نکات پخت فلافل و راز پوک شدن فلافل و ادویه و سس مخصوص فلافل
نکات پخت مرغ مجلسی و راز خوشمزگی مرغ مجلسی خوشمزه خانگی
نکات پخت مرغ مجلسی نکات پخت مرغ مجلسی و راز خوشمزگی مرغ مجلسی خوشمزه خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از دستورهای بسیار لذیذ …
نکات پخت خورش بامیه و راز خوشمزگی خورش بامیه خوشمزه و خانگی
نکات پخت خورشت بامیه نکات پخت خورش بامیه و راز خوشمزگی خورش بامیه خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. خورش بامیه یکی از …
نکات پخت خورشت هلو و راز خوشمزگی خورشت هلو تابستانی
نکات پخت خورشت هلو نکات پخت خورشت هلو و راز خوشمزگی خورشت هلو تابستانی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. خورش هلو یکی از خورشهای خوشمزه …
نکات پخت فلافل
نکات پخت فلافل و راز پوک شدن فلافل و ادویه و سس مخصوص فلافل در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
راز خوشمزگی فلافل : فلافل، یکی از خوراکهای خیابانی محبوب، به ویژه در کشورهای عربی، است. این غذا از نخود خام درست می شود. فلافل در کشور یمن با نام “باجیه” و در مصر به آن “طعمیه” میگویند.
برای تهیه فلافل، نخود را در آب حداقل به مدت ۲۴ ساعت خیس میکنند تا نرم شود، سپس آن را چرخ کرده و با ادویهها مانند سیر، پیاز، و مقدار کمی بیکینگ پودر مخلوط کرده کاملا ورز میدهند تا خمیری یک دست داشته باشید. مواد را به هم میزنند تا یک خمیر یکنواخت بسازند. سپس با استفاده از دستگاه خاصی، به شکل گرد و رنده شده و سرخ میشوند.
ساندویچ فلافل، یکی از ساندویچهای محبوب، خوشمزه و اقتصادی است. برای تهیه این ساندویچ، نان باگت را باز میکنند و داخل آن فلافل را قرار میدهند. سپس به طور معمول با سس گوجه فرنگی، سس انبه، یا سایر سسهای دلخواه مختلف مانند سس حار، سس آویشن و سس زعفرانی سرو میشود. همچنین اغلب از خیار شور، گوجه فرنگی و برخی ترشیجات نیز به عنوان تزیینات معمول استفاده میشود.
ساندویچ فلافل یکی از انواع ساندویچهای پرطرفدار و محبوب در سراسر جهان است، زیرا نه تنها طعم خوبی دارد بلکه گزینهی اقتصادی و سالمی برای وعدههای غذایی میان وعده است.
مواد لازم
مواد لازم برای درست کردن فلافل شامل نخود، پیاز، سیر، سیب زمینی، جعفری، تخم گشنیز، پودر زیره، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه می شود.
سس انبه
سس انبه یکی از جزئیات ضروری در تهیه فلافل است. روش ساخت سس انبه بسیار ساده است. برای تهیه این سس، دو قاشق غذاخوری پودر انبه، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، یک چهارم لیوان سرکه، یک قاشق مرباخوری جعفری و مقداری فلفل قرمز و نمک را باهم ترکیب کنید. این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار دهید. به آرامی آب را به ترکیب سس اضافه کنید تا به قوام سس برسد. سس را به شکل منظم با هم بزنید تا یکدست شود. زمانی که سس به غلظت مناسب رسید، میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
کالری
هر قرص فلافل حدود ۵۰ تا ۶۰ کالری دارد و هر عدد نان باگت حدود ۸۰ تا ۹۰ کالری دارد. با توجه به این اطلاعات، اگر ۵ دانه فلافل را درون یک نان باگت قرار دهید، ساندویچ شما حدوداً ۳۵۰ تا ۴۰۰ کالری خواهد داشت. لطفاً توجه داشته باشید که این تخمینها تقریبی است و ممکن است بسته به اندازه و وزن دقیق فلافلها و نان باگت متفاوت باشد. همچنین، سایر مواد تزیینی و اضافی مانند سسها و سبزیجات نیز میتوانند به میزان کالری ساندویچ اضافه کنند. بنابراین، برای دقیقتر بودن، میتوانید از محاسبه دقیق مقادیر کالری هر ماده موجود در ساندویچ استفاده کنید.
