;
نکات پخت سبزی پلو و سبزی سبزی پلو با مرغ چیست - چلوگوشت
نکات پخت شیرینی مرنگ پفکی و ایتالیایی و یلدایی

نکات پخت شیرینی مرنگ پفکی و ایتالیایی و یلدایی

نکات پخت شیرینی مرنگ نکات پخت شیرینی مرنگ پفکی و ایتالیایی و یلدایی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.شیرینی مرنگ که همان شیرنی پفکی است از به …

نکات پخت خورشت گل کلم + بهترین غذای ممکن برای شام در این فصل

نکات پخت خورشت گل کلم + بهترین غذای ممکن برای شام در این فصل

نکات پخت خورشت گل کلم نکات پخت خورشت گل کلم و راز خوشمزگی خورشت گل کلم خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. خورش گل کلم، …

نکات تهیه عصاره مرغ و عصاره مرغ در چه غذاهایی استفاده میشود

نکات تهیه عصاره مرغ و عصاره مرغ در چه غذاهایی استفاده میشود

نکات تهیه عصاره مرغ نکات تهیه عصاره مرغ و عصاره مرغ در چه غذاهایی استفاده میشود در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. تجربه نشان داده است …

نکات پخت سبزی پلو

طرز تهیه سبزی پلو ساده سبزی سبزی پلو با مرغ چیست طرز تهیه سبزی پلو گیلانی ترکیب سبزی سبزی پلو با ماهی طرز تهیه سبزی پلویی طرز تهیه سبزی پلو با ماهی رستورانی طرز تهیه سبزی پلو ساده دونفره طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دونفره

نکات پخت سبزی پلو و سبزی سبزی پلو با مرغ چیست در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد

مانند سایر خورش‌ها و خوراک‌های متفاوت، سبزی‌پلو نیز از ترکیب مختلفی از سبزیجات تهیه می‌شود. حتی یک غذای ثابت نیز ممکن است در مناطق مختلف با تغییرات کوچکی در نسبت سبزی‌ها پخته شود. سبزی‌پلو علیرغم سادگی آن، بسیار لذیذ و مورد علاقه بسیاری از افراد است و معمولاً در شب عید به همراه ماهی سرو می‌شود. برای طبخ این پلوی خوشمزه، می‌توانید از سبزی‌های بسته‌بندی شده مخصوص پلو استفاده کنید، اما اگر ترجیح می‌دهید سبزی‌ها را خودتان خرد کنید، حتماً باید نسبت سبزی‌ها را در نظر داشته باشید. در ادامه، با اصلی‌ترین ترفندهای پخت یک سبزی‌پلوی لذیذ آشنا خواهید شد.

سبزی مناسب سبزی پلو

همانطور که قبلاً گفته شد، ترکیبات سبزی‌پلو ممکن است بین افراد مختلف متفاوت باشد. اما اگر به دنبال یافتن یک نسبت استاندارد یا معمول در سبزی‌پلو هستید، باید بدانید که در این ترکیب بیشترین مقدار شنبلیله و کمترین مقدار شوید استفاده می‌شود. برای به خوبی یاد گرفتن این نسبت‌ها، می‌توانید به این مثال توجه کنید:

فرض کنید تعداد ۱۰ واحد سبزی دارید. در این صورت، ۶ واحد از آنها شنبلیله و ۴ واحد دیگر شوید است. با رعایت این نسبت، سبزی‌پلویی با طعم و ظاهری استاندارد و لذیذ را تهیه خواهید کرد.

با استفاده از این مثال و توجه به نسبت سبزی‌ها، می‌توانید بهتر یاد بگیرید که چگونه یک سبزی‌پلوی لذیذ و با کیفیت بپزید.

مقدار سبزی کوکویی

برای ایجاد نسبت مناسب در سبزی‌پلو، به عنوان مثال، اگر می‌خواهید ۳۰ گرم شنبلیله استفاده کنید، باید دو برابر آن یعنی ۶۰ گرم سیر را بریزید. همچنین تره و گشنیز به یک اندازه استفاده می‌شوند و می‌توانید آنها را کمی بیشتر از سیر، مثلاً ۸۰ گرم از هر کدام، بریزید. جعفری باید تقریباً چهار برابر شنبلیله باشد. بنابراین در این مثال، باید ۱۲۰ گرم جعفری را استفاده کنید و باقیمانده تنها سبزی باقی می‌ماند. همانطور که قبلاً گفته شده است، در این ترکیب، شوید بیشترین مقدار را دارد و می‌توانید از شوید تر، خشک یا ترکیب هر دو استفاده کنید. به عنوان مثال، در این مثال می‌توانید ۲۰۰ گرم شوید را استفاده کنید که تقریباً دو برابر جعفری است.

نکاتی مهم در مورد سبزی پلویی

تازگی و شادابی سبزی‌ها بسیار مهم است و تأثیر زیادی بر عطر و طعم غذا دارد. بنابراین، مناسب است در هنگام خرید، سبزی‌های جوان‌تر و کمی نازک‌تر را انتخاب کنید. همچنین، در این غذا علاوه بر سیر، می‌توانید از برگ سیر تازه نیز استفاده کنید. به خصوص در مناطق شمالی ایران، برگ سیر بسیار محبوب است و می‌تواند به عطر و طعم غذا اضافه کند.

