نکات مربای گل محمدی و راز خوشمزگی مربای گل محمدی خوشمزه و خانگی - چلوگوشت
نکات پخت تارت و فوت و فن های درست کردن تارت

نکات پخت تارت و فوت و فن های درست کردن تارت

نکات پخت تارت   نکات پخت تارت چیزی است که علاقه مندان به تارت را سر ذوق می آورد.به طور خلاصه نکات تهیه تارت به این صورت است :ظرفی که برای پخت …

نکات پخت پیتزا کالزونه و راز خوشمزگی پیتزا کالزونه خوشمزه و خانگی

نکات پخت پیتزا کالزونه و راز خوشمزگی پیتزا کالزونه خوشمزه و خانگی

نکات پخت پیتزا کالزونه نکات پخت پیتزا کالزونه و راز خوشمزگی پیتزا کالزونه خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. پیتزا کالزونه، یک غذای …

نکات آش جو + 17 ترفند برای خوشمزه تر شدن آش جو

نکات آش جو + 17 ترفند برای خوشمزه تر شدن آش جو

نکات آش جو نکات آش جو + ۱۷ ترفند برای خوشمزه تر شدن آش جو در سایت چلو گوشت. آش جو یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل است که معمولا در فصول سرد …

نکات مربای گل محمدی

فوت و فن مربای گل محمدی خشک فیلم تهیه مربای گل محمدی خشک طرز تهیه مربای گل محمدی خشک گرفتن تلخی مربای گل محمدی علت سفت شدن مربای گل محمدی رفع سفت شدن مربای گل محمدی مربای گل محمدی خشک خانم گلاور مربای گل محمدی تازه رزا منتظمی

نکات مربای گل محمدی و راز خوشمزگی مربای گل محمدی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

مربای گل محمدی، یکی از پرطرفدارترین انواع مربا در ایران، به خاطر عطر منحصربه‌فرد و دل‌انگیز خود، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. این مربای خوش‌طعم در مناطق ترک‌زبان ایران، به‌ویژه در تبریز، طرفداران زیادی دارد. تهیه مربای گل محمدی می‌تواند با استفاده از گلبرگ‌های تازه یا خشک این گل صورت گیرد، که روش‌های متفاوتی را برای آماده‌سازی آن فراهم می‌آورد. علاوه بر مربا، از این گل‌های خوشبو برای ساخت شربت گل محمدی نیز استفاده می‌شود. در ادامه، نحوه تهیه این مربای لذیذ را بررسی خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، همراه ما باشید.

مواد لازم برای پخت مربای گل محمدی

گلبرگ گل محمدی ۲ لیوان پر و فشرده

شکر ۶ لیوان

آب ۳ لیوان

جوهر لیمو یک چهارم قاشق چای‌خوری

آموزش پخت مربای گل محمدی

حال که با اصول پایه‌ای تهیه مربای گل محمدی آشنا شده‌اید، به سراغ توضیح چگونگی پخت این مربای خوش‌طعم می‌رویم. توجه داشته باشید که گلبرگ‌های گل محمدی ممکن است دارای طعم تلخی باشند که باید قبل از تهیه مربا، این تلخی را از بین برد. در ادامه، نحوه رفع تلخی گلبرگ‌ها و روند تهیه مربای گل محمدی را شرح می‌دهیم:

ابتدا آب را در یک قابلمه بریزید و بگذارید تا روی شعله متوسط به جوش بیاید. پس از جوشیدن، آب لیمو را به آن اضافه کنید.

شکر را به محلول آب و آب لیمو افزوده و صبر کنید تا شکر کاملاً حل شود و شربتی شفاف و غلیظ به دست آید. سپس شعله را کم کنید تا شربت غلظت پیدا کند.

گلبرگ‌های گل محمدی را خرد کرده و در یک ماهیتابه بریزید. آن‌ها را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حجم آن‌ها کاهش یابد.

پس از کاهش حجم گلبرگ‌ها، آن‌ها را از روی شعله بردارید و یک لیوان آب جوش به آن‌ها اضافه کنید. در تابه را بگذارید و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا گلبرگ‌ها عرق کنند و عطرشان به شربت منتقل شود.

پس از رسیدن شربت به قوام مناسب، گلبرگ‌ها را به شربت اضافه کرده و مخلوط را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید.

در پایان، شعله را خاموش کنید و در قابلمه را با دمکنی بپوشانید. سپس قابلمه را درون ظرفی پر از آب سرد و یخ قرار دهید و ۵ دقیقه در این وضعیت بگذارید.

پس از خنک شدن، مربا را در ظرف شیشه‌ای بریزید و آن را در یخچال نگهداری کنید.

آموزش پخت مربای گل محمدی خشک

برای تهیه مربای گل محمدی با استفاده از گلبرگ‌های خشک، مواد اولیه مشابه با نسخه گلبرگ‌های تازه است، با این تفاوت که در این دستور، هل به عنوان یک افزودنی خاص به کار می‌رود. در زیر، مراحل تهیه این مربای خوش‌عطر را بررسی می‌کنیم:

گلبرگ‌های خشک را در تابه‌ای قرار داده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بافتی ترد و خوشبو پیدا کنند.

