نکات برنج مجلسی و مدت زمان دم کشیدن برنج آبکش
نکات پخت کوکی و چیکار کنیم کوکی نرم بشه و علت تلخ شدن کوکی
نکات پخت کوکی نکات پخت کوکی و چیکار کنیم کوکی نرم بشه و علت تلخ شدن کوکی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. کوکیها جزء شیرینیهای …
نکات پخت حلوا شکری و راز خوشمزگی حلوا شکری خوشمزه و خانگی
نکات پخت حلوا شکری نکات پخت حلوا شکری و راز خوشمزگی حلوا شکری خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آیا به عنوان گزینههای …
نکات تهیه پشمک و راز خوشمزگی پشمک خوشمزه و خانگی در منزل
نکات تهیه پشمک نکات تهیه پشمک و راز خوشمزگی پشمک خوشمزه و خانگی در منزل در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. پشمک واقعاً یک تنقلات خوشمزه …
نکات برنج مجلسی
نکات پخت برنج مجلسی خیلی ساده است.هنگتم دم گذاشتن برنج سوراخ های ایجاد کنید تا خوب بپزد ،اضافه کردن یک لیوان آب سرد در اوج جوشیدن باعث می شود تا برنج خوب قد بکشد و اضافه کردن چند سیب زمینی پوست کنده در آب برنج شوری ان را می گیرد و قرار دادن نان روی برنج بوی سوختگی آن را می گیرد و اگر برنج شما کم نمک بود کمی نمک در آب جوش حل کنید و روی برنج بریزید.
طرز تهیه برنج مجلسی
برای پخت برنج، ابتدا باید آن را خیس کنید. پس از شستن برنج، آن را با آب ولرم شسته و زیاد چنگ بزنید تا شفاف شود. سپس برنج را در کاسه یا لگنی ریخته و روی آن آب گرم (نه آب داغ) ریخته و حدود ۴ بند انگشت بالاتر از سطح برنج قرار دهید. به آب برنج نمک اضافه کنید، و برای خیس خوردن حداقل ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است.
پس از خیس خوردن برنج، قابلمه مورد نظر را انتخاب کرده و دو سوم آن را آب بریزید. قابلمه را روی شعله زیاد اجاق بگذارید تا آب به جوش آید. آب برنج را خالی کرده و در قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید و صبر کنید تا داخل آب جوش بپزد.
برای اطمینان از چختگی برنج، یک دانه برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشتتان له کنید یا داخل دهانتان بگذارید. مغز دانه برنج نباید سفت، زبر و خشک باشد. همچنین، نشانه دیگری از آبکش کردن برنج، قرار گرفتن مقداری از دانه های برنج در حال جوش روی آب است.
در نهایت، برنج را با آبکشی کردن از قابلمه خارج کنید و با استفاده از یک قاشق چوبی آن را هم ریز کنید تا دانه های برنج جدا از هم شوند. سپس در بشقابی قرار دهید و به همراه غذای دلخواه سرو کنید.
راهکار آبکش کردن برنج مجلسی
وقتی مطمئن شدید که برنجتان پخته است، آن را در آبکش ریخته و روی آن آب ولرم بریزید تا نمک اضافه گرفته شود و از حرارت آن کم شود.
برای دم کردن برنج، ابتدا یک قابلمه مناسب را آماده کنید و مقداری روغن داخل آن بریزید، به اندازه ای که کف قابلمه چرب شود. سپس قابلمه را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. بعد از آن، قابلمه را از روی اجاق بردارید و کف آن را با نان، حلقه های سیب زمینی یا هر ماده دیگری که برای ته دیگ مناسب است، بپوشانید.