راهکار تردی و پوک شدن فلافل
برای تهیه فلافل به شکلی ترد و شکسته، میتوانید روش زیر را استفاده کنید. ابتدا فلافل را درون روغنی با حرارت بالا سرخ کنید، به گونهای که در حدود ۵ دقیقه به طور کامل سرخ شود. یکی از نکات مهم در تهیه فلافل، خیساندن نخود به مدت حداقل ۲۴ ساعت است. اما اگر وقت کافی برای خیساندن نخودها ندارید، میتوانید آنها را حداقل به مدت ۶ ساعت در آب جوش بخیسانید. این عمل باعث نرم شدن نخودها و حذف نفاخی آنها میشود، در نتیجه فلافلهای شما نرم و پوک خواهند شد. برای افزایش پفکی و ترد شدن فلافل، میتوانید از کمی جوش شیرین یا بیکینگ پودر استفاده کنید. این مواد میتوانند تأثیر قابل توجهی در بافت و سبک فلافلها داشته باشند.
تهیه فلافل در فر
علاوه بر سرخ کردن فلافل، میتوانید از روش دیگری برای پخت آنها استفاده کنید. برای این روش، از دستور زیر پیروی کنید:
ابتدا سینی فر را با استفاده از روغن چرب چرخشی پوشانید تا جلوگیری از چسبیدن فلافل به سینی.
فلافلها را قالبزده و درون سینی بچینید، فاصلههای کافی بین هر فلافل را رعایت کنید تا همگی به طور یکنواخت پخته شوند.
سینی حاوی فلافلها را درون فر قرار دهید که در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار گرفته و پیش از این حدود ۱۵ دقیقه روشن شده است.
پس از مدت ۱۰ دقیقه، فلافلها را از فر خارج کنید و آنها را برگردانید. این کار باعث میشود هر دو طرف فلافل به طور یکنواخت و خوب پخته شوند.
سینی حاوی فلافلها را دوباره درون فر قرار دهید و به مدت حدود ۱۰ دقیقه بپزید تا سمت دیگر آنها نیز پخته شود.
با استفاده از این روش، میتوانید فلافلهایی با سطحی طلایی و خوشمزه به دست آورید که همگی به طور یکنواخت پخته شدهاند.
کف کردن روغن فلافل
کف کردن روغن در هنگام سرخ کردن فلافل دلایل متعددی میتواند داشته باشد. این علل شامل موارد زیر میشوند:
استفاده از روغن یکبار مصرف شده: استفاده از روغنی که قبلاً برای سرخ کردن استفاده شده است، میتواند منجر به کف کردن روغن شود. زمانی که روغن چندبار استفاده شده و تجزیهپذیری آن کاهش یافته است، ممکن است در هنگام سرخ کردن فلافل کف کند.
روغن نیمه گرم: اگر فلافل را درون روغنی که هنوز به دمای مناسب نرسیده استفاده کنید، ممکن است روغن بیش از حد جذب شود و فلافل کف کند. درست زمانی که روغن به دمای مناسب رسیده و داغ شود، فلافل به طور صحیح سرخ میشوند.
وجود زرده تخممرغ: در برخی از دستورها، زرده تخممرغ به عنوان یکی از مواد تشکیلدهنده فلافل استفاده میشود. اگر زرده تخممرغ در فلافل شما وجود داشته باشد، ممکن است در هنگام سرخ کردن منجر به کف کردن روغن شود.
به منظور جلوگیری از کف کردن روغن در هنگام سرخ کردن فلافل، میتوانید از روغن تازه و داغ استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که روغن به دمای مناسب رسیده است. همچنین، در صورت استفاده از زرده تخممرغ، میتوانید مقدار آن را کاهش دهید یا از روشهای دیگری برای ارتقای سبکی و خوشمزگی فلافل استفاده کنید.
مخلفات کنار فلافل
همراه با فلافل، میتوانید از تنوعی از مواد و اضافات استفاده کنید تا طعم و مزه آن را تنوع بخشید. به عنوان انتخابات ممکن، میتوانید از موارد زیر استفاده کنید:
بادمجان سرخ شده: بادمجان سرخ شده به عنوان یکی از افزودنیهای محبوب برای سرو فلافل استفاده میشود. میتوانید بادمجان را برشته و سرخ کنید تا به همراه فلافل سرو کنید.
ترشی و خیارشور: این مواد از جمله ترشی، خیارشور و ترشی خیار میتوانند به عنوان افزودنیهای ترش و خنککننده برای ساندویچ فلافل استفاده شوند.
سبزیجات تازه: از جمله سبزیجاتی که میتوانید با فلافل استفاده کنید، گوجه، پیاز و جعفری خرد شده، کاهو و کلم هستند. این سبزیجات تازه را میتوانید به عنوان افزودنیهای سبز و خوشمزه در ساندویچ فلافل خود استفاده کنید.
