نکات پخت زولبیا و راز و رمزهایی برای ترد شدن زولبیا فوری - چلوگوشت
نکات پخت آش ماسوا و راز خوشمزگی آش ماسوا خوشمزه و خانگی

نکات پخت آش ماسوا و راز خوشمزگی آش ماسوا خوشمزه و خانگی

نکات پخت آش ماسوا نکات پخت آش ماسوا و راز خوشمزگی آش ماسوا خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش ماسوا، یکی از …

نکات سالاد اسفناج و راز خوشمزگی سالاد اسفناج خوشمزه و خانگی

نکات سالاد اسفناج و راز خوشمزگی سالاد اسفناج خوشمزه و خانگی

نکات سالاد اسفناج نکات سالاد اسفناج و راز خوشمزگی سالاد اسفناج خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد اسفناج یکی از غذاهای محبوب …

نکات پخت خورشت قورمه سبزی و راز خوشمزگی خورشت قورمه سبزی خانگی

نکات پخت خورشت قورمه سبزی و راز خوشمزگی خورشت قورمه سبزی خانگی

نکات پخت خورشت قورمه سبزی نکات پخت خورشت قورمه سبزی و راز خوشمزگی خورشت قورمه سبزی خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. قورمه سبزی، که …

نکات پخت زولبیا

طرز تهیه زولبیا درجه یک برای ترد شدن زولبیا طرز تهیه زولبیا با آرد گندم طرز تهیه زولبیا با نشاسته گل زولبیا فوری طرز تهیه زولبیا بازاری طرز تهیه زولبیا شیرازی طرز تهیه زولبیا به روش قنادی

نکات پخت زولبیا و راز و رمزهایی برای ترد شدن زولبیا فوری در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

زولبیا یکی از شیرینی‌های بسیار محبوب و با ریشه هندی است. این شیرینی را معمولاً همراه با بامیه و گوشت فیل سرو می‌کنند. زولبیا در ایام ماه رمضان به عنوان یک زینت‌بخش مهم در سفره‌های افطار شناخته می‌شود. این شیرینی دارای طعم شیرین و خوشمزه‌ای است.

برای تهیه زولبیا در خانه، نیازمند موادی مانند ماست و نشاسته هستید. تهیه زولبیا در منزل بسیار آسان است و نسخه خانگی آن بهتر و خوشمزه‌تر از نسخه بازاری است. این به دلیل استفاده از مواد تازه، روغن سالم و نسوخته، و طرز تهیه یکبارمصرف در منزل است.

در نتیجه، شیرینی زولبیا را می‌توان به سادگی در خانه تهیه کرد و نسخه خانگی آن به لحاظ خوشمزه‌بودن و سلامتی بیشتری نسبت به نسخه بازاری برخوردار است.

مواد لازم برای زولبیا

نشاسته گل(گندم) ۱ لیوان

ماست ۱ لیوان

آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری

بکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری

زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای شربت زولبیا

آب ۲ لیوان

شکر ۳ لیوان

جوهر لیمو نوک قاشق چای‌خوری

گلاب ۱/۴ پیمانه

زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم

طرز تهیه شربت زولبیا

برای تهیه زولبیا، ابتدا باید شربت آن را آماده کنید. در این روش، ابتدا آب را در یک قابلمه قرار داده و روی حرارت بالا قرار می‌دهید تا به جوش بیاید. سپس جوهر لیمو را به آب اضافه می‌کنید. این باعث ایجاد جوششی در آب می‌شود و شیرینی آب کف می‌کند.

بعد از آن، شکر را به آب می‌ریزید و بدون هم زدن، آن را در آب حل می‌کنید تا شربت شفاف شود.

سپس زعفران و گلاب را اضافه کرده و حرارت را کم می‌کنید و به شربت اجازه می‌دهید به قوام برسد. در این مرحله، حرارت باید کم باشد و اگر حرارت بالا باشد و شربت زود به قوام برسد، بعد از خنک شدن شکرکی را تشکیل می‌دهد.

باید صبر کنید تا شربت به آرامی جوش بیاید، مدت زمان بسته به قدرت شعله و جنس قابلمه متفاوت است، اما حداقل ۱۵ دقیقه زمان می‌برد تا به قوام برسد.

برای بررسی قوام شربت، می‌توانید چند قطره از آن را بین دو انگشت خود تست کنید. اگر شربت حالت چسبنده و غلیظی داشته باشد و شیره کش بیاورد، به معنی رسیدن به قوام است.

در صورتی که شربت به خوبی به قوام نرسیده و غلظت ندارد، ممکن است زولبیا نرم شده و حالت تردی به آن بدهد، و اگر شربت بیش از حد قوام داشته باشد، ممکن است باعث شکرک زدن زولبیا شود.

وقتی شربت به قوام رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت در فضای خنک شود. غلظت شربت زولبیا پس از خنک شدن بیشتر می‌شود و باید کمی روان‌تر از عسل باشد.

