نکات پخت کیک اسفنجی و دانستن مقدار بکینگ پودر در کیک اسفنجی - چلوگوشت
نکات تهیه عصاره مرغ و عصاره مرغ در چه غذاهایی استفاده میشود

نکات تهیه عصاره مرغ و عصاره مرغ در چه غذاهایی استفاده میشود

نکات تهیه عصاره مرغ نکات تهیه عصاره مرغ و عصاره مرغ در چه غذاهایی استفاده میشود در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. تجربه نشان داده است …

نکات پخت حلوا مجلسی و فوت و فن حلوا و ارد حلوا را چقدر تفت دهیم

نکات پخت حلوا مجلسی و فوت و فن حلوا و ارد حلوا را چقدر تفت دهیم

نکات پخت حلوا مجلسی نکات پخت حلوا مجلسی : حلوا یک شیرینی و دسر معروف در کشورهای مختلف است که در بستنی‌ها، کیک‌ها، شیرینی‌ها، و غذاهای دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. …

نکات پخت شیرینی گردویی و راز خوشمزگی شیرینی گردویی خوشمزه و خانگی

نکات پخت شیرینی گردویی و راز خوشمزگی شیرینی گردویی خوشمزه و خانگی

نکات پخت شیرینی گردویی نکات پخت شیرینی گردویی و راز خوشمزگی شیرینی گردویی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی گردویی، یکی از …

نکات پخت کیک اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی با اندازه گیری لیوان طرز تهیه کیک اسفنجی قالب ۱۵ کیک اسفنجی در قالب ۲۰ سانتی مقدار بکینگ پودر در کیک اسفنجی مقدار بکینگ پودر در کیک ساده

نکات پخت کیک اسفنجی و دانستن مقدار بکینگ پودر در کیک اسفنجی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

کیک اسفنجی (Sponge cake) یک نوع کیک است که از مواد اصلی آرد، شکر، تخم‌مرغ، بکینگ پودر و وانیل تهیه می‌شود. خمیر این کیک به دلیل خاصیت کف کنندگی تخم‌مرغ، تهیه و پخته می‌شود. نام این کیک از منشأ دریایی‌اش گرفته شده است، زیرا وقتی کیک بریده می‌شود، بافت آن مانند اسفنج دریایی با تعداد بی‌شماری حباب‌های هوایی پر است.

کیک اسفنجی معمولاً تنها به تنهایی مصرف نمی‌شود، بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا انواع میوه ترکیب می‌شود. این کیک یکی از غنی‌ترین کیک‌ها از نظر انواع مختلف طعم‌ها و مواد مصرفی است و در شیرینی‌پزی آمریکایی-اروپایی از کیک‌های اصلی و اساسی به شمار می‌آید. همچنین، برخی از کیک‌های غیرچرب یا فومی نیز با نام کیک‌های اسفنجی شناخته می‌شوند.

قالب دایره ای و تعداد تخم مرغ

این قالب با ارتفاع ۸ سانتی متر در نظر گرفته شده است.

قطر ۱۵ سانتی متر = ۳ عدد تخم مرغ

قطر ۱۸ سانتی متر = ۴ عدد تخم مرغ

قطر ۲۰ سانتی متر = ۵ عدد تخم مرغ

قطر ۲۳ سانتی متر = ۶ عدد تخم مرغ

قطر ۲۵ سانتی متر = ۸ عدد تخم مرغ

قطر ۲۷ سانتی متر = ۱۰ عدد تخم مرغ

قطر ۳۰ سانتی متر = ۱۲ عدد تخم مرغ

توجه داشته باشید برای اندازه گیری قطر دایره کف ظرف را اندازه بگیرید.

قالب های چهارگوش و تعداد تخم مرغ

با ارتفاع ۵ سانتی متر در نظر گرفته شده است.

