خواص عدس برای سرطان و بدنسازی و پوست و دیابت و فشار خون
عوارض زیتون شور در طب سنتی از نظر دکتر خیراندیش برای مردان و زنان
عوارض زیتون شور عوارض زیتون شور در طب سنتی از نظر دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. زیتون شور یکی از چاشنیهای …
خواص شکر دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در بارداری و شیردهی و طبع
خواص شکر خواص شکر دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در بارداری و شیردهی و طبع در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شکر، مادهای شیرین و بلوری است …
خواص و مضرات آب برنج در طب سنتی دکتر خیراندیش برای زنان و مردان
خواص و مضرات آب برنج خواص و مضرات آب برنج در طب سنتی دکتر خیراندیش برای زنان و مردان در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آب برنج، مایعی …
خواص عدس
خواص عدس برای سرطان و بدنسازی و پوست و دیابت و فشار خون در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
عدس دارای طبع سرد و خشک است و در هر ۱۰۰ گرم عدس خام، ۳۵۳ کالری وجود دارد. مصرف منظم عدس در طولانی مدت میتواند برای مدیریت و کنترل وزن مفید باشد. این حبوبات یک منبع خوب از پروتئین هستند که برای عضلهسازی و بدنسازان بسیار مفید میباشند. پروتئین موجود در عدس ضروری برای رشد جنین است و فیبر موجود در آن از یبوست شایع در دوران بارداری جلوگیری میکند.
همچنین، فیبر و فولات موجود در عدس برای سلامت قلب ضروری هستند. فیبر به کاهش کلسترول بد و بهبود سطح کلسترول خوب بدن کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. فیبر موجود در عدس از یبوست و سایر مشکلات گوارشی از جمله سندروم روده تحریکپذیر جلوگیری میکند و با پاکسازی سیستم گوارش و بهبود حرکات روده، از سلامت معده و روده محافظت میکند.
مصرف عدس در بیماران دیابتی میزان هضم و جذب قند در جریان خون را کاهش داده و به کنترل قند خون کمک میکند. پلیفنلهای موجود در عدس به پیشگیری و درمان سرطان کمک میکنند. عدس یکی از قلیاییترین منابع پروتئینی است و به حفظ تعادل سطح pH در بدن کمک کرده و اثرات منفی اسیدی شدن بدن در اثر مصرف بیش از حد غذاهای فراوری شده و قندها را کاهش میدهد.
عدس منبع غنی از فولات است که به تقویت مغز کمک کرده و از افسردگی و زوال عقل در سنین بالا جلوگیری میکند. همچنین، عدس حاوی پتاسیم است که برای کاهش فشار خون مفید است و خطر سکته مغزی را کاهش میدهد. این حبوبات فاقد گلوتن هستند و برای بیماران مبتلا به سلیاک مناسب هستند. همچنین، عدس سرشار از آهن است که با افزایش تولید گلبولهای قرمز خون و بهبود اکسیژنرسانی به اندامهای بدن، از بروز کمخونی جلوگیری میکند. از طرفی، پروتئین موجود در عدس برای تولید سلولهای بدن، از جمله پوست و مو، حائز اهمیت است و نقش مهمی در تولید کلاژن و بهبود الاستیک پوست ایفا میکند.
خواص عدس برای سرطان
عدس دارای پلیفنلهای مختلفی است که میتواند به درمان سرطان کمک کند. این حبوبات سرشار از فیتواستروژن هستند که خطر ابتلا به انواع سرطانها از جمله سرطانهای هورمونی مانند سرطان سینه و پروستات را کاهش میدهد. همچنین، آنتیاکسیدانهای موجود در عدس میتوانند اثرات رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و از ابتلا به سرطان پیشگیری نمایند.
عدس برای بدنسازان
عدس، یک منبع ترکیبی از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات است و به همین دلیل یک وعده غذایی مناسب برای ورزشکاران و بدنسازان تلقی میشود. انواع مختلف عدس، از جمله عدس سیاه، سبز و نارنجی وجود دارد که میتوانند عملکرد عضلات را بهبود بخشند. عدس، به دلیل داشتن فیبر و کربوهیدرات پیچیده، به عنوان یک منبع انرژی برای بدنسازان عالی عمل میکند. وجود آهن در عدس باعث بهبود عملکرد اکسیژنرسانی به تمامی نقاط بدن میشود. بهترین زمان برای مصرف عدس در ورزش، نیم ساعت قبل و بعد از تمرینات ورزشی است.
خواص عدس برای پوست
عدس میتواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند. برای از بین بردن جوشها، میتوانید مقداری عدس را پودر کرده و با آب ترکیب کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. این خمیر را به مدت ۲۰ دقیقه بر روی صورت خود قرار دهید. آنتیاکسیدانهای موجود در عدس با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و برای جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک مفید هستند. ماسک عدس عالی برای روشن شدن و درخشندگی پوست است. برای تهیه ماسک روشنکننده پوست با ۵۰ گرم عدس قرمز، آن را در آب خیس کرده و بگذارید یک شب بماند. روز بعد آن را بکوبید و با یک قاشق چایخوری شیر، یک قاشق چایخوری روغن بادام و دو قاشق چایخوری پودر پوست پرتقال (اختیاری) مخلوط کنید. سپس ماسک را روی صورت مالیده و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویید.
عدس برای کاهش فشار خون
یکی از ویژگیهای عدس این است که میتواند فشار خون بالا را کاهش دهد. وجود پتاسیم در عدس باعث میشود که فشار خون بدن کاهش پیدا کند.
خواص عدس برای دیابت
بیماران دیابتی میتوانند عدس را در رژیم غذایی خود جایگزین کنند. مصرف عدس در بیماران دیابتی باعث میشود تا هضم و جذب قند در جریان خون کم شود و این امر به کنترل قند خون کمک میکند. بهتر است افرادی که دارای بیماری دیابت هستند، به جای مصرف سیب زمینی یا برنج، از عدس در رژیم غذایی خود استفاده کنند. عدس از جمله مواد غذایی است که دارای شاخص گلیسمی کمی میباشد و برای بیماران دیابت نوع دوم مفید است.
عدس برای درمان کم خونی
عدس به دلیل حاوی آهن میتواند به تولید گلبولهای قرمز خون کمک کرده و فرآیند انتقال اکسیژن بهبود یابد. برای جلوگیری از کمخونی، مصرف عدس را در نظر بگیرید.
بدن انسان برای تولید گلبولهای قرمز جدید در خون و حفظ جریان طبیعی اکسیژن نیاز به آهن دارد. عدس یک منبع غنی از آهن غیر هم است که میتواند در حفظ سلامت گلبولهای قرمز خون و پیشگیری از کمخونی موثر باشد.