نکات پخت تارت و فوت و فن های درست کردن تارت
نکات پخت کیک یزدی و راز خوشمزگی کیک یزدی خوشمزه و خانگی
نکات پخت کیک یزدی نکات پخت کیک یزدی و راز خوشمزگی کیک یزدی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. “کیک یزدی” یک شیرینی …
نکات پخت مربای شاتوت و راز خوشمزگی مربای شاتوت خانگی
نکات پخت مربای شاتوت نکات پخت مربای شاتوت و راز خوشمزگی مربای شاتوت خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. مربای شاتوت، یکی از مرباهای خوشمزه …
نکات پخت خورشت بادمجان و فوت و فن غلیظ شدن خورش بادمجان
نکات پخت خورشت بادمجان نکات پخت خورشت بادمجان : غذای مورد علاقه بسیاری از افراد در تمام سنین، خورش بادمجان است. این خورش را هم با گوشت و هم با مرغ می …
نکات پخت تارت
نکات پخت تارت چیزی است که علاقه مندان به تارت را سر ذوق می آورد.به طور خلاصه نکات تهیه تارت به این صورت است :ظرفی که برای پخت تارت استفاده میکنید باید مناسب باشد. ظرفی با کف مسطح و دیواره های بالا، همچون تنورهای تارت، مناسب هستند.تخم مرغ باعث افزایش اتصال در تارت میشود. بنابراین، اگر میخواهید تارتی با سطح برجسته و بافتی خوب داشته باشید، تخم مرغ برای شما ضروری است.
برای پخت تارت، بهتر است از خمیر سرد استفاده کنید. با این کار، خمیر شما در حین پختن فرایند نشت شدن را تجربه نمیکند.قبل از پخت، تارت را با پر کردن از مواد خود آماده کنید. برای پر کردن، از موادی مانند کرم، مربا، میوه و… استفاده کنید.برای پخت تارت، بهتر است از دمای مناسب استفاده کنید. در حالت کلی، دمای مناسب برای پخت تارت، ۱۷۵-۲۰۰ درجه سانتیگراد است.
زمان پخت تارت بستگی به اندازه و نوع پر کردن دارد. اگر پر کردن تارت شما خیلی سنگین است، زمان پخت بیشتری نیاز دارید.بعد از پخت تارت، بهتر است آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای اتاق خنک کنید و سپس میتوانید آن را به سرو کنید.قبل از سرو، تارت را میتوانید با موادی مانند شکلات رنده شده، آجیل، میوه و… تزئین کنید.
تارت چیست
تارت یک دسر است که در اصل شبیه به پای تک لایه یا سینگل کراست است. تفاوت اصلی خمیر پای با خمیر تارت در نحوه هم زدن کره است. در تارت، کره کاملا با آرد مخلوط می شود، اما در خمیر تارت ممکن است از تخم مرغ استفاده شود، در حالی که در پای هرگز از تخم مرغ استفاده نمی شود. همچنین، نوعی خمیر به نام “کلاسیک” وجود دارد که یک خمیر مشترک بین پای و تارت است.
پای ها عمدتا در ظروف عمیق تری نسبت به پای پخته شده قرار می گیرند و حالت اعیانی تری دارند. با این حال، نکته مهم در تهیه انواع خمیر تارت، دمای کره است. حتماً باید از کره خنک استفاده کرده و مواد را زیاد ورز ندهید. خمیر تارت نیازی به پف کردن ندارد و فقط به عنوان یک پایه برای مواد به کار برده می شود. سعی کنید از قالبی با کف متحرک برای آن استفاده کنید.
فوت و فن تارت
میتوانید در تهیه خمیر تارت، به جای آب از زرده تخممرغ استفاده کنید و یا در دستور تهیه فرانسوی، به جای کره از روغن زیتون استفاده کنید. همچنین، برای افزودن عطر و طعم به خمیر، میتوانید از پوست لیمو رنده شده استفاده کنید.
حتماً توجه داشته باشید که ورز دادن زیاد به خمیر تارت، باعث آزاد شدن گلوتن آرد میشود و در نتیجه، خمیر تارت خشک میشود. بنابراین، توصیه میشود خمیر را زیاد ورز ندهید و از ورز دادن خمیر با کف دست خود نیز بپرهیزید زیرا گرمای دست باعث ذوب شدن کره میشود.
در صورتی که میخواهید تارت کاکائویی تهیه کنید، میتوانید ۵۰ گرم پودر کاکائو را به خمیر اضافه کرده و همزمان همان مقداری از آرد را کم کنید.
