نکات پخت آش ماسوا و راز خوشمزگی آش ماسوا خوشمزه و خانگی - چلوگوشت
نکات سس قارچ و راز خوشمزگی سس قارچ خوشمزه و خانگی

نکات سس قارچ و راز خوشمزگی سس قارچ خوشمزه و خانگی

نکات سس قارچ نکات سس قارچ و راز خوشمزگی سس قارچ خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. سس قارچ، یک نوع سس سفید …

نکات پخت رب گوجه فرنگی و چکار کنیم رب گوجه قرمز شود

نکات پخت رب گوجه فرنگی و چکار کنیم رب گوجه قرمز شود

نکات پخت رب گوجه فرنگی نکات پخت رب گوجه فرنگی : شاید جالب باشد بدانید که تاریخچه درست کردن رب گوجه به عنوان یکی از پرکاربردترین چاشنی‌های غذایی برای اولین بار به …

نکات پخت استیک و فوت و فن و ترفند و زمان پخت استیک در ماهیتابه

نکات پخت استیک و فوت و فن و ترفند و زمان پخت استیک در ماهیتابه

نکات پخت استیک نکات پخت استیک و فوت و فن و ترفند و زمان پخت استیک در ماهیتابه در سایت چلو گوشت.استیک یکی از محبوب‌ترین غذاهای گوشتی است که از قطعات گوشت قرمز …

نکات پخت آش ماسوا

طرز تهیه ماسوا با برنج آش ماسوا لرستان آش ماسوا کرمانشاه طرز تهیه ماسوا کرمانشاه آش ماسوا بروجرد طرز تهیه ماسوا دزفولی آش ماسوا اراک طرز تهیه ماسوا ایلام

نکات پخت آش ماسوا و راز خوشمزگی آش ماسوا خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

آش ماسوا، یکی از غذاهای محبوب تابستانی و بهاری ایرانی است که در استان‌های غربی و جنوب غربی کشور به طرزهای مشابه اما با تغییرات کوچک در مواد در شهرهای مختلف مثل بروجرد، لرستان، ایلام، خوزستان، اراک و دیگر نقاط تهیه می‌شود. این آش عمدتاً بدون استفاده از گوشت تهیه می‌شود و برای افراد گیاه‌خوار یا وگان، یک انتخاب عالی است. می‌توانید این آش را به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی در وعده‌های غذایی مصرف کنید.

اگرچه نام آش به معنای ماست است، اما می‌توان ماست را با دوغ یا کشک نیز جایگزین کرد. در واقع، تهیه آش ماسوا با کشک به عنوان جایگزین ماست آسان‌تر است و طعم آن خوشمزه‌تر می‌شود. معمولاً در تهیه آش ماسوا از کشک یا ماست محلی ساییده شده استفاده می‌شود، اما اگر به آن دسترسی ندارید، می‌توانید از ماست‌های کارخانه‌ای نیز استفاده کنید.

مواد اصلی آش ماسوا شامل کشک، نخود، بلغور و اسفناج هستند، اما می‌توانید به این ترکیب سبزیجات، حبوبات، برنج و دیگر مواد دلخواه خود را اضافه کنید. در برخی نقاط، مانند دزفول در استان خوزستان، از گوشت هم در تهیه آش ماسوا استفاده می‌شود و آن را به عنوان یک غذای اصلی با نان سرو می‌کنند.

به هر حال، تهیه آش ماسوا بسیار ساده است و امکان تغییر مواد به صورت سلیقه‌ای وجود دارد. این غذا به عنوان یک گزینه خوشمزه و خوش پذیرایی نیز در میان آش‌های دیگر شناخته می‌شود و معمولاً در ماه مبارک رمضان به عنوان غذای افطار یا سحری مصرف می‌شود.

آیا می دانید ماسوا یعنی چی؟

ماسوا یا ماسوآ به معنی “آش با ماست” است. این واژه از جمع شدن واژه “ماست” به صورت مخفف به “ماس” و واژه “وا” که به معنی “با” است، به وجود آمده است. در زبان‌های گویش لری و کردی، این واژه به صورت “ماسوا” تلفظ می‌شود.

اصالت آش ماسوا از کجاست

آش ماسوا در اصل یک آش لری است و منشأ آن به استان لرستان و شهرستان بروجرد بازمی‌گردد. اما این آش در شهرها و استان‌های اطراف لرستان نیز مانند اراک، ایلام و خوزستان تهیه و مصرف می‌شود. اگرچه روش پخت این آش‌ها مشابه است، اما مواد مورد استفاده در آن‌ها کمی متفاوت است. این آش در شهرهای مختلف با نام‌های آش “ماسوآ”، آش “ماسوعا” یا آش “ماست عبا” نیز شناخته می‌شود.

