نکات پخت خورش بامیه و راز خوشمزگی خورش بامیه خوشمزه و خانگی
نکات پخت برشتوک و راز خوشمزگی برشتوک خانگی و خوشمزه
نکات پخت برشتوک نکات پخت برشتوک و راز خوشمزگی برشتوک خانگی و خوشمزه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. برشتوک یک شیرینی سنتی و بسیار خوشمزه …
نکات پخت چلو گوشت و فوت و فن چلو گوشت خوشمزه
نکات پخت چلو گوشت نکات پخت چلو گوشت و فوت و فن چلو گوشت خوشمزه در سایت چلو گوشت .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از غذاهای سنتی، اصیل و البته …
نکات آبگوشت برنج و فوت و فن و راز خوشمزگی آبگوشت پلو کاشانی
نکات آبگوشت برنج نکات آبگوشت برنج و فوت و فن و راز خوشمزگی آبگوشت پلو کاشانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آبگوشت پلو یا چلو …
نکات پخت خورشت بامیه
نکات پخت خورش بامیه و راز خوشمزگی خورش بامیه خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش بامیه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از موادی مانند بامیه، گوشت گوسفندی، لپه و سبزیجات تهیه میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا باید بامیه را با آب به مدت یک ساعت خیس کنید تا غبار و کثیفی آن از بین برود. پس از آبکشی، بامیه را در یک قابلمه با آب و نمک به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا نرم شود.
همزمان با پخت بامیه، گوشت گوسفندی را با پیاز و روغن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس لپه و سبزیجات دلخواه خود را به آن اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. در ادامه، بامیه پخته شده را به مواد دیگر اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر با حرارت کم بپزید تا تمامی مواد به خوبی آمیخته شوند.
در پایان، برای افزایش طعم و مزه خورش بامیه، میتوانید با ترکیب آبلیمو و زردچوبه آن را ارتقاء دهید. همچنین، قبل از سرو، میتوانید خورش بامیه را با تره فرنگی خرد شده تزیین کنید
روش انتخاب بامیه برای خورشت بامیه
در هنگام خرید بامیه، باید موارد زیر را مد نظر داشته باشید تا از کیفیت بهتری برخوردار شوید:
انتخاب بامیههای جوان و تازه: برای خرید بامیه، بهتر است نمونههایی را انتخاب کنید که ریزتر و جوانتر هستند. بامیههایی با رنگ سبز تیره مناسبتر هستند. همچنین، بررسی کنید که بامیهها دارای لکههای سیاه یا قهوهای نباشند.
بررسی وضعیت بامیه: مطمئن شوید که بامیههای انتخابی شما خشک نیستند و نوک آنها کاملاً شکننده است. بامیههای خشک ممکن است در پخت خورش لزج شوند و تأثیر منفی بر روی طعم و بافت غذا داشته باشند.
شستشوی بامیه: برای شستشوی بامیه، آنها را داخل آب ریخته و کمی نمک به آب اضافه کنید. سپس آنها را آرامآرام بشویید و به مدت نیم ساعت در آب نمک بمانند. در پایان، آب آنها را عوض کرده و بگذارید یک ربع دیگر در آب بمانند. پس از این مراحل، بامیهها را آبکشی کنید.
از فریزر خارج کردن بامیه: اگر بامیهها را از قبل فریز کردهاید، قبل از شروع پخت، آنها را از فریزر خارج کنید تا از حالت یخزدگی خارج شوند.
پخت بامیه: هنگام پخت خورش بامیه، دمای روغن یا روغن زده شده را در حد حرارت متوسط یا کمتر نگه دارید و بامیهها را آرامآرام به آن اضافه کنید. توصیه میشود قبل از اضافه کردن بامیه، روغن را به دمای کافی برسانید.
مواد لازم برای پخت خورشت بامیه
گوشت خورشی —————-> ۴۰۰ گرم
بامیه —————-> ۷۰۰ گرم
گوجهفرنگی —————-> ۶۰۰ گرم
تمبر هندی —————-> نصف بسته
پیاز —————-> دو عدد بزرگ
سیر —————-> یک بوته کوچک
روغن —————-> به میزان لازم
نمک —————-> به میزان دلخواه
فلفل —————-> به میزان دلخواه
زردچوبه —————-> به میزان دلخواه
فلفل دلمهای خرد شده برای تزیین —————-> به میزان دلخواه
آماده سازی —————-> ۱۰ دقیقه
زمان پخت —————-> ۹۰ دقیقه
مجموع زمان پخت —————-> ۱۰۰ دقیقه
آموزش پخت خورشت بامیه
در ابتدا، پیازها را به دقت خرد کنید و آنها را با گوشت به خوبی تفت دهید. سپس ادویههای مورد نیاز را به مواد اضافه کرده و دوباره تفت دهید.
