نکات پخت آبگوشت کلم قمری و راز خوشمزگی آبگوشت کلم قرمزی کرمانشاهی
نکات پخت لوبیا سفید و مدت زمان خیس خوردن و پخت لوبیا سفید
نکات پخت لوبیا سفید نکات پخت لوبیا سفید و مدت زمان خیس خوردن و پخت لوبیا سفید در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. خوراک لوبیا سفید …
نکات پخت خورشت قیمه بادمجان و چاشنی قیمه بادمجان رستورانی
نکات پخت خورشت قیمه بادمجان نکات پخت خورشت قیمه بادمجان و چاشنی قیمه بادمجان رستورانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. برای افزایش خوشمزگی خورش قیمه …
نکات پخت پیتزا مخصوص و مواد پیتزا مخصوص خانگی و راز پیتزا رستورانی
نکات پخت پیتزا مخصوص نکات پخت پیتزا مخصوص و مواد پیتزا مخصوص خانگی و راز پیتزا رستورانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. تمامی انتخابها به …
نکات پخت آبگوشت کلم قمری
نکات پخت آبگوشت کلم قمری و راز خوشمزگی آبگوشت کلم قرمزی کرمانشاهی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
آبگوشت کلم قمری یکی از غذاهای محلی همدان و کرمانشاه است. اجزای این آبگوشت شامل کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ میباشد. میتوان آبگوشت با کلم قمری را با کشک محلی، ماست و سیر نیز سرو کرد.
آبگوشت از گذشته تاکنون یکی از غذاهای اصیل، خوشمزه و سالم ایرانی بوده و هست. این غذا نه تنها آماده سازی آن راحت و آسان است، بلکه دارای ارزش غذایی فراوانی است و به عنوان یک غذای کامل محسوب میشود. این غذا نه تنها پروتئین، هیدرات کربن و چربی مورد نیاز بدن را تامین میکند، بلکه به دلیل همراهی با سبزیجات و یا پیاز، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را نیز فراهم میکند و باعث بهرهبرداری بهتر از این مواد میشود.
آبگوشت کلم قمری با کشک یکی از غذاهای سنتی استان همدان محسوب میشود. این غذا به دلیل حضور کلم و کشک، دارای کلسیم بالایی است و حضور گوشت و نخود نیز این غذا را غنیتر و پرپروتئینتر میکند.
مواد لازم
گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
کلم قمری ۱ عدد
نخود ۱ پیمانه
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
کشک ۱ پیمانه
سیر ۲ حبه
روغن به میزان لازم
طرز تهیه آبگوشت کلم قمری
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. در حین سرخ شدن، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. سپس گوشت را به آن اضافه کنید و نخود خیسخورده را نیز به مخلوط اضافه کنید و با آب بپزید.
در صورت کمبود آب در این مخلوط، دو یا سه لیوان آب را روی آن بریزید. در یک تابه دیگر، سیبزمینی و کلم را پوستگیری کرده و در کمی روغن تفت دهید.
سپس آنها را در یک ساعت پایانی پخت، به آبگوشت اضافه کنید. پس از پخت شدن آبگوشت و جاافتادن آن، سیر را خرد یا خردکنید و با کشک مخلوط کنید و روی آبگوشت بریزید. در نهایت، آبگوشت را سرو کنید و مانند همه آبگوشتها با نان ترید میل کنید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت کلم قمری کرمانشاهی
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نخود و لوبیا سفید ۱ پیمانه
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
کلم قمری ترد و تازه ۲ عدد
ریحان خرد شده ۱ پیمانه
نمک و زردچوبه و فلفل به میزان لازم
نعناع خشک به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه آبگوشت کلم قمری کرمانشاهی
برای تهیه آبگوشت کلم قمری، ابتدا شب قبل نخود و لوبیا را خیس کنید. سپس کلم قمری را بشویید و به صورت نگینی حجم یک حبه قند خرد کنید و ریحان را به صورت ریز خرد شده همراه با کمی روغن درون قابلمه تفت دهید.
در حال حاضر پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن درون قابلمه تفت دهید، سپس گوشت ها را اضافه کنید و به مدت کوتاهی تفت دهید، اما آنها را سرخ نکنید. همچنین، کلم قمری و ریحان را به مواد اضافه کنید و همچنین نخود و لوبیا و سیب زمینی را به طور کامل به همراه نمک و زردچوبه اضافه کنید. سپس آب را به مقداری کافی اضافه کنید تا مواد را پوشش دهد. وقتی آب جوشید، شعله را کم کنید و به آرامی جوش بزند و بپزد. وقتی آبگوشت پخته شد، در پایان نعناع خشک را در روغن زیتون تفت داده و به آبگوشت اضافه کرده و لذت ببرید.
نکات پخت آبگوشت کلم قمری
قبل از برداشتن آبگوشت از روی شعله، سیب زمینی را خرد کرده و در آب قرار دهید تا کمی جوش بیاید و آب غلیظ تر و خوشمزه تر شود. هر چه مقدار آب در آبگوشت کمتر باشد، طعم غذا خوشمزهتر خواهد بود.
در انتخاب کلم قمری، باید مراقبت کنید که آن ترد، نرم و بدون الیاف، سفت و خشک باشد. وقتی کلم قمری پخته میشود، به شکلی مشابه سیب زمینی شده و میتوانید آن را همراه با نخود، لوبیا و سیب زمینی با گوشتکوب بکوبید و در کنار آبگوشت روی میز سرو کنید.
همچنین میتوانید در تهیه آبگوشت کلم قمری از برنج به جای سیب زمینی استفاده کنید.
حتماً برای آبگوشت از گوشتی با استخوان و ماهیچه استفاده کنید.
قبل از پختن، حتماً کلم قمری را سرخ کنید.
در زمان تفت دادن نعناع، مراقب باشید که آن نسوزد.
خانمهای شاغل میتوانند با اطمینان آبگوشت را روی حرارت کم در آرام پز کنند و هنگامی که از کار برگشتند، این غذای تازه و گرم را لذت ببرند.
راز خوشمزگی آبگوشت کلم قمری
در آمادهسازی آبگوشت کلم قمری، شما میتوانید مواد اولیه را بر اساس مواد موجود در یخچال تغییر دهید و خلاقیت خود را به کار بگیرید.
برای دستیابی به طعم خوشمزهتر در آبگوشت، میتوانید آن را به مدت طولانی پخت کنید، همانند سایر غذاهای ایرانی. بنابراین، از صبح زود آبگوشت را بر روی حرارت بگذارید.
اگر در خانه دیزی سنگی دارید، آبگوشت را درون آن بپزید تا طعم آن بهتر و خوشمزهتر شود.
استفاده از گوجهفرنگی در آشپزی ایرانی تا حدود دوره قاجار معمول نبوده است. بنابراین، اگر میخواهید آبگوشتتان سنتیتر باشد، میتوانید مقدار رب یا گوجهفرنگی را کاهش داده و یا اصلاً به آن اضافه نکنید.
همچنین، به جای گندم پوستکنده، میتوانید در آبگوشت از نخود استفاده کنید.
وقتی کلم را خریداری میکنید، بهتر است کلمهای کوچکتر را انتخاب کنید تا کمترین میزان رگ و ریشه داشته باشند.