نکات پخت سمنو و راز خوشرنگ شدن سمنو و علت ریختن یخ در سمنو
نکات پاناکوتا زعفرانی و راز خوشمزگی پاناکوتا زعفرانی خوشمزه و خانگی
نکات پاناکوتا زعفرانی نکات پاناکوتا زعفرانی و راز خوشمزگی پاناکوتا زعفرانی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آشپزی ایتالیایی، با طیف گستردهای از …
نکات پخت پیتزا مارگاریتا ایتالیایی و مواد تشکیل دهنده پیتزا مارگاریتا
نکات پخت پیتزا مارگاریتا نکات پخت پیتزا مارگاریتا ایتالیایی و مواد تشکیل دهنده پیتزا مارگاریتا در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. پیتزا مارگاریتا، یکی از غذاهای …
طرز تهیه فلافل با نخود پخته به سبک اهوازی
طرز تهیه فلافل با نخود پخته فلافل یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و معروف جنوبی است که از لبنان وارد ایران شده است و مورد استقبال قرار گرفته است.این غذا به روش …
نکات پخت سمنو
نکات پخت سمنو و راز خوشرنگ شدن سمنو و علت ریختن یخ در سمنو در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد
عصاره جوانه گندم با نام سمنو ترکیبی است که از جوانه گندم استخراج میشود و به عنوان یکی از سینهای سفره هفتسین در جشن نوروز مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده غذایی دارای خواص فراوانی برای سلامتی است و نمادی از قدرت و برکت محسوب میشود. در روزهای پایانی سال، در برخی مناطق کشور، سمنو به صورت گروهی طبخ میشود.
سمنو حاوی ویتامینها و آنتیاکسیدانهای متعددی است که آن را به یکی از مواد غذایی پرخاصیت تبدیل کردهاند. از نظر طب سنتی، سمنو دارای طبع گرم و معتدل است. هر ۱۰۰ گرم سمنو حاوی ۳۰۰ کیلوکالری، ۰٫۶ گرم پروتئین و ۵۲ گرم کربوهیدرات است.
فواید سمنو باعث شده است تا این دسر خوشمزه به یکی از نمادهای اصلی و مهمترین جشنهای ایرانی، یعنی نوروز، تبدیل شود. سمنو به عنوان یک میانوعده سالم میتواند جایگزین مناسبی برای کیک و بیسکوییتهای شرکتی در برنامههای غذایی مغذیتر باشد. در تهیه سمنو از هیچگونه شیرینکنندهای استفاده نمیشود و طعم شیرین آن به صورت طبیعی از جوانه گندم حاصل میشود.
مواد لازم برای تهیه سمنو
گندم: ۱ لیوان
آرد مخصوص سمنو، آرد گندم یا آرد نان سنگک: ۲ لیوان
آب: ۵ لیوان
طرز تهیه سمنو
سمنوهایی که از بیرون تهیه میکنید، عموماً شامل شکر هستند. اما در تهیه سمنو خانگی، نیازی به استفاده از شکر نیست. در واقع، شیرینی سمنو از جوانه گندم به دست میآید. طرز تهیه سمنو خانگی به صورت زیر است:
گندمها را با دقت تمیز کنید و با آب سرد بشوید. دانههای شکسته گندم را جدا کنید و اطمینان حاصل کنید که تمام دانهها سالم هستند.
گندمهای شسته شده را در ظرف مناسبی قرار دهید و روی آنها مقداری آب بریزید. مقدار آب روی گندم باید دو انگشت باشد. ظرف را در جای خنک و کم نور قرار داده و به مدت دو روز گندمها را سبز کنید.
در طول این دو روز، ۴ تا ۵ بار آب گندمها را تعویض کنید. در این مدت، گندمها جوانه میزنند و سفید میشوند.
گندمهای جوانه زده را به مدت ۲۴ ساعت در یک پارچه تنظیف مرطوب قرار دهید تا دانهها کمی ریشه بزنند. در این مدت، پارچه باید همواره مرطوب باشد.
