندم، گوجه فرنگی، هویج و بروکلی است، همراه با آب لیمو تازه، گزینهی برتری برای سرو با رشته پلو است. به عنوان نوشیدنی، میتوانید دوغ کم چرب را با رشته پلو سرو کنید تا یک غذای کامل و مغذی داشته باشید.
زردچوبه ادویهی اصلی در پخت رشته پلو است. جالب است بدانید که در گذشته، زردچوبه تنها ادویهای بود که به رشته پلو اضافه میشد. بنابراین برای داشتن یک رشته پلو سنتی، میتوانید در زمان سرو، کمی کره را داغ کنید و زردچوبه را به آن اضافه کنید. سپس آن را روی رشته پلو بریزید.
برای تهیه رشته پلو کته، میتوانید به صورت زیر عمل کنید:
۱. در قابلمه، سه پیمانه آب، مقداری نمک و روغن را قرار دهید.
۲. برنج را به قابلمه اضافه کنید و همراه با آب برنج بخار شده، رشتهها را به برنج اضافه کنید.
۳. برنج و رشتهها را با هم مخلوط کنید.
۴. سپس قابلمه را با درب بپوشانید و روی حرارت ملایم گاز قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید.
در بعضی روشهای تهیه رشته پلو، ممکن است کشمش، خرما و پیاز را از قبل تفت داده و در حین دم کردن برنج، آنها را به قابلمه اضافه کنند تا با هم دم بکشند.
در برخی مناطق، رشته پلو بدون کشمش و خرما سرو میشود و همراه با خورش قیمه و قرمه سبزی تقدیم میشود.
در رشته پلو کرمانشاهی نیز، مراحل تهیه مشابه است. تنها در زمان سرو، میتوانید کمی روغن کرمانشاهی آب شده را روی رشته پلو بریزید تا به آن عطر و طعم بینظیری ببخشد.
رشته پلو را میتوان با گوشت چرخکرده قلقلی، گوشت بوقلمون، ماهی دودی و حتی بدون استفاده از گوشت تهیه کرد. همچنین میتوان آن را به همراه عدس نیز سرو کرد.
در برخی شهرهای ایران، رشته پلو با مرغ و بادمجان سرخ کرده سرو میشود.
رشته پلو با چی خورده میشه
رشته پلو با حضور خرما و کشمش، به یاد شبهای عید نوروز در خانه مادربزرگ و پدربزرگها ما را میاندازد. این غذای لذیذ و اصیل ایرانی را میتوان با استفاده از کشمش و خرما، پیاز داغ و گردو، گوشت قلقلی، مرغ و ماهی دودی سرو کرد. رشته پلو، همانند عدس پلو، یک غذای سیرکننده و اشتهاآور است، بنابراین مناسب است آن را با سالاد شیرازی، ماست، انواع ترشی و دوغ سرو کنید.
رشته پلویی چیست
رشته پلویی نوعی رشته خوراکی است که از آرد گندم تهیه میشود و به عنوان چاشنی در برخی از غذاهای ایرانی مانند پلویی و آش استفاده میشود.
برای تهیه رشته پلویی، ابتدا خمیر از آرد گندم و آب تهیه میشود و سپس به صورت رشتههای نازک برش داده میشود. رشتهها پس از خشک شدن، آماده مصرف هستند.
رشته پلویی معمولاً به دو صورت ساده و زعفرانی در بازار موجود است. رشته پلویی زعفرانی علاوه بر آرد و آب، حاوی زعفران نیز هست و رنگ و عطر خاصی دارد.
در هنگام استفاده از رشته پلویی در غذا، ابتدا آن را در روغن تفت میدهند تا رنگ آن طلایی شود و سپس به غذا اضافه میکنند. رشته پلویی به غذا طعم و بافت خاصی میبخشد و آن را خوشمزهتر میکند.