نکات خورشت قیمه ترکی و فوت و فن خورش قیمه ترکی حرفه ای - چلوگوشت
نکات پخت آش ماسوا و راز خوشمزگی آش ماسوا خوشمزه و خانگی

نکات پخت آش ماسوا و راز خوشمزگی آش ماسوا خوشمزه و خانگی

نکات پخت آش ماسوا نکات پخت آش ماسوا و راز خوشمزگی آش ماسوا خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش ماسوا، یکی از …

نکات پخت برنج تایلندی و خیساندن و خوش طعم شدن برنج تایلندی

نکات پخت برنج تایلندی و خیساندن و خوش طعم شدن برنج تایلندی

نکات پخت برنج تایلندی برای پخت برنج تایلندی بهتر است از برنج جیسمین استفاده کنید؛ زیرا این نوع برنج دارای دانه‌هایی کوچک و استوار است که بعد از پختن به شکلی لطیف …

نکات پخت باقالی پلو و علت سفت شدن باقالی پلو

نکات پخت باقالی پلو و علت سفت شدن باقالی پلو

نکات پخت باقالی پلو نکات پخت باقالی پلو و علت سفت شدن باقالی پلو در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.باقالی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی …

نکات خورشت قیمه ترکی

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با طعمی عالی و بینظیر راز خوشمزه شدن قیمه نی نی سایت فوت و فن خورش قیمه طرز تهیه قیمه مجلسی برای 5 نفر طرز تهیه قیمه ساده طرز تهیه خورش قیمه برای 4 نفر طرز تهیه خورش قیمه برای ۱۵ نفر نی نی سایت اموزش تصویری خورشت قیمه

نکات خورشت قیمه ترکی و فوت و فن خورش قیمه ترکی حرفه ای در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

برای آماده کردن قیمه به روش تبریزی، نیازی به استفاده از رب گوجه نیست. قیمه تبریزی دارای ادویه‌های مخصوص خود است و رنگ و طعم آن از زعفران و دیگر ادویه‌های مورد استفاده در آن به‌دست می‌آید. در ادامه، روش تهیه و نکات پخت خورشت قیمه تبریزی را به شما توضیح خواهیم داد.

مواد لازم

گوشت خورشتی گوسفند نیم کیلو

پیاز ساطوری سه عدد

لپه یک چهارم پیمانه

سیب زمینی خلالی چهار عدد

لیمو عمانی سه عدد

گرد لیمو یک قاشق چای‌خوری

زعفران ساییده یک قاشق چای‌خوری

ادویه قیمه: (دارچین، فلفل‌سیاه و میخک به نسبت یک، نصف و یک چهارم) یک قاشق چای‌خوری

روغن به مقدار لازم

نمک به میزان لازم

طرز تهیه خورشت قیمه تبریزی

لپه یا لوبیا چشم بلبلی را که قبلاً خیس کرده‌اید، به همراه یک پیمانه آب و کمی نمک روی اجاق قرار دهید و آن را به جوش بیاورید. هنگامی که لپه جوش آورد، زمینه را خالی کنید و مجدداً آب را به آن اضافه کنید و لپه را برای نیم ساعت روی حرارت قرار دهید تا نیم‌پز شود. سپس لیموها را به آن اضافه کنید.

در تابه‌ای کمی روغن بریزید و پیاز را در آن به‌خوبی سرخ کنید. وقتی پیاز به رنگ طلایی درآمد، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید. هنگامی که آب گوشت جمع شد، آتش را کم کنید و به مدت دو ساعت صبر کنید تا گوشت نیم‌پز شود. سپس کمی نمک، زعفران و گرد لیمو را اضافه کنید و لپه را به قابلمه اضافه کنید. سپس یک ساعت دیگر منتظر شوید تا خورشت جا افتاده و آماده شود.

سیب‌زمینی را سرخ کنید و آن را کنار بگذارید. قبل از پایان پختن خورشت، ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. سپس گوشت‌ها را در یک ظرف و لپه‌ها را در ظرف دیگر درست مرتب کنید.

