نکات پخت خورش قیمه و راز خوشمزه شده قیمه مجلسی
نکات پخت گوشت بوقلمون و راز خوشمزگی گوشت بوقلمون رستورانی
نکات پخت گوشت بوقلمون نکات پخت گوشت بوقلمون و راز خوشمزگی گوشت بوقلمون رستورانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. نکات مهم برای پخت گوشت بوقلمون …
نکات پخت پنکیک و تمام فوت و فن های درست کردن پنکیک
نکات پخت پنکیک فوت و فن هم زدن پنکیک توصیه میکنیم به هیچ عنوان در هنگام آمادهسازی پنکیک، مایه را بیش از حد هم بزنید زیرا این کار تأثیر بسزایی در کیفیت …
نکات پخت آبگوشت کلم قمری و راز خوشمزگی آبگوشت کلم قرمزی کرمانشاهی
نکات پخت آبگوشت کلم قمری نکات پخت آبگوشت کلم قمری و راز خوشمزگی آبگوشت کلم قرمزی کرمانشاهی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آبگوشت کلم قمری …
نکات پخت خورش قیمه
نکات پخت خورش قیمه : برای افزایش خوشمزگی قیمه میتوانید از نکات زیر استفاده کنید:اضافه کردن ادویههای مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و کمی فلفل قرمز به قیمه میتواند طعم و عطر بیشتری به آن ببخشد.استفاده از گوشت با کیفیت و تازهتر میتواند بهبود طعم قیمه شما را به همراه داشته باشد.پیاز و سیر دو عامل مهم در تهیه قیمه هستند که به طعم و عطر آن کمک میکنند. اضافه کردن مقدار بیشتری از پیاز و سیر به قیمه میتواند خوشمزهتر شدن آن را به همراه داشته باشد.اضافه کردن مقدار مناسبی از آبلیمو و نمک به قیمه میتواند طعم ترش و شور آن را بهبود بخشد.درست پخت کردن قیمه و نگهداری آن به مدت کافی نیز میتواند به خوشمزگی آن کمک کند. همچنین استفاده از دمای مناسب در طول پخت نیز بسیار مهم است.
راز تیدیل شدن قیمه به غذای نذری
بعضی افراد باور دارند که در دوران حکومت رضا شاه، وقتی که عزاداری به داخل خانهها رفت و مراسم سوگواری در عموم علنی ممنوع شد، شکل پذیرایی نیز تغییر کرد و خانمها با غذاهای خانگی به استقبال سوگواران میرفتند. همچنین، شیعیان هند و پاکستان، که درصد کمی از جمعیت کشورشان را تشکیل میدهند، در ایام محرم غذاهایی مانند نان، کباب و نوعی خوراک شبیه به قیمه را در مراسم خود پخته و میخورند.
راز و رمز خوشمزه شدن قیمه
قیمه یکی از محدود ترین خورشهایی است که میتوان از گوشت راسته نیز در آن استفاده کرد.
اگر از لپهای استفاده میکنید که درشت و از نوع زودپز است، نیازی به پخت جداگانه برای قیمه نخواهید داشت.
خورش قیمه اصیل، رب گوجهفرنگی ندارد و از گوجه فرنگی حلقه به حلقه و زعفران در آن استفاده میشود.
اگر لیمو عمانی در دسترس نیست، میتوانید از آبلیمو یا گرد لیمو استفاده کنید، اما در این صورت خورش تیره تر میشود.
فوت و فن خوشمزه شدن قیمه
حتما توجه کنید که اگر میخواهید لپهها را جداگانه پزید، باید آنها را ابتدا با آبکش آبکش کنید و سپس به خوراکتان اضافه کنید.
همچنین، برای استفاده از لیمو عمانیها، بهتر است آنها را حداقل یک ساعت قبل از استفاده با چنگال یا چاقو سوراخ کرده و در آب قرار دهید تا تلخی آنها کاهش یابد و طعم خوراکتان را تلخ نکند.
در صورتی که میخواهید خورشت قیمهتان رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد، میتوانید یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید.
همچنین، برای افزایش طعم و عطر لیموعمانی، بهتر است آنها را ۲۰ دقیقه قبل از سرو به خوراکتان اضافه کنید. توجه داشته باشید که زود انداختن آنها باعث تلخی خوراکتان میشود، در حالی که دیر انداختن آنها باعث از بین رفتن طعم و عطر لیموعمانی میشود. همچنین، حتما لیموعمانی را از قبل سوراخ کنید و در آب جوش قرار دهید تا تلخی آنها کمتر شود یا حتی به صورت کامل برود.
و در نهایت، برای رنگ زیباتر خورشت قیمهتان، میتوانید رب گوجه فرنگی را با کمی روغن سرخ کنید و به آن اضافه کنید.
اگر میخواهید خورش قیمهی خود را بیشتر بهتر کنید، میتوانید از دارچین و زعفران دمکرده استفاده کنید و همچنین لیمو عمانی هم روی طعم خورشت قیمه تاثیرگذار است.
برای روش سریع پخت لپه قیمه، بهتر است نمک و رب گوجهفرنگی را در آخر پخت اضافه کنید.
