نکات پخت رب گوجه فرنگی و چکار کنیم رب گوجه قرمز شود
نکات خورش کرفس و فوت و فن و لعابدار شدن خورش کرفس
نکات خورش کرفس برای پخت خورشت کرفس بهتر است به نکات پخت آن توجه کنید.برای پختن خورشت کرفس بهتر است از کرفس های تازه و جوان استفاده کنید. کرفس های قدیمی و …
نکات پخت ژیگو و راز خوشمزگی ژیگو حرفه ای و رستورانی
نکات پخت ژیگو نکات پخت ژیگو و راز خوشمزگی ژیگو حرفه ای و رستورانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. ژیگو یک خوراکی فرانسوی است که …
نکات سالاد کلم و راز خوشمزگی سالاد کلم خوشمزه و خانگی
نکات سالاد کلم نکات سالاد کلم و راز خوشمزگی سالاد کلم خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد کلم سفید در فرهنگ غذایی …
نکات پخت رب گوجه فرنگی
نکات پخت رب گوجه فرنگی : شاید جالب باشد بدانید که تاریخچه درست کردن رب گوجه به عنوان یکی از پرکاربردترین چاشنیهای غذایی برای اولین بار به کشور ایتالیا برمیگردد. در آن زمان ایتالیاییها برای بهبود طعم پاستا و اسپاگتی باید پوست گوجه را جدا کرده و آن را پوره میکردند. در ابتدا، تولید رب گوجه فرنگی در شهر سیسیل آغاز شد و سپس به شهرهای دیگر ایتالیا گسترش یافت، از جمله تولید خانگی آن در منازل. پس از آن، رب گوجه فرنگی قوطی و شیشهای نیز به بازار عرضه شد. یکی از ویژگیهای جالب این رب، اضافه کردن روغن زیتون و سرکه به آن است که باعث جلوگیری از کپک زدن رب میشد.
انتخاب گوجه برای رب
حتماً به انتخاب گوجهفرنگیهای گوشتی، قرمز، آبدار و نرم که پلاسیده نباشند توجه کنید. این موضوع تاثیر بهسزایی در تولید رب غلیظ و خوشرنگ دارد، بنابراین در هنگام انتخاب گوجهفرنگی برای تهیه رب، این نکته را در نظر داشته باشید. همچنین به هیچ وجه از گوجهفرنگیهای کپکزده، لهیده و پلاسیده شده استفاده نکنید.
جلوگیری از پاشیدن رب گوجه هنگام پخت
برای تهیه رب خانگی سفت، نیم ساعت قبل از آماده سازی رب ، بهتر است حرارت گاز را کم کنید تا رب آرام آرام پخته شود و غلیظ شود. با این کار، از پرتاب شدن رب بیرون و از دست دادن مواد مورد استفاده جلوگیری می شود. هر ۵ دقیقه یک بار، رب را به طور کامل هم بزنید تا به قابلمه نچسبد و نسوزد.
نکات پخت رب گوجه فرنگی : نقش ظرف شیشه ای در نگهداری رب
انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری رب گوجه فرنگی بسیار مهم است. استفاده از ظروف فلزی و پلاستیکی باعث افزایش احتمال خراب شدن و کپک زدن رب میشود، بنابراین برای نگهداری بهتر از ظروف شیشهای استفاده کنید. همچنین قبل از ریختن رب، ظرف را با آب و صابون شسته و خشک کنید. رب گوجه فرنگی را هنگامی که هنوز گرم است، درون ظرف بریزید. همچنین استفاده از چند ظرف کوچک به جای یک ظرف بزرگ، به سالم ماندن رب کمک میکند. در نهایت، برای نگهداری بهتر، ظرف حاوی رب را در یخچال قرار دهید.
نکات پخت رب گوجه فرنگی : راهکار سیاه نشدن رب
بعد از ریختن رب درون ظرف شیشهای، کمی روغن را هم روی رب بریزید و سپس درب ظرف را ببندید. با این کار میتوانید از کپک زدن رب گرفته شده و جلوی سیاه شدن آن را بگیرید زیرا روغن از رسیدن هوا به رب جلوگیری میکند. همچنین، برای نگهداری بهتر، میتوانید از چندین ظرف کوچک به جای یک ظرف بزرگ استفاده کنید.
پس از ریختن رب در ظرف، بهتر است آن را هنگامی که هنوز گرم است نه داغ، درون ظرف بریزید. سپس شیشهها را به مدت یک روز به شکل برعکس در محیط آشپزخانه قرار دهید تا هوایی که در فضای داخلی آنها قرار دارد خارج شود. بعد از سپری شدن این مدت، رب را در یخچال نگهداری کنید.
