نکات پخت کلوچه شوشتری و راز خوشمزگی کلوچه شوشتری خانگی - چلوگوشت
نکات پخت خورشت قیمه بادمجان و چاشنی قیمه بادمجان رستورانی

نکات پخت خورشت قیمه بادمجان و چاشنی قیمه بادمجان رستورانی

نکات پخت خورشت قیمه بادمجان نکات پخت خورشت قیمه بادمجان و چاشنی قیمه بادمجان رستورانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. برای افزایش خوشمزگی خورش قیمه …

نکات پخت آبگوشت غوره و راز خوشمزگی آبگوشت غوره خانگی

نکات پخت آبگوشت غوره و راز خوشمزگی آبگوشت غوره خانگی

نکات پخت آبگوشت غوره نکات پخت آبگوشت غوره و راز خوشمزگی آبگوشت غوره خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آب‌گوشت‌ها انواع و اقسام بسیاری دارند …

نکات پخت بوقلمون و فوت و فن و زمان پخت بوقلمون در قابلمه و زودپز

نکات پخت بوقلمون و فوت و فن و زمان پخت بوقلمون در قابلمه و زودپز

نکات پخت بوقلمون نکات پخت بوقلمون و فوت و فن و زمان پخت بوقلمون در قابلمه و زودپز در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.بوقلمون یکی از غذاهای …

نکات پخت کلوچه شوشتری

فیلم طرز تهیه کلوچه شوشتری علت سفت شدن کلوچه شوشتری طرز تهیه کلوچه شوشتری خرمایی طرز تهیه کلوچه تافتون شوشتری طرز تهیه کلوچه شوشتری بدون فر کلوچه شوشتری نی نی سایت طرز تهیه کلوچه با زیره و رازیانه طرز تهیه کلوچه خانگی

نکات پخت کلوچه شوشتری و راز خوشمزگی کلوچه شوشتری خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

روش تهیه کلوچه شوشتری دو نوع است: یک نوع با استفاده از قند و دیگری با استفاده از خرما. این دو نسخه از شیرینی سنتی خوزستانی بسیار لذیذ هستند و طرفداران خود را دارند. در سفر به استان خوزستان، می‌توانید این شیرینی‌های خوشمزه را به عنوان یک سوغاتی جالب به خانه ببرید. البته تهیه کلوچه‌های شوشتری در منزل هم ممکن است، اما هر یک از این نوع‌ها دارای روش تهیه خاص و منحصر به فرد خود هستند. پس اگر تمایل دارید چگونگی تهیه این شیرینی‌های سنتی را یاد بگیرید، ما به شما کمک خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه کلوچه برای ۲۰ نفر

۴ پیمانه آرد قنادی

۱ پیمانه آرد گندم

۱ پیمانه شیر

نصف پیمانه روغن مایع

۱٫۵ پیمانه پودر قند یا پودر شکر

۱ قاشق غذاخوری پودر مخمر فوری

۴/۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر

۴/۱ قاشق چایخوری نمک

۳ قاشق غذاخوری رازیانه

۳ قاشق غذاخوری زیره

به مقدار لازم زعفران

آموزش پخت کلوچه شوشتری

ابتدا پودر مخمر را با یک قاشق غذاخوری شکر در نصف پیمانه شیر گرم مخلوط کنید. سپس ظرف حاوی این مواد را ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا مخمر فعال شود.

در یک ظرف دیگر، بیکینگ پودر و نمک را با ۵ پیمانه آرد مخلوط کنید و سپس آرد را ۳ بار الک کنید. سپس رازیانه و زیره را هم به آرد اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کنید.

بعضی از رسپی‌ها آرد را همراه با رازیانه و زیره الک می‌کنند تا ذرات درشت‌تری داشته باشند و ترکیب یکدست‌تری داشته باشند.

آرد بهتر است داخل یک ظرف گود و جادار باشد. سپس وسط آرد را گود کنید و روغن مایع، پودر قند و زعفران را وسط آرد بریزید و همه مواد را با قاشق با هم مخلوط کنید.

در این مرحله، پودر مخمر را به تدریج به آرد اضافه کرده و مواد را با دست با هم مخلوط کنید. سپس نصف پیمانه باقیمانده‌ی شیر را هم به مخلوط آرد بریزید.

خمیر این شیرینی خیلی سفت است، اما از اضافه کردن مایعات بیشتر به آن خودداری کنید و خمیر را با وجود همین بافت سفت، خوب با دست با هم مخلوط کنید.

حالا خمیر را داخل ظرف مناسب بگذارید و در صورت تمایل، دو دانه هل روی آن قرار دهید. سپس روی ظرف را پوشش دهید و آن را برای ۲ تا ۳ ساعت در جای گرم و تاریک قرار دهید.