طرز تهیه زولبیا

برای تهیه زولبیا، ابتدا یک لیوان نشاسته را در یک ظرف قرار داده و یک لیوان ماست را به آن اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا نشاسته در ماست حل شود و مواد به یکدیگر مخلوط شوند.

سپس یک قاشق آرد همراه با بیکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید و با قاشق به طور کامل مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند.

در نهایت، زعفران دم‌کرده غلیظ را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.

مواد باید یک غلظت متعادل داشته باشند، نه خیلی سفت و نه خیلی شل. مواد را از طریق یک صافی رد کنید تا ناخالصی‌ها را از آن جدا کنید تا هنگام ریختن مایه در قیف جمع نشوند، سپس روی ظرف را با سلفون پوشانید.

حداقل به مدت یک ساعت، مواد را در فضای محیط استراحت دهید تا حباب‌های ریز روی مایه دیده شوند.

بعد از استراحت، مجدداً مواد را با قاشق مخلوط کنید و آن را در ظرف سس (یا قیف یکبار مصرف در صورت عدم دسترسی به ظرف سس) بریزید.

روغن را در یک ماهیتابه با حرارت متوسط قرار دهید تا به طور کامل داغ شود. برای تست، یک قطره از مواد را در روغن بریزید. اگر فوراً پف کرد و به بالا آمد، به معنی آماده بودن روغن است.

مواد را به صورت دورانی و چرخشی در تابه ریخته و در آن تراکم دهید، اجازه دهید یک طرف آن کمی طلایی شود و سپس آن را برگردانید.

وقتی هر دو طرف طلایی شدند (تغییر رنگ چندانی ندارند)، مواد را از روغن خارج کرده و بلافاصله آن‌ها را در شربت ولرم قرار دهید تا خنک شوند.

زولبیا را یک باره در شربت غوطه ور کنید تا رنگ یکدست بگیرد و ابلق یا دو رنگ نشود.

بعد از چند دقیقه، آن را از شربت خارج کرده و در صافی قرار دهید تا اضافه شربت آن را تخلیه کند، سپس آن را در ظرف سرو قرار دهید و با خلال پسته یا گل محمدی و… تزیین کنید.

نکات پخت زولبیا

جایگزین جوهر لیمو در شربت بار می‌توانید دو قاشق آبلیموی طبیعی به جای جوهر لیمو استفاده کنید. اما توصیه من به شما استفاده از جوهر لیمو است، زیرا با جوهر لیمو شربت به شدت شیرین نمی‌شود.

اگر می‌خواهید زولبیا یا بامیه‌ی شما براق شود، می‌توانید در آخرین دقیقه‌های پخت شربت یک قاشق گلوکز اضافه کنید. گلوکز را از فروشگاه‌های قنادی تهیه کنید. گلوکز به زولبیا باعث براق تر شدن آن می‌شود و همچنین از شیرک زدن شربت جلوگیری می‌کند.

برای جایگزینی گلاب در شربت زولبیا، می‌توانید از چند دانه هل استفاده کنید و بعداً آن‌ها را از شربت حذف کنید.

ماست استفاده شده در زولبیا باید نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد. اگر ممکن است، از ماست خانگی ترش استفاده کنید. ماست کمی ترش با طعم و چربی بالا برای زولبیا عالی است. البته ماست خیلی ترش و کف کرده هم نباشد. در صورتی که به ماست خانگی دسترسی ندارید، از ماست پرچرب پاستوریزه استفاده کنید.

برای زولبیا استفاده از نشاسته‌ی با دانه‌های درشت (نشاسته گل) بهتر از نشاسته پودری است، زیرا نشاسته پودری مخصوص زولبیا نیست. توجه داشته باشید که نشاسته باید تازه باشد، زیرا اگر نشاسته قدیمی باشد، زولبیا در روغن پف نمی‌کند.

استفاده از یک قاشق چایخوری زعفران در مایه زولبیا قابل حذف است و این زعفران برای رنگ زیباتر زولبیا استفاده می‌شود.

بهتر است زولبیا را به اندازه‌ای سرخ کنید که نه زیاد سرخ شود تا خشک نشود و نه کم سرخ که زولبیا نرم شود.

غلظت مواد باید مانند تصویر باشد. در صورتی که مواد شما غلیظ‌تر باشند، می‌توانید یک یا دو قاشق آب یا ماست اضافه کنید. و در صورتی که مواد شما شل باشند، می‌توانید کمی آرد اضافه کنید. غلظت مواد باید به حدی باشد که با فشار دادن به آن‌ها در دست، به راحتی شکل بگیرند و داخل روغن پف بیاورند.

در صورت استفاده از قیف، سر قیف را خیلی نازک برش ندهید، زیرا در این صورت زولبیاها خیلی خشک و سفت خواهند شد.

