نکات پخت آش ترش مازندرانی و راز خوشمزگی آش ترش مازندرانی خوشمزه و خانگی
نکات کوتاه آشپزی و 50 نکته از نکات آشپزی جالب
نکات کوتاه آشپزی نکات کوتاه آشپزی و ۵۰ نکته از نکات آشپزی جالب در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.آشپزی هنری است که در گذشته با گذر زمان …
نکات مربا به و فوت و فن مربا به قرمز شود
نکات مربا به نکات مربا به و فوت و فن مربا به قرمز شود در سایت چلو گوشت.مربای به با رنگ زیبا و قرمز خود دل هر کسی را می برد و کمتر …
نکات پخت کوکو سبزی و راز خوشمزگی کوکو سبزی خوشمزه چیست
نکات پخت کوکو سبزی نکات پخت کوکو سبزی و راز خوشمزگی کوکو سبزی خوشمزه چیست در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. کوکو سبزی یکی از غذاهای …
نکات پخت آش ترش مازندرانی
نکات پخت آش ترش مازندرانی و راز خوشمزگی آش ترش مازندرانی خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
آش ترش یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که ریشههای آن به مناطق شمالی کشور مانند مازندران و گیلان میرسد. این آش، که به طور جالبی شباهتهایی به آش دوغ تبریزی دارد، در بین مردم شمال ایران بسیار محبوب است.
مواد لازم برای پخت آش ترش
سیر ۶ حبه
باقلا ۱ پیمانه
جغندر ۲ عدد
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
عدس سبز ۱ پیمانه
سبزی آش ۵۰۰ گرم
برنج نیم دانه ۱/۲ پیمانه
رب انار و شکر به مقدار لازم
نمک و روغن مایع به مقدار لازم
آموزش پخت آش ترش مازندرانی
برای تهیه آش ترش شمالی، ابتدا لوبیا چیتی و باقلا را در ظرفهای جداگانه قرار دهید و با آب بپوشانید. اجازه دهید این حبوبات ۶ ساعت خیس بخورند، ضمناً ۲ یا ۳ بار آب آنها را تعویض کنید تا نفخ آنها کاهش یابد.
در ادامه، سبزیهای مخصوص آش را بشویید، آبکشی کنید، خشک کرده و روی تخته آشپزخانه به صورت ریز خرد کنید. چغندرها را نیز پوست کنده، شسته و خرد کرده و کنار بگذارید.
سپس در یک قابلمه بزرگ آب بریزید. باقلا و لوبیا چیتی را آبکشی کنید، بشویید و به قابلمه اضافه کنید. چغندر خرد شده را نیز افزوده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات و چغندر به خوبی بپزند.
هنگامی که حبوبات و چغندر در حال پخت هستند، برنج را بشویید و به آش اضافه کنید. نمک را به میزان دلخواه اضافه کرده و ۱۵ دقیقه پس از افزودن برنج، سبزیهای خرد شده را نیز بیفزایید و درب قابلمه را به صورت نیمه باز قرار دهید.
در همین حال، سیرها را پوست بگیرید، بشویید و در تابهای با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
هنگامی که آش آماده شد، کمی از آن را برای تست طعم بچشید. اگر حبوبات کاملاً پخته بودند، چند قاشق شکر، رب انار و نصف سیرهای طلایی شده را اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا مزهها به خوبی ترکیب شوند. در پایان، آش را در کاسه بریزید و با باقیمانده سیرهای داغ تزئین کنید.
نکات پخت آش ترش مازندران
در دستور پخت محبوب آش ترش مازندرانی، مردم منطقه معمولاً از مخلوطی از اسفناج، تره، گشنیز، و جعفری به مقدار مساوی استفاده میکنند تا طعمی خوشایند به آش ببخشند. البته، شما میتوانید به دلخواه خود از انواع دیگر سبزیجات نیز در این آش بهره ببرید.
همچنین، میزان استفاده از شکر و رب انار در این آش کاملاً بسته به ذائقه و سلیقه شخصی شما میباشد.
اگر دوست داشته باشید، میتوانید به جای استفاده از باقلا سبز، از لپه باقلا استفاده کنید. در این حالت، باید لپه باقلا را همزمان با برنج به آش اضافه کنید، که این امر به طعم و لذت بیشتر آش کمک میکند.