نکات آبگوشت برنج و فوت و فن و راز خوشمزگی آبگوشت پلو کاشانی - چلوگوشت
نکات پخت اکبر جوجه و 6 راز خوشمزگی اکبر جوجه

نکات پخت اکبر جوجه و 6 راز خوشمزگی اکبر جوجه

نکات پخت اکبر جوجه نکات پخت اکبر جوجه و ۱۰ راز خوشمزگی اکبر جوجه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.اکبر جوجه یکی از غذاهای نسبتا جدید و …

نکات پخت گوشت و زمان پخت گوشت گوسفندی در قابلمه

نکات پخت گوشت و زمان پخت گوشت گوسفندی در قابلمه

نکات پخت گوشت نکات پخت گوشت و زمان پخت گوشت گوسفندی در قابلمه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. طرز پخت گوشت برای حفظ خوشمزگی و …

نکات پخت کلوچه زنجبیلی و راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی خوشمزه و خانگی

نکات پخت کلوچه زنجبیلی و راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی خوشمزه و خانگی

نکات پخت کلوچه زنجبیلی نکات پخت کلوچه زنجبیلی و راز خوشمزگی کلوچه زنجبیلی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی زنجبیلی یکی از …

نکات آبگوشت برنج

دمی آبگوشت راز خوشمزه شدن آبگوشت نی نی سایت ادویه برای خوشمزه شدن آبگوشت راز خوشمزگی آبگوشت مجلسی برای غلیظ شدن آبگوشت نکات طلایی آبگوشت راز خوشمزه شدن ابگوشت مرغ طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و ساده

نکات آبگوشت برنج و فوت و فن و راز خوشمزگی آبگوشت پلو کاشانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

آبگوشت پلو یا چلو دیزی، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کاشان است. اغلب افراد با شنیدن نام آن فکر می‌کنند که باید آبگوشت را با برنج میل کنند. اما باید بدانید که آبگوشت پلو تفاوت‌های زیادی با آبگوشت دارد. این غذا از برنج، لوبیا سفید کاشان، گوشت آبگوشتی گوسفند یا بره با استخوان، پیاز، سیب‌زمینی استانبولی، زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه، نمک و روغن تشکیل شده است و برنج به صورت کته در آن پخته می‌شود.

احتمالاً خاستگاه آبگوشت پلو در یک دهکویر به نام خالدآباد در کاشان قرار داشته است. این غذای محلی خوشمزه را می‌توان در وعده‌های ناهار، شام، سحری و افطار در ماه رمضان سرو کرد. در گذشته، برنج و گوشت مواد غذایی گرانبها بودند، اما با این حال، مردم کاشان این غذا را برای مجالس مهم آماده می‌کردند و میهمانان خود را با آن پذیرایی می‌کردند.

مواد لازم

۴ پیمانه برنج

یک و نیم پیمانه لوبیای سفید

۵۰۰ گرم گوشت آبگوشتی گوسفند یا بره با استخوان

۲ عدد پیاز پوست کنده و ۴ قاچ شده

۳۰۰ گرم سیب‌زمینی استانبولی پوست کنده

یک قاشق مرباخوری زردچوبه

یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ

یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه

نمک و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت برنج

جهت آماده‌سازی برنج، بایستی ابتدا آن را حداقل ۴ ساعت قبل از طبخ، در آب گرم و کمی نمک خیس کنید. همچنین لوبیاها را نیز حداقل یک شب قبل از طبخ، در آب خیس کنید و چندین بار آب آن را تعویض نمایید تا نفخ آن‌ها برطرف شود.

در یک قابلمه، مقداری آب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیافتد. سپس گوشت را درون آب قرار دهید.

بعد از جوش آمدن آب، کف روی آن را جمع کنید و سپس زردچوبه، فلفل سیاه و پیازهای خردشده را به گوشت اضافه کنید. گوشت و پیاز را به مدت یک ساعت بپزید.

بعد از گذشت یک ساعت، سیب‌زمینی‌ها را به قابلمه اضافه کنید.

در یک قابلمه جداگانه، مقداری آب ریخته و روی شعله متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس لوبیاها را در آب جوشانده شده قرار داده و به مدت ۳ ساعت بپزید. سپس آن‌ها را همراه با سیب‌زمینی‌ها به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.

پس از گذشت نیم‌ساعت از پخت سیب‌زمینی، نمک را به مخلوط گوشت و لوبیاها اضافه کنید.

آب برنج را خالی کنید و همراه با مقداری آب، نمک، زعفران دم‌کرده غلیظ و روغن، در قابلمه حاوی گوشت، لوبیا و سیب‌زمینی بریزید و به‌صورت کته بپزید.

