نکات پخت خورشت دال عدس و راز خوشمزگی خورشت دال عدس
نکات پخت پیتزا و فوت و فن و راز پیتزا رستورانی
نکات پخت پیتزا نکات اولیه پیتزا برای پخت پیتزا، خمیر پیتزا یکی از موارد حیاتی است که باید به آن توجه کنید. توجه به نکات مهمی درباره خمیر پیتزا بسیار ضروری است. …
نکات سالاد جو پرک و راز خوشمزگی سالاد جو پرک خوشمزه و خانگی
نکات سالاد جو پرک نکات سالاد جو پرک و راز خوشمزگی سالاد جو پرک خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد گردو و …
نکات پخت کوفته تبریزی و فوت و فن و راز خوشمزگی کوفته تبریزی
نکات پخت کوفته تبریزی برای پخت کوفته تبریزی، نکات گفته شده را باید رعایت کرد:استفاده از گوشت چرخ کرده با کیفیت بالا و چربی کم.بهتر است گوشت را دستی خود چرخ کنید …
نکات پخت خورشت دال عدس
نکات پخت خورشت دال عدس و راز خوشمزگی خورشت دال عدس در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش دال عدس برای مناطق جنوبی مانند خورش خوشمزه باقالی قاتوق برای مناطق شمالی محبوب و البته لذیذ است. با این حال، تفاوتی که وجود دارد این است که خورش دال عدس معمولاً با فلفل تند تهیه میشود و استفاده از سبزی در پخت آن معمولاً صورت نمیگیرد. خورش دال عدس خوزستانی معمولاً با کته سرو میشود و برخی افراد آن را با گوشت پخت میکنند و یا به عنوان یک غذای ساده ایرانی با نان میخورند. خورش دال عدس برای برنامهی غذایی ماه مبارک رمضان گزینهی مناسبی است. شما میتوانید دو روش تهیه خورش دال عدس خوزستانی، یکی با گوشت و یکی بدون گوشت که به طور دقیق شبیه به تهیه خورش دال عدس هندی است و به سرعت و سهولت آماده میشود، را در سایت “چلو گوشت” در بخش سرویس آشپزی مطالعه کنید.
مواد لازم برای شش نفر
عدس قرمز: ۲ لیوان فرانسوی
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
سیر: ۵ حبه له شده
پیاز: ۱ عدد درشت
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ و نیم قاشق غذاخوری
تمر هندی: ½ لیوان فرانسوی
فلفل قرمز، نمک، زردچوبه: به مقدار دلخواه
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت دال عدس
برای تهیه خورش دال عدس خوزستانی، ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و نیمی از آن را برای گوشت چرخ کرده در اختیار داشته باشید. نیمی دیگر از پیاز را در روغن تفت دهید و هنگامی که سبک شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا ادویهها به خوبی جذب شده و گوشت سرخ شود. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و مجدداً تفت دهید تا طعم رب گوجه فرنگی متمایز شود. هنگامی که گوشت آماده شد، آن را کنار بگذارید.
سپس عدسها را بشویید تا آب آنها شفاف شود. عدسهای شسته شده را همراه با سیبزمینی خرد شده و ۲ یا ۳ لیوان آب، روی شعله ملایم قرار دهید و بپزید. همچنین تمر هندی را خیس کنید و سپس هستهها و تفالههای تمر هندی را از طریق صافی گذرانده و فقط شیره تمر هندی را در دسترس داشته باشید. میتوانید یک قاشق غذاخوری آرد را با آب تمر هندی مخلوط کنید.
در این مرحله، پیاز را داغ کنید. بقیه پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید و هنگامی که سبک شد، سیر را له کرده و به آن اضافه کنید. وقتی بوی سیر بلند شد، رب گوجه فرنگی باقی مانده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. چند جوش که خورد، تمر هندی و گوشت چرخ کرده سرخ شده را نیز به آن اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را بررسی کنید. اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد، زیرا خورش دال عدس به طور کلی کم آب و غلیظ است. پس از پخت آن، خورش دال عدس را با کمی لیموترش به طعم مزهدار سرو کنید و با برنج کته یا نان میل کنید.
