نکات آبگوشت آجیل تهرانی و فوت و فن و راز خوشمزگی آبگوشت آجیل چهار مغز
نکات پخت کوکی و چیکار کنیم کوکی نرم بشه و علت تلخ شدن کوکی
نکات پخت کوکی نکات پخت کوکی و چیکار کنیم کوکی نرم بشه و علت تلخ شدن کوکی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. کوکیها جزء شیرینیهای …
نکات پخت زرشک و روش تفت دادن زرشک بدون شکر
نکات پخت زرشک نکات پخت زرشک و روش تفت دادن زرشک بدون شکر در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از مشکلاتی که در حین پخت …
نکات پخت کیک یزدی و راز خوشمزگی کیک یزدی خوشمزه و خانگی
نکات پخت کیک یزدی نکات پخت کیک یزدی و راز خوشمزگی کیک یزدی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. “کیک یزدی” یک شیرینی …
نکات آبگوشت آجیل
نکات آبگوشت آجیل تهرانی و فوت و فن و راز خوشمزگی آبگوشت آجیل چهار مغز در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
بدون شک، آبگوشت آجیل قادر است شما را به خود معتاد کند. این غذا از بین ۱۳ آبگوشت سنتی ایرانی، یکی از لذیذترین و پرطرفدارترینها به شمار میرود. در طبخ این غذا باید به نکتهای توجه داشته باشید: طرز تهیه آن به هیچ وجه شباهتی به آبگوشتهایی که تا به حال تجربه کردهاید ندارد. افراد قدیمی تهران و افرادی که اصالتاً اهل این شهر هستند، بهتر از هر کس دیگری با فن و فوت خاص خود میتوانند این غذا را طبخ کنند. اما ناامید نشوید! با چند بار تهیه کردن این غذا، شما نیز میتوانید مانند اهالی اصیل تهران، این آبگوشت لذیذ را در منزلتان آماده کنید.
آبگوشت آجیل، به عنوان یک غذای سنتی تهرانی، به دلیل استفاده از مواد اولیه متفاوت، عطر و طعمی منحصر به فرد و غریب دارد. در تهیه این غذا از مواد اولیه مختلفی مانند آلو، مغزها و قیسی در کنار سیب زمینی و حبوبات استفاده میشود که بسیار رایج نیستند؛ به همین دلیل طعم و عطر آن به شکلی متفاوت ترکیب شدهاند. برای طبخ این غذا، مانند آبگوشت گندم، صبر و حوصله بسیاری لازم است. آبگوشت آجیل نیز به عنوان یکی از آبگوشتهای محبوب و لذیذ ایرانی، از زمانهای گذشته در میان ساکنان و اهالی شهر تهران مرسوم بوده است. در ادامه، با مراحل تهیه این غذای لذیذ، همراه باشید.
مواد لازم
پیاز ۱ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
گوشت ۱ کیلو
پسته، بادام، گردو و فندق هر کدام ۴/۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی ۱ عدد
گندم پوست کنده ۲ قاشق سوپ خوری
جو پوست کنده ۲ قاشق سوپ خوری
نخود ۴/۱ پیمانه
لپه ۲ قاشق سوپ خوری
زعفران دم کرده به میزان لازم
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و دارچین به میزان لازم
طرز تهیه آبگوشت آجیل
در مرحله اول، قابلمهای مناسب را انتخاب کنید و در آن روغن بریزید. در صورت تمایل، میتوانید از دنبه یا کره به جای روغن استفاده کنید.
سپس پیاز را پوست گرفته و بشویید. هنگامی که روغن و قابلمه داغ شد، پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید.
هنگامی که پیازها سبک شدند، گوشتها را شسته و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. گوشتها را به پیازها اضافه کنید و آنها را بهطور کامل پخته و تغییر رنگ دهید.
بعد از تقریباً ۱ ساعت، گوشتها بهطور کامل پخته خواهند شد. در این میان، به گوجه فرنگی بپردازید. گوجه فرنگی را پوست گرفته و در آب جوش قرار دهید.