مربع ۲۰ سانتی متر = ۵ عدد تخم مرغ

۲۰ * ۳۰ سانتی متر = ۶ عدد تخم مرغ

۲۵*۳۵ = ۷ – ۸ عدد تخم مرغ

۴۰*۳۰ سانتی متر = ۸ – ۹ عدد تخم مرغ

آشنایی با انواع کیک اسفنجی 

ما سه نوع کیک اسفنجی داریم که امروز قصد آموزش آن‌ها را دارم:

کیک آنجل فود: در این کیک، هیچ چربی‌ای استفاده نشده و باعث می‌شود کیک به‌طور کامل چربی‌رایگان باشد.

کیک اسفنجی: این کیک دارای دستورهایی است که در آن‌ها از روغن استفاده می‌شود، اما در برخی دستورها نیاز به روغن نیست و می‌توان از جایگزین‌های دیگری استفاده کرد.

کیک شیفون یا گنسیس: در این کیک از روغن استفاده می‌شود و باعث می‌شود کیک به‌طور معمولی با روغن تهیه شود.

نکات پخت کیک اسفنجی

در اینجا چند نکته مهم برای تهیه کیک اسفنجی را برای شما توضیح می‌دهم:

استفاده از قالب نچسب: هرگز قالب کیک را چرب نکنید، مخصوصا اگر دستور کرم کره، مارگارین یا روغن مایع نداشته باشد. چربی‌ها با حرارت وارد بافت کیک می‌شوند و حباب‌های هوائی که با زدن سفیده و زرده ایجاد کردید را از بین می‌برند. پس از قالب نچسب استفاده کنید و همچنین اگر از کاغذ استفاده می‌کنید، آن را بدون چرب کردن قرار دهید.

استفاده از آرد کیک: همیشه از آرد کیک استفاده کنید، زیرا باعث می‌شود کیک پوک‌تری داشته باشد نسبت به آرد‌های معمولی. آرد کیک آردی است که بافت سفید و بدون بکینگ پودر دارد.

خرد کردن شکر: شکری که استفاده می‌کنید باید خیلی زیاد پودر نشود. بهتر است شکر را کمی در آسیاب برقی خرد کنید تا یک کوچولو پودر شود، اما حتما از آنجا که زیاد نشود، زیرا زمانی‌که با سفیده تخم مرغ قاطی‌ می‌شود، حباب‌های هوائی ایجاد می‌کند که باعث می‌شود کیک به‌طور مناسب پف بکند.

آماده‌سازی قبل از شروع: قبل از شروع تهیه کیک، همه مواد را اندازه‌گیری کنید و آماده‌ی کنار دست‌هایتان قرار دهید. با این کار می‌توانید خیلی‌ سریع و با سرعت کار را انجام دهید تا حباب‌های هوائی ایجاد شده در مایع کیک از بین نروند و کیک به‌طور مناسب پف بکند.

طرز تهیه کیک اسفنجی با اندازه گیری لیوان طرز تهیه کیک اسفنجی قالب ۱۵ کیک اسفنجی در قالب ۲۰ سانتی مقدار بکینگ پودر در کیک اسفنجی مقدار بکینگ پودر در کیک ساده

همه چیز در مورد هم زدن سفیده

در این مرحله همیشه به زرده یا سفیده، شکر یا پودر تار تار اضافه می‌شود.

زمانی که داریم سفیده را می‌زنیم، کمی کرم تار تار اضافه می‌کنیم تا به پف بیشتر سفیده تخم‌مرغ کمک کند و همینطور باعث ثابت نگه داشتن پف سفیده شود.

میزان کرم تار تار که اضافه می‌کنیم، نصف قاشق چایخوری است.

زمانی که زرده را می‌زنیم، تا زمانی که کرم رنگ بشود و پف بکند، ابتدا با دور آهسته شروع می‌کنیم و بعد با دور متوسط ادامه می‌دهیم؛ دور تند ممنوع است.

شکر همیشه به آرامی به زرده اضافه می‌شود و تا زمانی که خوب پف کند، ادامه می‌دهیم تا بیشترین حالت ممکن پف بکند.

آرد را پس از چند بار الک کردن، به آرامی با مایعی که کمی سفیده است، مخلوط می‌کنیم و با ویسک یا همان همزن دستی، به طور دورانی خیلی آرام مخلوط می‌کنیم.