حتماً پس از خارج کردن خمیر تارت از یخچال، با چاقوی تیز آن را برش دهید تا از بین رفتن بافت خمیر جلوگیری شود. همچنین، پیشنهاد میشود خمیر تارت را با چنگال بزنید تا پف نکند و شکل نامناسبی به تارت شما ندهد. در برخی دستور تهیهها، پس از چیدن خمیر در قالب، روی آن جسمی سنگین قرار داده میشود تا مطمئن شوند خمیر به درستی در قالب قرار گرفته است.
برای تزیین تارت میتوانید از روشهای متنوعی استفاده کنید؛ به عنوان مثال از پسته یا گردو، خمیر فوندانت در انواع شکلها یا شکلاتهای مختلف استفاده کنید.
از خامه و انواع میوهها، با استفاده از ماسورههای مختلف، میتوانید به راحتی تارت خود را تزیین کنید. همچنین گاهی از گلهای طبیعی نیز برای تزیین استفاده میشود.
اگر خمیر تارت شما موقع پخت درون فر، آب رفت و کوچک شد، احتمالا به دلیل حرارت دست دادن زیاد و یا ورز دادن خمیر بیش از حد بوده است. خمیرهایی که در آنها مقدار زیادی کره استفاده شده باشد، نسبت به حرارت حساس هستند و اگر به روغن بیفتند، شکل خود را تغییر میدهند و پس از پخت سفت میشوند.
حتما از کره سرد برای تهیه تارت استفاده کنید؛ این کار احتمال به روغن افتادن خمیر را کمتر میکند.
اگر پودر قند در دسترس نبود، میتوانید شکر را آسیاب کنید و به جای آن استفاده کنید. اگر ذائقه شما به شیرینی زیاد علاقهمند نیست، میتوانید میزان شکر را کم کرده و حتی به صفر رسانده تا فقط شیرینی شکلات و موز باعث شیرینی تارت شود.
با توجه به مقدار قابل توجهی کره که در خمیر تارت استفاده می شود، پس از قرار گرفتن در یخچال، خمیر تارت سفت تر می شود. برای سرو، بهتر است کمی قبل از استفاده، خمیر تارت را از یخچال خارج کرده و به دمای محیط برسانید.
خمیر تارت می تواند تا یک هفته در یخچال و تا یک ماه در فریزر نگه داری شود. قبل از استفاده، کافی است که خمیر تارت را از یخچال خارج کنید و به دمای محیط برسانید.
برای راحتی در سرو تارت، از قالب های کوچک تارت استفاده کنید تا هرکدام از تارت ها به صورت تک نفره باشد.
علاوه بر استفاده در تهیه دسر و عصرانه، خمیر تارت را می توان در غذاهای مختلفی مانند ناهار و شام نیز استفاده کرد. با استفاده از خمیر تارت بدون شکر و با مقدار بیشتری نمک و پر کردن آن با مواد مختلف مانند گوشت، قارچ، مرغ و یا سبزیجات، می توان از آن به عنوان اردور و یا پیش غذا استفاده کرد. همچنین، با تهیه خمیر تارت به اندازه کوچک و پر کردن آن با مواد مختلف، می توان آن را به عنوان فینگر فود نیز استفاده کرد.
نکات ریز پخت تارت
حتماً باید منتظر بمانید تا تارت به طور کامل خنک شود، در غیر این صورت خمیر تارت ممکن است خرد شود.
در صورت استفاده از قالب تارت با کف جداشونده، نیازی به استفاده از کاغذ روغنی نیست؛ با فشار دادن به آسانی میتوان تارت را از قالب خارج کرد.
برای استفاده از فرهای برقی و توستر، باید دمای آن را ۲۰ درجه کمتر از دمای معمول تنظیم کنید.
همچنین، می توانید تارت های تک نفره را در قالب های کوچک تهیه کنید.
در ضمن، نیازی به سوراخ کردن کف قالب تارت نیست.
انواع خمیر تارت
خمیر تارت پایه بسیاری از شیرینیها و دسرها است. انواع مختلفی از خمیر تارت وجود دارد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
خمیر تارت شیرین: این خمیر با کره، شکر و تخم مرغ تهیه میشود و برای تهیه تارتهای میوهای و شیرینیهای دیگر مناسب است.
خمیر تارت شور: این خمیر بدون شکر تهیه میشود و برای تهیه تارتهای گوشتی و سبزیجات مناسب است.
خمیر تارت پات بری: این خمیر با چربی گیاهی تهیه میشود و برای تهیه تارتهای میوهای و دسرهای دیگر مناسب است.