برای سیب‌زمینی قیمه، بهتر است آن را به صورت خیلی ریز خرد کنید تا به شکل چیپس خلالی سرخ شود. در زمان سرو غذا نیز، سیب‌زمینی را پس از پختن خورشت روی آن بریزید تا نم نکشد و حالت چیپسی و خشکش را حفظ کند.

نکات پخت قیمه به طور کلی

رنگ‌دهنده‌های استفاده شده در خورش قیمه شامل رب گوجه‌فرنگی و زعفران هستند. با افزودن مقدار بیشتری زعفران در خورش، رنگ آن روشن‌تر خواهد شد. در خورش‌های نذری، معمولاً مقدار زیادی زعفران به کار می‌رود تا خورش به شدت روشن و خوشرنگ شود.

یک نکته دیگر مربوط به رنگ خورش قیمه است، تفت دادن رب گوجه‌فرنگی است. در صورتی که رب گوجه‌فرنگی را به خوبی تفت دهید، به طعم خورش اثر مثبتی خواهد داشت و همچنین رنگ خورش را روشن‌تر می‌کند.

برای تهیه خورش قیمه، استفاده از لیمو عمانی به جای لیموترش توصیه می‌شود، زیرا استفاده مستقیم از لیموترش ممکن است باعث از بین رفتن رنگ خورش شود. همچنین برای پخت خورش‌های سنتی، ظروف مسی و روحی بهترین گزینه هستند. برای به دست آوردن خورش جا افتاده، توصیه می‌شود با شعله ملایم و به آرامی پخته شود. اضافه کردن کمی گلاب همچنین به خورش طعم و مزه بسیار خوبی می‌بخشد. برای جلوگیری از له شدن لپه، می‌توانید آن را با گوشت تفت دهید. هرچند بهتر است برای تهیه خورش از گوشت سردست گوسفند استفاده شود، اما برخی افراد بر اساس ذائقه شان از گوشت گوساله نیز استفاده می‌کنند.

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با طعمی عالی و بینظیر راز خوشمزه شدن قیمه نی نی سایت فوت و فن خورش قیمه طرز تهیه قیمه مجلسی برای 5 نفر طرز تهیه قیمه ساده طرز تهیه خورش قیمه برای 4 نفر طرز تهیه خورش قیمه برای ۱۵ نفر نی نی سایت اموزش تصویری خورشت قیمه

در خورش قیمه نذری، بهتر است از اضافه کردن دارچین خودداری کرده و فقط زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید، زیرا دارچین باعث تیره شدن رنگ خورش می‌شود.

برای ترکیب ادویه‌های خورش قیمه، می‌توانید کمی زنجبیل تازه را یا نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل را به خورش اضافه کنید. این کار به خورش قیمه زعفرانی مجلسی تندی و طعم خوبی می‌بخشد.

همچنین، اضافه کردن گل محمدی به خورش قیمه نذری، عطر و بوی فوق‌العاده‌ای به آن می‌بخشد. بهتر است همراه با هل و چوب دارچین، گل محمدی را در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش اضافه کنید.

برای طبخ خورش قیمه نذری زعفرانی و مجلسی، از لیمو عمانی رنگ روشن استفاده کنید تا خورش ظاهر بهتری پیدا کند.

در طرز تهیه قیمه مشهدی نیز مانند قیمه نذری، برای حفظ رنگ روشن، از اضافه کردن دارچین خودداری شده و از لیمو عمانی استفاده می‌شود.

در زمان‌های قدیم، به گوشت خورش قیمه که به اندازه مورچه ریز شده بود، «قیمه موری» گفته می‌شد. برای به دست آوردن یک خورش قیمه لذیذتر و غلیظ‌تر، گوشت‌ها را حسابی ریز و قیمه کنید.

اگر به جای آب، از آب گوشت برای تهیه خورش قیمه نذری و مجلسی استفاده کنید، طعم و مزه آن بهبود می‌یابد و لذیذتر می‌شود.

برای بهبود طعم و مزه خورش قیمه، تهیه پیاز‌ داغ فراوان و استفاده از آن در انتهای پخت خورش توصیه می‌شود.

در صورت استفاده از لیموترش به جای لیمو عمانی در خورش قیمه، ممکن است رنگ آن از بین برود. بنابراین، بهتر است از لیمو عمانی استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 9 تیر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.