نکات پخت برنجک و راز خوشمزگی برنجک خوشمزه و خانگی
نکات پخت عدس پلو و زمان پخت عدس در عدس پلو با کشمش
نکات پخت عدس پلو نکات پخت عدس پلو و زمان پخت عدس در عدس پلو با کشمش در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد نکات پخت عدس …
نکات پخت آش شیر و راز خوشمزگی آش شیر خوشمزه به سبک رستورانی
نکات پخت آش شیر نکات پخت آش شیر و راز خوشمزگی آش شیر خوشمزه به سبک رستورانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش بلغور شیر …
نکات آش بلگ بختیاری و راز خوشمزگی و فوت و فن آش بختیاری
نکات آش بلگ بختیاری نکات آش بلگ بختیاری و راز خوشمزگی و فوت و فن آش بختیاری در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. در اینجا، میخواهیم …
نکات پخت برنجک
نکات پخت برنجک و راز خوشمزگی برنجک خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
خوراکی برنجک دارای مزایا و ویژگیهای منحصر به فردی است که برای برخی افراد مفید میباشد. در زیر به برخی از خصوصیات و مزایای برنجک اشاره میشود:
سهولت تهیه: برنجک یک خوراکی ساده و سریع برای تهیه است و نیازی به تجهیزات پیچیده ندارد. این میتواند برای مهمانیها یا جشنهای خانوادگی مناسب باشد.
مصرف در موارد خاص: برنجک به دلیل خواص خاصی که دارد، میتواند برای افرادی که دچار مشکلات معده و روده مانند سوء هاضمه، اسهال، زخم معده و روده هستند، مفید باشد.
مناسب برای افراد با وزن نرمال: افرادی که وزن نرمال دارند و نیاز به کنترل کالری ندارند، میتوانند از برنجک به عنوان یک میانوعده لذیذ بهرهبرداری کنند.
منبع معقولی از تغذیه: اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه برنجک استفاده شده باشد، ممکن است برای بدن تامینکنندهای از ریزمغذیهای مهم باشد.
قابل تنوع: برنجک میتواند با افزودن مواد افزودنی مختلف مانند پودر کاکائو، رنگهای مختلف یا زعفران آبکرده به شکل و طعمهای متنوعی تهیه شود.
سیرکننده: به دلیل پرکالری بودن برنجک، میتواند برای بیماران اسهالی مناسب باشد و کمک به تسکین احساس گرسنگی کند.
مواد لازم برای تهیه برنجک
برنج: یک پیمانه
نمک ماسه ای : ۵۰۰ گرم (نباید ید دار باشد)
روغن مایع : ۳ قاشق سوپخوری
آموزش پخت برنجک خانگی
توصیه میشود دقت داشته باشید که این مراحل ممکن است به توصیههای تهیه برنجک بستگی داشته باشد و ممکن است در مناطق و فرهنگهای مختلف تفاوتهایی داشته باشد.
شستشو و خیس کردن برنج: ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت ۳ تا ۴ ساعت خیس کنید تا نرم شود و بپزد.
پختن برنج: برنج را به همراه آب روی حرارت قرار دهید تا نرم شود و بپزد. پس از پز شدن، برنج را آبکش کنید اما دم ندهید.
خشک کردن برنج: برنج آبکش شده را پهن کنید تا کاملاً خشک شود و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشد. میتوانید این کار را بر روی بخاری یا شوفاژ انجام دهید تا سریعتر خشک شود.
داغ کردن روغن و نمک: روغن را در یک ماهیتابه یا ظرف گودی شکلی ریخته و داغ کنید. سپس نمک را داخل ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نمک داغ شود.
پف کردن برنج: برنجها را داخل نمک داغ شده بریزید و هم بزنید تا پف کنند.
سرو: برنجک آماده شده را در الک بریزید تا نمک آن بریزد.
آشنایی با خواص برنجک
از دیدگاه طب سنتی، برنجک دارای خاصیت سردی است و در هر ۱۰۰ گرم از آن، میانگین ۳۹۰ تا ۴۰۰ کالری انرژی قرار دارد.
گرچه برنجک کمچرب و کمکالری است، اگر از روغن باکیفیت و با نگهداری مناسب استفاده شود، محصولی خوشمزه و سهلالهضم به دست میآید. این خصوصیت سیرکننده آن، برای افراد مبتلا به اسهال بسیار مناسب است. اگر در تهیه آن از آرد بلغور ذرت استفاده شده باشد، ممکن است این محصول بخشی از ریزمغذیهای مورد نیاز بدن را تامین کند.
توجه داشته باشید که سهچهارم تا یک و نیم لیوان برنجک یا گندمک برابر با یک واحد غلات محسوب میشود، بسته به حجم پفکی غلات فرآوری شده. نیاز روزانه هر فرد به غلات، که میزان آن بین ۶ تا ۱۱ واحد متغیر است، بر اساس عواملی از جمله سن، جنسیت، توده بدنی و شاخصهای دیگر تعیین میشود.
این نیاز میتواند از طریق مصرف برنجک، گندمک، ذرت حجیم شده، برشتوک یا کورن فلکسهای حاوی دانه کامل غلات تامین شود.