پس از دم کشیدن برنج، آبگوشت پلوی شما آماده است. این غذای لذیذ را همراه با سالاد شیرازی، ماست یا انواع ترشی‌ها سرو کنید.

نکات پخت آبگوشت برنج

می‌توانید به‌جای لوبیا سفید، از لپه یا لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید.

برنج آبگوشت پلو به‌صورت کته درست می‌شود و به همین دلیل، تمام آب گوشت و بقیه مواد به خورد برنج می‌رود و آن را بسیار لذیذ می‌کند.

در گذشته از روغن در تهیه این غذا استفاده نمی‌شد؛ زیرا گوشت آبگوشتی به‌اندازه کافی چربی داشت.

شما می‌توانید در ابتدا پیازها را با کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه و گوشت‌ها را در آن بریزید. در ادامه لوبیاها و آب را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا با هم بپزند.

گوشت سردست یا ران بره بهترین گزینه برای طبخ آبگوشت پلو است.

در برخی از طرز تهیه‌ها در آبگوشت پلو، سبزی‌هایی مثل شنبلیله و تره نیز استفاده می‌شود تا عطر و بویی بهتر به غذا بدهد.

گوشت و لوبیا یا «گوشت و لوبیاب» در گویش کاشانی، یکی از غذاهای محبوب دیگر کاشانی است که با استفاده از گوشت گوسفندی و لوبیا سفید درست می‌شود و معمولاً با شوید پلو یا نان سرو می‌شود.

دمی آبگوشت راز خوشمزه شدن آبگوشت نی نی سایت ادویه برای خوشمزه شدن آبگوشت راز خوشمزگی آبگوشت مجلسی برای غلیظ شدن آبگوشت نکات طلایی آبگوشت راز خوشمزه شدن ابگوشت مرغ طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و ساده

می‌توانید برای خوشمزه‌تر کردن آبگوشت پلو از کره یا روغن حیوانی به‌جای روغن مایع استفاده کنید.

برخی افراد از دنبه در طبخ آبگوشت پلو استفاده می‌کنند.

شما می‌توانید در مرحله اول طبخ گوشت از برگ بو استفاده کنید تا بوی زهم گوشت راحت‌تر گرفته شود.

برای هر پیمانه برنج کته، یک پیمانه و نیم تا ۲ پیمانه آب و ۲۰ گرم کره یا روغن لازم است.

می‌توانید برنج را به‌صورت آبکش درست کنید و مخلوط گوشت و لوبیا را در مرحله دم کردن برنج در لا به لای آن بریزید.

برای طبخ سریع‌تر آبگوشت پلو، می‌توانید گوشت و لوبیا را در زودپز پخت.

آبگوشت برنج چه خواصی دارد؟

آبگوشت پلو حاوی ویتامین‌های A و گروه B، همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین، نشاسته و آسپیرین و آنتی‌بیوتیک است. این غذا به عنوان یک منبع غنی از تغذیه شناخته شده و دارای فواید بسیاری است. می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آبگوشت پلو به عنوان یک منبع انرژی قوی عمل می‌کند.

مصرف این غذا می‌تواند به حفظ و سلامت طحال کمک کند.

به دلیل خواص ضدالتهابی و ضدویروسی که دارد، می‌تواند در افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها مؤثر باشد.

ممکن است بهبود دهنده زخم‌های قرنیه چشم باشد.

آبگوشت پلو به عنوان یک دفع‌کننده سدیم اضافی در بدن عمل می‌کند و کمک می‌کند تا تعادل سدیم و پتاسیم بهبود یابد.

فوت و فن آبگوشت برنج

آبگوشت برنج، یک غذای سنتی ایرانی است که با ترکیب برنج و گوشت تهیه می‌شود. برای تهیه یک آبگوشت برنج خوشمزه، به نکات زیر توجه کنید:

انتخاب برنج: برای تهیه آبگوشت برنج، بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید.

شستن برنج: برنج را قبل از پخت به خوبی بشویید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود.

خیساندن برنج: برای اینکه برنج زودتر پخته شود، بهتر است آن را قبل از پخت به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.

اضافه کردن ادویه جات: برای طعم‌دار کردن آبگوشت، از ادویه‌هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل استفاده کنید.

پخت همزمان برنج و گوشت: برنج و گوشت را به طور همزمان در قابلمه بپزید تا طعم آن‌ها به هم نفوذ کند.

اضافه کردن پیاز داغ: برای تزیین آبگوشت، از پیاز داغ استفاده کنید.

توجه: این توضیحات تنها بخشی از خواص و روش‌های تهیه غذاهای ذکر شده است و برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به منابع معتبر طب سنتی و آشپزی مراجعه کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 9 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.