مواد لازم برالی پخت آش ماسوا

نخود: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

بلغور گندم: ۱ و ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

اسفناج: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد درشت

کشک: ۲/۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

روش تهیه آش ماسوا

در مرحله اول از مراحل تهیه آش ماسوا، نخود را در یک ظرف قرار دهید و آن را با آب بپوشانید. همچنین، در ظرف دیگری بلغور را خیس کنید. نخود و بلغور را تمام شب در آب بگذارید و طی این مدت، آب را سه بار تعویض کنید تا نخود نرم شود و بلغور آب گرفته و نفخ بخورد.

برای تهیه پیاز داغ، ابتدا پوست پیاز را بگیرید و آن را به صورت نگینی یا خلالی ریز کنید. سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز‌های خلالی شده را در روغن بریزید و آن‌ها را تفت دهید. زمانی که پیازها طلایی و سبک شدند، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. اگر تمایل دارید ادویه‌های دیگری اضافه کنید، می‌توانید آن‌ها را هم در این مرحله به مواد اضافه کنید تا با روغن و پیاز کمی تفت بخورند و طعم خام آن‌ها گرفته شود.

در مرحله بعدی از طرز تهیه آش ماسوا، اسفناج‌ها را بشویید و خرد کنید. سپس اسفناج‌ها را به پیاز داغ اضافه کنید. نیازی به سرخ شدن اسفناج‌ها نیست. نخود و بلغور را از آب بیرون آورده و به قابلمه اضافه کنید. سپس آب، بهترین ترجیحاً آب جوش، به قابلمه اضافه کنید.

اجازه دهید آب کمی بجوشد، سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید. در طی زمانی که بلغور و نخود در حال پختن هستند، آن‌ها را مدام هم بزنید چرا که بلغور به سرعت ته می‌گیرد. وقتی همه مواد پخته و نرم شده‌اند، کشک را با کمی آب حل کنید تا داخل آش ماسوا گلوله نشود. سپس آش را بچشید و نمک و فلفل سیاه را به میزان مورد نیاز اضافه کنید. بعد از حدود ۱۰ دقیقه، وقتی آش آماده شده، حرارت را خاموش کنید.

در مرحله آخر از طرز تهیه آش ماسوا، در یک تابه کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن، نعنا خشک یا پونه خشک پودر شده را اضافه کنید. حدود ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه آن را در روغن تفت دهید تا از خامی خارج شود. قبل از این که نعنا داغ بسوزد، حرارت را خاموش کنید. آش ماسوا را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با کشک، نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کرده و آن را سرو کنید.

نکات پخت آش ماسوا

علاوه بر اسفناج، می‌توانید در مراحل تهیه آش ماسوا از ترکیب سبزیجات آش نیز استفاده کنید.

همچنین، به جای نخود، می‌توانید از لوبیا سفید نیز استفاده کنید. اگر از لوبیا سفید استفاده می‌کنید، این حبوب را هم به همراه نخود خیس کنید. زمان پخت لوبیا سفید کمتر از نخود است.

برای سهولت و صرفه‌جویی در زمان، می‌توانید به جای پختن نخود، از نخود کنسرو استفاده کنید.

در برخی شهرها در مراحل تهیه آش ماسوا از برنج نیم‌دانه نیز استفاده می‌شود. زمان پخت برنج نیم‌دانه کوتاه است، بنابراین می‌توانید آن را در آخرین مراحل پخت آش اضافه کنید تا لعاب آش افزایش یابد.

برای افزودن عطر و طعم بیشتر به آش ماسوا، می‌توانید زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.

در برخی شهرها مانند کرمانشاه، بعد از پخت آش ماسوا، روغن محلی به آن اضافه می‌شود تا طعم آش به شکل خاصی تغییر کند. در صورت استفاده از روغن محلی، مقدار چربی آش افزایش خواهد یافت، بنابراین باید متوجه مقدار مصرفی خود باشید.

اگر از کشک خانگی استفاده می‌کنید، پیش از اضافه کردن آن به آش، آن را به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه بجوشانید تا میکروب‌های احتمالی از بین بروند. همچنین، می‌توانید زعفران را به کشک اضافه کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 19 مهر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.