سسها: برای افزایش طعم و تنوع، میتوانید از سسهایی مانند کچاپ، مایونز، سس انبه و سایر سسهای دلخواه استفاده کنید. با انتخاب سسهای مناسب، میتوانید طعم و رطوبت مورد نظر را به ساندویچ فلافل خود بدهید.
زیتون و زیتون پرورده: برخی از افراد علاقهمند به طعم متفاوت زیتون و زیتون پرورده هستند. میتوانید از آنها به عنوان تنقلات جانبی در سرو فلافل استفاده کنید.
سیب زمینی سرخ کرده: اگر علاقهمند به ترکیبی از فلافل و سیب زمینی سرخ کرده هستید، میتوانید سیب زمینی را به صورت خلالی یا قطعات ریز تر، سرخ کرده و به عنوان یک لایه اضافی در ساندویچ فلافل قرار دهید. این اضافه کردن سیب زمینی سرخ کرده به ساندویچ، طعم و ترکیبات مختلفی را به همراهی فلافل اضافه میکند.
نکات پخت فلافل
یکی از عواملی که به خوشمزگی فلافل های خیابانی کمک میکند، استفاده از مقدار زیادی پیاز است. فلافل فروشها این غذا را با ادویههای خاص مانند تخم گشنیز و به همراه کمی سیب زمینی و مقدار زیادی پیاز آن را تهیه میکنند.
نقش نشاسته ذرت در فلافل
اگر پس از آماده کردن مایه فلافل متوجه انسجام نداشتن و شل بودن آن شدید، میتوانید نصف قاشق غذاخوری نشاسته ذرت به مایه فلافل اضافه کنید. با این کار، مایه فلافل منسجمتر و تردتر خواهد شد. نشاسته ذرت باعث ترکیب و رابطه بهتر بین مواد در مایه فلافل میشود و باعث تثبیت و ترد شدن آن میگردد.
ترشی کنار فلافل
استفاده از انواع ترشیها یکی از بهترین گزینهها برای سرو فلافل است. شما میتوانید پس از پخت فلافل، آن را درون نان باگت قرار داده و همراه با ترشی مورد علاقهتان مصرف کنید. ترشیها طعم خوشمزهای به ساندویچ فلافل میدهند و تجربه خوردن شما را بهبود میبخشند.
چرا فلافل وا می رود
در آمادهسازی مایه فلافل، مهم است که آن را کاملا پوره نکنید، زیرا در حین سرخ شدن قابلیت از بین رفتن و جدا شدن از هم را دارد. برای جلوگیری از این مشکل، زمانی که مایه فلافل را درون مخلوطکن قرار میدهید، دکمهاش را به صورت مداوم فشار ندهید. به جای آن، مخلوطکن را به مدت کوتاهی روشن کنید و سپس خاموش کنید تا مواد به طور ملایم ترکیب شوند. با این کار، مایه فلافل کمتر به هم میپاشد و در هنگام سرخ شدن مشکلی پیش نمیآید.
نحوه سرخ کردن فلافل خانگی
در ابتدا، مهم است به روغن اجازه دهید به خوبی گرم و داغ شود. فلافلها باید در روغن غوطهور شوند، بنابراین برای سرخ کردن آنها از ظرفی کوچک با عمق زیاد استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند تا در مصرف روغن صرفهجویی کنید و فلافلها به طور کامل سرخ شوند. با استفاده از ظرف مناسب، فلافلها بهطور یکنواخت و بهتری سرخ میشوند و از جذب روغن زیادی جلوگیری میکنند.
راز خمیر مایه فلافل و آرد
تلاش کنید در آمادهسازی مایه فلافل، به جای استفاده از آرد، از آن صرف نکنید. اما اگر مایه فلافل شما خیلی شل شده است و نیاز به تقویت انسجام دارد، میتوانید کمی آرد در حد یک قاشق غذاخوری به مایه اضافه کنید. اما توجه داشته باشید که استفاده از آرد ممکن است باعث سفت شدن و خشکی فلافلها شود، بنابراین از آرد به میزان کمتر و با اندازهگیری دقیق استفاده کنید تا تأثیر مناسبی بر روی طراوت و ملایمت فلافلها داشته باشد.
زمان سرخ شدن فلافل
حتما به زمان سرخ شدن فلافل ها توجه کنید. زمانی که فلافل تغییر رنگ میدهد و متمایل به رنگ قهوهای روشن میشود، آماده است. حتما از سرخ کردن بیش از حد خودداری کنید، زیرا این کار ممکن است فلافل را سفت و خشک کند. بهتر است زمان سرخ شدن را کنترل کرده و فلافل را به موقع از روغن بردارید تا حاصل شود. اینطوری فلافل ها نرم و لطیف درون و سرخ و خوشمزه در بیرون خواهند بود.