زولبیاها را داغ‌داغ روی هم نچینید؛ زیرا این کار باعث می‌شود زولبیاهای زیری نرم شوند.

از روغنی که برای سرخ کردن زولبیا استفاده کردید، می‌توانید برای سرخ کردن بامیه نیز استفاده کنید. اما از روغن بامیه برای سرخ کردن زولبیا استفاده نکنید، زیرا در بامیه از تخم مرغ استفاده شده و این باعث کف کردن روغن می‌شود. پس اگر تصمیم دارید هم زولبیا و هم بامیه درست کنید، بهتر است ابتدا زولبیا را آماده کنید.

اگر می‌خواهید همه زولبیاها یک اندازه و کناره‌های صافی داشته باشند، می‌توانید از رینگ مخصوص زولبیا استفاده کنید. رینگ را در روغن قرار داده و مواد را به شکل دورانی در داخل رینگ بچرخانید.

توجه داشته باشید که میزان مواد و روش‌های پخت زولبیا ممکن است به دلخواه و سلیقه شما بستگی داشته باشد. با تجربه و تمرین، می‌توانید به نتیجه دلخواهتان برسید.

طرز تهیه زولبیا درجه یک برای ترد شدن زولبیا طرز تهیه زولبیا با آرد گندم طرز تهیه زولبیا با نشاسته گل زولبیا فوری طرز تهیه زولبیا بازاری طرز تهیه زولبیا شیرازی طرز تهیه زولبیا به روش قنادی

آموزش پخت زولبیا فوری

مواد مورد نیاز برای تهیه زولبیا فوری

نشاسته ۱ پیمانه

ماست نصف پیمانه

کره ۱ قاشق مربا خوری روغن جامد

زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری

وانیل یک چهارم قاشق مرباخوری

آرد ۱ قاشق غذاخوری

بکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری

برای تهیه زولبیا، ابتدا مراحل زیر را دنبال کنید:

در یک ظرف مناسب، نشاسته و ماست را با همزن دستی یا همزن برقی به خوبی مخلوط کنید.

کره، زعفران، وانیل و آرد را به مواد مخلوط شده اضافه کنید و دوباره با همزن برقی یا همزن دستی به خوبی مخلوط کنید.

به مواد مخلوط شده بکینگ پودر را اضافه کنید و دوباره با همزن برقی یا همزن دستی همزن کنید. در این مرحله، مواد زولبیا آماده است.

مواد را در قیف یا یک مخزن مناسب بریزید.

در یک ماهیتابه مناسب، روغن ریخته و آن را داغ کنید.

مواد زولبیا را به آرامی در روغن داغ بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا زولبیا پخته شود. می‌توانید به تدریج زولبیاها را به طور مساوی و همزمان بچرخانید تا به رنگ طلایی و سرخی مطلوب برسند.

پس از پخته شدن زولبیاها، آن‌ها را از روغن برداشت کرده و طبق ذائقه‌تان و میزان شیرینی مورد نیاز، در شهد قرار دهید.

زولبیاها به سرعت آماده مصرف هستند.

چرا زولبیا نرم میشه

زولبیا یکی از شیرینی‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که ترد بودن آن نقش مهمی در لذت بردن از طعم آن دارد. اما گاهی اوقات زولبیا پس از مدتی نرم و خمیر مانند می‌شود. عوامل مختلفی می‌توانند در نرم شدن زولبیا نقش داشته باشند.

۱. جذب رطوبت: زولبیا به دلیل ساختار نرم خود، مستعد جذب رطوبت از محیط اطراف است. نگهداری زولبیا در محیط مرطوب یا در ظرفی که به خوبی بسته نشده باشد، باعث جذب رطوبت و نرم شدن آن می‌شود.

۲. دمای نامناسب: نگهداری زولبیا در دمای نامناسب نیز می‌تواند باعث نرم شدن آن شود. دمای بسیار گرم یا بسیار سرد می‌تواند بافت زولبیا را تغییر داده و آن را نرم کند.

۳. روغن نامناسب: استفاده از روغن نامناسب برای سرخ کردن زولبیا نیز می‌تواند در نرم شدن آن مؤثر باشد. روغن باید کاملاً داغ باشد و زولبیا در مدت زمان مناسبی در روغن سرخ شود.

۴. شربت: غلظت شربت نیز در ترد یا نرم بودن زولبیا نقش دارد. شربت رقیق باعث نرم شدن زولبیا و شربت غلیظ باعث سفت شدن آن می‌شود.

۵. مواد اولیه: کیفیت و نسبت مواد اولیه نیز در تردی زولبیا مؤثر است. استفاده از آرد مناسب و رعایت نسبت دقیق مواد اولیه در تهیه خمیر زولبیا اهمیت دارد.

برای جلوگیری از نرم شدن زولبیا، بهتر است آن را در ظرف دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. همچنین می‌توانید زولبیا را در یخچال نگهداری کنید تا تردی آن حفظ شود.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 7 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.