نکات پخت کوفته تبریزی و فوت و فن و راز خوشمزگی کوفته تبریزی
نکات سالاد رنگین و راز خوشمزگی سالاد رنگین خوشمزه و خانگی
نکات سالاد رنگین نکات سالاد رنگین و راز خوشمزگی سالاد رنگین خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. سالادها با انواع مختلف مواد غذایی …
نکات پخت خورشت فسنجان و راز خوشمزگی خورشت فسنجان چیست
نکات پخت خورشت فسنجان نکات پخت خورشت فسنجان و راز خوشمزگی خورشت فسنجان چیست در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. خورشت فسنجان یک غذای سنتی ایرانی …
مدل آرایش جدید و ملایم مجلسی 1402 و مدل ارایش لایت جدید
مدل آرایش جدید مدل آرایش جدید و ملایم مجلسی ۱۴۰۲ و مدل ارایش لایت جدید در سایت چلو گوشت .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قبل از مدل آرایش حتما از یک …
نکات پخت کوفته تبریزی
برای پخت کوفته تبریزی، نکات گفته شده را باید رعایت کرد:استفاده از گوشت چرخ کرده با کیفیت بالا و چربی کم.بهتر است گوشت را دستی خود چرخ کنید تا برای شما بهتر قابل کنترل باشد.برای نرم شدن کوفته، نباید از نمک زیاد استفاده کرد.برای جلوگیری از پر شدن کوفته، بهتر است از تخم مرغ، پیاز و نان خشک خرد شده استفاده کنید.بعد از مخلوط کردن تمام مواد، حداقل به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مواد خوبی را با هم ترکیب کند.
برای پخت کوفته، می توانید از روش سرخ کردن در روغن یا پخت در فر استفاده کنید، اما روش سرخ کردن در روغن ترجیح داده می شود. برای جلوگیری از افتادن کوفته در حین سرخ کردن، بهتر است آن ها را در فریزر قرار داده و پس از سفت شدن، در روغن سرخ کنید.بعد از سرخ کردن، کوفته ها را روی کاغذ آشپزخانه قرار داده تا اضافه روغن آن ها جذب شود.بهتر است کوفته ها را با سس گوجه فرنگی و نان تازه سرو کنید..
مواد لازم
مواد اولیه شامل برنج، لپه، تخم مرغ، پیاز، گوشت چرخ کرده، سبزی کوفته تبریزی، آلو، گردو، زرشک، رب گوجه فرنگی، زعفران، تره، مرزه، پیاز داغ و آرد نخودچی هستند.
برای تهیه لپه، باید برنج را با آب برای ۱۰ دقیقه زمان بگذارید و سپس آبکش کنید. سپس برنج را درون دستگاه خمیرکن قرار دهید تا به صورت پورهای آماده شود. پس از آماده شدن باید آن را به خوبی با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
سبزی کوفته تبریزی شامل گشنیز، تره و مرزه است که باید خیلی ریز خرد شود و به مواد دیگر اضافه شود.برای ترکیب مواد، پیاز را رنده کنید و به مواد دیگر اضافه کنید، سپس تخم مرغ، نمک و فلفل به مواد اضافه شود و به خوبی با هم مخلوط شود.
حال برای تهیه کوفته ها باید مخلوط را با دستهای مرطوب به شکل گلولهای در آورده و در آرد نخودچی بغل کنید. سپس کوفته ها را درون آب جوش قرار دهید و بعد از ۱۰ دقیقه برداشته و روی کاغذ آشپزی ریخته شوند.
برای تهیه سس کوفته، پیاز داغ را روی حرارت قرار دهید و پس از اینکه طلایی شد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و به صورت آهسته به جوش بیاورید. سپس زعفران را با آب داغ حل کنید و به سس اضافه کنید.
فوت و فن سبزی کوفته
کوفته تبریزی با استفاده از سبزیجات متنوعی طبخ میشود. در این غذا از سبزیهایی مانند تره، ریحان، نعناع، جعفری و پیازچه استفاده میشود و در بعضی شهرها از سبزیهای کوهی نیز استفاده میشود. اما باید به این نکته توجه کنید که کوفته تبریزی اصیل با دو سبزی مرزه و تره تهیه میشود. برای آمادهسازی سبزیها، آنها را به شکل ساطوری ریز کرده و به خوبی خشک کنید زیرا سبزی خیس ممکن است کوفته را خراب کند. علاوه بر سبزیهای تازه، میتوانید از سبزیهای خشک نیز استفاده کنید.
فوت و فن گوشت کوفته
برای تهیه کوفته تبریزی اصیل، بهتر است گوشت را از گوسفند، گوساله یا ترکیبی از این دو انتخاب کنید. بهترین قسمت های گوشت برای کوفته تبریزی مغز ران گوسفند و فیله گوساله هستند. یکی از نکات مهم در تهیه کوفته تبریزی این است که گوشت ها نباید خیلی چرب باشند. چربی و گرمی گوشت گوسفند و سردی گوشت گوساله باعث می شود هم کوفته خشک نشود و هم طعم خوبی داشته باشد.
