نکات پخت دلمه بادمجان و فوت و فن و چاشنی و سبزی دلمه بادمجان - چلوگوشت
نکات آشپزی جالب | 20 نکته کلیدی برای خوشمزه شدن غذاها

نکات آشپزی جالب | 20 نکته کلیدی برای خوشمزه شدن غذاها

نکات آشپزی جالب نکات آشپزی جالب | ۲۰ نکته کلیدی برای خوشمزه شدن غذاها در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.آشپزی دنیایی است که نکات جالبی در خود …

نکات پخت خورشت قورمه سبزی و راز خوشمزگی خورشت قورمه سبزی خانگی

نکات پخت خورشت قورمه سبزی و راز خوشمزگی خورشت قورمه سبزی خانگی

نکات پخت خورشت قورمه سبزی نکات پخت خورشت قورمه سبزی و راز خوشمزگی خورشت قورمه سبزی خانگی در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد. قورمه سبزی، که …

نکات پخت ترحلوا و فوت کوزه گری پخت ترحلوا

نکات پخت ترحلوا و فوت کوزه گری پخت ترحلوا

نکات پخت ترحلوا برای دانستن نکات پخت ترحلوا ابتدا باید بدانید که ترحلوا یک نوع شیرینی سنتی ایرانی هستند که از شیر، آرد، شکر و زعفران تهیه می‌شوند. در ترکیه و برخی …

نکات پخت دلمه بادمجان

چاشنی دلمه بادمجان دلمه بادمجان نی نی سایت طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه طرز تهیه دلمه بادمجان تصویری سبزی دلمه بادمجان طرز تهیه دلمه بادمجان ساده طرز تهیه سس دلمه بادمجان

نکات پخت دلمه بادمجان و فوت و فن و چاشنی و سبزی دلمه بادمجان در سایت چلو گوشت.امیدواریم این مطلب از سایت آشپزی ما مورد توجه شما قرار گیرد

یکی از انواع دلمه، دلمه بادمجان است که به معنی “پر شده” است. در این غذا، بادمجان به عنوان ماده اصلی استفاده می‌شود که با مواد دیگری مانند برنج، لپه، گوشت چرخ‌کرده، سبزی مخصوص دلمه، پیاز، رب و ادویه‌جات ترکیب می‌شود.

طعم بادمجان باعث شده است که دلمه بادمجان به عنوان محبوب‌ترین دلمه شناخته شود. این غذای لذیذ جزو بهترین غذاهای سنتی ایرانی محسوب می‌شود و به دلیل ظاهر شکیل و وسوسه‌انگیزش، مناسب سرو در مهمانی‌هاست. همچنین می‌توانید دلمه بادمجان را به عنوان فینگر فود نیز سرو کنید.

می‌توان در تهیه دلمه بادمجان، گوشت را از مواد حذف کرد و به جای آن مواد دیگری مانند سویا، قارچ یا سبزیجات را جایگزین کرد. این می‌تواند مناسب افرادی باشد که به هر دلیلی نمی‌توانند گوشت بخورند و یا گیاهخوار هستند.

دلمه بادمجان حتی در مدت زمان کم نیز قابل پخت است؛ فقط کافی است مایکروفر داشته باشید. با توجه به ظاهر شکیل و طعم لذیذ آن، می‌توان آن را به عنوان یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی در نظر گرفت.

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان دو نفره

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان بزرگ عبارتند از یک عدد بادمجان دلمه‌ای بزرگ، ۲ قاشق سوپ‌خوری کره، یک حبه سیر خرد شده، یک عدد پیاز کوچک ریزخرد شده، یک عدد سیب‌زمینی کوچک ریزخرد شده، یک عدد هویج ریزخرد شده، یک‌چهارم پیمانه نخودفرنگی کنسروی، یک قاشق چای‌خوری آرد گندم، یک‌چهارم پیمانه کشمش پلویی، یک‌چهارم پیمانه مغز بادام خردشده، یک قاشق سوپ‌خوری گشنیز یا جعفری خردشده، یک قاشق چای‌خوری پودر تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، زنجبیل، یک قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی و نمک و فلفل به میزان لازم.

طرز تهیه دلمه بادمجان

برای شروع، بادمجان‌ها را پس از شستن و بدون پوست‌کنی، به صورت طولی نصف کرده و به مدت ۲۰ دقیقه در محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن‌ها کم شود. سپس آن‌ها را خوب بشویید و در سبدی قرار دهید.