سپس، آب به میزان کافی را به مواد اضافه کنید و بگذارید آنها را به خوبی بپزند.
تمبر هندی را با آب جوش مخلوط کرده و بگذارید آن خوب جذب شود.
سیر را پوست کرده و رنده کنید. سپس آن را در کمی روغن تفت داده و پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب آن کم شود و تفت بخورد.
بامیهها را نیز پاک کرده و کمی از چوب ساقه آنها را برش دهید. حتماً توجه کنید که از ته آنها نگیرید تا خورشت لزج نشود.
مخلوط تمبر هندی و آب را از طریق صافی عبور دهید. سپس گوشت پخته شده، بامیه، تمبر هندی و پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و با نمک بپزید تا خورشت به خوبی جا بیفتد.
فوت های کوزه گری خوشمزه شدن خورشت بامیه
بامیهها را زیاد تکان ندهید، چرا که ممکن است آنها وا رفته شوند. بهتر است با گرفتن دستههای ظرف و تکان دادن آنها، بامیهها را آهسته زیر و رو کنید.
اضافه کردن آب به خورشت باید با دقت انجام شود؛ آب بیش از حد ممکن است باعث رقیق شدن و شکل افتادن خورشت شود.
شعله زیر خورشت را بیش از حد بالا نبرید تا بامیهها وارفته و خورشت لزج نشود، بلکه با حرارت ملایم بپزد.
میتوانید بامیهها را قبل از اضافه کردن به گوشت، کمی تفت دهید.
برای افزودن مزه به خورشت میتوانید به جای تمبر هندی، از لیمو عمانی، آبلیمو، آبغوره یا دانههای غوره استفاده کنید.
برخی از خورشت بامیه را با لپه تهیه میکنند و آن را خورش قیمه بامیه مینامند.
ساقه بامیه را از ته آن نکشید؛ زیرا ممکن است باعث لزج شدن خورشت شود.
برای تهیه این خورش، میتوانید از گوشت گوساله یا گوسفند استفاده کنید که عالی است، اما اگر از گوشت قرمز خوشتان نمیآید یا رژیم دارید، میتوانید از گوشت مرغ استفاده کنید.
برای افزایش طعم خورش، می توانید به آن آب قلم اضافه کنید یا از یک استاک گوشت استفاده کنید.
به جای گوجه فرنگی، میتوانید از یک تا دو قاشق رب گوجه استفاده کنید. این روش به طعم خورش شما کمک می کند تا پربارتر و خوشمزه تر شود.
گوجهها را همراه با پیاز و گوشت تفت دهید تا طعم بیشتری به خورشت شما ببخشد.
در صورت تمایل، میتوانید یک سیب زمینی نگینی شده همراه با بامیه به خورش اضافه کنید تا غلظت و طعم آن بیشتر شود.
برای بهبود طعم خورش، می توانید از ادویههای مختلفی مانند زیره و گلپر، دارچین، زعفران دم کرده و زنجبیل استفاده کنید.
در نهایت، برای تهیه خورش بامیه بدون گوشت، میتوانید از یک روش ساده مانند تفت دادن بامیهها و افزودن ترکیب ادویهها به آن استفاده کنید.
آموزش هایی برای خوشمزه شدن خورشت بامیه
برای بهبود طعم خورش بامیه، بهتر است از ادویههایی مانند دارچین، گلپر، زعفران، آب لیموی تازه و دانه غوره استفاده کنید.
همچنین، برای افزایش مزه خورش، میتوانید در مرحله پخت گوشت، پیاز را به رنگ قهوهای داغ کنید و به خورش اضافه کنید.
ماهیچه گوسفند بهترین نوع گوشت برای خورش بامیه است و برای به دست آوردن نتیجه بهتر، بهتر است قبل از پخت بامیهها را در کمی روغن تفت دهید.
افزودن آب قلم به خورش بامیه، آن را خوشمزهتر و مقویتر میکند و استفاده از پوره گوجهفرنگی به جای آب، نیز میتواند طعم خورش را بهبود بخشد.
هنگام پخت خورش بامیه، بهتر است حرارت را با دقت تنظیم کنید تا بامیهها سالم بمانند و خورش لزج نشود. همچنین، توصیه میشود خورش را با قاشق زیاد نزنید و در صورت نیاز، قابلمه را تکان دهید تا خورش به هم نریزد.