قبلاً کوفته تبریزی با استفاده از هاون سنگی تهیه می شد و به همین خاطر اسمش کوفته گذاشته می شد. در آن زمان گوشت داخل هاون کوبیده می شد و به دلیل چسبندگی و همگیری آن، در زمان پخت، مایه کوفته در آب وا نمی رفت. اما در حال حاضر برای تهیه کوفته از ماشین چرخگوشت استفاده می شود و احتمال وارفتن کوفته به آب بیشتر است.
علت خوشمزگی کوفته تبریزی
بسیاری از افراد سبزی های خشک را برای تهیه کوفته تبریزی استفاده می کنند، اما برای افزایش عطر و طعم خوشمزه تر کوفته تبریزی، بهتر است از سبزی های تازه استفاده کنید. برای افزایش مزه و خوشمزه شدن کوفته، حتماً از مواد میانی استفاده کنید و میان آن را با تخم مرغ آب پز، گردو، پیاز داغ و آلو پر کنید. این مواد میانی به کوفته اضافه شده، علاوه بر ایجاد مزه و عطر خوشمزه، باعث می شود که کوفته نرم و شیرین شود.
زمان پخت کوفته
با توجه به اندازه کوفتهها و شعلهی گاز، زمان دقیق پختن کوفته تبریزی ممکن است متفاوت باشد، اما حدوداً بین ۱/۵ تا ۲ ساعت زمان نیاز است تا کوفتهها به طور کامل پخته شوند و آماده سرو شدن باشند. برای اطمینان از پخته شدن کامل کوفتهها، میتوانید با استفاده از یک قلم مو یا چنگال، درون کوفتهها را بررسی کنید و اگر آبکی یا خامی موجود بود، کوفتهها را بیشتر بپزید.
علت وا رفتن کوفته و راهکار
برای پختن کوفته تبریزی باید نسبت مواد را رعایت کرد و هیچ یک از مواد را بیش از حد یا کمتر از حد استفاده نکرد. اگر میزان لپه و برنج بیش از حد باشد، کوفته ممکن است وا شود. پیاز را به شکل درشت رنده کرده و در صورت آب انداختن پیاز، حتماً آب آن را جدا کنید تا کوفته وا نرود. بعد از قرار دادن کوفته ها در سس، قابلمه را تکان ندهید تا غذا وا نشود. قبل از قرار دادن کوفته ها در سس، مطمئن شوید که سس داغ است. گذاشتن درب قابلمه میتواند باعث وا پاشیدن کوفته شود. نوع گوشت و استفاده از گوشت خیلی چرب یکی دیگر از دلایل وا رفتن کوفته تبریزی است. همچنین، کم ورز دادن مواد اولیه میتواند باعث وا پاشیدن کوفته شود. برای جلوگیری از این مشکل، ورز دادن را حداقل ۱۰ دقیقه ادامه دهید تا مواد به هم چسبیده و کوفته در حین پخت از هم جدا نشود. بعد از آماده شدن و فرم دهی، کوفته ها را برای ۱ ساعت در فریزر قرار دهید. اگر زمان دارید، میتوانید کوفته ها را برای مدت بیشتری در فریزر نگهداری کنید.
نسبت لپه و برنج در کوفته تبریزی
هر مقدار برنج استفاده کنید، باید به همان مقدار لپه هم درون کوفته بریزید پس نسبت لپه و برنج در کوفته تبریزی یکسان و مساوی ست.
برنج و لپه را قبل از مصرف و استفاده در کوفته تبریزی بخیسانید. لپه را حداقل ۳ ساعت و برنج را ۳۰ دقیقه در آب ولرم و کمی نمک. برنج از اجزای جدایی ناپذیر کوفته است و در همه کوفته ها هم به کار میرود. می توانید از برنج نیم دانه استفاده کنید چون درنهایت باید کوبیده یا چرخ شود.
لپه و برنج را در بپزید ولی نباید له شوند. در همان حد نیم پز شده کافی است. می توانید عدس خام را هم به شکل پودر درآورده و به مواد کوفته تبریزی اضافه کنید.
نقش پیاز در کوفته
پیاز را از قبل رنده کنید. آب آن را به طور کامل نگیرید. این کار باعث می شود بوی زهم گوشت بماند. بعد از رنده کردن چند دقیقه آن را کنار بگذارید. همان آبی را که از آن خارج می شود، جدا کنید. لازم نیست کل آب پیاز را با دست فشار دهید.
سس مناسب کوفته تبریزی
برای سس، پیازی را رنده یا به شکل نگینی خرد نمایید سپس به همراه روغن درون قابلمه بریزید. اجازه دهید پیازها سرخ و طلایی رنگ شوند سپس کمی زردچوبه به آن ها بیافزایید. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه و به تفت دادن مواد ادامه بدهید. وقتی رب گوجه فرنگی را به خوبی سرخ کردید و بوی خامی اش رفع شد، نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید. حال آب جوش را درون قابلمه بریزید. در مرحله بعد می توانید کوفته های فرم داده شده را درون قابلمه بچینید. مقدار سس باید به اندازه ای باشد که نیمی از کوفته را پوشش بدهد.