درست کردن رب در آفتاب
یک روش جالب برای تهیه رب گوجه فرنگی در فصل تابستان است که با حرارت نور خورشید رب تهیه می کنند.جالب است بدانید که این رب مزه ترش دارد و معمولا در مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرد.
در این روش گوجه فرنگی ها را شسته و نمک می زنند و دو سه روز زیر تابش خورشید قرار می دهند و هر چند ساعت یکبار آنها را به می زنند تا گوجه ها خراب نشوند.بهتر است که یک توری روی گوجه ها قرار دهید تا حشرات وارد رب شما نشوند.
در این روش باید عصرها سراغ گوجه فرنگی ها بروید و آنها را بادست ورز بدهید و له کنید.هر وقت پوست گوجه فرنگی ها جدا شد یعنی اماده شده است.یک صافی برداشته و گوجه را ورز دهید تا آب و گوشت گوجه رد شود و پوست و تخمه ها روی صافی بماند.بعد قسمت مفید را روی حرارت گاز قرار اده و رب تهیه کنید.
نگهداری رب
بهتر است که از ابتدا رب گوجهفرنگی را درون یخچال نگهداری کنید، به خصوص اگر مقداری آبکیست. اما اگر رب را در کابینت و فضای خانه قرار دادهاید، پس از باز شدن درب آن برای اولین بار، محل نگهداری را به یخچال منتقل کرده و در آنجا نگهداری کنید.
مدت زمان پخت رب گوجه فرنگی
کارهای بعد از آماده شدن رب
پس از نگهداری رب در یخچال، برای استفاده از آن باید به نکات دیگری هم توجه کنید. ابتدا از یک قاشق تمیز و خشک برای برداشتن رب استفاده کنید. همچنین در هنگام استفاده از رب، درب ظرف را به سرعت ببندید و اجازه ندهید هوا به داخل وارد شود. این کار باعث خراب شدن رب و از دست دادن طعم و ارزش غذایی آن میشود. به علاوه، در هنگام نگهداری رب در یخچال، بهتر است از ظروفی با درب محکم و قابل شستشو استفاده کنید تا جلوی ورود هوا و حشرات به داخل رب را بگیرید.
رب با ماندگاری بالا
نگهداری رب گوجه فرنگی پس از تهیه و آماده شدن، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای نگهداری طولانی مدت رب، بهترین روش استفاده از فریزر است. برای این منظور، پس از آماده شدن رب، آن را در قالب یخ ریخته و اجازه دهید منجمد شود. سپس می توانید رب یخ زده را از قالب خارج کرده و درون پلاستیکی بریزید. بهتر است پلاستیک حاوی رب را در یکی از کشوهای فریزر خود نگهداری کنید. این روش باعث می شود رب بوی بد فریزر را نگیرد و تا ماه ها سالم باقی بماند. در هنگام استفاده از رب، حتما از قاشق تمیز و بدون رطوبت استفاده کنید و درب رب را خیلی زود ببندید تا هوا به آن نخورد.
فوت و فن رب گوجه فرنگی
بهترین راه برای اطمینان از سلامت رب گوجهفرنگی این است که خودتان در خانه آن را تهیه کنید به جای استفاده از ربهای کارخانهای که شاید حاوی مواد نگهدارنده باشند.
برای تهیه رب گوجهفرنگی خانگی، گوجهفرنگیهای تازه را شسته و به صورت رندهای یا خرد شده با چرخ گوشت، تهیه پوره کنید تا پوست و تخم گوجه فرنگی جدا شود. این کار میتواند به کاهش تلخی رب کمک کند.
برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجهفرنگی خانگی، در هنگام پخت، آب موجود در آن را به صورت کامل تبخیر کنید. برای اطمینان از تبخیر کامل آب، میتوانید با فشردن قاشق به روی رب، مطمئن شوید که آبی جمع نمیشود.
هنگام استفاده از رب گوجهفرنگی خانگی، حتما از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید و از قاشقهای کثیف، چرب یا خیس جلوگیری کنید.
در پایان، یکی از روشهای جلوگیری از کپک زدن رب گوجهفرنگی خانگی، پوشاندن روی آن با روغن زیتون یا روغن مایع است.
