نکات پخت کاک و راز خوشمزگی کاک خوشمزه و خانگی درجه یک
نکات آش دوغ اردبیل و ترفند اگر آش دوغ برید چه کنیم
نکات آش دوغ نکات آش دوغ اردبیل و ترفند اگر آش دوغ برید چه کنیم در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.آش دوغ یکی از غذاهای خوشمزه است …
نکات پخت قلیه میگو و راز خوشمزگی قلیه میگو خوشمزه جنوبی
نکات پخت قلیه میگو نکات پخت قلیه میگو و راز خوشمزگی قلیه میگو خوشمزه جنوبی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. اگر شما علاقهمند به غذاهای …
نکات سالاد شیرازی و راز خوشمزگی سالاد شیرازی خانگی
نکات سالاد شیرازی نکات سالاد شیرازی و راز خوشمزگی سالاد شیرازی خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد شیرازی یک ترکیب محبوب از خیار، گوجهفرنگی …
نکات پخت کاک
نکات پخت کاک و راز خوشمزگی کاک خوشمزه و خانگی درجه یک در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
شیرینی کاک، یکی از سوغات محبوب شیراز، کرمانشاه و خرمآباد است و در شیراز با نام “نان یوخه” و در کرمانشاه با نام “نان کاک” یا “شیرینی کاک” شناخته میشود. این شیرینی لذیذ از لایههای بسیار نازک تهیه میشود که به ترتیب روی یکدیگر قرار میگیرند و با استفاده از پودر قند و پسته تزئین میشوند. روش تهیه این شیرینی بسیار ساده است و دارای ماندگاری بالایی است، بنابراین میتوانید آن را برای مراسم دورهمیها یا در ایام عید تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه کاک
تخم مرغ ۱ عدد
کره ۲۰۰ گرم
آب ولرم کمتر ۱/۲ پیمانه + ۱/۴ پیمانه برای خمیر مایه
خمیر مایه ۱ ق چای خوری
وانیل نوک ق چای خوری
آرد گندم حدود ۶۰۰ گرم
نمک ۱ ق چای خوری
گلاب ۱ ق غذا خوری
پودر هل و پودر قند به مقدار لازم
آموزش پخت کاک
در یک لیوان، یک چهارم پیمانه آب گرم را ریخته و خمیر مایه و یک قاشق چایخوری شکر را اضافه کرده و آنها را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس لیوان را به مدت ۲۰ دقیقه بپوشانید تا کف کند و از نظر مهمتر، دمای آب باید به گونهای باشد که انگشتان را نسوزاند.
در یک کاسه، تخم مرغها را وارد کنید و وانیل را همراه آنها مخلوط کنید تا تخم مرغها به طور کامل مخلوط شوند. سپس کره نرم شده را اضافه کرده و دوباره مواد را با یکدیگر ترکیب کنید تا یک مخلوط یکنواخت به دست آید. سپس به ترتیب مایه خمیر آماده شده و گلاب را به این مخلوط اضافه کنید و دوباره آنها را با هم مخلوط کنید.
آرد و نمک را در یک کاسه مخلوط کنید و سه بار الک کنید. آرد را به تدریج به مخلوط مواد اضافه کرده و آن را خوب باز هم ورز دهید تا خمیر در وسط کاسه جمع شود. مقدار آرد ممکن است بسته به نوع و جنس آرد متفاوت باشد. سپس خمیر را روی سطح کار بیاورید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را ورز دهید تا نرم و لطیف شود. سپس خمیر را درون یک کاسه تمیز قرار دهید و برای مدت ۲ ساعت در دمای گرم قرار دهید تا حجم خمیر افزایش یابد و پف کند.
بعد از استراحت خمیر، آن را با مشت خود گرفته و دوباره برای چند دقیقه ورز دهید تا دوباره حجم بگیرد. سپس خمیر را به اندازه یک نارنگی از آن برداشته و به شکل گلولهای بچینید و روی دستمال تمیز قرار دهید و سطح آن را با دستمال بپوشانید و دوباره برای ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر دوباره حجم بگیرد.
هر کدام از گلولههای خمیر را روی سطحی که با آرد پاشیدهاید ورقهای کشیده و به حالت نازکی که انگشتان از پشت آن را ببینند یا از آن عبور کنند. برای تهیه شیرینی نان یوخه دو روش میتوانید انتخاب کنید.
روش اول: یک تابه یا ساج را روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس نانهایی که به شکل ورقهای کشیدهاید را با کمک ورقه یا دست داخل ساج یا تابه قرار دهید تا بپزند. بعد از پخت هر یک از نانها را برگردانید تا طرف دیگر نیز پخته شود. سپس بعد از پخت، نانها را داخل یک سینی قرار دهید و روی آنها پودر قند و پودر هل بپاشید. سپس خمیر پخته شده را رول کرده و روی نان بگذارید و با ورقه آن را ببرید. سپس روی نان با پودر پسته تزئین کنید.
روش دوم: خمیرهایی که به شکل ورقهای کشیدهاید را با کمک ورقه بچینید و بین هر لایه مقداری کره و پودر قند بریزید. سپس خمیرها را به شکل اریب برش دهید و داخل فری که از قبل گرم شده است قرار دهید تا نانها طلایی شوند. بعد از پخت، نانهای پخته را تزئین کنید.
فوت و فن کاک
میتوانید به جای آب از شیر نیز استفاده کنید.
خمیر باید به گونهای باشد که نه خیلی خشک و نه خیلی نرم باشد.
این شیرینی باید در ظرفی با درب نگهداری شود و دارای ماندگاری بالایی است.