اگر میخواهید لپهی خود در خورش قیمه له نشود، لپهها را با کمی روغن سرخ کنید و سپس رب و باقی مواد را به آن اضافه کنید.
برای غلیظ شدن قیمه و جاافتاده نشدن آن، یک سیبزمینی کوچک را به صورت نگینهای درشت خرد کرده و در وسط خورشت به آن اضافه کنید و اجازه دهید لپههای شما کاملاً پخته شوند. اگر سفت باشند، خورشت قیمه شما جاافتاده نخواهد شد. این دو نکته باعث لعاب انداختن قیمه میشود.
برای خوشمزهتر شدن خورش قیمه، سیبزمینی خلالی سرخ شده تهیه کنید و مقداری از آن را در آخرین زمان به خورش اضافه کنید و بقیهی آن را برای تزیین خورشت به کار ببرید.
برای پیمانه لپه در خورش قیمه، برای هر نفر ۴-۵ قاشق غذاخوری لپه احتیاج دارید.
یکی از رازهای خوشمزهتر شدن قیمه شما، استفاده از پیاز فراوان و سرخ کردن درست آن است.
برای پخت خورشت قیمه رستورانی میتوانید از آب قلم یا دنبه آب کرده استفاده کنید.
برای از بین بردن نفخ لپههای قیمه، بهتر است آنها را از قبل خیس کنید.
اگر میخواهید از آلوچه استفاده کنید، بهتر است از آلوچههای خشک ریز استفاده کنید، اما برای تهیه خورشت قیمه رستورانی و خورش قیمه نذری نیازی به استفاده از آلوچه نیست.
در صورت تمایل به طعم ترش، میتوانید در پایان پودر لیمو عمانی به خورش قیمه اضافه کنید. پودر لیمو عمانی ترشتر از لیمو عمانی به صورت کامل است.
ادویههای خورشت قیمه را بهتر است در اواخر تفت دادن پیاز و گوشت اضافه کنید تا ادویهها تا حدی حرارت ببینند؛ این کار سبب میشود عطر ادویه بیشتر به مشام برسد.
تهیه قیمه با گوشت گوسفندی به طعم بینظیری میرسد، اما برخی افراد قیمه را با مرغ هم درست میکنند که کاملاً سلیقهای است.
برای افزایش عطر قیمه، میتوانید به دارچین و زعفران، مقدار کمی هل و یا گلاب اضافه کنید، البته این مسئله هم به سلیقه شما بستگی دارد.
در نهایت، باید توجه داشت که نوع لپه مورد استفاده در تهیه قیمه بسیار مهم است. لپههای درشت زودتر له میشوند و طعم خوشمزهای ندارند، همچنین لپههای خیلی ریز دیرپز هستند، بنابراین بهتر است از لپههای متوسط استفاده کنید. لپهی آذرشهری از بهترین نوع لپه برای تهیه قیمه است.
۳۰ نکته طلایی برای پخت قیمه
در انتخاب ظرف برای پخت و سرو خورش قیمه، بهتر است از ظروف مسی استفاده کنید تا باعث ایجاد حرارت یکنواختتری در زیر قیمه شود.
برای زیبایی ظاهری خورش قیمه، پیشنهاد میشود از ظروف سفالی خوشرنگ استفاده کنید.
استفاده از گوشت گوسفندی باعث افزایش چربی و عطر و طعم خوب خورش قیمه میشود، اما شما میتوانید در صورت تمایل از مرغ نیز استفاده کنید.
برای تهیه خورش قیمه، گوشت گوسفند با استخوان، گوشت سردست و مغز ران پیشنهاد میشود زیرا این قسمتهای گوسفند حاوی چربی و مواد مغذی بیشتری هستند.
برای افزایش لذت خورش قیمه، بهتر است گوشتها را در قطعات کوچکتر برش خورده و ریز کنید.
پس از سرخ کردن پیاز و گوشت، آب یا استاک گوشت خانگی یا کارخانهای را به آن اضافه کرده و پس از جوش آمدن، زعفران را نیز به خورش قیمه اضافه کنید و سپس آن را در ظرف مناسب بگذارید تا گوشت پخته شود.
برای به دست آوردن رنگ و طعم بهتر در خورش قیمه مجلسی، می توانید چند گوجه فرنگی را رنده کنید یا پوره کنید و به گوشت اضافه کنید. سپس به آن آب جوش یا آب قلم اضافه کنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
برای بهبود طعم خورش قیمه، به جای آب، می توانید از آب قلم استفاده کنید. آب قلم باعث می شود خورشتان غنی تر و خوشمزه تر شود.
برای به دست آوردن لپه های خوب، لپه ها را حداقل ۱۲ ساعت قبل از استفاده در آب بخیسانید و در این مدت ۲ تا ۳ بار آب آن ها را تعویض کنید.
اگر لپه ها را کمتر از ۱۲ ساعت بخیسانید، می توانید آن ها را قبل از پخت چند دقیقه در آب جوش بگذارید تا روی آن زغالی شود، سپس آن ها را آبکش کنید و آب را دور بریزید. این کار باعث می شود که لپه ها نفخ نکنند و رنگ آن ها روشن تر شود. همچنین، این روش باعث کاهش بوی بد لپه ها در خورش قیمه می شود.
