نکات آلبالو پلو و راز خوشمزگی آلبالو پلو خوشمزه و خانگی درجه یک - چلوگوشت
نکات پخت خورش بامیه و راز خوشمزگی خورش بامیه خوشمزه و خانگی

نکات پخت خورش بامیه و راز خوشمزگی خورش بامیه خوشمزه و خانگی

نکات پخت خورشت بامیه نکات پخت خورش بامیه و راز خوشمزگی خورش بامیه خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. خورش بامیه یکی از …

نکات آبگوشت بادمجان قمی و راز خوشمزگی آبگوشت بادمجان قمی چیست

نکات آبگوشت بادمجان قمی و راز خوشمزگی آبگوشت بادمجان قمی چیست

نکات آبگوشت بادمجان قمی نکات آبگوشت بادمجان قمی و راز خوشمزگی آبگوشت بادمجان قمی چیست در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آبگوشت بادمجان قمی یک غذای …

نکات پخت پیتزا ناپولیتن و راز خوشمزگی پیتزا ناپولیتن خوشمزه و خانگی

نکات پخت پیتزا ناپولیتن و راز خوشمزگی پیتزا ناپولیتن خوشمزه و خانگی

نکات پخت پیتزا ناپولیتن نکات پخت پیتزا ناپولیتن و راز خوشمزگی پیتزا ناپولیتن خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. پیتزا ناپولیتن، یک غذای …

نکات آلبالو پلو

طرز تهیه آلبالو پلو ساده کنار آلبالو پلو چی بخوریم آلبالو پلو حرفه ای آلبالو پلو با آلبالوی فریز شده نی نی سایت طرز تهیه البالو پلو رستورانی طرز تهیه آلبالو پلو سامان گلریز آلبالو پلو اصفهانی طرز تهیه آلبالو پلو با آلبالوی فریزری

نکات آلبالو پلو و راز خوشمزگی آلبالو پلو خوشمزه و خانگی درجه یک در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.

آلبالو پلو، یکی از پلوهای سنتی ایران که اصلیت آن به شهر شیراز بازمی‌گردد، در فصل تابستان تهیه و میل می‌شود. این غذای خوش‌طعم در گذشته برای خنک نگه داشتن بدن در روزهای داغ تابستانی پخته می‌شد. با گذر زمان، محبوبیت زیادی کسب کرده و اکنون در بیشتر نقاط ایران طبخ می‌شود. اگر تابستان به شیراز سفر کردید، حتماً این غذای محلی را در رستوران‌های شهر امتحان کنید. و اگر در شهر دیگری هستید، می‌توانید این پلوی لذیذ را در فصل آلبالو در خانه خود تهیه کنید.

آلبالو پلو با استفاده از مواد مختلف و به روش‌های گوناگونی پخته می‌شود. در گذشته، فقط در فصل تابستان تهیه می‌شد، اما امروزه با پیشرفت‌های تکنولوژی، آلبالو را می‌توان در تابستان فریز کرد و در زمستان نیز از آن استفاده نمود. سه روش اصلی پخت آلبالو پلو عبارتند از: آلبالو پلو شیرازی با گوشت قلقلی یا چرخ‌کرده، آلبالو پلو مجلسی با مرغ، و آلبالو پلو با فیله مرغ یا مرغ ریش شده. برای طبخ این پلو، بهتر است از آلبالوهای تازه و باکیفیت و بهترین گوشت‌های موجود استفاده شود.

مواد لازم برای پخت آلبالو پلو

آلبالو پلو، یک غذای ایرانی خوش‌رنگ و محبوب، انتخاب مناسبی برای مهمانی‌ها و جشن‌ها به شمار می‌آید. این پلوی لذیذ با استفاده از موادی مانند پیاز، برنج، آلبالو بدون هسته، شکر، گوشت مرغ یا قرمز، زعفران دم کرده، ادویه‌جات و خلال‌های پسته و بادام تهیه می‌شود. همچنین امکان جایگزینی گوشت مرغ با گوشت قرمز نیز وجود دارد.

مقدار آلبالو برای تهیه آلبالو پلو چقدر باشد

می توانید برای هر ۵ پیمانه برنج، ۳ پیمانه آلبالو با هسته جدا شده را استفاده کنید. البته این میزان می تواند بسته به سلیقه و ترجیح شما، کمتر یا بیشتر هم باشد.

روش خارج کردن هسته آلبالو

برای حفظ زیبایی ظاهری آلبالو پلو، خارج کردن هسته‌های آلبالو بدون آسیب رساندن به شکل آن‌ها حائز اهمیت است. این کار را می‌توانید با استفاده از روش زیر انجام دهید: آلبالو‌ها را در یک ظرف حاوی آب و یخ قرار دهید و چند دقیقه صبر کنید تا کمی سفت شوند، سپس هسته‌ها را به راحتی خارج کنید. این فرآیند باعث می‌شود گوشت آلبالو سفت‌تر شده و هسته‌ها راحت‌تر جدا شوند. با استفاده از این روش، هسته‌های آلبالو راحت‌تر خارج می‌شوند و در نهایت، ظاهر آلبالو‌ها حفظ خواهد شد.