پس از چند دقیقه جوشاندن گوجه فرنگی، حرارت زیر قابلمه را خاموش کرده و آب را از آن خارج کنید. گوجه فرنگی را خنک کنید، سپس پوست آن را با حرکتی آسان جدا کنید. گوجه فرنگی را خرد کنید و به گوشت اضافه کنید.
حال نوبت رب گوجه فرنگی است. آن را به ترکیب گوشت، پیاز و گوجه فرنگی اضافه کنید. سپس به سراغ حبوبات بروید. بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آنها کاهش یابد. بعد از ترکیب رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی، گوشت و پیاز، حبوبات را به ترکیب اضافه کنید.
حالا حبوبات را از آب خارج کرده و آبکشی کنید. سپس به ترکیب گوشت، پیاز و گوجه فرنگی اضافه کنید. سپس گندم و جو را نیز به ترکیب اضافه کنید. پوست گندم و جو را قبل از استفاده شستشو داده و آبکشی کنید. بعد از پخته شدن حبوبات، گندم و جو را به ترکیب اضافه کنید. آب جوش را به مقداری که تقریباً سطح مواد را پوشانده باشد، به ترکیب اضافه کنید و قابلمه را ببندید.
اجازه دهید مواد با هم مخلوط شده و طعم یکدیگر را جذب کنند. پس از گذشت تقریباً ۱ ساعت، به سراغ بقیه مواد بروید.
پسته، بادام و فندق را به همراه ادویهها به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. سپس زعفران آبکرده را نیز اضافه کنید و قابلمه را مجدداً ببندید تا مواد خوب جا بیفتند.
حالا به سراغ سیبزمینیها بروید. آنها را نیز پوست گرفته و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. سیبزمینیها را به ترکیب اضافه کنید و قابلمه را مجدداً ببندید.
تقریباً ۱ ساعت دیگر زمان لازم است تا تمام مواد به خوبی با هم مخلوط شده و جا بیفتند. در نهایت، حرارت زیر قابلمه را خاموش کرده و اجازه دهید گوشت کمی خنک شود. سپس مواد و مخلوطهای اضافی را از آبگوشت جدا کرده و آنها را در ظرف جداگانهای قرار دهید. با استفاده از گوشتکوب، مواد را بهطور کامل خرد کنید تا یکدیگر را بهخوبی مخلوط کنند.
سپس مواد را به ظرف سرو نهایی منتقل کرده و با گردوی خردشده تزیین کنید. حالا آمادهی لذت بردن از آبگوشت آجیل خود هستید!
نکات آبگوشت آجیل
توجه داشته باشید که در طول مدت خیس کردن حبوبات، باید حداقل ۲ تا ۳ بار آب آنها را تغییر دهید. همچنین، اگر اتفاقی حبوبات را خیس کردن را فراموش کردهاید یا عجله دارید، میتوانید آنها را ۲ بار جوشانده و سپس آبشان را دور بریزید.
در ادامه میتوانید بدانید که اگر تمایل دارید آبگوشتتان رنگ، عطر و طعم زعفران بیشتری داشته باشد، میتوانید در انتهای فرآیند طبخ آبگوشت و پیش از خاموش کردن حرارت زیر قابلمه، زعفران را به آن اضافه کرده و به مدت کوتاهی آن را جوش بخورانید.
مناسب است در تهیه این آبگوشت از ادویههای تند بیشتری استفاده کنید، به عنوان مثال میتوانید از ادویه گرام ماسالا نیز استفاده کنید.
افزودن بادام هندی خام به سایر مغزهای استفاده شده در آبگوشت آجیل، طعم این غذا را بهبود میبخشد.
و در پایان، باید بدانید که نیازی به خرد کردن ریز گوجه فرنگی، سیبزمینی و پیاز نیست. این مواد بعد از کامل پخته شدن، میتوانند با استفاده از مخلوط کن به خوبی خرد شوند.