سپس کره را در یک ظرف سرامیکی مخصوص مایکروفر قرار داده و به مدت ۳۰ ثانیه با قدرت حداکثر در مایکروفر حرارت دهید تا آب شود. سپس پیاز، سیر، هویج و سیب‌زمینی را به آن اضافه کنید و در ظرف را بگذارید و مدت ۳ دقیقه حرارت دهید. در طول این مدت، یک یا دو بار، مایکروفر را باز کرده و مواد را هم‌زدن کنید، سپس دوباره به حرارت‌دادن ادامه دهید.

سپس آرد، گوجه‌فرنگی و گشنیز یا جعفری خردشده را به‌همراه نصف پیمانه آب جوش به مواد اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و روی قدرت حداکثر، مدت ۵ دقیقه یا تا زمان پخت کامل سبزیجات، حرارت دهید. سپس به این مخلوط، کشمش، بادام، نخودفرنگی و رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کنید. قبل از سرو، مواد را با نمک و فلفل به میزان لازم می‌توانید بپزید.

بعد از شستن، دو نیمه بادمجان را در ظرف مناسب قرار دهید و آنها را به مدت ۵ دقیقه با حداکثر قدرت در مایکروفر پزید.

گوشت داخل نیمه‌های بادمجان را با قاشق جدا کرده و پوست را کنار بگذارید. سپس، گوشت را با چاقو خرد کرده و به همراه ادویه‌جات (تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، زنجبیل، نمک و فلفل) به مواد دیگر اضافه کنید و هم بزنید. پس از آن، داخل هر یک از نیمه‌های بادمجان را با این مواد پر کنید و مدت ۳ دقیقه با حداکثر قدرت در مایکروفر پزید. در پایان، مقداری ماست روی مواد داخل بادمجان بریزید و همراه با چند برگ گشنیز سرو کنید.

نکات پخت دلمه بادمجان

می‌توانید از بادمجان قلمی برای تهیه دلمه بادمجان استفاده کنید. این نوع دلمه با بادمجان دلمه‌ای تفاوت زیادی ندارد، با این تفاوت که برش‌های آن افقی هستند و مواد کمتری در داخل هر بادمجان جا می‌گیرد.

برای تهیه دلمه بادمجان، می‌توانید داخل هر بادمجان را با مواد دلخواه گوشتی یا غیر گوشتی پر کنید و سپس پنیر پیتزا را روی آن بریزید. برای پخت دلمه بادمجان، می‌توانید آن را در فر قرار داده و آن را پخت کنید.

اگر دوست دارید که طعم مواد میانی دلمه کمی ترش و ملس باشد، می‌توانید به جای استفاده از رب گوجه فرنگی، از رب انار به عنوان چاشنی استفاده کنید. دلمه بادمجان با رب انار طعم بسیار دلپذیری خواهد داشت که پیشنهاد می‌کنیم امتحان کنید.

همچنین می‌توانید در تهیه مواد میانی دلمه و سس دلمه از سیر خام خرد شده هم استفاده کنید.

چاشنی دلمه بادمجان دلمه بادمجان نی نی سایت طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه طرز تهیه دلمه بادمجان تصویری سبزی دلمه بادمجان طرز تهیه دلمه بادمجان ساده طرز تهیه سس دلمه بادمجان

راز خوشمرگی دلمه بادمجان

اگر شما گیاه‌خوار یا وگان هستید، به راحتی می‌توانید دلمه بادمجان را با جایگزینی گوشت چرخ کرده با سویا تهیه کنید. این باعث می‌شود طعم آن خوشمزه‌تر شود.

همچنین، به جای استفاده از بادمجان، می‌توانید از فلفل دلمه یا گوجه‌فرنگی نیز استفاده کنید.

در هنگام پخت دلمه بادمجان، بهتر است از یک قابلمه کوچک استفاده کنید تا بادمجان‌ها به هم چسبیده و بهم نچسبند.

برای مهمانی‌ها، می‌توانید مواد داخل دلمه را از قبل آماده کرده و در روز مهمانی آنها را درون بادمجان بریزید.

چاشنی دلمه بادمجان و فلفل

برای طعم‌دار کردن دلمه بادمجان و فلفل، می‌توانید از چاشنی‌های متنوعی استفاده کنید.

رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

پودر سیر: نصف قاشق چای‌خوری

نعنا خشک: ۱ قاشق چای‌خوری

جعفری خشک: ۱ قاشق چای‌خوری

شکر: ۱ قاشق چای‌خوری (اختیاری)

می‌توانید این مواد را با هم مخلوط کرده و به دلمه اضافه کنید. همچنین می‌توانید از چاشنی‌های دیگری مانند رب انار، رب آلوچه، یا آبغوره نیز استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 مهر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چلوگوشت و لینک مستقیم بلا مانع است.