فر را روشن کرده و دمای آن را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. روی سینی فر هم یک کاغذ روغنی قرار دهید.

خمیر آماده شده را روی سطحی مناسب با وسیله وردنه پهن کنید و آن را به شکل‌های دلخواه و به ضخامت حدود یک سانتی‌متر برش دهید.

شکل سنتی کلوچه شوشتری معمولاً به صورت لوزی است، اما در این مورد می‌توانید بر اساس سلیقه‌ی خود شکل دلخواهی به آن بدهید.

کلوچه‌ها را به صورت منظم در سینی فر بچینید و روی آن‌ها با چنگال بزنید و کمی کنجد بریزید.

پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، کلوچه‌ها آماده هستند، اما بهتر است در دقایق پایانی پخت، از شعله گریل فر استفاده کنید تا روی آن‌ها به طلایی بپوشد.

آموزش پخت کلوچه شوشتری خرمایی

این نوع کلوچه کلوچه مغزدار است که برای تهیه آن به مراحل زیر پیش روییم. این کلوچه‌ها زمان بیشتری نسبت به کلوچه شوشتری برای تهیه نیاز دارند، اما نیز بسیار لذیذ و محبوب هستند.

دو قاشق شیر گرم را با یک قاشق شکر و یک قاشق مایه خمیر در یک ظرف مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید تا مایه خمیر به خوبی فعال شود.

در یک ظرف دیگر، نیم کیلو آرد را با ۴/۳ لیوان روغن مایع و ۸/۱ قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید. سپس ۲ قاشق غذاخوری از مخلوط کوبیده شده زیره و رازیانه را به آرد اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کنید.

باقیمانده‌ی شکر را در شیر حل کنید و آن را به آرد اضافه کنید. سپس مایه خمیر را هم به آرد بیافزایید و بدون چنگ زدن به خوبی مخلوط کنید.

خمیر نباید خیلی چسبناک باشد، اما اگر بیش از حد سفت شد، می‌توانید کمی آب گرم به آن اضافه کنید. در ورز دادن به خمیر، از زیاده‌روی خودداری کنید تا خمیر به روغن نیفتد و کلوچه‌ها خشک نشوند.

حالا خمیر آماده شده را برای یک ساعت و نیم در جایی گرم استراحت دهید. در این مدت به تهیه مواد میانی کلوچه‌ها بپردازید.

برای تهیه مواد میانی کلوچه‌ها، خرماهای هسته‌گرفته شده را با ۱ قاشق چایخوری دارچین و ۱ قاشق چایخوری زنجبیل مخلوط کنید. سپس با اضافه کردن ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع، این مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم و یکدست شوند.

خمیر آماده شده را کمی ورز دهید تا پف گیرد، سپس چانه‌هایی به اندازه یک نارنگی کوچک از خمیر جدا کنید و هر چانه را در دست خود پهن کنید. مقداری از مخلوط خرما را در وسط هر چانه قرار دهید و خمیر را به شکلی جمع کنید که خرمای درون آن دیده نشود. سپس هر کلوچه را کمی با وردنه صاف کنید.

کلوچه‌ها را داخل سینی فری که با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است، بچینید و نیم ساعت زمان دهید تا کاملاً بپزند. در ۳ تا ۴ دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی کلوچه‌ها به طلایی و خوشرنگ شود.

برای رومال کردن کلوچه‌ها، می‌توانید از زرده تخم مرغ و یا مخلوط زعفران، شکر و آب استفاده کنید.

علت سفت شدن کلوچه شوشتری

کلوچه شوشتری یکی از شیرینی‌های سنتی و خوشمزه‌ی ایرانی است که بافت نرم و لطیفی دارد. اما گاهی اوقات این کلوچه‌ها بعد از پخت سفت می‌شوند. یکی از دلایل اصلی این مشکل، استفاده‌ی بیش از حد از آرد در تهیه‌ی خمیر است. آرد زیاد باعث خشک شدن و سفت شدن کلوچه می‌شود. ورز دادن بیش از حد خمیر نیز می‌تواند باعث سفت شدن کلوچه شود. خمیر کلوچه را باید در حدی ورز داد که به دست نچسبد و لطیف باشد. عامل مهم دیگر دمای فر است. اگر دمای فر بیش از حد بالا باشد، کلوچه‌ها زود می‌سوزند و سفت می‌شوند. همچنین، مدت زمان پخت نیز در بافت کلوچه تاثیرگذار است. اگر کلوچه‌ها بیش از حد در فر بمانند، رطوبت خود را از دست داده و سفت می‌شوند. در نهایت، نحوه‌ی نگهداری کلوچه نیز در حفظ بافت آن مهم است. کلوچه‌ها را باید در ظرف در بسته و در جای خشک و خنک نگهداری کرد تا رطوبت خود را از دست ندهند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 29 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.