خواص مصطکی دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در بارداری و شیردهی و طبع - چلوگوشت
خواص قارچ برای مرطوب کنندگی پوست و قلب و سرطان و دیابت و معده و مو

خواص قارچ برای مرطوب کنندگی پوست و قلب و سرطان و دیابت و معده و مو

خواص قارچ خواص قارچ برای مرطوب کنندگی پوست و قلب و سرطان و دیابت و معده و مو در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قارچ از منظر طب سنتی …

خواص گوجه گیلاسی دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در بارداری و شیردهی و طبع

خواص گوجه گیلاسی دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در بارداری و شیردهی و طبع

خواص گوجه گیلاسی خواص گوجه گیلاسی دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در بارداری و شیردهی و طبع در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. گوجه گیلاسی نوعی گوجه …

خواص فلفل سبز تند خیراندیش در طب سنتی برای مردان و زنان

خواص فلفل سبز تند خیراندیش در طب سنتی برای مردان و زنان

خواص فلفل سبز تند خیراندیش خواص فلفل سبز تند خیراندیش در طب سنتی برای مردان و زنان در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. فلفل سبز تند، میوه‌ای کوچک …

خواص مصطکی

خواص مصطکی دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در بارداری و شیردهی و طبع

خواص مصطکی دکتر خیراندیش برای مردان و زنان در بارداری و شیردهی و طبع در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

مصطکی، صمغی رزینی است که از درخت مصطکی به دست می‌آید. درخت مصطکی با نام علمی Pistacia lentiscus درختچه‌ای همیشه سبز از خانواده پسته است که به طور گسترده در مناطق مدیترانه ای به ویژه در جزیره خیوس یونان می‌روید. برای استخراج مصطکی، بر روی تنه و شاخه‌های درخت شکاف‌هایی ایجاد می‌کنند و صمغ ترشح شده از این شکاف‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. مصطکی به شکل قطعات کوچک، زرد کمرنگ یا بی‌رنگ است و دارای بوی معطر و طعم کمی تلخ است. مصطکی از دیرباز در طب سنتی و همچنین در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار گرفته است. این صمغ گیاهی حاوی ترکیبات مفیدی مانند اسیدهای چرب، ترپنوئیدها و آنتی اکسیدان‌ها است که خواص درمانی آن را ایجاد می‌کنند. مصطکی به عنوان ضد باکتری، ضد قارچ، ضد التهاب، ضد زخم و تقویت کننده معده شناخته می‌شود.

خواص مصطکی در طب سنتی

در طب سنتی، مصطکی به دلیل طبع گرم و خشک خود، برای افراد با مزاج سرد و تر مناسب است. این صمغ گیاهی به عنوان تقویت کننده معده، ضد نفخ، ضد اسهال، ضد زخم، ضد عفونی کننده و خلط آور شناخته می‌شود. از مصطکی برای درمان مشکلات گوارشی مانند نفخ، دل درد، سندرم روده تحریک پذیر، تهوع، استفراغ، اسهال و زخم معده استفاده می‌شود. همچنین برای درمان سرفه، سرماخوردگی، گرفتگی بینی، درد دندان، عفونت لثه و همچنین برای بهبود سلامت پوست و مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طب سنتی از مصطکی به صورت خوراکی (جویدن صمغ، پودر مصطکی یا مخلوط با عسل)، مالیدنی (روغن مصطکی) و استنشاقی (بخور مصطکی) استفاده می‌شود.

خواص مصطکی دکتر خیراندیش

دکتر خیراندیش، مصطکی را به عنوان یک داروی گیاهی موثر برای درمان مشکلات گوارشی و بهبود سلامت دهان و دندان تجویز می‌کنند. ایشان معتقدند که مصطکی به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی، در درمان زخم معده، ریفلاکس معده، نفخ و سندرم روده تحریک پذیر موثر است. همچنین مصطکی به دلیل تقویت لثه و رفع عفونت دهان و دندان نیز مفید است. دکتر خیراندیش مصرف مصطکی را به صورت خوراکی (جویدن صمغ یا پودر مصطکی) و مالیدنی (روغن مصطکی برای ماساژ لثه) توصیه می‌کنند.

خواص مصطکی برای مردان

مصطکی برای مردان نیز فواید زیادی دارد. در طب سنتی، این صمغ گیاهی به عنوان تقویت کننده قوای جنسی و افزایش دهنده میل جنسی شناخته می‌شود. همچنین برای بهبود عملکرد غدد جنسی و افزایش تعداد اسپرم نیز مفید است.

خواص مصطکی برای زنان

مصطکی برای زنان نیز خواص فراوانی دارد. در طب سنتی، این صمغ گیاهی به دلیل خاصیت ضد التهابی خود، می‌تواند به کاهش دردهای قاعدگی و تنظیم چرخه قاعدگی کمک کند. همچنین برای درمان عفونت‌های زنان، مانند عفونت مجاری ادرار نیز مفید است.

خواص مصطکی در بارداری

مصرف مصطکی در دوران بارداری با احتیاط و به میزان کم و با مشورت پزشک مجاز است. در برخی منابع، مصرف زیاد مصطکی در دوران بارداری به دلیل خاصیت قاعده آوری آن، ممنوع اعلام شده است.

خواص مصطکی در شیردهی

مصرف مصطکی در دوران شیردهی نیز با احتیاط و به میزان کم و با مشورت پزشک مجاز است. در برخی منابع، مصرف زیاد مصطکی در دوران شیردهی به دلیل انتقال طعم و بوی آن به شیر مادر و احتمال ایجاد آلرژی در نوزاد، ممنوع اعلام شده است.

طبع مصطکی

مصطکی دارای طبع گرم و خشک است. به همین دلیل، مصرف آن برای افراد با طبع سرد و تر مناسب است. افراد با طبع گرم و خشک باید در مصرف مصطکی احتیاط کنند و آن را به میزان کم و با مصلح مصرف کنند. مصلح مصطکی عسل و سرکه است.

مضرات مصطکی

مصرف زیاد مصطکی می‌تواند باعث ایجاد عوارضی مانند یبوست، نفخ، سوزش معده، سردرد و سرگیجه شود. همچنین مصرف مصطکی در افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی و کلیوی باید با احتیاط و با مشورت پزشک صورت گیرد.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 9 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.