اندازه خرد کردن سبزی

سبزی پلو، به عنوان نامش نشان می‌دهد، باید با برنج مخلوط شود. بنابراین، نباید سبزی‌ها را خیلی درشت برش دهید که نتوانید به راحتی آن را میل کنید. اما کاملاً ریز کردن سبزی‌ها هم یک انتخاب مناسب نیست، زیرا شکل زیبایی به غذا نمی‌بخشد. برای سبزی پلو، بهتر است سبزی‌ها را کمی درشت خرد کنید تا در پلو به طور مشخصی ظاهر شوند و در هم آمیختگی با برنج قابل تشخیص باشند.

مراحل طبخ سبزی پلو چیست

سبزی پلو به همراه مرغ، گوشت، ماهی و حتی پنیر یا به تنهایی سرو می‌شود. یکی از دلایلی که این غذا حتی بدون گوشت هم لذیذ است، استفاده از برنج مرغوب در طبخ آن است. ترکیب طعم برنج ایرانی با سبزی تازه و سیر می‌تواند معجزه کند. بنابراین، حتماً از سبزی ایرانی در طبخ سبزی پلو استفاده کنید. در مقابل خورش‌های حاوی سبزی، نیازی به تفت دادن سبزی پلو قبل از اضافه کردن آن به برنج نیست.

چگونگی معطر شدن سبزی پلو

برای افزودن عطر و مزه به سبزی پلو، می‌توانید از دارچین استفاده کنید. اگر شما طرفدار دارچین هستید، می‌توانید از مرحله جوشاندن برنج در آب، یک تکه چوب دارچین را به آن اضافه کنید و سپس همراه با پلو دم کنید. همچنین، اگر می‌خواهید طعمی ملایم‌تر داشته باشید، می‌توانید هنگام ریختن برنج و سبزی در قابلمه، روی آن کمی دارچین بپاشید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند تا سبزی پلو عطری دلپذیرتر داشته باشد.

طرز تهیه سبزی پلو ساده سبزی سبزی پلو با مرغ چیست طرز تهیه سبزی پلو گیلانی ترکیب سبزی سبزی پلو با ماهی طرز تهیه سبزی پلویی طرز تهیه سبزی پلو با ماهی رستورانی طرز تهیه سبزی پلو ساده دونفره طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دونفره

راز خوشمزگی سبزی پلو

سبزی‌های خرد شده در پلو به سرعت پخته می‌شوند، به ویژه هنگامی که با جوش آمدن برنج به مدت کوتاهی در تماس با حرارت باشند. بنابراین، تنها کافی است در حدود ۳ دقیقه قبل از تخلیه آب برنج، سبزی را به آن اضافه کنید تا به طور کوتاهی با برنج جوش بخورد.

یکی از ترفندهای پلوهای مخلوط، استفاده از “ته دیگ” است. احتمال سوختن ته دیگ پلوی مخلوط بیشتر از برنج ساده است، به عنوان مثال سبزی‌هایی که در ته دیگ قرار می‌گیرند ممکن است بیشتر سیاه شوند. بهترین راه‌حل در این مورد این است که برای لایه پایینی از برنج، از برنج ساده استفاده کنید و یا به دلخواه از مواد مختلفی برای ته دیگ استفاده کنید، مانند نان لواش، سیب‌زمینی، کاهو و غیره. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند تا سوختن ته دیگ پلوی مخلوط را به حداقل برسانید و مزه و ظاهر زیبایی برای پلو ایجاد کنید.

چگونه سبزی پلو معطر درست کنیم

همان‌طور که می‌دانید، بوی اصلی سبزی پلو از سیر به‌دست می‌آید. در رستوران‌ها، برای این کار، یک بوته سیر را کاملاً شسته و پس از جدا کردن ریشه‌های آن، به دو نصف تقسیم می‌کنند. سپس نیمی از سیر را در لایه پایین پلو و در وسط قابلمه قرار می‌دهند و روی آن برنج را می‌ریزند. اگر به هر دلیلی می‌خواهید بوی سیر کمتری در پلویتان حس شود، می‌توانید چند حبه سیر را جدا کرده و پوست آن‌ها را بردارید و سپس آن‌ها را در داخل پلو قرار دهید تا هنگام دم کشیدن برنج، بوی سیر آزاد شود. البته بهتر است یک برش روی سیر بزنید. باید در نظر داشت که پس از پختن، این سیر هیچ طعم تندی نخواهد داشت.

بعضی از افراد هنگام سرو سبزی پلو، سیر و دارچین را حذف می‌کنند. درست است که سبزی پلو به شدت معطر و خوشرنگ و لعاب دار است، اما برای ظاهر زیباتر، می‌توانید کمی برنج ساده را با زعفران معطر کنید و روی دیش پلو را با آن تزئین کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا ظاهر دیش پلوتان را زیبا‌تر کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 9 خرداد 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.