نکات پخت آش بی بی سه شنبه و راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه - چلوگوشت
نکات پخت باسلوق و راز خوشمزگی باسلوق خوشمزه و خانگی

نکات پخت باسلوق و راز خوشمزگی باسلوق خوشمزه و خانگی

نکات پخت باسلوق نکات پخت باسلوق و راز خوشمزگی باسلوق خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. باسلوق، یک شیرینی معتبر و مشهور در …

نکات سالاد جو پرک و راز خوشمزگی سالاد جو پرک خوشمزه و خانگی

نکات سالاد جو پرک و راز خوشمزگی سالاد جو پرک خوشمزه و خانگی

نکات سالاد جو پرک نکات سالاد جو پرک و راز خوشمزگی سالاد جو پرک خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد گردو و …

نکات برنج کته و فوت و فن پخت برنج کته و سریع ترین روش پخت برنج کته

نکات برنج کته و فوت و فن پخت برنج کته و سریع ترین روش پخت برنج کته

نکات برنج کته آب کردن برنج اولین کار در تهیه برنج کته این است که باید بدانید چگونه برنج را بخیسانید.برای این کار کافی است که چند بار برنج را بشویید تا …

نکات پخت آش بی بی سه شنبه

حکم شرعی سفره بی بی سه شنبه آش بی بی سه شنبه نی نی سایت کیا از سفره بی بی سه شنبه حاجت گرفتن دعای مخصوص سفره بی بی سه شنبه آش بی بی فاطمه کاچی بی بی سه شنبه آش بی بی سه شنبه نیشابور

نکات پخت آش بی بی سه شنبه و راز خوشمزگی آش بی بی سه شنبه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

یکی از آش‌های مشهور در شهر‌های اراک و نیشابور، آش بی‌بی سه‌شنبه است که عمدتاً در مراسمات مذهبی تهیه می‌شود. این آش به‌طور خاص برای میز نذری تهیه می‌شود که در روز سه‌شنبه تدارک دیده می‌شود. این میز نذر به یاد یک زن نیکوکار و پرایمان است که در روز سه‌شنبه به دنیا آمده، در روز سه‌شنبه ازدواج کرده، و در روز سه‌شنبه از دنیا رفته است. این میز نذر در مناسبت‌های مختلف در طول سال گرامی داشته می‌شود، و نحوه نهادن آن به این صورت است که در روز سه‌شنبه، هنگام غروب آفتاب، در یک گوشه از خانه قرار می‌گیرد. آش نقش اساسی در تشکیل این میز نذر دارد و طرز تهیه آن بسیار ساده است. شما می‌توانید از این دستور برای تهیه آش بی‌بی سه‌شنبه برای نذری خاص یا برای خانواده‌تان استفاده کنید.

مواد لازم برای پخت آش بی بی سه شنبه

نخود ۱/۲ پیمانه

لوبیا چشم بلبلی ۱/۲ پیمانه

عدس ۱ پیمانه

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

رشته آش ۲۰۰ گرم

پیاز ۲ عدد

سبزی آش ۱ کیلوگرم

کشک ۱ پیمانه

پیاز داغ و نعنا داغ به مقدار لازم

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

آموزش پخت آش بی بی سه شنبه

همانند بسیاری از آش‌ها، برای نرم شدن حبوبات، باید آن‌ها را حداقل ۲۴ ساعت قبل از پخت خیس کنید و چندین بار آبشان را تعویض کنید. عدس به خیس کردن زیادی نیاز ندارد و می‌توانید آن را ۱ ساعت قبل از پخت خیس کنید.

در یک قابلمه با ظرفیت مناسب، نخود و لوبیا را به همراه کمی نمک قرار دهید و منتظر بمانید تا نیم‌پز شوند. سپس عدس را اضافه کرده و اجازه دهید به آرامی پخته شوند.

پیاز را پوست کنید و آب آن را دور بیاندازید. سپس پیاز را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و کمی ادویه اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس از مواد برداشته و کوفته‌های ریزی تهیه کنید و آن‌ها را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی جامدتر شوند. سپس این کوفته‌ها را در روغن داغ سرخ کنید.

وقتی حبوبات پخته شدند، سبزی آش را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا رنگ آش تغییر نکند. وقتی سبزی‌ها پخته شدند، نوبت به افزودن کوفته‌های قلقلی است. کوفته‌ها را همراه با کمی پیاز داغ، نمک، و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش به‌طور کامل جا بیافتد و لعاب بیافرازد. در پایان، رشته‌ها را به سه قسمت تقسیم کنید و در آش بریزید. صبر کنید تا رشته‌ها پخته شوند. سپس آش را در ظرف سرو ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ، و کشک سرو کنید.

نکات پخت آش بی بی سه شنبه

در صورتی که آش کم لعابی دارد، می‌توانید یک قاشق غذاخوری آرد را در آب حل کرده و به آش اضافه کنید.

استفاده از کوفته‌های ریز به اختیاری است و بستگی به ترجیح شما دارد.

برای افزودن کشک به آش، می‌توانید کشک را با آب گرم رقیق کنید و در انتهای پخت آش بریزید.

برای بهبود طعم آش، می‌توانید از عصاره گوشت استفاده کنید.

اگر زمان کافی برای خیساندن حبوبات ندارید، می‌توانید یک خیار را از وسط به دو نصف بشکنید و روی حبوبات قرار دهید.

فوت و فن آش بی بی سه شنبه

آش بی بی سه شنبه، یکی از آش‌های سنتی و خوشمزه‌ی ایرانی است که در مناطق مختلف کشور به شیوه‌های گوناگون تهیه می‌شود. برای پخت این آش خوشمزه، بهتر است از حبوبات مختلف مانند عدس، لوبیا چیتی، نخود و ماش استفاده کنید. سبزی آش نیز معمولاً شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج است. برای طعم دهی به آش، می‌توانید از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ استفاده کنید. همچنین اضافه کردن کشک، قره قروت و سرکه به آش، طعم آن را لذیذتر می‌کند. یکی از نکات مهم در پخت آش بی بی سه شنبه، پخت کامل حبوبات است. برای این منظور، بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس کنید. همچنین برای جلوگیری از له شدن حبوبات در هنگام پخت، می‌توانید آنها را جداگانه بپزید و در مرحله آخر به آش اضافه کنید. با رعایت این نکات، می‌توانید آش بی بی سه شنبه ای خوشمزه و لذیذ تهیه کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 4 آذر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.