نکات پخت آش کشک و فوت و فن و راز خوشمزگی آش کشک نذری
نکات پخت شیرینی بهشتی و راز خوشمزگی شیرینی بهشتی خانگی
نکات پخت شیرینی بهشتی نکات پخت شیرینی بهشتی و راز خوشمزگی شیرینی بهشتی خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی از …
نکات پخت آش گوجه فرنگی و راز خوشمزگی آش گوجه فرنگی آذربایجان
نکات پخت آش گوجه فرنگی نکات پخت آش گوجه فرنگی و راز خوشمزگی آش گوجه فرنگی آذربایجان در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. آش گوجه از …
نکات پخت مربای آلبالو و راز خوشمزگی و خوشرنگ شدن مربای آلبالو خانگی
نکات پخت مربای آلبالو نکات پخت مربای آلبالو و راز خوشمزگی و خوشرنگ شدن مربای آلبالو خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. مربای آلبالو، یکی …
نکات پخت آش کشک
نکات پخت آش کشک و فوت و فن و راز خوشمزگی آش کشک نذری در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
آش رشته، یکی از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ ایرانی است که به شدت طرفداران فراوانی دارد. اگرچه در ظاهر پختن آش رشته به نظر آسان میرسد، اما در واقع، پختن یک آش رشته حرفهای و مجلسی، نیازمند آگاهی از جزئیات و نکاتی است که تنها مادربزرگها و آشپزهای حرفهای در این زمینه به آن مسلطند. در ادامه، همراه ما باشید تا با تمامی ترفندها و روشهای پخت یک آش رشته حرفهای و شگفتانگیز، بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
نخود ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
برنج ۱/۲ پیمانه
کشک ۱ پیمانه
پیاز ۴ عدد
سبزی آش ۱ کیلوگرم
نعنا داغ ۴ قاشق غذا خوری
پیاز داغ ۸ قاشق غذا خوری
سیر داغ ۴ قاشق غذا خوری
رشته آشی به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه آش کشک
ابتدا حبوبات را در یک پیمانه قرار داده و حداقل ۱۲ ساعت قبل از پخت، آنها را شسته و در آب خیس قرار دهید. در طی این مدت، چند بار آب آنها را تعویض کنید.
در یک قابلمه بزرگ کمی روغن ریخته و نیمی از پیاز و نیمی از سیر داغ را تفت میدهیم. سپس نخود و لوبیا را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. سپس آب جوش را به قابلمه اضافه کرده و به مدتی نخود و لوبیا را نیمپز میکنیم.
در این مرحله، عدس و برنج را به سایر مواد اضافه کرده و در حین پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج نیز پخته میشود. در طول پخت، به حجم آب دقت کنید و از کم آب شدن جلوگیری کنید.
وقتی حبوبات کاملاً پخته شدند، سبزی آش را اضافه کرده و زمان میدهیم تا سبزی نیز کاملاً پخته شود.
سبزی که کمی رنگ داد، رشته آش را با توجه به ترجیح شما در اشتها، به آش اضافه کرده و در این مرحله نیز به میزان آب آش توجه کنید، زیرا رشته برای پخته شدن نیاز به آب بیشتری دارد.
سپس نیمی از کشک را با کمی آب رقیق کرده و به آش اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شود. سپس میچشیم و نمک آش را با افزودن آش، تنظیم میکنیم.
حالا آش را در یک ظرف زیبا ریخته و با باقی مانده کشک، نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ آش را تزیین کرده و سرو کنید.
نکات مربوط به رشته در آش کشک
یکی از موارد اساسی و کلیدی برای لذت بردن بهتر از آش، استفاده از رشته آش با کیفیت و مرغوب است که به دو شکل فله و بسته بندی در بازار عرضه میشود. حتماً توجه داشته باشید که رشته آش های بسته بندی شده، به توجه به برند مورد استفاده، ممکن است مناسبتر باشند؛ زیرا علاوه بر اطمینان از بهداشتی بودن آنها، میتوانید از کیفیت محصول نیز اطمینان حاصل کنید. به عنوان مثال، رشته آش سبزدانه، یکی از رشتههای آش با کیفیت و بهداشتی است که در بستهبندی ۵۰۰ گرمی در بازار موجود است.
نکات مربوط به حبوبات در آش کشک
استفاده از حبوبات تازه و باکیفیت یکی دیگر از مواد ضروری برای پخت آش رشته است. در اکثر مناطق کشور، برای تهیه آش رشته از حبوباتی مانند عدس، نخود، لوبیا چیتی و در صورت تمایل، لوبیا قرمز استفاده میشود. شما میتوانید برای کاهش نفخ موجود در حبوبات، آنها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را تعویض کنید.
ادویه های مناسب برای آش کشک
استفاده از ادویههای با کیفیت نقش مهمی در ایجاد عطر و طعم منحصر به فرد آش رشته ایفا میکند. همچنین، استفاده صحیح و به میزان مناسب از سبزیهای ویژه آش رشته، نقش بسیار مهمی در پخت آش ایفا میکند تا در نهایت یک آش رشته حرفهای و عالی را به ارمغان بیاوریم.
فوت و فن های آش رشته
لطفاً توجه کنید که رشته آش را به آرامی و به میزان مناسبی به داخل قابلمه بریزید، زیرا پس از پخت و سرد شدن، آش رشته سفت خواهد شد.
در صورتی که آش کمتر لعاب دارد، میتوانید یک قاشق غذاخوری آرد را در آب حل کنید و به آش در حال پخت اضافه کنید.
استفاده از یک قابلمه بزرگتر از حجم آش توصیه میشود تا رشتههای آش له و خمیری نشوند.
برای تقویت طعم آش رشته، میتوانید از عصاره گوشت یا آب قلم استفاده کنید.
برای کاهش نفخ حبوبات، مناسب است آنها را در آب گرم خیس کنید.
در برخی از دستورهای پخت آش رشته، از لوبیا قرمز و یا لوبیا سفید استفاده میشود.
در اضافه کردن نعنا داغ، توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد میتواند باعث تلخ شدن آش رشته شود.
برای افزایش خوشمزگی آش، میتوانید از مقدار بیشتری پیاز داغ استفاده کنید.
در صورت تمایل به آش جا افتاده و غلیظتر، میتوانید مقداری ماش یا بلغور گندم را همراه حبوبات استفاده کنید.
توصیه میشود برای پخت آش از مقدار کمتری نمک استفاده کنید، زیرا برخی رشتههای آش و کشک دارای نمک زیادی هستند و ممکن است آش رشته شما شور شود.