سپس، برنج را با کفگیر بزرگ داخل قابلمه بریزید به طوری که به صورت کوه داخل قابلمه قرار گیرد و به دیواره های آن نچسبد. بعد از اینکه کل برنج را در قابلمه ریختید، مخلوط روغن و آب را در کاسه دیگری روی اجاق داغ کنید و روی برنج بریزید، سپس قابلمه را ببندید. در این مرحله، شعله اجاق باید زیاد باشد. قبل از قرار دادن دم کنی، با دسته کفگیر داخل برنج چند سوراخ ایجاد کنید.
بعد از قرار دادن دم کنی، وقتی صدای جزجز به گوشتان میرسد و از قابلمه کمی بخار بیرون میآید، دم کنی را بگذارید و شعله را کم کنید و بگذارید برنج دم بکشد. معمولاً برای دم کشیدن پلوی ساده همراه با ته دیگ نان یا سیب زمینی، یک ساعت و نیم زمان لازم است.
راه های قد کشیدن برنج
در هنگامی که برنج در حال جوشیدن قرار دارد، می توانید یک استکان آب سرد را به آن اضافه کنید. همچنین بهتر است یک قابلمه بزرگ را برای پخت برنج انتخاب کنید تا برنج کاملاً در آن جا بگیرد و به راحتی قد کشیده شود.
برای بهتر شدن طعم برنج و اینکه به طور کامل قد کشیده شود، در هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع را به آب قابلمه اضافه کنید.
بعد از پخت برنج، زمانی که می خواهید آن را آبکش کنید، بهتر است آب سردی را روی برنج نریزید زیرا این عمل باعث می شود که برنج شوک وارد شود و قد کشیدن آن را متوقف کند.
اگر برنج شور شد چه کنیم
هنگام پخت برنج، اگر متوجه شوری آن شدید، می توانید با انجام چند کار جبران کنید. ابتدا می توانید چند تکه سیب زمینی پوست کنده را در آب برنج بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند و می تواند به جذب شوری برنج کمک کند. همچنین، می توانید قبل از آبکش کردن برنج، مقدار آب بیشتری روی آن آبکش کنید. این کار می تواند شوری برنج را کاهش دهد. در صورتی که قبل از آنکه بتوانید کاری برای جبران شوری برنج انجام دهید، خورش را با کمترین مقدار نمک ممکن بپزید.
راهکار ته گرفتگی برنج
اگر دیدید که برنج شما ته گرفته است کافی است که چند عدد نان را روی برنج قرار دهید تا کاملا نان ها بوی سوختگی ار از بین ببرند چرا که نان بوی سوختگی را به خود می گیرد.
اگر پیاز دارید چند حلقه پیاز را در برنج فرو کنید تا بوی سوختگی را از بین ببرند.
اگر برنج بی نمک شد چه کنیم
اولین و راحت ترین کار این است که روی غذا نمک بپاشید.
دومین کار این است که نمک را در آب جوش کاملا حل کنید و روی برنج بریزید.
اما اگر وقت نبود و کار از کار گذشته بود خورش را کمی شورتر از حالت معمول تهیه کنید.
فوت و فن برنج مجلسی
برنج مجلسی، نگین درخشان هر سفرهای است و پخت آن، هنری است که نیازمند فوت و فنهای خاص خود است. انتخاب برنج مرغوب، اولین گام در این مسیر است. برنجی با دانههای بلند و یکدست، عطر دلانگیز و پخت مناسب، میتواند نتیجه کار را متحول کند. خیساندن برنج پیش از پخت، به جذب بهتر آب و پخت یکنواخت آن کمک میکند. استفاده از آب کافی و تنظیم حرارت مناسب در طول پخت، از شفته شدن یا خشک شدن برنج جلوگیری میکند. افزودن کمی روغن یا کره به آب در حال جوش، باعث میشود دانههای برنج براق و جدا از هم شوند. آبکش کردن برنج در زمان مناسب و دم کردن آن با حرارت ملایم، آخرین گامها در پخت برنجی مجلسی و خوشعطر هستند. تهدیگ طلایی و خوشمزه نیز میتواند تکمیلکننده این شاهکار آشپزی باشد.