نکات پخت زولبیا بامیه و آشنایی با نکات مهم در پخت زولبیا و بامیه
نکات پخت برنج پاکستانی و فوت و فن های پخت برنج پاکستانی مجلسی
نکات پخت برنج پاکستانی نکات پخت برنج پاکستانی و فوت و فن های پخت برنج پاکستانی مجلسی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. نکات پخت برنج و …
نکات خورش کرفس و فوت و فن و لعابدار شدن خورش کرفس
نکات خورش کرفس برای پخت خورشت کرفس بهتر است به نکات پخت آن توجه کنید.برای پختن خورشت کرفس بهتر است از کرفس های تازه و جوان استفاده کنید. کرفس های قدیمی و …
نکات پخت کباب تابه ای و راز و رمز خوشمزگی کباب تابه ای
نکات پخت کباب تابه ای برای پخت کباب تابه ای می توانید به نکات زیر توجه کنید:قبل از شروع پخت، تابه را خوب گرم کنید تا کباب ها بهتر و سریعتر پخته …
نکات پخت زولبیا بامیه
نکات پخت زولبیا بامیه و آشنایی با نکات مهم در پخت زولبیا و بامیه در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
زولبیا یکی از شیرینیهای بسیار محبوب و اصیل است که ریشههایش به هند بازمیگردد. این شیرینی را معمولاً همراه با بامیه و گوشت فیل سرو میکنند. در ایام ماه رمضان، زولبیا به عنوان یک زینت مهم در سفرههای افطار شناخته میشود. طعم شیرین و خوشمزهای که زولبیا دارد، آن را برای افراد مختلف جذاب و دلنشین میسازد.
برای تهیه زولبیا در خانه، به موادی مانند ماست و نشاسته نیازمندید. اما شیرینی زولبیا را در منزل بسیار آسان میتوان تهیه کرد و نسخه خانگی آن نسبت به نسخه بازاری، بهتر و خوشمزهتر است. یکی از دلایل این امر، استفاده از مواد تازه، روغن سالم و طرز تهیه یکبارمصرف در منزل است.
بنابراین، شیرینی زولبیا را میتوان به سادگی در خانه تهیه کرد و نسخه خانگی آن نسبت به نسخه بازاری، همچنین از نظر خوشمزهبودن و سلامتی، برتری دارد. این امر به دلیل استفاده از مواد تازه و سالم، روغن نسوخته و طرز تهیه بهداشتی در منزل است.
مواد لازم برای زولبیا بامیه
نشاسته گل(گندم) ۱ لیوان
ماست ۱ لیوان
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت زولبیا بامیه
آب ۲ لیوان
شکر ۳ لیوان
جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری
گلاب ۱/۴ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
روش تهیه شربت زولبیا بامیه
برای تهیه زولبیا، ابتدا شربت آن را آماده میکنیم. برای این منظور، آب را در یک قابلمه قرار میدهیم و روی حرارت بالا قرار میدهیم تا به جوش بیاید. سپس جوهر لیمو را به آب اضافه میکنیم تا آب جوش بیاورد و شیرینی آب کف بکند.
بعد از آن، شکر را به آب میریزیم و بدون هم زدن، آن را در آب حل میکنیم تا شربت شفاف شود.
سپس زعفران و گلاب را اضافه کرده و حرارت را کم میکنیم و به شربت اجازه میدهیم به قوام برسد. در این مرحله، حرارت باید کم باشد و اگر حرارت بالا باشد و شربت زود به قوام برسد، بعد از خنک شدن، شکرکی را تشکیل میدهد.
باید صبر کنیم تا شربت به آرامی جوش بیاید. زمان لازم بستگی به قدرت شعله و جنس قابلمه دارد، اما حداقل ۱۵ دقیقه زمان میبرد تا به قوام برسد.
