نکات آش خیار چنبر اراکی و راز خوشمزگی آش خیار چنبر حرفه ای
نکات پخت خورشت قیمه و راز خوشمزه شدن قیمه و راه غلیظ شدن
نکات پخت خورشت قیمه نکات پخت خورشت قیمه : خورشت قیمه یکی از پرطرفدارترین خوراکهای ایرانی است. برای رسیدن به یک خورشت قیمه خوشمزه و لذیذ، میتوانید از نکات زیر استفاده کنید:برای …
نکات پخت کیک در توستر و زمان پخت کیک در توستر به صورت حرفه ای
نکات پخت کیک در توستر نکات پخت کیک در توستر و زمان پخت کیک در توستر به صورت حرفه ای در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. …
نکات پخت پیتزا و فوت و فن و راز پیتزا رستورانی
نکات پخت پیتزا نکات اولیه پیتزا برای پخت پیتزا، خمیر پیتزا یکی از موارد حیاتی است که باید به آن توجه کنید. توجه به نکات مهمی درباره خمیر پیتزا بسیار ضروری است. …
نکات آش خیار چنبر
نکات آش خیار چنبر اراکی و راز خوشمزگی آش خیار چنبر حرفه ای در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد.
آش خیار چنبر، یکی از خاصترین و البته خوشمزهترین انواع آشهای تابستانی محلی است. این آش با استفاده از خیار تهیه میشود و در شهرهای تویسرکان، ملایر همدان و اراک طبخ میشود و دارای مزه بینظیری است.
آشها یکی از غذاهای سنتی و تاریخی ما ایرانیها هستند و آش خیار چنبر اراک نیز یکی از این آشهاست که از قدیمالایام وجود داشته و بسیار خوشمزه است. یکی از نیازهای کاربران وبسایتهای اینترنتی، آموزش و یادگیری روش تهیه آش خیار چنبر اراک بوده است که در اینجا به طور کامل آن را پوشش خواهیم داد. این آموزش جذاب تهیه آش خیار چنبر را از دست ندهید.
از لحاظ سبکی غذا، آش در دسته غذاهای سبک قرار میگیرد و میتوان آن را در وعدههای مختلف مصرف کرد. در گذشته، آش به عنوان غذای اصلی محسوب میشد و میتوان گفت با توجه به دسترسی به مواد اولیه غذاها، آش جزو غذاهای لوکس تلقی میشد.
مواد لازم برای تهیه آش خیار چنبر اراک
خیار چنبر: ۱ کیلوگرم
گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم
سیر: ۱۰ حبه
پیاز: ۳ عدد
گندم: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
عدس: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
کشک: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه آش خیار چنبر اراکی
برای آش خیار چنبر اراک، ابتدا عدسها و گندم را همراه با کمی آب در قابلمه قرار دهید و روی حرارت ملایم قرار بدهید تا کاملاً پخته شوند.
سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید. زمانی که پیازها طلایی رنگ شدند، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید. سپس گوشت را به تکههای کوچک برش داده و به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید.
بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، مواد را به قابلمه منتقل کنید. سپس چند لیوان آب را اضافه کنید و اجازه دهید گوشتها نیمپز شوند.
در مرحله بعدی، هنگامی که گوشت نیمپز شد، عدس و گندم پخته شده را به گوشت در حال پخت اضافه کنید. سپس شعله گاز را کم کنید و به آش اجازه دهید جا بیفتد.
حالا خیارهای چنبر را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و تخم خیار را جدا کنید. خیارها را به دلخواه خرد کنید. مقداری روغن را در ماهیتابه بریزید و خیارها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شوند، اما مراقب باشید که خیارها له نشوند.
سپس پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و همراه با سیر رنده شده، در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. سپس زردچوبه و نعنا خشک را اضافه کنید. کمی تفت دهید و شعله گاز را خاموش کنید. ترکیب سیر، پیاز، نعنا و خیار تفت داده شده را به آش اضافه کنید.
