نکات پخت چلو گوشت و فوت و فن چلو گوشت خوشمزه
نکات پخت قاووت و راز خوشمزگی قاووت خوشمزه و خانگی درجه یک
نکات پخت قاووت نکات پخت قاووت و راز خوشمزگی قاووت خوشمزه و خانگی درجه یک در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. قاووت به عنوان یک سوغات …
نکات پخت کلوچه و راز خوشمزگی کلوچه خوشمزه و خانگی درجه یک
نکات پخت کلوچه نکات پخت کلوچه و راز خوشمزگی کلوچه خوشمزه و خانگی درجه یک در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. کلوچه یک نوع نان شیرینی …
نکات پخت آش شیر و راز خوشمزگی آش شیر خوشمزه به سبک رستورانی
نکات پخت آش شیر نکات پخت آش شیر و راز خوشمزگی آش شیر خوشمزه به سبک رستورانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش بلغور شیر …
نکات پخت چلو گوشت
نکات پخت چلو گوشت و فوت و فن چلو گوشت خوشمزه در سایت چلو گوشت .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از غذاهای سنتی، اصیل و البته اعیونی ایرانی، چلو گوشت است که از دیرباز در جشنها و مراسم خاص سرو میشود. گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند با روش خاصی طعمدار شده و با برنج سفید سرو میشود. امروزه چلو گوشت یکی از غذاهای مجلسی شناخته شده است که اغلب در عروسیها و مهمانیهای رسمی و بزرگ سرو میشود.
برای تهیه برنج چلو گوشت، میتوان از روشهای مختلف استفاده کرد. برخی افراد از ادویههای خاصی استفاده میکنند، اما در اصل، برنج چلو گوشت به شکل ساده تهیه میشود و برای تزیین و افزایش جذابیت، با زرشک، زعفران یا حتی کشمش تزیین میشود. این تزیینات نه تنها به غذا طعم و اعتبار بیشتری میدهند، بلکه آن را به یک ظاهر جذاب و زیبا تبدیل میکنند.
طرز تهیه چلو گوشت بدون رب
دستور اصلی برای تهیه چلوگوشت زعفرانی است و حاوی رب گوجه فرنگی نمی باشد، اما برخی افراد با اضافه کردن رب گوجه فرنگی به غذا، معتقدند که میتواند طعم و رنگ بهتری به آن ببخشد.
در دستورهای خانگی بیشتر از رب گوجه فرنگی استفاده می شود، اما تقریبا تمام رستورانها و هتلهای درجه یک برای تهیه چلوگوشت از رب گوجه فرنگی استفاده نمی کنند.
اگر نمیخواهید از رب گوجه فرنگی در تهیه چلوگوشت استفاده کنید، کافیست آن را از لیست مواد حذف کنید و در پایان پخت گوشت، در زمان اضافه کردن نمک و فلفل سیاه، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده بیشتر به آن اضافه کنید.
طرز تهیه چلو گوشت در زودپز
با استفاده از زودپز، می توانید در مدت یک ساعت، چلوگوشت را آماده کنید. برای پخت آن، ابتدا گوشت و پیاز را مانند دستور اصلی، تفت دهید و سپس به همراه چند لیوان آب، برگ بو، چوب دارچین و سیر، آن را به زودپز منتقل کنید. در حالت زودپز، گوشت گردن حدود یک تا یک ساعت و سی دقیقه زمان نیاز دارد تا به طور کامل بپزد. این روش به شما امکان می دهد در مدت زمان کوتاهی چلوگوشت خود را آماده کنید، اما توجه داشته باشید که سرعت پخت، ممکن است به کیفیت غذا تاثیر منفی بگذارد.
طرز تهیه چلو گوشت با گوشت گوساله
میتوانید چلوگوشت خوشمزهای با استفاده از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی تهیه کنید، اما اگر از گوشت تازه گوساله استفاده کنید، به خوبی میتوانید این غذا را تهیه کنید. با این حال، اگر گوشت گوساله تازه نیست، ممکن است چلوگوشت شما پس از پخت کمی سفت شود.
برای تهیه چلوگوشت با گوشت گوساله، بهتر است از گوشت سردست استفاده کنید. اگر تمایل دارید تا چلوگوشت با گوشت گوساله تهیه کنید، بهتر است که به مقدار کمی عصاره قلم یا گوشت گوسفندی به غذا اضافه کنید تا طعم خوشمزهتری داشته باشد.
نکات گوشت در پخت چلو گوشت
برای تهیه چلو گوشت، بهتر است از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی استفاده کنید، اما میتوانید در صورت تمایل از گوشت گوساله نیز استفاده کنید که باز هم خوشمزه خواهد بود. اغلب درباره گوشت قرمز، بیشتر از مضرات آن صحبت میشود، اما در واقع، گوشت قرمز حاوی مقدار بالایی پروتئین است و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است.