در زمان مخلوط کردن آرد و سفیده، ۳/۱ آرد را می‌ریزیم و همزمان با مخلوط کردن آرد، نصف سفیده را می‌ریزیم و سپس باقیمانده آرد را هم مخلوط می‌کنیم به آرامی و خیلی‌ آرام. سپس باز هم باقیمانده سفیده و آرد را می‌ریزیم و با نهایت دقت مخلوط می‌کنیم، تا حباب‌ها از بین نروند.

مواد باید کاملاً مخلوط شوند و یک مایع یکدستی که توش آرد و سفیده دیده نمی‌شود، داشته باشیم.

پس از مخلوط کردن آرد و سفیده، آن‌ها را بلافاصله در فری که قبلاً حداقل ۱۵ دقیقه پیش روشن کرده‌ایم و گرم کرده‌ایم، قرار می‌دهیم. کیک را در طبقه وسط فر قرار داده و وقتی که کامل پف کرد، از فر خارج می‌کنیم. سپس وسط کیک را کمی فشار می‌دهیم تا اگر حالت اسفنجی داشته باشد و پف کرده باشد، نشانه‌ی پخته شدن کیک است.

متوجه شوید که کیک اسفنجی به راحتی از قالب جدا نمی‌شود. برای جدا کردن کیک بهتر است بلافاصله که از فر خارج می‌کنید، قالب را برعکس کنید تا کیک به‌راحتی از قالب جدا شود و رطوبت آن حفظ شود. این کار باعث می‌شود که سلول‌های هوا از داخل بافت کیک خارج شود و کیک خوب و کاملاً پخته شود. اما اگر قالب نچسب دارید، کیک به‌راحتی از قالب جدا می‌شود و نیازی به این مرحله نیست.

سعی نکنید کیک را برش بزنید تا زمانی‌که کاملاً خنک نشده است، به ویژه اگر کیک اسفنجی است. همیشه از تیز‌ترین چاقویی که دارید برای برش کیک استفاده کنید.

وقتی کیک سرد شد، آن را با یک لایه حوله یا پارچه نخی بپوشانید و در یخچال نگه دارید.

کیک اسفنجی نباید بیشتر از ۳ روز در یخچال نگه داشته شود مگر این که بخواهید آن را فریز کنید که می‌توانید برای چند هفته آن را نگه دارید.

اگر دیدید کیک به‌طور مطلوب پف نکرده است، علت آن ممکن است عدم خوب مخلوط کردن سفیده با زرده باشد. یا اگر خیلی هم بزنید، ممکن است با یک کیک سنگین و زمخت روبرو شوید که تمام زحماتتان به باد رفته است. اما این هم تجربه‌ای دیگر است.

یادتان باشد که تخم‌مرغ باید بهترین کیفیت را داشته باشد، بنابراین انتخاب تخم‌مرغ‌های درشت و سالم بسیار مهم است.

فوت و فن کیک اسفنجی

کیک اسفنجی، یکی از پایه‌های شیرینی‌پزی است که برای تهیه انواع کیک و دسر استفاده می‌شود. برای پخت یک کیک اسفنجی عالی، رعایت نکات و فوت و فن‌هایی ضروری است. در ابتدا، مواد اولیه باید در دمای محیط باشند. تخم مرغ‌ها را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای اتاق برسند. آرد را الک کنید تا سبک و یکدست شود. قالب کیک را با کره چرب کنید و آردپاشی کنید. برای تهیه کیک اسفنجی، تخم مرغ‌ها نقش مهمی دارند. زرده و سفیده تخم مرغ را جداگانه با همزن برقی هم بزنید. سفیده تخم مرغ را آنقدر هم بزنید تا کاملا سفت شود و وقتی کاسه را برمی‌گردانید، از کاسه نریزد. زرده تخم مرغ را با شکر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس مخلوط زرده و سفیده را به آرامی با لیسک مخلوط کنید. آرد را کم کم به مایه کیک اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. مایه کیک را داخل قالب بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. پس از پخت، کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود. سپس از قالب خارج کنید و به دلخواه تزئین کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 16 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.