برای داشتن یک رب گوجه فرنگی خوشرنگ، باید روش تهیه رب گوجه فرنگی را بدانید. رب گوجه فرنگی میتواند در خانه و به صورت سنتی تهیه شود یا میتوانید از نوع کارخانهای آن استفاده کنید. برای اینکه رب گوجه فرنگی خوشرنگی داشته باشید، باید به رنگ گوجه فرنگی توجه کنید که نه تیره باشد و نه خیلی روشن.
اگر رب گوجه فرنگی خیلی قرمز و تیره باشد، احتمالاً از مواد افزودنی و رنگ در آن استفاده شده است و اگر خیلی روشن و کمرنگ باشد، به این معناست که از گوجه نامرغوب و نارس در تهیه آن استفاده شده است.
یکی از دلایل سیاه شدن رب گوجه فرنگی، استفاده از گوجه بیکیفیت و بد رنگ، حرارت زیاد هنگام تهیه رب گوجه فرنگی و ریختن رب گوجه خشک شده و سوخته و چسبیده به دیوارههای دیگ است.
هنگام سرخ کردن رب گوجه فرنگی در روغن، اگر رب گوجه به صورت گوله شده باشد، احتمالاً در تهیه رب، علاوه بر مواد مجاز، از کدو و نشاسته هم استفاده شده است. همچنین در هنگام سرخ کردن رب گوجه فرنگی، نباید تکههای سیاه در آن تشکیل شود، زیرا در این صورت در تهیه رب گوجه فرنگی، از آرد و نشاسته هم استفاده شده است.
برای تهیه رب گوجه فرنگی، بهتر است از گوجههای گوشتی و قرمز استفاده کنید. گوجه فرنگیهای گلخانهای برای پخت رب مناسب نیستن
برای جلوگیری از کپک زدن رب روی هر شیشه یا سطل رب، یک لایه روغن مایع یا روغن زیتون بریزید. این یکی از کاربردهای روغن زیتون جلوگیری از کپک زدن رب است. هر بار که میخواهید رب بردارید، با قاشق روغن را کنار بزنید و رب را استفاده کنید.
بهتر است رب را در شیشه یا قوطی پلاستیکی کوچک بریزید، تا بعد از چند بار استفاده، هر شیشه یا قوطی رب تمام شود. به این ترتیب، رب تا آخر استفاده کپک نمیزند.
نمک تا حدود زیادی مانع کپک زدن رب گوجه میشود. پس رب گوجه را کمی پرنمکتر درست کنید و حین پخت مواد غذایی، از نمک کمتری استفاده کنید.
رب گوجه فرنگی خانگی را حتما در یخچال نگهداری کنید و درب آن را محکم ببندید تا امکان کپکزدگی آن به حداقل برسد. روشهای فریز کردن رب گوجه هم برای پیشگیری از کپک زدن رب مناسب هستند.
هر چه زمان پخت رب بیشتر باشد، دوام آن برای نگهداری در مدت طولانی بیشتر میشود.
نکات مهم پخت رب گوجه فرنگی
بهتر است توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک به رب گوجه فرنگی را باید در اواخر پخت انجام دهید تا رب شور یا بی نمک نشود. همچنین، استفاده از قابلمهی مسی برای پخت رب گوجه فرنگی بهتر است زیرا این نوع قابلمه حرارت را بهتر منتقل میکند.
در اضافه به این موارد، افزودن روغن به رب گوجه فرنگی باعث میشود که آن خوشرنگتر شود و در زمان نگهداری در فریزر یخ نزند. همچنین، اضافه کردن نمک به دلیل جلوگیری از خراب شدن و کپک زدن رب گوجه فرنگی ضروری است.
چکار کنیم رب گوجه قرمز شود
برای اینکه رب گوجه فرنگی قرمز خوشرنگی داشته باشید، چند نکته را باید در نظر بگیرید. اول اینکه گوجه فرنگیهایی که استفاده میکنید کاملاً رسیده و قرمز باشند. گوجههای سبز یا زرد رنگ، رب تیرهای به شما میدهند. دوم، در طول پخت، از قابلمههای مسی یا روحی استفاده نکنید. این قابلمهها باعث میشوند رنگ رب تیره شود. قابلمه استیل برای پخت رب مناسبتر است. نکته سوم اینکه حرارت زیر رب باید ملایم باشد و مرتب آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد. رب گوجه فرنگی که ته گرفته باشد، رنگ تیرهای خواهد داشت. در آخر هم میتوانید در اواخر پخت، کمی آبلیمو به رب اضافه کنید. آبلیمو علاوه بر اینکه از کپک زدن رب جلوگیری میکند، باعث میشود رنگ آن هم روشنتر شود.