پس از گذشت یک روز، گندمها را در آبکش بریزید. توجه کنید که گندمها نباید روی هم تلنبار و انباشته شوند. ارتفاع گندمها در آبکش باید حدود ۲ سانتیمتر باشد.
گندمها را با فشار ملایم آب بشویید. فشار آب نباید زیاد باشد تا جوانهها آسیب نبینند. سپس گندمها را در همان آبکش نگهدارید و روی آنها پارچهای مرطوب قرار دهید. این پارچه همیشه باید مرطوب باشد. گندمهای جوانه زده باید ۲ تا ۳ روز در این حالت باقی بمانند.
در این مدت، چند بار روی پارچه تنظیف آب بریزید تا پارچه بوی نامطبوع نگیرد. یادتان باشد که اگر گندمها خیلی سبز و بلند شوند و از پارچه تنظیف بیرون بیایند، سمنو تلخ و شیرینی آن کم میشود. برای بهتر شدن سمنو، کافی است که گندمها شکفته شوند و جوانه بزنند.
جوانهها را زیر آب شیر بگیرید، خوب بشوید و سپس گندمهای سبز شده را تکه تکه کنید. سپس گندمهای جوانه زده را همراه با کمی آب گرم در مخلوطکن بریزید تا خوب میکس شوند.
گندمهای میکس شده را در صافی پارچهای بریزید و فشار دهید تا شیره به طور کامل خارج شود. سپس شیره گندم را به تدریج روی آرد گندم یا آرد سنگک بریزید و مخلوط کنید. اگر آرد گوله شد، از الک یا صافی ردش کنید.
مواد فوق را به همراه ۵ لیوان آب در ظرف مناسبی روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام هم بزنید. وقتی مخلوط به حالت جوش رسید، حرارت را کم کنید و هر از گاهی هم بزنید تا سمنو غلیظ شود.
زیر قابلمه شعله پخشکن را قرار داده و درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید. این کار برای بهتر شدن رنگ سمنو است و سمنو را خوشرنگ میکند. به مدت یک ساعت سمنو را دمکشیده، و در این فاصله چند بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد. در نیم ساعت پایانی پخت، برای بهبود طعم و بوی سمنو، چند عدد بادام یا گردو را با پوست داخل سمنو بریزید.
با امتحان بهترین روش پخت سمنو، که هم شیرینی متعادلی دارد و هم بدون اضافه کردن شکر است، میتوانید یک میان وعده مقوی و سالم، به خصوص برای کودکان و زنان باردار، در خانه تهیه کنید و از دستاوردهای آشپزی خود لذت ببرید.
نکات پخت سمنو
در برخی مناطق ایران، برای تهیه آرد سمنو، گندمها را در پارچه یا کیسهای نخی میریزند و روی آنها آب میپاشند. این کار را هر چند ساعت یکبار تکرار میکنند تا گندمها خیس بمانند و بتوانند ریشه بزنند. این کار را تا زمانی انجام میدهند که ساقه سبز رنگ گندم مشخص شود. همانطور که گفتیم، این ساقه نباید زیاد رشد کند زیرا آرد سمنو را تلخ میکند.
سپس گندمهای جوانه زده را از کیسه نخی خارج کرده و در یک جای گرم و خشک پهن میکنند تا خشک شوند. وقتی گندمها خشک شدند، آنها را آسیاب میکنند و از آرد حاصله در طرز تهیه سمنو استفاده میکنند.
برای افزودن رنگ زیباتر به سمنو، سه ساعت قبل از دم کردن آن، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن حیوانی به آن اضافه کنید. این کار باعث زیبا شدن رنگ سمنو میشود.
حتماً باید مراقب شعله پختن سمنو باشید و آن را به آرامی پخته کنید. برای پختن سمنو، صبور بمانید زیرا نیاز به زمان طولانی دارد و حداقل ۳ تا ۴ ساعت روی گاز باید باقی بماند.