برای بررسی قوام شربت، میتوانید چند قطره از آن را بین دو انگشت خود تست کنید. اگر شربت حالت چسبنده و غلیظی داشته باشد و شیره را بین انگشتانتان کشید، به معنی رسیدن به قوام است.
در صورتی که شربت به خوبی به قوام نرسیده و غلظت ندارد، ممکن است زولبیا نرم شده و حالت تردی به آن بدهد. اگر شربت بیش از حد قوام داشته باشد، ممکن است باعث شکرک زدن زولبیا شود.
وقتی شربت به قوام رسید، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید شربت در فضای خنک شود. غلظت شربت زولبیا پس از خنک شدن بیشتر میشود و باید کمی روانتر از عسل باشد.
روش پخت زولبیا بامیه
برای تهیه زولبیا، ابتدا یک لیوان نشاسته را در یک ظرف قرار داده و یک لیوان ماست را به آن اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا نشاسته در ماست حل شود و مواد به یکدیگر مخلوط شوند.
سپس یک قاشق آرد همراه با بیکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید و با قاشق به طور کامل مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند.
در نهایت، زعفران دمکرده غلیظ را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
مواد باید یک غلظت متعادل داشته باشند، نه خیلی سفت و نه خیلی شل. مواد را از طریق یک صافی رد کنید تا ناخالصیها را از آن جدا کنید تا هنگام ریختن مایه در قیف جمع نشوند. سپس روی ظرف را با سلفون پوشانید.
حداقل به مدت یک ساعت، مواد را در فضای محیط استراحت دهید تا حبابهای ریز روی مایه دیده شوند.
بعد از استراحت، مجدداً مواد را با قاشق مخلوط کنید و آن را در ظرف سس (یا قیف یکبار مصرف در صورت عدم دسترسی به ظرف سس) بریزید.
روغن را در یک ماهیتابه با حرارت متوسط قرار دهید تا به طور کامل داغ شود. برای تست، یک قطره از مواد را در روغن بریزید. اگر فوراً پف کرد و به بالا آمد، به معنی آماده بودن روغن است.
مواد را به صورت دورانی و چرخشی در تابه ریخته و در آن تراکم دهید، اجازه دهید یک طرف آن کمی طلایی شود و سپس آن را برگردانید.
وقتی هر دو طرف طلایی شدند (تغییر رنگ چندانی ندارند)، مواد را از روغن خارج کرده و بلافاصله آنها را در شربت ولرم قرار دهید تا خنک شوند.
زولبیا را یک باره در شربت غوطه ور کنید تا رنگ یکدست بگیرد و ابلق یا دو رنگ نشود.
بعد از چند دقیقه، آن را از شربت خارج کرده و در صافی قرار دهید تا اضافه شربت آن را تخلیه کند، سپس آن را در ظرف سرو قرار دهید و با خلال پسته یا گل محمدی و دیگر تزیینات دلخواه تزیین کنید.
فوت و فن زولبیا بامیه
میتوانید برای جایگزینی جوهر لیمو در شربت زولبیا، دو قاشق آبلیموی طبیعی استفاده کنید. اما توصیه من استفاده از جوهر لیمو است، زیرا با جوهر لیمو شربت به شدت شیرین نمیشود.
در صورتی که میخواهید زولبیا یا بامیهی شما براق تر باشد، در آخرین دقیقههای پخت شربت میتوانید یک قاشق گلوکز اضافه کنید. گلوکز را میتوانید از فروشگاههای قنادی تهیه کنید. گلوکز باعث براق تر شدن زولبیا میشود و همچنین از شیرک زدن شربت جلوگیری میکند.
برای جایگزینی گلاب در شربت زولبیا، میتوانید از چند دانه هل استفاده کنید و بعداً آنها را از شربت حذف کنید.
ماست استفاده شده در زولبیا باید نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد. اگر ممکن است، از ماست خانگی ترش استفاده کنید. ماست کمی ترش با طعم و چربی بالا برای زولبیا عالی است. البته ماست خیلی ترش و کف کرده هم نباشد. در صورتی که به ماست خانگی دسترسی ندارید، میتوانید از ماست پرچرب پاستوریزه استفاده کنید.