بعد از اینکه همه مواد را به آش خیار چنبر اضافه کردید، به مدت حدود نیم ساعت دیگر اجازه دهید آش کاملاً جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت آش، کشک را اضافه کنید. نمک و فلفل آش را بچشید و در صورت تمایل، کمی نمک و فلفل اضافه کنید. سپس آش را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه آش خیار چنبر همدان
خیار چنبر: ۴ عدد بزرگ
گوشت تکهای گوسفند: ۴۰۰ گرم
لپه: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
عدس: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
کشک: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه آش خیار چنبر همدان
برای تهیه آش خیار چنبر، ابتدا عدس و لوبیا را بشویید و سپس آنها را به مدت چند ساعت یا یک شب در ظرفی حاوی آب قرار دهید تا نفخ آنها کاهش یابد و همچنین سریعتر پخته شوند.
در صفحهای چینی، مقداری روغن را در ماهیتابه بریزید و سیرها را خرد کنید و در روغن تفت دهید. زمانی که عطر سیر انتشار کرد، گوشت تکه شده را به ماهیتابه بریزید و مقداری زردچوبه اضافه کنید. گوشت را تا زمانی که رنگش تغییر دهد، تفت دهید.
سپس گوشت را به قابلمه منتقل کنید و حدود چند لیوان آب را اضافه کنید. به گوشت در حرارت ملایم اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه پخته شود.
حالا به سراغ خیارها بروید. آنها را بشویید و سپس به صورت نگینی خرد کنید. برخی افراد از تکههای ورقهای خرد شده خیار چنبر استفاده میکنند، اما اگر میخواهید طعم و مزه خیار چنبر به خوبی در آش حس شود و ظاهر آن جذابتر باشد، بهتر است آن را ریز و ساطوری کنید.
بعد از حدود نیم ساعت پخت گوشت، لپه و عدس خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید و به طور کامل پخته شوند.
در این مرحله، پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. سپس مقداری روغن را در ماهیتابه بریزید و پیازها را در روغن به خوبی تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. بعد از سرخ کردن پیاز و آماده شدن پیاز داغ، نعنا را برای ۳۰ ثانیه در روغن تفت دهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
در آخرین مرحله، زمانی که گوشت و لپه و عدس به خوبی پخته شدند، خیارها را همراه با کشک، نصف نعنا داغ، پیاز داغ و نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید. اجازه دهید آش برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر بجوشد. سپس آن را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با مقداری پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
نکات پخت آش خیار چنبر
اگر خیارهایی که برای تهیه آش استفاده میکنید، تخمههای بزرگی دارند، حتماً قبل از اضافه کردن آنها به آش، تخمهها را خارج کنید.
برای تهیه آش خیار چنبر، ترجیحاً از خیارهای تازه و درشت استفاده کنید تا آش شما بهتر و خوشمزهتر شود.
طرز تهیه آش خیار چنبر در سبک محلی ملایر، شباهت زیادی به آش تویسرکان دارد، اما به جای لپه از بلغور گندم و در صورت تمایل میتوانید مقداری نخود آبگوشتی را هم اضافه کنید.
برای افزایش خوشمزگی آش خیار چنبر، میتوانید مقداری آب قلم نیز به آن اضافه کنید.
پیشنهاد میشود برای تهیه آش خیار چنبر، عدس را به صورت جداگانه بپزید تا رنگ آش شما تیره نشود.
در طرز تهیه آش خیار چنبر بدون گوشت، میتوانید گوشت را حذف کنید و در صورت تمایل از حبوباتی مثل نخود و لوبیا در این آش استفاده کنید.
طرز تهیه آش خیار چنبر در بروجرد نیز مشهور است.
تفاوت آش خیار چنبر ملایر و تویسرکان
در طرز تهیه آش خیار چنبر محلی ملایر، از بلغور گندم به جای لپه و در برخی مواقع از نخود آبگوشتی استفاده میشود.