همچنین، گوشت قرمز دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و منبع غنی از آهن است که برای پیشگیری از کمخونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین در خون کمک میکند و از سوی دیگر، رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد. همچنین، گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B است که برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری است.
اما مهم است که میزان مصرف گوشت قرمز را در نظر بگیرید و به میزان مناسب مصرف کنید. مصرف یک الی ۲ بار در هفته برای بدن بسیار مفید است.
نکات پیاز در پخت چلو گوشت
بعضی اوقات وقتی برای خرید پیاز به بازار میوه و ترهبار میرویم، میبینیم که در مغازهها رنگهای مختلفی از پیازها وجود دارد، اما ممکن است بدون در نظر گرفتن مصارف مختلف پیازها، دم دستترین پیاز را انتخاب کنیم. در واقع، این نوع خرید غافل از این موضوع است که پیازهای مختلف برای مصارف مختلفی مناسب هستند و پیازی که برای یک مصرف خاصی مناسب است، برای مصارف دیگری ممکن است مناسب نباشد.
یکی از انواع پیاز، پیاز قرمز است. این نوع پیاز نسبت به پیاز سفید و زرد، فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایاش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. همچنین، برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها نیز انتخاب مناسبی است. با این حال، پیاز قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهد و بنابراین معمولا برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وقتی پیاز را در اواخر پخت به خورش اضافه میکنیم، به طور معمول به خورش عطر و طعم خوبی میبخشد و همچنین باعث میشود خورش لعابی تر شود. با این حال، برای رسیدن به این نتیجه، باید پیاز را به صورت کاملاً ریز و خشک در روغن فراوانی که قبلاً داغ شده است، سرخ کنیم. سپس آن را روی توری قرار داده و روغن اضافی آن را کاملاً جذب کنیم. در صورتی که پیاز داغ، روغنی و درشت باشد، ممکن است در خورش مشخص باشد و برخی افراد ممکن است به این امر حساسیت نشان دهند. بنابراین، باید روغن پیاز را به گونهای کامل بگیریم که به حالت پودری تبدیل شود و دیگر قابل مشاهده نباشد
نکات زعفران در پخت چلو گوشت
توصیه میشود که همیشه از زعفران دمکرده غلیظ استفاده کنید، زیرا هر قدر که زعفران را با آب بیشتری دم کنید، رنگ آن کمرنگتر میشود و باید برای رسیدن به رنگ دلخواه بیشتر از آن استفاده کنید. بنابراین، نحوه دمکردن زعفران بسیار مهم است. من همیشه زعفران را به روش خانم گل آور دم میکنم که در یکی از برنامههای تلویزیونی آموزش دادند. برای دم کردن زعفران، ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید، سپس به ازای هر قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق سوپخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. اضافه کردن یخ باعث میشود که زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس دهد.
میتوانید زعفران خود را در یک ظرف در دار در فریزر نگهداری کنید و هنگام استفاده از آن، اجازه دهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده، زعفران باقی مانده را مجدداً در فریزر قرار دهید. برای اطمینان از خالص بودن زعفران، بهتر است آن را از محل های معتبر تهیه کنید. همچنین میتوانید با بیندازیدن زعفران بین انگشتان خود و فشار دادن آن، بفهمید آیا زعفران خالص است یا تقلبی. زعفرانهای خالص، باید روغن پس دهند در حالی که زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
نکات زرشک در پخت چلو گوشت
بهترین روش استفاده از زرشک تازه است. اگر میخواهید از زرشک خشک استفاده کنید، آن را برای چند ساعت در آب خیسانده و بعد از آبکشی آن را برای مدتی در آب جوش قرار دهید تا نرم شود. بعد از آبکشی، زرشک را با شکر و کمی آب درون قابلمه بر روی حرارت قرار دهید. در هنگام پختن زرشک، باید مراقب باشید که زیاد حرارت نگیرد، زیرا این باعث تغییر رنگ زرشک میشود. بعد از حل شدن کامل شکر، زرشک را از روی حرارت بردارید، چون اصلاً لازم نیست زرشک به اندازهای روی حرارت بماند تا پف کند، زیرا این باعث تیرگی رنگ زرشک میشود. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ زرشک پس خواهد داد و تیره میشود. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را میگیرد و در عین حال به براقتر شدن آن کمک میکند، اما اگر دوست ندارید میتوانید شکر را حذف کنید.
یکی از نکات مهم در خصوص شستن زرشک، این است که آن را نمیتوان با یکبار شستن تمیز کرد. برای شستن زرشک، ابتدا آنها را پاک کرده و در یک صافی یا الک بریزید. سپس الک را در یک قابلمه یا کاسه قرار داده و زیر شیر آب بگیرید. پس از چند دقیقه، الک را بلند کنید و مشاهده خواهید کرد که داخل کاسه پر از شن و ریزههای دیگر شده است. این کار را تا زمانی که آبی که داخل کاسه باقی مانده است کاملاً تمیز باشد، ادامه دهید.