شکر و دو لیوان آب جوش را روی حرارت متوسط گذاشته و بپزید تا شربتی غلیظ و کاراملی شکل تهیه شود.

هنگامی که شربت به غلظت مناسب رسید، دانه‌های هل را اضافه کنید. نشانه‌ای برای آمادگی شربت این است که وقتی آن را روی پشت قاشق می‌ریزید، به جای چکه کردن، روی قاشق باقی بماند.

پس از آبکشی گلبرگ‌ها، آن‌ها را به شربت غلیظ اضافه کرده و حدود ۵ دقیقه بجوشانید تا شهد کاملاً با گلبرگ‌ها ترکیب شود.

ظرف مربا را از روی حرارت برداشته و با دمکنی بپوشانید.

مربا را در قابلمه برای یک شبانه‌روز در یخچال قرار دهید. روز بعد، مربا را در ظرف شیشه‌ای مناسبی ریخته و برای نگهداری در یخچال بگذارید.

آموزش پخت مربای گل محمدی و گردو

به علاوه به مواد اصلی که پیشتر بررسی کرده‌ایم، با افزودن گردو به تهیه مربای گل محمدی، می‌توانید تجربه‌ای جدید و لذیذ را تجربه کنید.”

“وقتی مربا آماده شده و در ظرف نهایی قرار گرفت، گردوهای تازه خرد شده را به آن افزوده و مخلوط کنید. این اقدام، علاوه بر افزودن طعم و لذت به مربا، باعث ارتقاء خواص و مزایای مربای گل محمدی می‌شود.”

آموزش پخت مربای گل محمدی و شیره انگور

“برای انجام این فرآیند، در ابتدا گلبرگ‌ها را مطابق دستورالعمل فوق به تفت بیاورید و آنها را در آب جوش قرار دهید تا برای تهیه مربا به‌طور کامل آماده شوند. سپس با افزودن مقدار مناسبی آب به شیره انگور، آن را روی حرارت قرار دهید. وقتی ترکیب آب و شیره انگور به دمای مطلوب می‌رسد، گلبرگ‌های گل محمدی را به مخلوط اضافه کنید. در ۵ دقیقه آخر پخت مربا، جوهر لیمو را نیز به دیگر مواد مربا افزوده و به جوش بیاورید. به یاد داشته باشید که هنگام جوشاندن مواد، باید کف قابلمه را باز نگه دارید.”

علت لاستیکی شدن مربا

“در پاسخ به این سوال، باید ذکر کرد که چندین عامل می‌توانند باعث سفت و لاستیکی شدن مربای گل محمدی شوند. اگر زمان پخت مربا کافی نباشد، ممکن است بافت آن سفت شود و در چنین حالتی می‌توانید مربا را مجدداً بجوشانید. همچنین، قبل از جوشاندن مربا، بهتر است کمی تفت دادن گلبرگ‌ها را انجام دهید. علاوه بر این، می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد که باعث سفت شدن مربای گل محمدی می‌شوند:”

استفاده از گل محمدی خشک و نامناسب

طولانی شدن زمان پخت مربا

عدم استفاده از جوهر لیمو

استفاده افزون از مقدار شکر

فوت و فن مربای گل محمدی

در تهیه مربای گل محمدی، این نکات را در نظر داشته باشید تا در انتها یک مربا خوشمزه و زیبا برسید:

هرگز آب لیمو را به جای جوهر لیمو استفاده نکنید، زیرا جوهر لیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند و به زیبایی و جذابیت مربا کمک می‌کند.

اگر شربت در حال جوش خوردن به دیواره‌های قابلمه می‌پاشد، از قلمو با آب لیمو برای تمیز کردن دیواره‌ها استفاده کنید تا از شکرک زدن مربا جلوگیری شود.

زمان تفت دادن گلبرگ‌ها نباید بیش از ۲ دقیقه باشد.

برای اطمینان از به قوام رسیدن شیره یا شربت، می‌توانید چند قطره از آن را بر روی انگشت خود بریزید و اگر حالت چسبندگی داشت و آبکی نبود، به قوام کامل رسیده است.

اگر مربا گل محمدی بیش از حد بجوشد، ممکن است تلخ شود.

استفاده از دم‌کنی باعث می‌شود عطر مربا گل محمدی حفظ شده و رطوبت اضافی گرفته شود.

قرار دادن قابلمه مربا در آب سرد و یخ، باعث خوش‌رنگ شدن آن می‌شود.

در تهیه مربای گل محمدی، برای جلوگیری از کپک‌زدگی، شیره یا شربت را به غلظت عسل برسانید.

اگر تمایل دارید، می‌توانید ۲ قاشق گلاب نیز به مربا اضافه کنید.

در تهیه مربای گل محمدی تازه، از اضافه کردن رنگ خودداری کنید، زیرا ممکن است مربا تلخ شود.

می‌توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید، اما در نظر داشته باشید که هزینه این انتخاب بیشتر خواهد بود.

گلبرگ‌های صورتی گل محمدی برای درست کردن مربا مناسب هستند و گلبرگ‌های گل قرمز بسیار تلخ خواهند بود.”

آخرین بروز رسانی در : جمعه 10 آذر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.