شناخت ادویه ها و چاشنی مخصوص خورشت بامیه
خورش بامیه یک غذای جنوبی است که معمولاً با استفاده از ادویههایی مانند فلفل قرمز تند و پودر زنجبیل تهیه میشود. اگرچه در دستور اصلی این غذا، فلفل قرمز و پودر زنجبیل حذف شده است، اما در صورت تمایل به طعمهای تند، میتوانید با اضافه کردن نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل، خورش را تندتر کنید. همچنین، استفاده از پودر پیاز، پودر سیر و پاپریکا نیز میتوانند به طعم خورش افزوده شده و آن را خوشمزهتر کنند.
در دستور اصلی خورش بامیه، زعفران وجود ندارد، اما اگر میخواهید خورش رنگینتری داشته باشد، میتوانید یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ را زمان اضافه کردن بامیهها به خورش، اضافه کنید. همچنین، از ادویههایی مانند دارچین، گلپر، زعفران، آب لیموی تازه و دانهی غوره نیز میتوانید برای افزایش طعم خورش استفاده کنید. به علاوه، برای بهبود طعم خورش بامیه، پیاز داغ قهوهای رنگ را همراه با پیازی که هنگام پخت گوشت به خورش اضافه میشود، استفاده کنید.
روش جلوگیری از لزج شدن خورشت بامیه
برای جلوگیری از لجز شدن خورش بامیه، میتوانید تعدادی نکته را رعایت کنید که اجرای آنها ساده است. اولاً، از بامیههای ریز بافت استفاده کنید که بافت منسجمتری نسبت به بامیههای درشت دارند و در هنگام پخت به راحتی باز نمیشوند. دوماً، وقتی بامیهها را تمیز میکنید، به بافت بدنه بامیه آسیب نزنید. سوماً، اجازه دهید خورش با حرارت ملایم پخته شود، زیرا زیاد کردن حرارت ممکن است باعث وا رفتن بامیهها شود. در پایان، توصیه میشود که این خورش را زیاد و با شدت نپزید، چرا که بامیهها پس از پخت بسیار نرم و حساس میشوند و با حرکت کمی از هم باز میشوند.
اگر به دلایل دیگری از خورش بامیه خوشتان نمیآید، میتوانید از بعضی ادویهها مانند فلفل قرمز تند، پودر زنجبیل، پودر پیاز، سیر و پاپریکا استفاده کنید تا خورش را خوشمزهتر کنند. همچنین، اگر میخواهید خورش رنگینتری داشته باشد، میتوانید یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ را در زمان اضافه کردن بامیه به خورش، اضافه کنید.
تهیه خورشت بامیه با مرغ
اگر تمایل به استفاده از گوشت قرمز ندارید، میتوانید برای تهیه این خورش از گوشت مرغ نیز استفاده کنید. برای تهیه خورش با گوشت مرغ، توصیه میشود مقدار بیشتری از گوشت مرغ را به خورش اضافه کنید. به عنوان مثال، برای این دستور غذا میتوانید ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ را به خورش اضافه نمایید. روش پخت این خورش با گوشت قرمز و گوشت مرغ تفاوتی با یکدیگر ندارد.
تهیه خورشت بامیه با تمر هندی
در شهرهای جنوبی کشور، تمرهندی به عنوان یک افزودنی معمولاً برای افزایش طعم خوشایند خورش بامیه مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از تمرهندی میتواند به خورش طعم ویژهتری بدهد. برای استفاده از تمرهندی، میتوانید ۵۰ گرم آن را با کمی آب جوش رقیق کرده و سپس آن را صاف کنید و به خورش اضافه نمایید. اگر میخواهید خورش شما ترشی بیشتری داشته باشد، میتوانید از مقدار بیشتری تمرهندی استفاده نمایید.
فوت و فن خورش بامیه
خورش بامیه، یکی از خورشهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با بامیه، گوشت گوسفندی یا گوساله، رب گوجه فرنگی و ادویههای معطر تهیه میشود. برای تهیه یک خورش بامیه خوشمزه و جا افتاده، باید به نکاتی توجه کرد. اول اینکه بامیهها باید جوان و ریز باشند و قبل از اضافه شدن به خورش، کمی در روغن تفت داده شوند تا لیز نشوند. همچنین برای جلوگیری از لیز شدن بامیه در خورش، میتوان از کمی آبغوره یا آبلیمو استفاده کرد. گوشت خورش باید به خوبی پخته و نرم شده باشد. استفاده از رب گوجه فرنگی با کیفیت و تفت دادن آن در روغن، رنگ و لعاب خوبی به خورش میدهد. در نهایت، خورش بامیه باید روی حرارت ملایم و به آرامی جا بیفتد تا مزه تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شود.