راز خوشمزگی آش خیار چنبر اراکی
حتماً حبوبات را قبل از تهیه آش خیار چنبر، حداقل یک روز قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را تغییر دهید تا نفخ آنها کاهش یابد. حبوبات دارای مواد معدنی و ارزش غذایی بالایی هستند و برای سلامت بدن بسیار مفید هستند. لذا در تهیه آش خیار چنبر اراک، این نکته را رعایت کنید.
از سبزیجات خشک تازه و ارگانیک در طرز تهیه آش خیار چنبر اراک استفاده کنید تا به آش عطر و طعم بهتری ببخشید. استفاده از سبزیجات تازه و ارگانیک، آش خیار چنبر اراک را بسیار خوشمزه میکند.
در طرز تهیه آش خیار چنبر، برای تزئین آش از نعنای خشک تازه استفاده کنید تا به آش عطر بیشتری ببخشد.
از شعله بالای اجاق گاز در طرز تهیه آش خیار چنبر اراک خودداری کنید و همیشه در حداقل حرارت ممکن آش را طبخ کنید. استفاده از شعله بالا ممکن است آش را ته گرفته و طعم آن را به سوختگی تغییر دهد.
برای جاافتادن آش صبر کنید و تا جای ممکن آب اضافه نکنید، مگر به اندازه آب کتری که جوشیده است.
در سرو آش خیار چنبر اراک، با دقت و هنرمندانه عمل کنید و از ظرف مناسبی برای سرو آش استفاده کنید.
برای نگهداری آش باقیمانده، آن را به قابلمه منتقل کرده و درب آن را ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
آش گرم را در دمای گرم نگذارید، بلکه آن را خنک کرده و سپس به یخچال منتقل کنید.
برای خیار چنبر از خیار تازه استفاده کنید تا آش بهتر و لذیذ تر شود.
در تزئین آش، میتوانید از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع سرخ شده استفاده کنید تا به آش جذابیت بصری بیشتری ببخشید.
در طرز تهیه آش خیار چنبر اراک، انتخاب ظرف مناسب برای پخت آش بسیار مهم است. ظرف مسی از جمله ظروفی است که غذا در آن بسیار خوشمزه و بینظیر میشود.
فوت و فن آش خیار چنبر
برای تهیه آش خیار چنبر خوشمزه و جاافتاده، به نکات زیر توجه کنید:
خیار چنبر تازه و باکیفیت انتخاب کنید: خیار چنبر باید سفت و بدون لک باشد.
خیار را خوب بشویید و پوست آن را بگیرید: قبل از استفاده، خیار را با دقت بشویید و پوست آن را با چاقوی تیز بگیرید.
خیار را به اندازه مناسب خرد کنید: خیارها را به صورت نگینی یا حلقهای خرد کنید. اندازه قطعات خیار به سلیقه شما بستگی دارد.
از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنید: از سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز و شوید تازه و خرد شده استفاده کنید.
حبوبات را از قبل خیس کنید: نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود و زودتر بپزند.
پیاز را تفت دهید تا طلایی شود: پیاز داغ عطر و طعم بینظیری به آش میدهد.
از آب قلم یا گوشت برای طعم بهتر استفاده کنید: در صورت تمایل میتوانید از آب قلم یا گوشت برای پخت آش استفاده کنید.
آش را روی حرارت ملایم بپزید: آش باید به آرامی و روی حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.
در انتهای پخت، نعناع داغ و سیر داغ اضافه کنید: برای طعم و عطر بهتر، در انتهای پخت، نعناع داغ و سیر داغ به آش اضافه کنید.
آش را با کشک و پیاز داغ تزیین کنید: قبل از سرو، آش را با کشک و پیاز داغ تزیین کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید آش خیار چنبر خوشمزه و لذیذی تهیه کنید.