;
نکات پخت ترحلوا و فوت کوزه گری پخت ترحلوا - چلوگوشت
نکات آشپزی جالب | 20 نکته کلیدی برای خوشمزه شدن غذاها

نکات آشپزی جالب | 20 نکته کلیدی برای خوشمزه شدن غذاها

نکات آشپزی جالب نکات آشپزی جالب | ۲۰ نکته کلیدی برای خوشمزه شدن غذاها در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.آشپزی دنیایی است که نکات جالبی در خود …

نکات سالاد زیتون و راز خوشمزگی سالاد زیتون خوشمزه و خانگی

نکات سالاد زیتون و راز خوشمزگی سالاد زیتون خوشمزه و خانگی

نکات سالاد زیتون نکات سالاد زیتون و راز خوشمزگی سالاد زیتون خوشمزه و خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. ترکیبات غذایی، بنیانی اصلی سالاد‌ها در …

نکات پخت ته چین مرغ و راز خوشمزگی ته چین مادر بزرگ

نکات پخت ته چین مرغ و راز خوشمزگی ته چین مادر بزرگ

نکات پخت ته چین مرغ برای پخت ته چین مرغ، می‌توانید از مرغ سینه یا ران استفاده کنید. اما باید مطمئن شوید که مرغ به طور کامل از استخوان جدا شده است …

نکات پخت ترحلوا

طرز تهیه ترحلوا با آرد گندم طرز تهیه ترحلوا تبریزی طرز تهیه ترحلوا ساده طرز تهیه ترحلوا قالبی طرز تهیه ترحلوا با آرد برنج ترحلوا سنتی ترحلوا زعفرانی طرز تهیه ترحلوا اردبیل

برای دانستن نکات پخت ترحلوا ابتدا باید بدانید که ترحلوا یک نوع شیرینی سنتی ایرانی هستند که از شیر، آرد، شکر و زعفران تهیه می‌شوند. در ترکیه و برخی از کشورهای خاورمیانه نیز مشابه آن وجود دارد. ترحلوا به صورت بلوری سفید و شفاف در ظاهر خود تهیه می‌شوند و بیشتر در مناسبت‌های خاص مانند عید نوروز مصرف می‌شوند.

ترحلوا یک نوع حلواست که برای تهیه آن از آرد برنج به جای آرد گندم استفاده می‌شود. این حلوا معمولا با استفاده از شکر، گلاب، زعفران، هل سبز و آرد برنج تهیه می‌شود و در پایان ممکن است با دارچین تزیین شود. ترحلوای شیرازی یکی از معروف‌ترین انواع ترحلوا است. علاوه بر آن، ترحلوای هویج نیز یکی از نوعی‌های ترحلواست که در استان همدان تهیه می‌شود و از هویج به عنوان مواد اصلی استفاده می‌کند.

فوت و فن پخت ترحلوا

برای تهیه ترحلوای مجلسی با رنگی طلایی باید با دقت و حوصله، آرد را بر روی حرارت خیلی ملایم تفت داده تا حرارت به صورت یکنواخت توزیع شود و بوی خامی آرد کاملاً گرفته شود. در مرحله اول تفت دادن آرد مراقب باشید تا رنگ آرد زیاد تیره نشود؛ در حدی که رنگ آرد کرمی شود کافی است. تفت دادن بیش از حد آرد باعث سوختگی آن و ایجاد طعم تلخ در حلوا می‌شود، بنابراین مراقب باشید آرد را بیش از اندازه تفت ندهید.

بهترین ترحلوا با استفاده از آردهای سبوسداری مانند آرد سنگک تهیه می‌شود؛ زیرا گلوتن پایینی دارد و باعث لطیف‌تر شدن حلوا می‌شود. استفاده از آرد نانوایی بدون سبوس باعث کشیده شدن ترحلوا می‌شود، برای رفع این مشکل می‌توانید مقدار کمی آرد نشاسته به آرد حلوا اضافه کنید. در انتهای طبخ، برای ایجاد عطر بهتر در ترحلوا مجلسی، می‌توانید چند قطره گلاب یا عرق هل به آن اضافه کنید.

قبل از اضافه کردن شربت، ۲ قاشق غذاخوری شکر را روی ترکیب آرد و روغن پاشیده و مرتب هم بزنید تا حلوا پف کند. می‌توانید به جای روغن جامد یا روغن حیوانی از کره در تهیه ترحلوا مجلسی استفاده کنید. می‌توانید ترحلوا مجلسی را با ترکیب آرد برنج و آرد گندم نیز درست کنید؛ در این صورت رنگ آن روشن‌تر می‌شود.

شربت ترحلوا

برای تهیه شربت ترحلوای مجلسی، نیاز به ۱/۲ پیمانه آب، ۱/۲ پیمانه گلاب، ۱.۵ پیمانه شکر و ۱/۴ قاشق چایخوری زعفران ساییده دارید. ابتدا آب را در یک قابلمه کوچک ریخته و شکر را به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و منتظر شوید تا ذرات شکر در آب حل شوند. به محض حل شدن شکر، گلاب و زعفران ساییده را به آن اضافه کرده و اجازه دهید شربت به جوش بیاید و کمی غلیظ شود. در این مرحله، حرارت را خاموش کرده و شربت را کنار گذاشته و برای ادامه کار در تهیه ترحلوا، آماده شوید.

