نکات تهیه حاجی بادام و راز خوشمزگی حاجی بادام خوشمزه و خانگی - چلوگوشت
نکات پخت بیسکویت و فرمول بیسکویت صنعتی و ماندگاری آن

نکات پخت بیسکویت و فرمول بیسکویت صنعتی و ماندگاری آن

نکات پخت بیسکویت یکی از مهمترین موارد در پخت بیسکویت، رعایت رسپی اصلی است. به عبارت دیگر، اگر رسپی از شما خواست که از کره استفاده کنید، باید کره را به کار …

نکات استانبولی پلو و راز خوشمزه شدن استانبولی پلو

نکات استانبولی پلو و راز خوشمزه شدن استانبولی پلو

نکات استانبولی پلو نکات استانبولی پلو و راز خوشمزه شدن استانبولی پلو در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.استانبولی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و خاص ایرانی است …

نکات شنیسل مرغ و راز خوشمزگی شنیسل مرغ خوشمزه و خانگی

نکات شنیسل مرغ و راز خوشمزگی شنیسل مرغ خوشمزه و خانگی

نکات شنیسل مرغ نکات شنیسل مرغ و راز خوشمزگی شنیسل مرغ خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. برای آن دسته از افرادی که …

نکات تهیه حاجی بادام

طرز تهیه حاج بادام خانه برمیگردیم طرز تهیه حاجی بادام بدون بادام فیلم طرز تهیه شیرینی حاجی بادام مضرات حاجی بادام خواص حاجی بادام طرز تهیه حاجی بادام شیراز طرز تهیه حاجی بادام آپارات قیمت حاجی بادام

نکات تهیه حاجی بادام و راز خوشمزگی حاجی بادام خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

یکی از شیرینی‌های مشهور استان یزد، حلوای حاجی بادام است که به دلیل مزه خوشایند و استفاده از مواد اولیه با کیفیت در آن، در میان خانواده‌های ایرانی بسیار محبوب است. این شیرینی نیز در شهر کاشان تولید می‌شود و تاریخچه جالبی دارد.

حاجی بادام، یک شیرینی‌پز مشهور اهل یزد بود که به تهیه انواع شیرینی‌های خوشمزه می‌پرداخت. به دلیل شهرت و مهارت در شیرینی‌پزی، ایشان در جامعه ایرانی جایگاه ویژه‌ای داشتند. در یک دوره از زندگی‌اش، به حج رفت و در طی این سفر، که معمولاً شش ماه به طول می‌انجامید، مقدار زیادی از شیرینی‌های خود را به همراه خود به حج برد. از این شیرینی‌ها، نوعی با نام بادامی وجود داشت که اختصاصی حاجی بادام بود. پس از بازگشت از حج، تعدادی از بادام‌های اضافی در اختیارشان ماند. هنگامی که مردم این بادام‌ها را می‌دیدند، به آن‌ها حاجی بادام می‌گفتند و از آن زمان این شیرینی با نام “حاجی بادام” شناخته می‌شود. این شیرینی لذیذ را می‌توانید در خانه تهیه کرده و با چای خود لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه حاجی بادام

پودر بادام ۱۵۰ گرم

پودر قند ۳۰۰ گرم

آرد نخودچی ۷۵ گرم

آرد ۱ قاشق غذا خوری

هل ۱ ق مربا خوری

جوز ۱ ق مربا خوری

بیکینگ پودر ۱ ق مربا خوری

زرده تخم مرغ ۵ عدد

روش تهیه حاجی بادام

ابتدا، تخم مرغ را جدا کرده و در یک کاسه قرار دهید، سپس به همراه پودر قند، هل، و جوزهندی با همزن مخلوط کنید. این مرحله حدود ۳ تا ۶ دقیقه با سرعت بالا انجام شود تا زرده‌ها از حالت لختگی خارج شده و حجیم‌تر شوند.

سپس به اضافه کردن آرد نخودچی و پودر بادام بپردازید. آرد نخودچی و پودر بادام را پیش از این مرحله مخلوط کرده و سپس به مخلوط اصلی اضافه کنید. با همزن دستی مواد را مخلوط کنید تا یک خمیر جامد و یکنواخت بسازید. در صورتی که بادام‌ها را در غذاساز یا آسیاب پودر کرده‌اید، این مرحله را با دقت انجام دهید تا خمیر حاجی بادام مناسبی بسازید.

فر را از قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و کمی چرب کنید تا شیرینی‌ها پس از سرد شدن به آن نچسبند. حالا مواد شیرینی را در قیف ریخته و با ماسور ساده شکل بزنید یا می‌توانید از حاجی بادامی‌های آماده شده استفاده کرده و با دست آن‌ها را فرم دهید، سپس سینی فر را در فر قرار داده و شیرینی حاجی بادام را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. وقتی شیرینی‌ها از فر خارج می‌شوند و از داغی آن‌ها افتاده، آن‌ها را از کاغذ روغنی جدا کرده و به راحتی از شیرینی حاجی بادام لذت ببرید.

نکات تهیه حاجی بادام

اگر تمایل به افزودن زعفران دارید، باید آن را در مرحله اول با مواد مخلوط کنید.

اگر دلتان بخواهد، به دلخواه می‌توانید زنجبیل نیز اضافه کنید.

حتماً مواد را با ترازو وزن کنید تا به نتیجه‌ای خوب برسید.

پودر قند و پودر بادام را حتماً الک کنید، زیرا این کار در نرمی و لطافت شیرینی‌ها تأثیر دارد.

استفاده از بادام درختی تازه و با کیفیت، کیفیت حاجی بادام را بهبود می‌بخشد.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 27 آذر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.