دلیلی که سبب کشدار شدن سمنو میشود، وجود جوانه گندم در آن است. جوانه گندم حاوی ویتامینها و خواص بسیاری است که برای سلامتی بدن مفید است.
اگر از شما پرسیده شود که چرا در سمنو یخ میریزند، باید بدانید که برخی افراد معتقد هستند این کار باعث زیبا شدن سمنو میشود.
اگر شما هم نسخهای بهتر از روش تهیه سمنو خانگی و سریع را در اختیار دارید، حتماً آن را در بخش نظرات این مطلب با ما در میان بگذارید.
در تهیه سمنو خانگی، بهتر است از پارچه نخی برای خیساندن گندمها استفاده کنید و هر چند ساعت یک بار پارچه را خیس کنید تا گندمها به خوبی جوانه بزنند.
بعد از پختن سمنو خانگی، نوبت به تزیین آن میرسد. میتوانید برای تزیین سمنو از گردو، بادام و پسته خرد شده استفاده کنید.
اگر در طرز تهیه سمنو خانگی، غلظت آن زیاد بود، میتوانید مقداری آب به سمنو اضافه کنید و سپس اجازه دهید سمنو دوباره به جوش بیاید.
در پخت سمنو خانگی بدون استفاده از آرد گندم، تنها از جوانه گندم استفاده میشود.
فراموش نکنید که اگر جوانه گندم سبز شود، سمنوی شما تلخ خواهد شد.
فوت و فن پخت سمنو
گندمها حتماً باید از نوع مرغوب و تازه باشند.
پخت سمنو در قابلمه مسی باعث قرمز شدن آن میشود.
تعداد روزی که گندمها در آب میمانند بستگی به گرمی و سردی هوا دارد. در فصل تابستان، ۲ روز در آب ماندن کافی است.
پارچه نخی به دلیل نگهداشتن نم، توصیه میشود به جای استفاده از نایلون.
بعد از قرار دادن گندم در پارچه، آن را در آبکش بگذارید.
میتوانید با استفاده از اسپری آب، تمام پارچه را نمدار نگه دارید.
برای تهیه سمنو، توصیه میشود از گندم شمال استفاده کنید، زیرا نسبت به گندم جنوب شیرینتر است.
اگر سمنوی شما خیلی غلیظ شد، با اضافه کردن کمی آب و جوشاندن آن مشکل حل خواهد شد.
در صورتی که قصد نگهداری سمنو برای مدت ۳ یا ۴ ماه را دارید، باید سمنوی شما غلیظ باشد تا دیرتر خراب شود و کپک نزند.
توجه کنید که ساقههای سبز رشد نکنند، زیرا این باعث میشود سمنوی شما مزه سبزی و تلخی را بدهد.
تفالههای گندم را نگهدارید، زیرا این همان سبوس گندم است که فواید زیادی دارد.
شیره گندم و آب ولرم را باید کاملاً با هم بزنید تا گلولهگلوله نشوند.
خواص سمنو برای استخوان
مصرف سمنو باعث تقویت عمومی بدن، به ویژه استخوانها، میشود. این امر به دلیل غنی بودن سمنو از کلسیم و پتاسیم است و میتواند از پوکی استخوان جلوگیری کند. بنابراین، افراد میانسال که در معرض خطر پوکی استخوان هستند، میتوانند با مصرف مناسب سمنو از این بیماری جلوگیری کرده و استخوانهای خود را تقویت نمایند.
خواص سمنو برای لاغری
سمنو با فیبر بالا، این غذای مقوی را برای لاغری مفید میسازد. این به دلیل ایجاد سیری طولانی مدت و جلوگیری از ریزه خواری، واکنش میآورد و از پرخوری جلوگیری میکند. با این حال، باید افراد چاق توجه کنند که به میزان مناسب مصرف کنند و افراط نکنند، زیرا تعادل در مصرف هر غذایی باعث سلامت جسم میشود.