ادویه های مرسوم
دارچین، زنجبیل، پودر گل سرخ، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و زعفران ادویه های مورد استفاده در کوفته تبریزی هستند و طعمی بی نظیر به این غذا می بخشند.
ورز دادن کوفته تبریزی
گوشت و پیاز را به همراه یکدیگر ورز بدهید سپس نیمی از ترکیب لپه و سیب زمینی چرخ شده، برنج و سبزی را اضافه و همه مواد را با مقداری زردچوبه ورز بدهید به شکلی که به خوبی با هم ترکیب شوند سپس مابقی مواد کوفته را اضافه نمایید و حدود ۱۰ دقیقه به ورز دادن ادامه بدهید. دقت داشته باشید که مواد را باید از یک طرف ورز بدهید و نباید بیش از حد آن ها را چنگ بزنید. پس از تمام شدن مرحله ورز دادن، مایه کوفته را به مدت نیم ساعت درون یخچال قرار بدهید.
اگر کوفته وا رفت
می توانید آن را به شکل سوپ و به همراه تیلیت نان میل کنید یا اجازه دهید آبش کمتر شود سپس آن را به همراه سیب زمینی سرخ کرده سرو نمایید و با نان مصرف کنید.
شل شدن مایه کوفته
برای رفع این مشکل می توانید مایه کوفته را درون یخچال قرار دهید تا کمی سفت تر شود یا از روش هایی مثل اضافه کردن سینه مرغ چرخ شده، آرد نخودچی، آرد سفید و تخم مرغ استفاده نمایید.
نکات طلایی پخت کوفته
برای پخت کوفته تبریزی از قابلمه کوچک استفاده نکنید، شما باید قابلمه ای را انتخاب نمایید که بتوانید از درونش سس را با ملاقه برداشته و بر روی کوفته ها بریزید. قابلمه باید به اندازه ای باشد که کوفته ها به هم نچسبند و کمی با یکدیگر فاصله داشته باشند. می توانید مقداری عدس خام را درون چرخ گوشت بریزید و به شکل چرخ شده به مواد کوفته اضافه کنید تا از هم وا نرود.
باید کوفته ها را با دست خیس فرم داده و گرد کنید، دقت داشته باشید که نباید هیچ گونه درزی درون کوفته ها قرار داشته باشد زیرا از آن درز سس وارد کوفته شده و از هم می پاشد. درون کوفته تبریزی را می توانید بسته به سلیقه تان از زرشک، گردو، تخم مرغ آب پز، پیاز داغ و آلو پر نمایید. چرخ کردن مقداری سیب زمینی به همراه لپه موجب انسجام بیشتر مواد کوفته می شود. بعد از پخته شدن کوفته ها درون سس، آن ها را از درون آب سس خارج نمایید زیرا ممکن است از هم بپاشند.
علت سفت شدن کوفته
اگر نسبت مواد در کوفته رعایت نشود و مقدار بیشتری از برنج و لپه نسبت به گوشت استفاده شود، کوفته های شما سفت خواهند شد. استفاده از لپه و برنج خام نیز یکی دیگر از دلایل سفت شدن کوفته است. بهتر است لپه و برنج را قبل از استفاده یا نیم پز کنید یا به مدت کافی در آب بخیسانید.
نکات پایانی کوفته تبریزی
چندین ترفند و روش برای تهیه بهترین کوفته راه اندازی شده است. برای رسیدن به نتیجه بهتر، می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
برای کوفته هایی که می خواهید سفت و پر محتوا باشند، از میزان بیشتری گوشت نسبت به لپه و برنج استفاده کنید. همچنین لپه و برنج را قبل از استفاده یا به مواد اضافه کردن نیم پز کنید یا در آب بخیسانید تا بهتر با گوشت مخلوط شوند.
قبل از تهیه کوفته، گوشت را دو یا سه بار چرخ دهید. همچنین بکوبید تا محتوای آب گوشت کمتر شود و کوفته ها بهتر و سفت تر شوند.
پس از ورز دادن مایه کوفته، حداقل یک ساعت آن را در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
برای جلوگیری از پاشیدن کوفته ها در سس، بهتر است کمی آرد و تخم مرغ به مایه اضافه کنید. اما به یاد داشته باشید که مصرف زیاد این مواد، طعم کوفته را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا بهتر است مقدار معقولی را به مواد اضافه کنید.
برای کوفته هایی با حجم بزرگ، بهتر است آنها را در یک توری نازک و تمیز بپیچید و سپس در سس قرار دهید تا باز نشوند.
برای بهبود طعم کوفته، می توانید یک سیب زمینی متوسط همراه با لپه چرخ کنید و به مواد اضافه کنید. اما بهتر است سیب زمینی را جداگانه چرخ نکنید و با لپه مخلوط کنید تا کشدار نشود و چسبندگی مواد را از بین نبرد.