تخم مرغ در فلافل
نقش آبلیمو
ورز دادن فلافل
راهی برای بهبود نرمی و لطافت فلافل، استفاده از آب لیمو ترش است. با اضافه کردن یک مقدار کم آبلیمو، میتوانید از خشک شدن آن جلوگیری کنید. برای تهیه فلافل، ابتدا مایه را مثل مایه کباب کوبیده، به مدت چند دقیقه ورز میدهیم تا به خوبی یکدست و منسجم شود. سپس این مایه را به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون یخچال قرار میدهیم. این کار باعث میشود مواد به هم متصل شوند و فلافل نهایی لطیفتر و نرمتر باشد.
نحوه چرخ کردن مایه فلافل
اگر پس از قرار گرفتن مایه فلافل در روغن، آن از هم باز میشود، میتوانید آن را دو بار چرخ دهید. ابتدا مواد درون فلافل را با چرخ درشت برای مدتی چرخانید تا به خوبی ترکیب شوند. سپس پس از اضافه کردن ادویهها و طعم دهندهها، با استفاده از چرخ کوچک، مخلوط را به مدت کوتاهی چرخانید تا نخود درون مایه به خوبی ریز شود اما همزمان له و پوره نشود. این کار باعث میشود تمام مواد به خوبی ترکیب شده و فلافلهای نهایی یکدست و همگن باشند.
سیب زمینی
در تهیه فلافل آبادان، از مقدار کمی سیبزمینی پخته استفاده میشود تا چسبندگی مایه فلافل افزایش یابد و بهبود یابد. سیبزمینی پخته به مایه فلافل اضافه میشود تا باعث ایجاد یک پیوستگی بین مواد و بهبود چسبندگی آنها شود. این اقدام موجب میشود فلافلها هنگام پخت در روغن یا سرخ شدن درون فر نرم و همگن باشند و از هم پاشیدن جلوگیری شود. اضافه کردن سیبزمینی پخته به دستور تهیه فلافل آبادان باعث ارتقای کیفیت و مزه این دلچسب و لذیذی میشو
ادویه مخصوص
ادویهها نقش بسیار مهمی در طعم و مزه فلافل دارند و ترکیبات مختلفی از ادویهها به عنوان ادویه مخصوص فلافل در دسترس است. اما اگر ادویه مخصوص فلافل در دسترس نیست، میتوانید از ترکیبی از ادویهها استفاده کنید تا طعم مطلوب را برسانید. میتوانید از ترکیب فلفل قرمز، زیره سبز، فلفل سفید، فلفل سیاه، آرد نخودچی و بکینگ پودر استفاده کنید. همچنین ترکیب نعناع خشک، فلفل سیاه، مرزه خشک، پودر گل سرخ، ریحان خشک و ترخان خشک نیز برای ایجاد طعم دار و متفاوت در فلافل مناسب است. این ترکیب ادویهها به فلافل عمق و غنا میبخشد و طعم آن را بهبود میبخشد. شما میتوانید از این ترکیبات ادویهها برای تنظیم طعم دلخواه و بهتر فلافل خود استفاده کنید.
مایه فلافل و جعفری
اضافه کردن سبزیجات به مایه فلافل میتواند به طعم و مزه آن افزوده شود. یکی از سبزیجاتی که به دلخواه میتوانید به مایه فلافل اضافه کنید، جعفری است. جعفری یک سبزیجات خوشمزه و معطر است که میتواند طعم و مزه فلافل را بهبود بخشد. با اضافه کردن جعفری تازه خرد شده به مایه فلافل، میتوانید از طعم بیشتر و دلچسبتری برخوردار شوید. جعفری به عنوان یکی از انواع سبزیجات معروف در تهیه فلافل استفاده میشود و به آن طعم و احساس تازگی و شادابی میبخشد.
بشقاب فلافل چیست
در کشورهای عربی، به ویژه در رستورانهای لبنانی، فلافل به صورت بشقابی سرو میشود. در این بشقاب فلافل، علاوه بر خود فلافل، سیبزمینی سرخ شده، سس تهینی، هوموس و سالاد تبوله نیز قرار دارد. این ترکیبات همراه با فلافل، یک تجربه معمولاً دلپذیر و شیرین را برای میهمانان فراهم میکنند. اما در بیشتر مناطق دیگر جهان، فلافل با ترشی سرو میشود. این ترشی میتواند ترشی خیار، ترشی لیمو یا ترشی خردلی باشد. هرکدام از این ترشیها به فلافل یک طعم خاص و انتخابی منحصر به فرد میبخشند. البته همچنان میتوانید در رستورانها یا در منزل خود، فلافل را با ترکیبات مختلفی سرو کنید و به ترشی، سس یا سالادهای مورد علاقهتان اضافه کنید.