قبل از اضافه کردن لپه ها به خورش قیمه، آن ها را در کمی روغن سرخ کنید تا جمع شوند و له نشوند.
برای جلوگیری از له شدن لپه ها در خورش قیمه، لپه ها را پس از پخت گوشت به خورش اضافه کنید. اگر لپه ها را همزمان با گوشت اضافه کنید، احتمال دارد لپه ها در خورش له شوند.
حتماً زمان پخت لپهها را به گونهای تنظیم کنید که آنها بهطور کامل پخته شوند و هنگام جویدن آنها بهصورت سفت حس نشود؛ در غیر این صورت، ممکن است مهارت پختن شما پرسش شود.
بهتر است در هنگام طبخ خورش قیمه، از آبلیمو استفاده نکنید و بهجای آن، از لیمو عمانی استفاده کنید.
برای طبخ خورش قیمه زعفرانی، از لیموی رنگ روشن استفاده کنید تا خورش ظاهر بهتری داشته باشد.
برای کاهش تلخی لیمو عمانی، پوست آن را با چند سوراخ نشان دهید و با کمی آب بههمراه آن را در یک شیرجوش به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. پس از اینکه آب را از لیمو عمانیها خارج کردید، آنها را به خورش قیمه اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
میتوانید لیمو عمانیها را با سوراخ کردن، فقط در آب ولرم قرار دهید و هنگام استفاده، آنها را از آب خارج کنید.
پس از اضافه کردن لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی را با روغن در یک تابه تفت دهید تا طعم خام آن به دست آید. سپس فلفل، زنجبیل، گرام ماسالا و ادویههای خورش را اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
یکی از روشهایی که میتوانید از آن برای کاهش تلخی لیمو عمانی در خورش قیمه استفاده کنید، آبپز کردن یک سیب زمینی در آخرین مرحله پخت خورش قیمه و له کردن آن در خورش است. این کار باعث میشود تلخی غذا کاهش یابد و همچنین آب آن غلیظتر شود.
برای افزودن عطر و طعم خوبی به خورش قیمه زعفرانی، میتوانید در ترکیب ادویههای خود یک کمی زنجبیل تازه یا نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل اضافه کنید.
اگر میخواهید خورش قیمه روشنی داشته باشید، پودر دارچین را به آن اضافه نکنید، زیرا با اضافه کردن دارچین، رنگ خورش قیمه تیرهتر میشود.
تنها در هنگام پختن گوشت، میتوانید از یک ساقه دارچین برای افزودن عطر و طعم به خورش قیمه استفاده کنید، و پس از پخت گوشت، دارچین را از ظرف خارج کنید.
برای دادن طعم و عطر بیشتر به خورش قیمه، میتوانید کمی پودر هل و گلاب به آن اضافه کنید. با این کار، طعم خورش قیمه تغییر میکند و بهتر میشود.
آشپزهای قدیمی، قبل از پخت خورش قیمه برای نذری، دیگ را با گلاب شستشو میدادند تا طعم گلاب در خورش قیمه برجسته شود.
برای افزودن بوی و عطر خاصی به خورش قیمه، میتوانید به جای گلاب، گل محمدی را به آن اضافه کنید.
یکی از اسرار اصلی برای تهیه خورش قیمه مجلسی و نذری خوشمزه و لذیذ، این است که آن را با شعله خیلی ملایم گاز پخته و غلیظ و لعابدار کنید. استفاده از ظروف زودپز، باعث می شود خورشت قیمه سریعتر پخته شود، اما هرگز طعم خورشت قیمه سنتی و لذیذ را به دست نخواهید آورد.
اگرچه استفاده از چیپس های خلالی آماده و بسته بندی شده راحت تر است، اما بهتر است از سیب زمینی سرخ کرده ای استفاده کنید که خودتان آن را تهیه کرده اید.
زیرا که از خلال سیب زمینی برای تزئین خورش قیمه استفاده می کنید، بهتر است که از سیب زمینی برای ته دیگ برنجی که با آن سرو می کنید استفاده نکنید. معمولاً ته دیگ برای سرو برنج از نان استفاده می شود.
بهترین روش برای سرو خورش قیمه، استفاده از بادمجان یا سیب زمینی سرخ شده در کنار آن است. با این حال، بهتر است بادمجان و سیب زمینی را با خورش قیمه همزمان پخت نکنید، چون این ممکن است باعث شکستن ظاهر زیبای خورش قیمه شود.
برای بهتر شدن طعم خورش قیمه، میتوانید پیاز را در حین پخت خورش، به مراحلی که پیاز نیاز دارد برسانید و در انتهای پخت به آن اضافه کنید.
برای سرو خورش قیمه، میتوانید از برنج زعفرانی استفاده کنید و در کنار آن انواع ماست و سبزیجات خوردنی را نیز سرو کنید تا خورشت بهتر و خوشمزهتر شود.