طرز تهیه خورشت دال عدس به سبک خوزستانی
برای تهیه خورش دال عدس خوزستانی بدون گوشت، مراحل زیر را انجام دهید، با این تفاوت که گام اضافه کردن گوشت چرخ کرده را حذف کنید:
ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و نیمی از آن را برای مرحله بعد (پیاز داغ) نگه دارید. سپس بقیه پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شوند. سیرهای له شده را هم اضافه کنید و بعد از بوی سیر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. چند جوش که خورد، تمر هندی را نیز به این مخلوط اضافه کنید. در اینجا میتوانید اگر نمیپسندید، از تمر هندی استفاده نکنید و به جای آن رب گوجه فرنگی کافی است.
سپس عدسها را شسته و همراه با سیب زمینی خرد شده و ۲ یا ۳ لیوان آب روی شعله ملایم قرار دهید و بپزید. هنگامی که خورش آماده شد، آن را با برنج کته سرو کنید.
به خاطر داشته باشید که خورش دال عدس خوزستانی یا آبادانی معمولاً با تمر هندی تهیه میشود. اما اگر طعم آن را دوست ندارید، میتوانید به جای تمر هندی، رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
نکات پخت خورشت دال عدس
حین پخت عدس، مراقب باشید که آن را بیش از حد پخت نکنید تا پوست عدسها نرم نشود و حین پخت غذا کنده نشود.
دال عدس، یکی از غذاهای محلی مناطق جنوبی است که میتوانید بر اساس سنت محلی، با طعم تند آن را سرو کنید.
مدت زمان انتظار برای دال عدسی حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت آن حدوداً ۴۰ دقیقه است.
دال عدسی یک غذای کامل است که میتواند به عنوان پیش غذا، ناهار نیم ساعته در فصل زمستان و شام ساده با نان سرو شود.
نکات پخت دال عدس
با توجه به اینکه دال عدس معمولاً به صورت تند طبخ میشود، میتوانید مقدار فلفل در آن را افزایش داده و طعم تندتری برای آن ایجاد کنید. همچنین، به دلیل اینکه دال عدس یک غذای محلی و خوشمزه از خوزستان است، حتماً از مقدار کافی سیر، پیاز و فلفل استفاده کنید و میتوانید مقدار سیر را بر اساس سلیقه خودتان تنظیم کنید.
قبل از آماده کردن سایر مواد، حتماً سینه مرغ را در یک قابلمه مناسب قرار داده و به صورت نیم پز پخت کنید. سپس برشهای مرغ را از قابلمه خارج کنید. به هیچ وجه آب مرغ را در داخل خورشت استفاده نکنید، زیرا ممکن است طعم نامطبوعی به غذا بدهد.
در طی پخت مرغ، میتوانید دارچین را به آن اضافه کنید تا به دال عدس بوی خوشمزهای بدهد.
حتماً به این نکته توجه داشته باشید که دال عدس باید غلیظ باشد و به هیچ وجه آب زیادی نداشته و شل نباشد.
میتوانید دال عدس را بدون مرغ تهیه کنید و همچنین در تهیه دال عدس میتوانید از تمر هندی نیز استفاده کنید.
در هنگام تهیه دال عدس، سیر را میتوانید خرد کنید یا له کنید، اما این بستگی به سلیقه شما دارد.
همه چیز در مورد طبخ دال عدس
برای جلوگیری از ته گرفتن و سوختن دال عدس، میتوانید آن را به طور مداوم هم بزنید و بررسی کنید تا جلوی سوختن آن را بگیرید.
میزان فلفل در دال عدس بستگی به سلیقه شما دارد، میتوانید مقدار آن را به دلخواه کم یا زیاد کنید، اما باید به یاد داشته باشید که طعم اصلی دال عدس در تندی آن است.
اگر میخواهید دال عدس شما ترشتر شود، میتوانید مقداری آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید. اما اگر نمیخواهید غذایتان ترش شود، میتوانید تمر هندی را به مقدار کمتری استفاده کنید یا به طور کامل حذف کنید.
برای افزایش لعاب در دال عدس، میتوانید سیب زمینی را رنده کرده و به آن اضافه کنید.
با افزایش مقدار سیر در دال عدس، میتوانید به طعم بیشتری دست یابید.
در دستور آمده رب گوجهفرنگی ذکر شده است، اما اگر نمیخواهید از آن استفاده کنید، میتوانید یک قاشق غذاخوری سس تند را جایگزین کنید.
این غذا را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.