نکات آش بلگ بختیاری و راز خوشمزگی و فوت و فن آش بختیاری
نکات پخت آش کشک و فوت و فن و راز خوشمزگی آش کشک نذری
نکات پخت آش کشک نکات پخت آش کشک و فوت و فن و راز خوشمزگی آش کشک نذری در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش رشته، …
نکات پخت پیتزا مخلوط و راز خوشمزگی پیتزا مخلوط خانگی
نکات پخت پیتزا مخلوط نکات پخت پیتزا مخلوط و راز خوشمزگی پیتزا مخلوط خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. پیتزا مخلوط، یکی از پیتزاهای محبوبترین …
خواص سیر برای پسر شدن بچه و مردان و زنان و ماست
خواص سیر سیر یکی از گیاهان دارویی است که به عنوان یکی از مفیدترین مواد غذایی شناخته شده است. این گیاه دارای خواص زیادی است که به صورت زیر میتوان به آنها …
نکات آش بلگ بختیاری
نکات آش بلگ بختیاری و راز خوشمزگی و فوت و فن آش بختیاری در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
در اینجا، میخواهیم مواد لازم برای تهیه آش بلگ را به شما معرفی کنیم تا با مطالعه طرز تهیه آش بلگ بختیاری، بتوانید این غذای خوشمزه و محلی را با آسانی تهیه کنید و لذت ببرید.
مقادیر مواد لازم برای تهیه آش بلگ برای دو نفر در نظر گرفته شده است. اگر توجه کنید، متوجه خواهید شد که نسبتهای دقیقی بین مواد لازم در نظر گرفته شده است تا غذای شما طعم و کیفیت بهتری داشته باشد. اگر میخواهید این غذا را برای تعداد بیشتری افراد تهیه کنید، باید با در نظر گرفتن نسبتهایی که بین مواد لازم قرار داده شده، مقادیر آنها را کاهش یا افزایش دهید تا غذای بهتری تهیه کنید. در ادامه، طرز تهیه آش بلگ بختیاری را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه آش بلگ بختیاری
آرد برای رشته ۴|۳ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
پیاز و نعناع داغ به میزان لازم
کشک غلیظ نصف لیوان
سبزی آش خرد شده و پخته ۱ قاشق غذا خوری (در صورت تمایل)
آب۴ تا ۵ لیوان
ماش نصف لیوان
آب برای رشته ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
نمک برای رشته به مقدار لازم
طرز تهیه آش بلگ بختیاری
برای تهیه آش بلگ، ابتدا باید درون یک قابلمه بزرگ، مقداری آب و ماش ریخته و روی شعله گاز قرار دهید تا ماش بپزد.
بعد از پختن ماش، میتوانید رشته آش را تهیه کنید. برای این کار، آرد را در یک ظرف بریزید و مرکز آن را گرد کنید. سپس مقداری نمک و آب را به آرد اضافه کرده و کم کم با آرد مخلوط کنید تا خمیر تشکیل شود. سپس با دست خمیر را بزنید تا سفت شود و آن را ورز دهید تا دیگر به دست شما چسبیدنی نباشد.
وقتی خمیر را به شکل درست درآوردید، روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید و با وردنه آن را پخش کنید تا ضخامت ۲ میلیمتری داشته باشد. سپس روی آن کمی آرد بپاشید و خمیر را تازه کنید.
سپس خمیر را با کمک چاقو به شکل رشتههای باریک ببرید و رشتههایی که برش دادید را در یک کیسه قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا کاملاً ورز بگیرد.
وقتی ماش پخت، مقداری کشک و سبزی را به آن اضافه کنید و در آخرین ۱۰ دقیقه پخت آش بلگ، رشتههای آماده شده را داخل قابلمه بریزید.
اگر تمایل دارید، میتوانید به جای رشتهها، یک قاشق غذاخوری آرد بوداده آماده کنید و آن را درون آش خود بریزید. سپس آش را در ظرف دلخواه سرو کرده و برای تزیین از مقداری پیاز داغ و نعنا داغ استفاده کنید تا از خوردن این آش بختیاری لذت ببرید.
برای آمادهسازی مواد اولیه، نیازمند ۳۰ دقیقه زمان هستید و برای پختن و جاافتادن آش، نیاز به ۳ ساعت زمان دارید. میتوانید این غذا را هم به عنوان وعده غذایی اصلی در ناهار یا شام و هم به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان تهیه کنید.
نکات پخت آش بلگ بختیاری
در صورت تمایل، میتوانید به جای استفاده از رشته آش، یک قاشق غذاخوری آرد را به آش بلگ اضافه کنید.
میزان سبزی در آش بلگ بسیار کم و مقدار کشک بسیار زیاد است. به همین دلیل، رنگ آش تقریباً سفید است.
برای تهیه آش بلگ بختیاری بهتر است از کشک محلی چرب و ترش مزه استفاده کنید.
حتماً بهترین و بدترین غذاها برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان را بخوانید.
در صورت تمایل، میتوانید سبزیها را از آش حذف کرده و آش بلگ را بدون سبزی تهیه کنید.
به طور معمول، در آش بلگ از پیاز داغ استفاده نمیشود، اما در صورت تمایل، میتوانید کمی پیاز داغ به آش اضافه کنید.
اضافه کردن سیر داغ یا سیر خام به آش بلگ میتواند طعم آن را بهبود ببخشد.
در صورت دلخواه، میتوانید مقدار سبزی را بر اساس سلیقه خودتان تغییر داده و بیشتر آن را به آش اضافه کنید.
در صورت تمایل، به جای تهیه رشته آش یا اضافه کردن آرد به آش، میتوانید مقداری رشته آش آماده را به آش بلگ اضافه کنید.
برای ترکیب سبزی در آش بلگ، میتوانید از مخلوطی از گشنیز، جعفری، تره و نعناع خرد شده استفاده کنید.
اگر به دنبال طرز تهیه آش بدون حبوبات یا با حداقل استفاده از حبوبات هستید، بهتر است حتماً آش بلگ را امتحان کنید.
آش بلگ یک غذای محلی بختیاری است که در ماه رمضان نیز برای افطار سرو میشود.
پخت آش بلگ بختیاری مربوط به فصل بهار است و بختیاریها در اوایل بهار با سبزیهای کوهی آن را تهیه میکنند.
در طرز تهیه آش بلگ محلی، از انواع سبزی کوهی مانند “بوسور” و تره کوهی نیز استفاده میشود.
به طور سنتی، در طرز تهیه آش بلگ ساده و خوشمزه، از انار دون نیز استفاده میشود. انار دون به دانههای خشک شده میوه انار گفته میشود و اضافه کردن آن به آش بلگ باعث میشود طعم آش کمی ترش و ملس شود.
باید بدانید که نوع ماشی که در دستور پخت آش بلگ محلی استفاده میشود، با ماشی که در فروشگاهها عرضه میشود متفاوت است. این نوع ماش کوچکتر است و به سرعت پخته میشود. اگر به ماش محلی دسترسی ندارید، میتوانید از نوع معمولی ماش برای تهیه این آش خوشمزه استفاده کنید.
اگر گیاهخوار هستید یا به هر دلیلی گوشت مصرف نمیکنید و به دنبال طرز تهیه آشهای بدون گوشت هستید، بهتر است حداقل یک بار آش بلگ را تجربه کنید.
علت نامگذاری
آش بلگ یک نوع آش رشته محلی بختیاری است که به نام آش برگ نیز شناخته میشود و در زبان محلی با نام “بلگ” تلفظ میشود.