برای زولبیا، استفاده از نشاستهی با دانههای درشت (نشاسته گل) بهتر از نشاسته پودری است، زیرا نشاسته پودری مخصوص زولبیا نیست. توجه داشته باشید که نشاسته باید تازه باشد، زیرا اگر نشاسته قدیمی باشد، زولبیا در روغن پف نمیکند.
استفاده از یک قاشق چایخوری زعفران در مایه زولبیا قابل حذف است و این زعفران برای رنگ زیباتر زولبیا استفاده میشود.
بهتر است زولبیا را به اندازهای سرخ کنید که نه زیاد سرخ شود تا خشک نشود و نه کم سرخ که زولبیا نرم شود.
غلظت مواد باید مانند تصویر باشد. در صورتی که مواد شما غلیظتر باشند، میتوانید یک یا دو قاشق آب یا ماست اضافه کنید. و در صورتی که مواد شما شل باشند، میتوانید کمی آرد اضافه کنید. غلظت مواد باید به حدی باشد که با فشار دادن به آنها در دست، به راحتی شکل بگیرند و داخل روغن پف بیاورند.
در صورت استفاده از قیف، سر قیف را خیلی نازک برش ندهید، زیرا در این صورت زولبیاها خیلی خشک و سفت خواهند شد.
زولبیاها را داغداغ روی هم نچینید؛ زیرا این کار باعث میشود زولبیاهای زیری نرم شوند.
از روغنی که برای سرخ کردن زولبیا استفاده کردید، میتوانید برای سرخ کردن بامیه نیز استفاده کنید. اما از روغن بامیه برای سرخ کردن زولبیا استفاده نکنید، زیرا در بامیه از تخم مرغ استفاده شده و این باعث کف کردن روغن میشود. پس اگر تصمیم دارید هم زولبیا و هم بامیه درست کنید، بهتر است ابتدا زولبیا را آماده کنید.
اگر میخواهید همه زولبیاها یک اندازه و کنارههای صافی داشته باشند، میتوانید از رینگ مخصوص زولبیا استفاده کنید. رینگ را در روغن قرار داده و مواد را به شکل دورانی در داخل رینگ بچرخانید.
روش پخت زولبیا بامیه فوری
مواد مورد نیاز برای تهیه زولبیا فوری
نشاسته ۱ پیمانه
ماست نصف پیمانه
کره ۱ قاشق مربا خوری روغن جامد
زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری
وانیل یک چهارم قاشق مرباخوری
آرد ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
برای تهیه زولبیا، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. در یک ظرف مناسب، نشاسته و ماست را با همزن دستی یا همزن برقی به خوبی مخلوط کنید.
۲. کره، زعفران، وانیل و آرد را به مواد مخلوط شده اضافه کنید و دوباره با همزن برقی یا همزن دستی به خوبی مخلوط کنید.
۳. به مواد مخلوط شده بکینگ پودر را اضافه کنید و دوباره با همزن برقی یا همزن دستی همزن کنید. در این مرحله، مواد زولبیا آماده است.
۴. مواد را در قیف یا یک مخزن مناسب بریزید.
۵. در یک ماهیتابه مناسب، روغن ریخته و آن را داغ کنید.
۶. مواد زولبیا را به آرامی در روغن داغ بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا زولبیا پخته شود. میتوانید به تدریج زولبیاها را به طور مساوی و همزمان بچرخانید تا به رنگ طلایی و سرخی مطلوب برسند.
۷. پس از پخته شدن زولبیاها، آنها را از روغن برداشت کرده و طبق ذائقهتان و میزان شیرینی مورد نیاز، در شهد قرار دهید.
۸. زولبیاها به سرعت آماده مصرف هستند.