نکات پخت آلبالو پلو چیست

برای بهبود طعم و عطر آلبالو پلو و افزایش لذت غذا، استفاده از آلبالو تازه به جای نسخه فریز شده توصیه می‌شود. علاوه بر این، اضافه کردن ادویه‌هایی مانند هل و دارچین می‌تواند تاثیر به سزایی در ارتقاء عطر و طعم این پلو داشته باشد. استفاده از ادویه پلویی، که مخلوطی از چندین ادویه مخصوص پلو است، نیز روشی حرفه‌ای و مؤثر برای طبخ یک آلبالو پلو خوشمزه محسوب می‌شود.

روش تهیه آلبالو پلو با مربای آلبالو

در صورت نبود آلبالو تازه یا فریز شده، می‌توان از مربای آلبالو به عنوان جایگزین استفاده کرد. ابتدا برنج را آبکش کرده، قابلمه را با روغن چرب کنید و ته دیگ بگذارید. بعد، یک لایه برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید و روی آن مقداری مربای آلبالو بریزید. این روند را با لایه‌های برنج و مربای آلبالو تکرار کنید. در نهایت، شهد مربای آلبالو را با کمی روغن مخلوط کرده و روی برنج بریزید. برای تهیه مرغ پلو، پیاز را خرد کرده و سرخ کنید، فیله مرغ را به آن اضافه کرده و تفت دهید. ادویه‌ها را افزوده و در آخر کنار برنج سرو کنید. امکان جایگزینی مرغ با کوفته ریزه وجود دارد. برای افزایش عطر و طعم، از ادویه‌های خوشبو مانند هل و دارچین و همچنین ادویه پلویی، که مخلوطی از چندین ادویه مخصوص پلو است، استفاده کنید.

فوت های کوزه گری آلبالو پلو چیست

از آنجا که میزان حرارت و شعله گاز در پخت پلوی آلبالو نقش مهمی دارد، مهم است که شعله را به دقت تنظیم کنید. اگر شعله گاز بیش از حد زیاد باشد، لازم است آن را کاهش دهید تا شربت آلبالو و برنج به درستی پخته شوند و از سوختن پیشگیری شود. در مقابل، اگر شعله خیلی کم باشد، پلو کاملاً پخته نمی‌شود و طعم و مزه مطلوبی نخواهد داشت. بنابراین، تنظیم شعله گاز در حد متوسط و پخت پلو با دقت و صبر توصیه می‌شود.

مقدار شکر برای آلبالو پلو چقدر است

مقدار شکر به کار رفته در پلوی آلبالو بسته به ذائقه شخصی شما متغیر است. برای رسیدن به طعم مورد نظر، میزان شکر را می‌توانید تغییر دهید. اگر مایل به طعم شیرین‌تر هستید، بیش از ۲۵۰ گرم شکر به کار ببرید. در صورت ترجیح طعم ترش‌تر، از مقدار کمتری شکر استفاده کنید. به طور کلی، توصیه می‌شود برای هر ۷۰۰ گرم آلبالو، حدوداً ۲۵۰ گرم شکر به کار گرفته شود.

مخلفات آلبالو پلو

می‌توانید آلبالو پلو را با همراه با موارد زیر سرو کنید:

ماست ساده یا ماست و خیار

ترشی آلبالو

ترشی گل کلم

ترشی بادمجان

ترشی لیته

زیتون

زیتون پرورده

سبزی خوردن

سالاد شیرازی

سالاد فصل

سالاد اندونزیایی

خیارشور و …

برای تهیه ترشی‌ها می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند ترشی‌کردن با سرکه، نمک، آبلیمو، یا روش ترشی‌کردن با شکر و استفاده از انواع ادویه‌های مختلف استفاده کنید. سبزی خوردن و سالاد‌ها هم می‌توانند به عنوان پیش غذا یا جانبی برای آلبالو پلو مورد استفاده قرار بگیرند.

آموزش پخت آلبالو پلو برای دو نفر

برای تهیه آلبالو پلو برای دو نفر، به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

۲۵۰ گرم آلبالو بدون هسته

۱۰۰ گرم شکر

۲ پیمانه برنج

نصف پیاز

۲ تکه مرغ

مقداری زعفران دم کرده

ادویه‌های مورد نیاز

روند پخت به این ترتیب است:

پیاز را ریز خرد کرده و همراه با مرغ در تابه تفت دهید.

زعفران دم کرده را اضافه کنید و بگذارید مرغ به خوبی بپزد.

آلبالو را با شکر و کمی آب پخته، سپس آبکش نمایید.

برنج را بشویید و با ۲ لیوان آب و آب آلبالو در دیگ بپزید.

پس از نیم‌پز شدن برنج، آن را آبکش کنید و با آلبالو مخلوط کرده و دم کنید.

مرغ را کنار آلبالو پلو چیده و با خلال پسته تزئین نمایید.

همچنین، می‌توانید آلبالو پلو را با ماست ساده، ماست و خیار، انواع ترشی مانند ترشی آلبالو، گل کلم، بادمجان، لیته، زیتون و زیتون پرورده، سبزی خوردن، انواع سالاد مانند سالاد شیرازی، سالاد فصل، سالاد اندونزیایی، خیارشور و موارد دیگر سرو کنید.

ادویه های آلبالو پلو چیست

آلبالو پلو، که با بهره‌گیری از زعفران به عنوان ادویه اصلی، طعم و عطر منحصربه‌فرد خود را کسب می‌کند، از دیگر ادویه‌هایی چون زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه و نمک نیز بهره می‌برد تا طعم و مزه آن را غنی‌تر کند.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 5 بهمن 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.