طرز تهیه ترحلوا

مواد لازم

۲ پیمانه آرد سفید، آرد گندم سبوس‌دار یا آرد سنگک

۲ قاشق غذاخوری روغن جامد یا روغن حیوانی یا کره

۱/۴ پیمانه روغن مایع

۱/۲ قاشق چایخوری پودر هل

خلال پسته و خلال بادام و پودر نارگیل برای تزیین به میزان لازم

طرز تهیه ترحلوا

ابتدا، آرد را الک کنید تا هنگام حرارت دیدن گلوله گلوله نشود. سپس، آرد الک شده را در تابه یا قابلمه‌ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. با استفاده از قاشق چوبی، آرد را مرتب با هم بزنید تا به صورت یکنواخت حرارت ببیند و بوی خامی آن گرفته شود.

وقتی که رنگ آرد تغییر کرده و کمی تیره شد (به رنگ کرمی درآمد)، حرارت را خاموش کرده و دوباره آرد را الک کنید تا حلوایی صاف و یکدست عمل آید. سپس، آرد الک شده را دوباره به تابه یا قابلمه برگردانید و آن را در کناره‌های ظرف جمع کنید، طوریکه در وسط ظرف، هیچ آردی وجود نداشته باشد.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس روغن جامد یا روغن حیوانی، روغن مایع و پودر هل را در وسط تابه یا قابلمه ریخته و شروع به هم زدن مواد کنید. مواد را مرتب هم بزنید تا به رنگ مورد نظر شما درآید، البته این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که با افزودن شربت به مواد، رنگ آن‌ها تیره‌تر می‌شود.

پس از تفت دادن آرد در روغن و رسیدن به رنگ دلخواه، شربتی را که قبلاً درست کرده بودید به آن اضافه کرده و همچنان بر روی حرارت ملایم به هم زدن ترحلوا ادامه دهید تا شربت کاملاً به خورد آرد برود. وقتی ترحلوا به روغن افتاد و مانند یک گلوله از کف تابه جدا شد و یک طرف جمع شد باید حرارت را خاموش کنید.

ترحلوای شما آماده است و بسته به سلیقه خود در ظرف ریخته و با خلال پسته یا بادام یا پودر نارگیل تزیین کنید.

طرز تهیه ترحلوا شیرازی

مواد لازم:

۸ لیوان شیر

۱ لیوان نشاسته ذرت

سه چهارم لیوان آرد برنج

۲ لیوان شکر

نصف لیوان گلاب

۱ قاشق چایخوری زعفران (دم کنید)

یک چهارم لیوان روغن

طرز تهیه ترحلوا با آرد گندم طرز تهیه ترحلوا تبریزی طرز تهیه ترحلوا ساده طرز تهیه ترحلوا قالبی طرز تهیه ترحلوا با آرد برنج ترحلوا سنتی ترحلوا زعفرانی طرز تهیه ترحلوا اردبیل

طرز تهیه:

در یک قابلمه، تمام مواد را به جز زعفران و گلاب با هم مخلوط کنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم تا متوسط قرار داده و با قاشق مرتب هم بزنید تا همه مواد به هم بریزند و غلیظ شوند. توجه داشته باشید که حلوا به ته قابلمه چسبیده و گلوله‌ای نشود.

حدود یک ساعت یا بیشتر از حلوا روی حرارت گرم بگذارید تا غلظت مواد بیشتر شود.

زعفران را در یک لیوان آب داغ حل کنید و به حلوا اضافه کنید. سپس گلاب را هم به حلوا اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

مخلوط حلوا را در قالب‌های سیلیکونی بریزید و در یخچال قرار دهید تا چند ساعت خنک شود. حلوا نیازی به چرب کردن ندارد.

پس از اینکه حلوا سرد شد، آن را از قالب بیرون بیاورید و برای تزیین در دیس یا ظرف پیرکس قرار دهید.

این نوع حلوا بسیار خوشمزه است و شما می‌توانید آن را به عنوان دسر در میان وعده‌های خود استفاده کنید.

فوت و فن ترک نخوردن ترحلوا

بسیاری از افرادی که حلوا را درست می‌کنند، با مشکل ترک خوردن آن روبرو می‌شوند. دلیل اصلی ترک خوردن حلوا این است که پس از آماده شدن، فوراً در یخچال قرار داده می‌شود که باعث ترک خوردن آن می‌شود.

همچنین، یکی دیگر از دلایل ترک خوردن حلوا، عدم استفاده از سلفون برای پوشاندن آن در یخچال است. ولی مهمترین دلیل ترک خوردن حلوا، این است که زمانی که حلوا به غلظت مناسب نرسیده است، از روی حرارت برداشته می‌شود. بهتر است صبر کنید تا حلوا به غلظت مناسب برسد و سپس در قالب‌های سیلیکونی بریزید و بگذارید در دمای اتاق خنک شود و بعد از آن در یخچال قرار دهید. همچنین، حتماً برای پوشاندن حلوا در یخچال از سلفون استفاده کنید تا از ترک خوردن آن جلوگیری کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 13 فروردین 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.