نکات پخت آبگوشت سنتی متنجنه و راز خوشمزگی آبگوشت سنتی متنجنه
عکس مدل مو جدید برای عروسی دخترانه و زنانه شیک و فوق العاده جذاب
عکس مدل مو جدید عکس مدل مو جدید برای عروسی دخترانه و زنانه شیک و فوق العاده جذاب در سایت چلو گوشت .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. این مدل مو …
نکات پخت کیک هویج و راز خوشمزگی کیک هویج خوشمزه و خانگی
نکات پخت کیک هویج نکات پخت کیک هویج و راز خوشمزگی کیک هویج خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. تهیه کیک هویج میتواند …
نکات پخت آش سورانه و راز خوشمزگی آش سورانه کرمانشاهی
نکات پخت آش سورانه نکات پخت آش سورانه و راز خوشمزگی آش سورانه کرمانشاهی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش سورانه یکی از غذاهای سنتی …
نکات پخت آبگوشت سنتی متنجنه
نکات پخت آبگوشت سنتی متنجنه و راز خوشمزگی آبگوشت سنتی متنجنه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
آبگوشت متنجنه یا مطنجنه یکی از غذاهای بسیار لذیذ و پرطرفدار در مناطق کرمان و رفسنجان محسوب میشود. با توجه به تغذیه کاملی که ارائه میدهد، آبگوشت در میان نهادهای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. اینکه آبگوشت کرمانی به عنوان یک غذای ویژه شناخته شده و به ویژه در مراسمات مذهبی همچون عاشورا و تاسوعا تدارک دیده میشود، با نام “آبگوشت امام حسینی” هم همراه است. علاوه بر این، شهر بم نیز به این غذا مشهور است و با طعم بینظیر خود شناخته میشود.
طعم و لذت منحصر به فرد آبگوشت کرمانی این غذا را از دیگر آبگوشتها متمایز میکند و در معرفی روش تهیه آن، این ویژگیها به شدت متجلی میشوند.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت متنجنه
نخود ۱ پیمانه
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
پیاز ۲ عدد
گوشت گوسفندی همراه با دنبه ۱ کیلوگرم
به ۱ عدد
ترخون، شنبلیه و جعفری ۱۲۰ گرم
سیب زمینی ۴ عدد
برگه زردآلو ۱۰۰ گرم
مغز گردو ۱۰۰ گرم
لیموعمانی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ غذا خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
آموزش پخت آبگوشت سنتی متنجنه
اولین قدم این است که از شب قبل نخود و لوبیا را در آب خیسانده و چندین بار آب آنها را تعویض کنید تا به خوبی نفخ گیرند. سپس آب آنها را زیراکش کنید. در ادامه، یک سوم از نخود را جدا کرده و یکی از پیازها را که پوست آن را پیشتر گرفته و خرد کردهاید، با نخودها خوب بزنید تا له شوند.
سپس در یک قابلمه مورد نظر، پیاز دیگری را که پوست گرفته و خرد کردهاید با استفاده از روغن یا روغن دنبه تفت دهید تا سبک شود. بعد از آن، گوشت را با اضافه کردن فلفل سیاه و زردچوبه همراه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در ادامه، نخود باقیمانده و لوبیا و نخود له شده را اضافه کرده و آب به مقدار کافی را روی مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت کم گوشت و حبوبات پخته شوند. میتوانید برای تسریع در پخت از زودپز استفاده کنید، اما اگر با حرارت کم پخته شوند، روغن جا انداخته و مزه بهتری خواهند داشت.
سپس گردوی خرد شده و سیبزمینیهای پوست گرفته و خرد شده و همچنین برگههای زردآلو و سبزیها را به آبگوشت کرمانی اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید و مواد را برای یک ساعت دیگر بپزید.
در ادامه، رب را در یک تابه با کمی روغن تفت دهید تا سبک و خوشرنگ شود و به همراه سبزیهای خرد شده به آبگوشت کرمانی اضافه کنید. در آخر، تمام لیموعمانی را که پیشتر سوراخ کرده و خیس کردهاید به همراه نمک اضافه کنید و پس از جا افتادن آبگوشت، آماده به سرو کردن است.
نکات پخت آبگوشت سنتی متنجنه
به جای لیموعمانی، گرد لیمو را با دارچین به آبگوشت کرمانی افزوده نمایید.
سبزیهای خشک، با عطر و طعم بیشتری همراه هستند.
گردو را بشکنید و سپس آن را به آبگوشت کرمانی اضافه کنید.
برای تجربه لذت بیشتر در آبگوشت کرمانی، از گوشت بره به جای گوشت دیگری استفاده کنید.
از گرد لیمو، سازگار با تازه یا خشک شده، بهره ببرید.
در برخی از روشهای پخت این آش، از برگههلو نیز استفاده میشود.
به منظور افزایش لعاب و بهبود رنگ آبگوشت کرمانی، کمی پودر گوجه را اضافه کنید.