نکات پخت رب انار و زمان پخت و راز و رمز خوشمزه شدن رب انار
نکات پاناکوتا شکلاتی و راز خوشمزگی پاناکوتا شکلاتی خوشمزه و خانگی
نکات پاناکوتا شکلاتی نکات پاناکوتا شکلاتی و راز خوشمزگی پاناکوتا شکلاتی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. پانا کوتا، یک دسر لذیذ و پرطرفدار …
نکات سالاد سبزیجات و راز خوشمزگی سالاد سبزیجات خوشمزه و خانگی
نکات سالاد سبزیجات نکات سالاد سبزیجات و راز خوشمزگی سالاد سبزیجات خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. روش بهترین برای تهیه چاشنی سالاد …
نکات پخت مربای پوست پرتقال و راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال
نکات پخت مربای پوست پرتقال نکات پخت مربای پوست پرتقال و راز خوشمزگی مربای پوست پرتقال در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. مربای پوست پرتقال یک …
نکات پخت رب انار
برای پخت رب انار در خانه باید نکات زیر را رعایت کنید:انار را با آب شسته و پوست آن را از بین ببرید.میوه را برش داده و دانه های آن را با چنگال جدا کنید.دانه های انار را درون مخلوط کننده بریزید و آن را به همراه آب کمی مخلوط کنید.سپس مخلوط را از روی آبکش رد کرده و مایع را در قابلمهای بریزید.روی حرارت ملایم قرار دهید و تا زمانی که مایع کمی غلیظ شود، مداوماً هم بزنید.سپس شعله را کمی بالا ببرید و مخلوط را به جوش بیاورید و هم بزنید.بعد از آن که مخلوط به جوش آمد، حرارت را کم کرده و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه به آرامی بپزانید تا مایع آن تبدیل به رب شود.در نهایت، رب را از روی حرارت برداشته و در بطری یا ظرف هوا بند نگهداری کنید.
فوت و فن رب انار
اگر انار آبدار باشد، به ازای هر ۸ کیلوگرم انار، ۱ کیلوگرم رب انار حاصل میشود. برای جلوگیری از سر رفتن، میتوانید یک عدد نعلبکی داخل ظرف قرار دهید. برای بهتر نگهداری، رب انار را داخل ظروف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. هر چه رب غلیظتر شود، دیرتر خراب و فاسد میشود و رنگ آن نیز تیرهتر میگردد. البته مراقب باشید که ته نگیرد، وگرنه زحمت و هزینه شما به هدر میرود!
معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده میشود، که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزانتر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمیکند و آن چه مهم است، اینکه انار آبدار و قرمز رنگ باشد. بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوهای رنگ و خشک باشد.
بهترین رنگ رب انار، قهوهای کمرنگ تا قهوهای پر رنگ و قرمز تیره است. اگر رنگ رب به سیاهی زد، نشانه این است که رب سوخته است و یا مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه شده است. برای هر بار مصرف، از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف درب شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.
سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید. در صورتی که باید در بیرون از یخچال نگهداری شود، نمک بیشتری به آن اضافه کنید تا از فساد و کپک زدگی جلوگیری کنید.
بعضی از رب انارهای بازاری برای کاهش هزینه از آلو یا آلوچه نیز استفاده میکنند، که طعم رب را ترشتر میکند و بافت رب انار را تغییر میدهد. در این موارد، ممکن است دانههای ریز سیاه رنگ در رب مشاهده شوند که همان تفاله پوست آلوچه هستند.
بهتر است از یک قابلمه بزرگ برای درست کردن رب انار استفاده کنید تا رب خوشرنگتری داشته باشید.
برای مصرف خانگی، بهتر است مقدار کمی رب انار درست کنید. هر چه مقدار انار کمتر باشد، رب انار کمتر روی حرارت میماند و قرمزتر و خوشرنگتر میشود. رنگ بهترین رنگ برای رب انار قهوهای روشن است. رب انار سیاه نشانه سوختگی رب انار است.
از بین بردن تلخی رب انار کار آسانی نیست. در واقع علت اصلی تلخ شدن رب انار، تهگرفتن آن است. اگر در حال پخت رب انار هستید و تکههای سوخته و تهگرفتی در آن مشاهده کردید، باید سریعاً آنها را از رب انار خارج کنید.
اگر میخواهید یک رب انار سیاه رنگ و غلیظ داشته باشید، میتوانید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله ملایم گاز داغ و سرخ کنید. زمانی که رب انار را میپزید، تکه آهن گداخته را داخل رب انار بیندازید. این مدل رب انار سیاه را شمالیها برای درست کردن خورش فسنجان مجلسی استفاده میکنند.
دلیل ترش شدن یا شیرین شدن رب انار، به طعم دانههای انار شما بستگی دارد. شمالیها معمولا رب انار را با انار ترش درست میکنند و به همین دلیل، رب انار شمالی معمولاً ترش است.
نکات طلایی پخت رب انار
اضافه کردن نمک به رب انار مانع از کپک زدن آن میشود و باعث افزایش ماندگاری آن میشود. اما باید به یاد داشته باشید که اگر غلظت رب انار خیلی سفت یا شل باشد، حتی در داخل یخچال نیز ممکن است کپک بزند. بنابراین، غلظت رب انار به طور متوسط باید مناسب باشد.
برای نگهداری رب انار، آن را در ظرف شیشهای دارای درب قرار داده و در یخچال نگه دارید. هنگامی که رب انار بجوشد، رنگش تیرهتر میشود، اما باید مراقب باشید تا آن را از سوختن جلوگیری کنید.
در هنگام هم زدن رب انار، باید به طور مداوم آن را هم بزنید تا ته نگیرد و سوختن آن را جلوگیری کنید. همچنین قابلمهی پخت رب انار باید بزرگ باشد تا در هنگام پخت سر نرود.
در آخر، هرگز انار را با دوست و یا لایههای سفید داخل آن آب نگیرید زیرا باعث گسیختگی دهان میشود.
راهکار خوشرنگ شدن رب انار
برای به دست آوردن رب اناری خوشرنگ و با طعم مناسب، انتخاب قابلمه مناسب نیز بسیار مهم است. در واقع یکی از دلایل اصلی خوشرنگ تر شدن رب انار، استفاده از قابلمه ای با حجم کافی است. برای پخت رب انار بهتر است از قابلمه ای با حداقل دو برابر حجم مقدار انار استفاده کنید. به عنوان مثال، برای پخت رب انار با یک کیلو انار، بهتر است از یک قابلمه با حداقل دو لیتر حجم استفاده کنید. در این صورت، رب انار به خوبی میتواند پخته شود و هوا درون قابلمه به راحتی جریان پیدا کند. همچنین، استفاده از قابلمه ی مناسب، باعث افزایش سطح تماس رب انار با هوا میشود که به دلیل خشک شدن مناسب، باعث خوشرنگ شدن رب انار میشود.
برای تهیه یک کیلو رب انار چقدر انار لازم داریم
یکی از مهمترین سوالاتی که در مورد تهیه رب انار ممکن است داشته باشید این است که برای تهیه ۱ کیلوگرم رب انار به چه مقدار انار نیاز داریم. برای پاسخ به این سوال، باید به نوع انار استفاده شده توجه کرد.
در صورتی که از انار درجه یک با پوست نازک و پرآب استفاده کنیم، حدود ۷ تا ۸ کیلوگرم انار برای تهیه ۱ کیلوگرم رب انار کافی است. اما اگر از انار با کیفیت معمولی استفاده کنیم، باید حدوداً ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم انار برای تهیه ۱ کیلوگرم رب انار استفاده کنیم.